Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned tra 26, 2026 11:11

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Pravila foruma

Ovdje možemo postavljati svoja pitanja u vezi katoličkog nauka i duhovnosti,
a odgovore će pokušati dati prije svega oni sa teološkim znanjem.
Pitanja neka budu konkretna i jasna, te u vezi onoga što je bitno za naše spasenje i duhovni rast.

Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Ispovijed
PostPostano: Pon ruj 09, 2013 18:13 

Molim vas možete li mi preporučiti svećenika za ispovijed u Splitu. Može i na pp.
Hvala svima.

Vrh

Naslov: Re: Ispovijed
PostPostano: Uto ruj 10, 2013 21:24 

Optimisticna je napisao/la:
Molim vas možete li mi preporučiti svećenika za ispovijed u Splitu. Može i na pp.
Hvala svima.

Bilo koji svecenik. :roll: Ako ti se ne svide njegovi savjeti i znanje ides dalje dok ne nades dobrog svecenika.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 11, 2013 07:06 

Franjo je napisao/la:
Hvala svima.

Bilo koji svecenik. :roll: Ako ti se ne svide njegovi savjeti i znanje ides dalje dok ne nades dobrog svecenika.

Misliš ono: što se meni sviđa i paše mi, dobro jr, a ono drugo ne valja. Čudan pristup stvarima!

Vrh

PostPostano: Sri ruj 11, 2013 07:06 

Franjo je napisao/la:
Hvala svima.

Nažalost, od kad je fra Špiro Marasović umro, ne znam koga bih tamo preporučila.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 11, 2013 18:07 

sara je napisao/la:
Franjo je napisao/la:
Hvala svima.

Misliš ono: što se meni sviđa i paše mi, dobro jr, a ono drugo ne valja. Čudan pristup stvarima!

Ne, ne mislim to.
Ne razumijes me ili ne zelis da me razumijes.

Cak i Sv. Franjo Saleski daje taj savjet u knjizi Uvod u Pobozni Zivot.

Ja sam naveo savjet i znanje kao prosudbu a ne sto meni pase!
Citaj moj savjet ponovo.

1. Savjet je znak koliko neko ima iskustva, znanja, ljubavi i ostali kreposti najprije prema Bogu a zatim prema svom bliznjem i prema tome ima stupanj svetosti koji pase meni ili u ovom slucaju optimisticnoj.

2. Sto vece znanje veca je ljubav prema Bogu i bliznjem. Ali ako savjet nije u razmjeru sa znanjem (ucenje Crkve, Evandelja i Tradicije) onda tu manjka mnogo kreposti i svetost te osobe, bio svecenik ili ne nije u istoj razini sa znanjem ili jos gore, iskvareno je, protiv istine je. To je bio moj drugi indikator dobrog ispovjedaoca.

Sto se Bogu ne svida, pase i svida se nekim ljudima.

Vrh

PostPostano: Sub sij 18, 2014 09:44 

Lijep pozdrav! Imam sličan upit, pa da ne otvaram novu temu: možete li preporučiti nekog duhovnika, ispovjednika u Splitu, za životnu ispovijed?

Vrh

PostPostano: Sub sij 18, 2014 11:45 

Možda fra Petar Galić iz sv.Dominika na Pazaru ili fra Branko Zebić s Kamena, a možda netko od isusovaca u Srca Isusova na Manušu.
Ja sam splitska dijaspora u Zg-u, ali često dolazim i ispovijedam se o blagdanima najčešće baš u Splitu.
Samo mislim da treba razlikovati duhovni razgovor od ispovijedi.
Pomolim prije ispovijedi Leopoldu Mandiću (koji je bio gorljivi ispovjednik) da me zagovara kod Gospodina za dobru ispovijed.
I to vam od srca preporučam jer se uvijek otvori neki novi vidik.......

Vrh

PostPostano: Sub sij 18, 2014 17:29 

skolastika je napisao/la:
Pomolim prije ispovijedi Leopoldu Mandiću (koji je bio gorljivi ispovjednik) da me zagovara kod Gospodina za dobru ispovijed.

Jako dobar savjet. Uspjeh Ispovijedi ovisi dijelom o nama, našoj iskrenosti i sabranosti a dio je nadnaravan. A dio ovisi i o ispovjedniku. I za njega se treba pomoliti.

Vrh

PostPostano: Sub sij 18, 2014 17:56 

skolastika je napisao/la:
Možda fra Petar Galić iz sv.Dominika na Pazaru ili fra Branko Zebić s Kamena, a možda netko od isusovaca u Srca Isusova na Manušu.
Ja sam splitska dijaspora u Zg-u, ali često dolazim i ispovijedam se o blagdanima najčešće baš u Splitu.
Samo mislim da treba razlikovati duhovni razgovor od ispovijedi.

Hvala na prijedlozima, i savjetima! Da, u biti, o. Petar je dobar, bude mi drago kad "potrefim" na njega kod ispovijedi.
Jasno, duhovni razgovor nije isto što i ispovijed, ali nekako mi se čini da je općenito lakše doći na ispovijed pa uz grijehe iznijeti i neke svoje dvojbe, probleme, strahove i sl tj zatražiti savjet, nego onako drito ić tražiti svećenika za razgovor i sl. pogotovo ako nismo sigurni kod koga ići..

ruta je napisao/la:
Jako dobar savjet. Uspjeh Ispovijedi ovisi dijelom o nama, našoj iskrenosti i sabranosti a dio je nadnaravan. A dio ovisi i o ispovjedniku. I za njega se treba pomoliti.

Istina, stvarno treba moliti i za ispovjednika i generalno za dobru ispovijed. Iako bi zaista trebalo biti svejedno kod kojeg se svećenika ispovijedamo, i u većini slučajeva tako i jest, ipak je bitan i pristup ispovjednika, način na koji sluša, daje savjete i sl.

Vrh

PostPostano: Sri srp 16, 2014 14:11 

Hvaljen Isus!

Ovako,
Vec neko vrijeme osjecam da me 'zlo napada' osjecam da sam krenula krivim putem, i nikako nevidim izlaz iz toga.
Razvojem odredenih dogadaja, shvatila sam da sam ja otisla od Boga a ne On od mene.
Imam veliku pptrebu razgovarati sa svecenikom , u Zagrebu nepoznajem niti jednog pa ako mi mozete preporuciti kome se obratiti.

Vrh

PostPostano: Sri srp 16, 2014 14:14 

ruza2706 je napisao/la:
Hvaljen Isus!
Ovako,
Vec neko vrijeme osjecam da me 'zlo napada' osjecam da sam krenula krivim putem, i nikako nevidim izlaz iz toga.
Razvojem odredenih dogadaja, shvatila sam da sam ja otisla od Boga a ne On od mene.
Imam veliku pptrebu razgovarati sa svecenikom , u Zagrebu nepoznajem niti jednog pa ako mi mozete preporuciti kome se obratiti.

Vazda hvaljen!
Pa nema razloga da se osjećate loše, svi prođu kroz to jednom u životu.
Zašto je problem razgovarati sa nekim svećenikom koji Vam nije poznat?
Nije li tako još i lakše? Svaki svećenik jednako predstavlja Krista...

Vrh

PostPostano: Sri srp 16, 2014 23:04 

ruza2706, pokusaj zaposlit misli s molitvom Oce Nas.
Ili onu: Gospodine Isuse Kriste, Sine Božji, smiluj se meni gresnici.
Jednu od te 2. Nista drugo.
I naci ces svecenika. Ovisi u kojem dijelu Zagreba si, ima ih.
(ako hoces, javi se na pp, pa ti preporucim konkretnog)
Bit ces dobro.

Vrh

PostPostano: Uto srp 22, 2014 10:38 

ruza2706 je napisao/la:
Hvaljen Isus!

Ovako,

Možeš se obratiti: Fra Zdravku Laziću, Kaptol 9 Zgb.
Obično prima vjernike-pacijente na razgovor četvrtkom,
a taj je dan ujedno, cjelodnevno klanjanje pred Presvetim u Crkvi Sv.Franje.
Iza mise u 9 sati u jutro, izlaže se Presveto, pa tada se najprije pokloni Živome Bogu,
i onda potraži Fra Zdravka.

Vrh

PostPostano: Sri srp 23, 2014 11:13 

ruza2706 je napisao/la:
Hvaljen Isus!

Ovako,

Ja bih ti preporucio da odes u Samobor, na ispovjed kod jednog iznimnog fratra. Ispovjeda jos ovaj tjedan,svaki dan iza vecernje svete mise (dodi koji sat prije, jel sigurno neces biti jedina). Inace fra Boris Tandaric je misionar u Nikaragvi. :D

Vrh

PostPostano: Čet srp 24, 2014 08:39 

Da ne otvaram novic topic - moja mladost nije bila bas najurednije življena i u sjećanju su mi ostale ispovijedi u kojima sam zatajio neke grijehe. za neke znam sigurno da sam ih ispovjedio u sljedećim ispovijedima, ali za neke nisam siguran. što učiniti da „popravim“ situaciju?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata