Giovi je napisao/la:
Nisam čuo za tog čovjeka, ne znam po čemu bi bio "jedan od najvećih katoličkih apologeta", vjerojatno je to samo za onoga kome paše njegovo mišljenje. Na brzinu vidim da mu je biskup odredio da makne riječ "katolički" iz imena njegove organizacije ("Catholic Apologetics International") jer se neki njegovi stavovi ne pridržavaju crkvenog učenja, a to je na kraju i učinio.
Ovo zadnje, da se njegovi stavovi ne pridržavaju crkvenog učenja, je neistina. Ni jedan biskup nije tako nešto rekao. Ovakvo otpuživanje čovjeka bez dokaza se inače naziva kleveta i predstavlja ozbiljan grijeh. Malo razmisli o tome.
Zašto je jedan od najvećih katoličkih apologeta? Zato jer se katoličkom apologetikom bavi više od 20 godina, ima ogromno znanje, napisao je 20-ak knjiga o apologetici, ima radove otaca i srednjovjevjekovnih naučitelja u malom prstu, izvrsno poznaje hebrejski, starogrčki i latinski (što mu omogućava da Sveto Pismo i radove najvećih otaca i teologa čita u izvorniku), itd.
Mislim, pitanje je po čemu se ocjenjuje jakost nekog apologeta. Ja mislim da se to ocjenjuje po učenosti i angažmanu (debate, knjige, web stranice...) Po tim kriterijima, teško da postoji puno apologeta koji su jači od Sungenisa. Možda Scott Hahn.
Koga više zanima o Sungenisu, evo i njegove oficijelne stranice:
http://catholicintl.com/Zanimljivo mi je i da su mu ponudili profesoru na Fisher-More koledžu. Nije to mala stvar.
I za kraj, jesi li uopće pročitao intervju?
P.S. Milsim da je od strane moderatora potpuno promašeno ovu temu prebaciti u ovaj podforum. Kao da se sve što ima ikakve veze s predkoncilskom Crkvom mora strpati u istu vreću.