pavlo443 je napisao/la:
ne ne pripadam jehovinim svjedocima niti želim napadati katoličku crkvu .ako vas zanima smatram se krščaninom
i samo iznosim svoje mišljenje.kad sam rekao da se klanjamo kipu nekoga sveca mislim da mi netreba nikakav svetac da me zagovara pred BOGOM
netreba mi nikakav kip bio to nekog sveca ili djevice Marije tj.netreba mi nikakov odvjetnik da se obratim za POMOČ OCU SINU IDUHU SVETOME več se
direktno molim našem dragom ISUSU .I ne ne derem se na nikoga oprostite ako sam koga uvrijedio .SLAVA OCU SINU I DUHU SVETOME.
Blagoslovljeni svi na ovome forumu.
Volio bih kad bih svi oni koji vjeruju u ISUSA pripadali jednoj negovoj crkvi .A crkva su ljudi a ne nekakva institucija!
Kad se Isus prikazao svetoj Terezi Avrilskoj,pokazao joj je svoj lik,prema tome likovi statue,slike svetaca i sve što je vezano za crkvu božju (božji narod) i crkvu kao instituciju su itekako potrebne nama kršćanima.
Mnoge Božje i svetačke objave su se dogodile putem slika,kipova i t.d.
Mi kršćani kad se klanjamo pred kipom Isusa Krista,Blažene Djevice Marije i ostalih svetaca,mi ih osobno deklariramo.Točno pokazujeomo koga štujemo i koga zazivamo.
Mi ne govorimo:"Naš Bog" iz tog razloga što taj bog može biti bilo tko,mi kažemo:"Naš Bog Isus Krist",što znači da u svakom trenutku deklariramo Boga da ga imenujemo i da znamo točno o kome se radi.Ta deklaracija se ne očituje samo po riječima,već i po nošenju križa,po posjećivanju euharistije,po življenju života po kršćansko-katoličkim načelima,po prihvaćanju crkvenih stavova,po poštivanju petrove stolice itd.
Nazivanje svetaca odvjetnicima je izraz socijademokrata.Tim se svjetovnim izrazima bave špekulanti i protivnici krista i kršćana.
I umjetnos u svim okvirima i glazba također u svim njezinim okvirima, su iz poštovanja prema Trojedinom Bogu imenovali svog Boga svaki na sebi svojstven način.Još jednom ću reći Kipovi Isusa Krista,Blažene Djevice Marije i Svih svetaca nisu idoli,niti služe idolopoklonstvu,oni su vjernički prikaz istine.Oni su ona priča koju su ljudi vijernici ispričali o Bogu Ocu,Bogu Sinu i Bogu Duhu Svetome.
A istina je:
"Anđeo Gospodnji navjestio Mariji i ona je začela po Duhu svetome".A ta istina nam daje za pravo da se u našim molitvama preporučimo, živoj i vječnoj, Blaženoj Djevici Mariji za zagovor kod Njezinog Sina,našega živoga Boga,Isusa Krista.Jer je ona jedina po kojoj se
Bog živih utjelovio.
Hvaljen Isus i Marija
URIEL