Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned tra 19, 2026 01:34

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 65 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet ožu 14, 2013 12:58 

Oblačio se skronmo, svrhovito i praktično
Slika

Zanimljiva gesta nesebičnosti
Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPostano: Čet ožu 14, 2013 16:23 

Jako mi se svidio njegov nastup. A izbor imena je stvarno senzacionalan. Rekao je kardinalima da je ime uzeo prema Sv. Franji Asiškom, ali uvjeren sam da su mu bliski i Franjo Ksaverski i Franjo Saleški. Obojica misionari, a Saleški još k tome majstor komunikacije.
Nego, znate li da ima samo jedno plućno krilo? Još kao mladiću su mu morali odstraniti drugo. Ipak se čini da mu to zdravstveno nije smetalo, preostalo krilo preuzelo je sve funkcije. Treba moliti za njegovo zdravlje.
Djeluje mi jako ponizno i mislim da će unijeti puno pozitivnih tonova u Crkvu.

Vrh

PostPostano: Čet ožu 14, 2013 16:51 

Što reći na prethodne postane slike...Papa Franjo I zaista djeluje ponizan, skroman i duhovan, nije čudo da je dobio nadimak "odvjetnik siromašnih". Nadam se da će imati hrabrosti uhvatiti se u koštac sa problemima u crkvi danas i ojačati joj temelje. Neka mu Bog bude na pomoći u svakom trenutku.

Vrh

PostPostano: Čet ožu 14, 2013 17:03 

zdrave je napisao/la:
Obraćanje sv. oca Franje javnosti nakon izbora za papu:
– Braćo i sestre, dobra večer. Znate da je dužnost konklava bila odabrati rimskog biskupa. Čini se da su moja braća to dovela do krajnosti, ali evo tu smo. Hvala vam na dočeku, hvala cijeloj rimskoj zajednici i prije svega htio bih izmoliti molitvu za našeg papu u miru, Benedikta XVI. Da ga Gospodin blagoslovi i da ga majka Božja čuva. Oče naš, Zdravo Marijo, Slava ocu... Sada ćemo započeti taj put kardinala i naroda, rimske crkve, put bratstva, pun ljubavi i povjerenja među nama. Molimo uvijek za nas, jedni za drugoga, za cijeli svijet. Da dobijemo veliko bratstvo. Želim da ovaj put crkve koji danas započinjemo bude plodonosan za evangelizaciju ovog prekrasnog grada. Sada bih htio dati blagoslov, ali želim vas zamoliti uslugu, prije nego što biskup blagoslovi narod, molim vas da vi zamolite Gospodina da blagoslovi mene, Molite za mene u tišini – prve su riječi koje je novi papa Franjo uputio vjernicima.

– Sveti oče Franjo i svi prisutni koji će primiti Vaš blagoslov putem radija, televizije, medija, zamolimo Boga svemogućeg da pomogne u službi našem Papi i omogući jedinstvo crkve u cijelom svijetu, kazao je vikar.
.
Novi papa Franjo blagoslovio je okupljeno mnoštvo i sve ljude u svijetu.
– Molite za mene i vidimo se uskoro. Sutra se želim pomoliti Bogorodici za uspješan početak. Laku vam noć i ugodan odmor – kazao je papa Franjo, argentinski kardinal Jorge Mario Bergoglio prije nego što se povukao s balkona.

U prijenosu koji sam gledala treća je rečenica prevedena nešto kao: Moja braća biskupi pošla su na kraj svijeta po mene, da me izaberu, i eto me ovdje. Rukom je pokazao daleko i činilo se da se i sam čudi (ili ispričava) što je baš on, Argentinac, među svima "bližima" izabran. Nije ga se baš spominjalo kao izglednog kandidata, kladionice su potpuno promašile "popularnost", galeb je cijelo vrijeme kružio oko dimnjaka kao da želi reći da netko dolazi izdaleka... Duh Sveti? Novinari su sada odjednom odnekud izvukli teoriju da je baš taj Bergoglio u prošlim konklavama bio drugi, odmah iza Ratzingera - kao što je rekao komentator: ponekad se o toj tajni sazna istina, ali uz nju u javnost izađe i 5-6 neistina, pa se opet ništa ne zna...

