skolastika je napisao/la:
Možda fra Petar Galić iz sv.Dominika na Pazaru ili fra Branko Zebić s Kamena, a možda netko od isusovaca u Srca Isusova na Manušu.
Ja sam splitska dijaspora u Zg-u, ali često dolazim i ispovijedam se o blagdanima najčešće baš u Splitu.
Samo mislim da treba razlikovati duhovni razgovor od ispovijedi.
Pomolim prije ispovijedi Leopoldu Mandiću (koji je bio gorljivi ispovjednik) da me zagovara kod Gospodina za dobru ispovijed.
I to vam od srca preporučam jer se uvijek otvori neki novi vidik.......
Hvala na prijedlozima, i savjetima! Da, u biti, o. Petar je dobar, bude mi drago kad "potrefim" na njega kod ispovijedi.
Jasno, duhovni razgovor nije isto što i ispovijed, ali nekako mi se čini da je općenito lakše doći na ispovijed pa uz grijehe iznijeti i neke svoje dvojbe, probleme, strahove i sl tj zatražiti savjet, nego onako drito ić tražiti svećenika za razgovor i sl. pogotovo ako nismo sigurni kod koga ići..
ruta je napisao/la:
Jako dobar savjet. Uspjeh Ispovijedi ovisi dijelom o nama, našoj iskrenosti i sabranosti a dio je nadnaravan. A dio ovisi i o ispovjedniku. I za njega se treba pomoliti.
Istina, stvarno treba moliti i za ispovjednika i generalno za dobru ispovijed. Iako bi zaista trebalo biti svejedno kod kojeg se svećenika ispovijedamo, i u većini slučajeva tako i jest, ipak je bitan i pristup ispovjednika, način na koji sluša, daje savjete i sl.