Dobar je znak što se novi Papa ne sviđa baš ni tzv. tradicionalistima niti liberalima; to je naime znak da je na pravome (Kristovom) putu. Hvala Bogu za njega, za njegovu jednostavnost i blag, milosrdan pogled!

Komentator je čak posvjedočio: Iako ne pripadam kršćanskom puku, raduje me što je odabrao ime Franjo...
Što reći na to? Mene raduje još više.

Vrh

PostPostano: Čet ožu 14, 2013 19:49 
Administrator

Već prvi potezi pape Franje pokazuju da će malo prodrmati naš materijalizam, i kod hijerarhije i kod vjernika.
Umjesto zlatnog križa i crvenog plašta njemu je sasvim dobar željezni križ koji ima od ređenja, vozi se javnim prijevozom, ne želi osiguranje...
Crkvi je poslan baš ovaj papa za današnje vrijeme kada se od blještavila materijalnog, snage ili moći, sve manje gleda i vidi ono duhovno.

Vrh

PostPostano: Čet ožu 14, 2013 19:52 

Vjerujem da su to o 2. mjestu kao "kandidatu" novinarske patke...Naklada će biti veća :)
Barnaba(i Giovi), vidio sam te slike, i slažem se u vezi skromnosti i poniznosti oca Franje...No sad ću nešto što će možda i tebe naljutiti: Čitate razne poruke, zar ne?
Drago mije je što je izabran baš ovaj papa, ali... Nekako mi se čini pretjeranim naglašavanje te skromnosti (jutros nije htio onaj grimizni ogrtač, niti novi križ, "Dobar mi je moj stari željezni"!
Giovi je napisao/la:
Već prvi potezi pape Franje pokazuju da će malo prodrmati naš materijalizam, i kod hijerarhije i kod vjernika.
Umjesto zlatnog križa i crvenog plašta njemu je sasvim dobar željezni križ koji ima od ređenja, vozi se javnim prijevozom, ne želi osiguranje.

To se uklapa samo ako će - nemam pojma kako - i u samom Vatikanu uvesti reda, da se tzv. raskoš svede na ono nužno.
Hoće li biti u mogućnosti okupiti takav tim, jer Papa tu ništa neće moći sam.
Nisam skeptik, samo nekako(pre?)logično razmišljam uz skupušene činjenice.
BB!

Vrh

PostPostano: Čet ožu 14, 2013 20:31 

djelič teksta s portala vlč. Sudca:
"...Papa isusovac koji se prozvao po Franji Asiškom. Zaista neobično, iznenađujuće.
Jasno upućuje na to kakva je reforma potrebna Crkvi!
Reforma koja bi slomila hipokriziju, oholost, bogaćenje i korupciju u njoj samoj! Pojavljivanje Franje i njegova reda u 13. stoljeću dogodilo se kao početak spasonosnog, providonosnog preokreta u Crkvi koja je do tada dotaknula moralno dno. Franjin radikalizam vratio joj je svježinu i neposrednost, spontanitet življenog Evanđelja".

Vrh

PostPostano: Pet ožu 15, 2013 09:57 

Franjo se potpuno okrenuo prema čovjeku.Prvi nastup bio je i ostat će nezaboravan,mnogo simbolike.Pognuo je klečeći svoju glavu i tako dao do znanja da će predano služiti svome vjernom puku.Bog ga blagoslovio i dao mu snage. :)

Vrh

PostPostano: Pet ožu 15, 2013 13:49 

zdrave je napisao/la:
Barnaba(i Giovi), vidio sam te slike, i slažem se u vezi skromnosti i poniznosti oca Franje...No sad ću nešto što će možda i tebe naljutiti: Čitate razne poruke, zar ne?
Drago mije je što je izabran baš ovaj papa, ali... Nekako mi se čini pretjeranim naglašavanje te skromnosti (jutros nije htio onaj grimizni ogrtač, niti novi križ, "Dobar mi je moj stari željezni"!

Prekratko je vrijeme za tvrdnju da se nešto prenaglašava jer objektivno gledano treba proći određeno duže vrijeme u toku kojeg će se vidjeti smjer djelovanja Pape Franje, međutim svaki Papa je poglavar svih katolika, a ne samo jednog dijela Crkve te će imati puno različitih gesta i govora kako bi sve ohrabrio. Ne treba niti jednu gestu ignorirati kao što su to radili "tradicionalisti" koji su Benedikta XVI držali za svojeg Papu te jednostavno prešućivali sve njegove geste koje im nisu išle u prilog poput onih sa puta u Njemačku.
Sve geste koje je napravio Papa Franjo proizlaze iz njegovog općenitog ponašanja jer je on po prirodi ponizan i čovjek duboke vjere, a ne samo znalac teologije. Mislim da svojim gestama, a još više svojim prijašnjim životom Papa Franjo naglašava kako Kršćanstvo nije nekakva gnostička vjera koja tvrdi da se znanjem spašavamo, već vjera koja nas uči da je vjera bez djela mrtva.

Vrh

PostPostano: Pet ožu 15, 2013 13:52 

Papa se zajedno s kardinalima vozi u autobusu
Slika

Slika

Plaća račun za noćenje u hotelu Slika

Vrh

PostPostano: Ned ožu 17, 2013 11:59 

Znam da su svi sada oduševljeni novim Papom Franjom I, no evo nečeg što me malo i uznemirilo:

Na slijedećem linku se može vidjeti članak o ekumenskim susretima koje je Kardinal Jorge Mario Bergoglio održavao u Buenos Airesu sa Evangelicima, poznatima pod kraticom C.R.E.C.E.S. koji ima za cilj ujediniti katoličku i evangeličku crkvu.
http://giacintobutindaro.org/2013/03/14 ... bergoglio/

Slijedeća fotografija je sa susreta C.R.E.C.E.S. iz 2006g. gdje je Kardinal Jorge Mario Bergoglio kleknuo i zatražio od Evangelika da mole za njega, te je i jedan od njih položio ruku na njega!? Smatram ovaj čin prilično neprikladnim za jednog katoličkog kardinala, pogotovo iz perspektive sadašnjeg Pape.

Slika

Nije da plašim, ali žena iz Irske, tzv "Majka spasenja", koja prima Isusove poruke je još u poruci od 21.01.2012 (http://www.thewarningsecondcoming.com/f ... a-heretic/) upozorila da će novi Papa nakon Benedikta XVI biti "crni" Papa, koji će oduševiti svijet svojom lažnom poniznošću i prikazat će se kao neobična i čista duša. Ljudi će mu povjerovati.

Ljudi se najbolje ocjenjuju po plodovima svoga rada, treba će ipak pričekati i vidjeti kakve poteze će vući Papa Franjo I. Nadam se da kroz svoj ekumenizam neće otići u takvu krajnost i težiti da stvori jednu univerzalnu ekumensku Crkvu.

Vrh

PostPostano: Ned ožu 17, 2013 13:37 

Olivere,
dijelim tvoju OPREZNOST.
Bio to Papa, bio radnik koji čisti ulice - upoznat ćemo ih po "čistoći"! Vrijeme će pokazati ISTINU.
I mene brine ta pretjerana poniznost.
Dao Bog da je ta "briga" bezrazložna.
BB!

Vrh

PostPostano: Ned ožu 17, 2013 13:47 

zdrave je napisao/la:

Jutros sam pričala s jednim svećenikom koji je također primijetio i malo je skeptičan prema takvom pokazivanju skromnosti, pogotovo ti detalji koji se razglašuju po svim medijima. U Rimu su autobusi i metro nešto skuplji nego u Buenos Airesu, tako da mislim da će se Papa ipak odlučiti za jeftiniju varijantu: osobni automobil. Lijepo što mu pripisuju naziv: zaštitnik siromašnih, ali siromaštvo je problem koji se ne može riješiti samo humanitarnošću (i to Papa sigurno zna).

Vrh

PostPostano: Ned ožu 17, 2013 13:57 

adrijana je napisao/la:
Lijepo što mu pripisuju naziv: zaštitnik siromašnih, ali siromaštvo je problem koji se ne može riješiti samo humanitarnošću (i to Papa sigurno zna).

.
I ne samo u Vatikanu !!!
OK, od nećega treba krenuti...Pa...Vidjet ćemo.
Dakako da sam oduševljen ako će papa takav biti stalno i posvuda tražiti (po svijet) od svih biskupa da im problem siromaštva bude i postane prioritet br. 1.
Izostane li to...sve je to mediisko "trla baba lan"...I što tada?
Onda ćemo kopati po arhivama i tražiti kojekakva proroštva(privatne poruke? Mamma mia!
.
pPnoit ću:
zdrave je napisao/la:
djelić teksta s portala vlč. Sudca:
Reforma koja bi slomila hipokriziju, oholost, bogaćenje i korupciju u njoj samoj! Pojavljivanje Franje i njegova reda u 13. stoljeću dogodilo se kao početak spasonosnog, providonosnog preokreta u Crkvi koja je do tada dotaknula moralno dno. Franjin radikalizam vratio joj je svježinu i neposrednost, spontanitet življenog Evanđelja".

Vrh

PostPostano: Ned ožu 17, 2013 14:15 

sir.oliver je napisao/la:
Nije da plašim, ali žena iz Irske, tzv "Majka spasenja", koja prima Isusove poruke je još u poruci od 21.01.2012 (http://www.thewarningsecondcoming.com/f ... a-heretic/) upozorila da će novi Papa nakon Benedikta XVI biti "crni" Papa, koji će oduševiti svijet svojom lažnom poniznošću i prikazat će se kao neobična i čista duša. Ljudi će mu povjerovati.

Evo, ako se uistinu bojiš, razmisli još jednom o čitavoj poruci. Uskoro ćemo vidjeti je li istinita, jer jedan dio glasi:
"He will also appear to have supernatural gifts and people will instantly believe he can perform miracles.

Anyone who opposes him will be criticised and considered heretics.

All such souls accused of being heretics will be cast aside and fed to the dogs

All truth regarding My teachings will be twisted. Everything will be a lie. Persecution will evolve slowly and be subtle at first.

My true Sacred Servants will have to say Mass privately and in many cases not in a Catholic Church.
"

Prevedeno u glavnim crtama: Papa će također pokazivati nadnaravne darove i ljudi će brzo povjerovati da može činiti čudesa.
Svatko tko mu se suprotstavi bit će kritiziran i smatran heretikom.
Zatim prognan.
Sva istina Mojeg nauka bit će izokrenuta (izvrnuta, deformirana).
Sve će biti laž.
Progoni će se odvijati lagano i postupno.
Moji istiniti sveti sluge morati će služiti Misu privatno i u mnogima slučajevima ne u Katoličkoj crkvi.

Dakle, ako ova proročica nagovještava da će se jednom pravi nauk nalaziti izvan Katoličke crkve i da će trebati iz nje izići zbog krivovjerja, ona izgleda zagovara sektaštvo, najprije prema Papi, a onda i prema Crkvi.
Onda najbolje prijeđimo svi odmah na pravoslavlje, jer su pobožniji od protestanata... :mrgreen: :D

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 65 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata