Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 17:48

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 173 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet stu 22, 2013 11:41 

adrijana je napisao/la:
Giovi je napisao/la:
Od svih predstavnika vlasti najgluplji zahtjev, suprotan svakoj demokraciji, izrekla je Vesna Pusić:
"Neobično je važno da svi građani, čak bez obzira što misle o ovoj konkretnoj temi, izađu na referendum i glasaju protiv"

hahahahah... :D Antologija!

A što ako građani o toj temi misle drukčije od nje?

Vrh

PostPostano: Pet stu 22, 2013 12:09 

Građani njoj nisu bitni.

Vrh

PostPostano: Sub stu 23, 2013 18:19 

http://www.dnevno.hr/vjera/vjera-i-kult ... vinje.html

Upoznajte s ovim tekstom one neodlučne, one koji su uvjereni da građanska inicijativa "U ime obitelji" s ovom izmjenom Ustava neće učiniti nikakvu važnu stvar.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/1 ... itelj.html

Upozorite također i one u vašoj okolini koji su slabo upućeni na kakve su niske podvale i laži spremni oni koji se bore za "ljudska prava manjina".

Vrh

PostPostano: Sub stu 23, 2013 18:23 

Lucijan Antun je napisao/la:
adrijana je napisao/la:
Giovi je napisao/la:
Od svih predstavnika vlasti najgluplji zahtjev, suprotan svakoj demokraciji, izrekla je Vesna Pusić:
"Neobično je važno da svi građani, čak bez obzira što misle o ovoj konkretnoj temi, izađu na referendum i glasaju protiv"

hahahahah... :D Antologija!

A što ako građani o toj temi misle drukčije od nje?

Gospođa je ovime javno podastrla svoj stil života i rada: radi ono što ti kažu u Bruxelles-u, bez obzira što misliš da je to loše za državu koju zastupaš i vodiš. Ustvari, nemaš što niti misliti - radi što ti se kaže!

Vrh

PostPostano: Sub stu 23, 2013 22:23 

ruta je napisao/la:
http://www.dnevno.hr/vjera/vjera-i-kultura/105691-iz-proglasa-homoseksualaca-obiteljska-zajednica-biti-ce-ukinuta-sodomizirat-cemo-vase-sinove-drscite-hetero-svinje.html

Upoznajte s ovim tekstom one neodlučne, one koji su uvjereni da građanska inicijativa "U ime obitelji" s ovom izmjenom Ustava neće učiniti nikakvu važnu stvar.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/1 ... itelj.html

Upozorite također i one u vašoj okolini koji su slabo upućeni na kakve su niske podvale i laži spremni oni koji se bore za "ljudska prava manjina".

Hvala, Ruta. Da malo zahuktamo atmosferu i ovdje, komentirat ću kratko Odgovore na česta pitanja protivnika referenduma s portala Bitno.net

Već pri prvom pitanju "Referendum krši ljudska prava?" prešturo je odgovoreno. Referendum ne samo što ne krši ljudska prava (ne može se kršiti ono pravo koje još u zakonu ne postoji), nego je referendum jedini izlaz da se uloga braka sačuva kao opće dobro društva i da društvo ne prijeđe u anarhiju. Nama vjernicima je to relativno jasno, ali nije onima koji ne mare za Božje zakone. Pa bi njima trebalo obrazložiti zbog čega zapravo valjan brak nije samo kršćanska vrijednost, nego je i društveno dobro i općeljudska vrijednost. Zbog čega je bolje i što to znači - pred društvom - živjeti u braku (a ne recimo u izvanbračnoj vezi), zbog čega društvo postavlja (i treba postavljati) kriterije nečijem ulasku u brak (dob, zrelost, ne-srodstvo, spol), što supružnicima znači društveno priznanje njihove veze (nisu tu samo ljubav i osjećaji u pitanju!) i zašto država treba štititi onaj oblik braka u kojem je jedino moguće i najpovoljnije rađati i odgajati djecu, kao najveću vrijednost jednoga društva. A sve druge oblike drugačije (ali ne manje vrijedno) tretirati.

Vjernički argumenti su doista važni, nitko ih ne bi smio u normalnoj zemlji potcjenjivati; ali postoje i drugačiji društveni razlozi opće prihvaćeni već 2000 godina za one kojima vjera nije toliko bitna, i kad bi se među ljude pošlo s time mislim kako ih malo tko razuman ne bi prihvatio.

Danas su ljudska prava jako rastezljiv pojam i često se šire na štetu obaveza i odgovornosti, osobito prema djeci na koju protivnici referenduma očito uopće ne misle.
Nekad se to shvaćalo samo po sebi, a danas čini se sve treba preispitati i ponovno staviti na svoje mjesto.

Vrh

PostPostano: Ned stu 24, 2013 20:56 

LGBT aktivisti otvoreno o svom cilju - rušenju braka

"Tradicija braka nije najsvjetlija - ona je rasistička, seksistička i kolonijalistička. Zavaravamo se kažemo li da je brak tradicionalno slika sretne obitelji." (LINK)

Vrh

PostPostano: Ned stu 24, 2013 23:40 

Jesam li pogriješio stavivši svoje mišljenje na fejs? Ovdje ga valjda smijem staviti slobodno:
.
VAN RAZUMA I OVLASTI
Obzirom da se politička situacija u Hrvatskoj dobro uzdrmala oko najnormalnije-moralnog i rekao bih pronatalitetnog pitanja, vrijeme je da se zamislimo što se to događa. Da, onog pronatalitetnog, kojeg ni jedna vlada još nije donijela. Pitanje je zašto sve ovo?
.
Ulazeći u politiku, Milanović i ostala ekipa, zakonski su se morali odreći svojih upravljačkih prava u svojim firmama, ako su ih imali. Zašto?
Valjda je tu zakon jasan, jer kao političar bi mogao sam sebi pogodovati.
Analogno tome, ulazeći u politiku, Milanović i ostali - svi političari - ODRIČU se prava da - bilo da je to držani referendum ili koji su građani samoinicijativno pokrenuli bilo kakvu akciju - sugeriraju građanima što i kako trebaju postupiti. Jer bi kao i u slučaju eventualnih vlastitih firmi, sugerirali građanima da čine ono što njima pogoduje/odgovara.
A baš to čine!
Proizlazi da bi trebalo pokrenuti novu peticiju:
1. Zahtjev za kazneno gonjenje svih koji su do sada građanima davali naputke kako da glasuju, zlorabeći svoj položaj i moć, mimo ovlasti ili zakona ili volje sveukupnog pučanstva RH. Sumnjam da za ovakvo svoje ponašanje imaju uporišta u Ustavu RH.
2. Da se u Ustav RH unese klauzula/točka koja bi preciznije odredila GDJE se sve političar ne smije uplitati.
Naš politički vrh je od najnormalnijeg pitanja stvorio političko pitanje, točnije problem, kakav bi stvorio svaki političar od eventualnog problema vezanog uz njegovu firmu.
Ovako javno istupanje s nagovorima što građani trebaju zaokružiti je van domene etike, mislim i razuma, a samo dokaz nedorečenosti naših zakona, koji se tumače proizvoljno i prema potrebama. Kao u slučaju referenduma za ulazak u EU. U slučaju podijeljenosti mišljenja javnosti, politički vrh ima pravo i dužnost JEDINO objasnit/pojasniti, kako razlike u shvaćanjima, tako i pojedine opcije, finese, nijanse tih različitih shvaćanja.i ništa više.
Politički vrh u Hrvatskoj ni u kom slučaju nije država, kao što nisu ni naša izaslanstva ili delegacije. One su samo ono što i njihov naziv kazuje - predstavnici svih Hrvata i Republike Hrvatske, te djeluju i rade u ime onih čije interese zastupaju - Hrvata.
U slučaju da u Ustavu Republike Hrvatske postoji točka koja omogućava našim političarima ovako samovoljno, ali i agresivno, osorno davati naputke KAKO glasovati na bilo kojem i bilo kakvom referendumu, to je razlog više za izmjenu Ustava, koji kao da je namjerno sastavljen, ne u interesu svih građana RH, nego u interesu šačice moćnih - da bude što pogodniji manjini, tj. političkom vrhu.
(stavio sam i sliku skinutu s neta, ovdje je to spredno. Zanima me vaš stav!)

Vrh

PostPostano: Pon stu 25, 2013 13:03 
Administrator

U nedjelju 24.11 HRT je prenosio Grkokatoličku liturgiju, pritom je cijela Hrvatska imala prilike čuti na javnoj televiziji i nešto što nije "protiv" braka muškarca i žene. Biskup Kekić osvrnuo se na pitanje braka i predstojećeg referenduma sa gledišta vjere:

"I kao vrhunac stvaranja reče Bog "Načinimo čovjeka na sliku i priliku svoju". Stvori Bog čovjeka kao muža i ženu.(..)
I reče Bog prvom mužu i prvoj ženi: rađajte (se) i množite se i tako napučite zemlju. Bog je time na bračno zajedništvo muškarca i žene preslikao samoga sebe jer on je savršeno vječno zajedništvo Oca i Sina i Svetoga Duha. On je rekli bismo savršena Božja obitelj, on je ono što muža i ženu drži zajedno, a to je ljubav. I tako bijaše na početku vjekova, tjekom dugih vjekova, a tako ima biti do svršetka svijeta.
Jest da je taj prvi bračni par sagriješio, iznevjerio se Bogu, i tako u ovaj svijet unio nespokojstvo, muku, jad i bijedu. Plod takvoga grešnoga stanja čovječanstva jučer i danas a biće i sutra jest laž, krađa, nevjernost, nemoral, svađe, ubojstva, nepravde i tolika druga zla.
Danas je vrlo aktualno pitanje kako zbrinuti smeće u gradovima, nitko ne želi odlagalište smeća u svom dvorištu. No daleko je veće i važnije pitanje što učiniti s moralnim smećem koga ima na svakom koraku. u tebi i u meni, u našim obiteljima, u političkim strankama, u sudovima, u našim lokalnim, županijskim, gradskim i državnim vlastima, posvuda. To je otrov od kojega možemo svi umrijeti. Nestat će nas ne vratimo li se Bogu svome i ne počnemo živjeti kako nalaže Božji ustav, najkraći ustav na svijetu, ustav u svega 10 rečenica, a ime mu je Deset Božjih zapovijedi. Temelj toga Božjega ustava jest ljubav: Ljubi čovječe Boga svoga cijelim svojim bićem. Ljubi čovječe bližnjega svoga kao sebe samoga. To je rekao Bog koji je sama ljubav. Samo ljubav može izliječiti naše osobne rane i duboke rane ovoga društva.
Uz taj Božji ustav, dan čovjeku, svaka država ima svoj ustav koji vrijedi za sve građane i koji bi trebao štititi dostojanstvo i pravo svakoga čovjeka. On se prema određenim pravilima u nekim točkama može mijenjati, dopunjavati, usavršavati. Dobro je da uz Hrvatski sabor i građani neposredno na demokratski način mogu iskazati svoje mišljenje o određenom pitanju i da oni na referendumu odlučuju što će ući u Ustav. Tako će i svi svjesni i odgovorni građani sljedeće nedjelje poći na birališta i po svojoj savjesti na glasačkom listiću zaokružiti da ili ne. Što se tiče nas vjernika, ali istinskih vjernika, (i kršćana, muslimana i pripadnika drugih religija), za nas kad je u pitanju obitelj postoji samo jedna istina koju nam je o obitelji objavio sam Bog, o čemu sam govorio malo prije. Stoga ovom prilikom i mi vjernici koji činimo veliku većinu ovoga društva pokažimo svoje zajedništvo, poštujući i drugačija stajališta, a svatko će od nas za svoje postupke jednoga dana morati Bogu dati račun, i vjernik i nevjernik. Tome nitko da i hoće ne može izbjeći. Stara latinska poslovica kaže "sapienti sat", to će reći, pametnome dosta.
Znam da će neki i ovoga puta dići glave, i glasno protestirati što koristim ovu priliku za obranu kršćanskih vrijednosti, koje ja kao Kristov apostol, kao duhovni pastir, odgovaram na to, sa sv. Pavlom: Jao meni ako evanđelja ne navještujem! Duše Sveti tješitelju, Duše istine koji svugdje prebivaš i sve ispunjaš, Riznico dobara, Darovatelju života koji čovjeka posvećuješ, dođi i nastani se u nama da svojim umom shvatimo Božju istinu i da svojim srcem tu istinu živimo. Amin."

Spiker je na završetku prijenosa morao napomenuti:
"Monsinjor Nikola Nino Kekić danas je po službenoj dužnosti, slijedom svoje službe i poslanja pozvao sve vjernike na glasanje za brak, po savjesti. Naravno da to nije stav HRT."

Vrh

PostPostano: Pon stu 25, 2013 13:27 

Giovi, svećenik (ili biskup), ne ODRIČE se svog imetka prije ređenja. :)
Mislim da se ne smije povući paralela između DOŽIVOTNE svećeničke službe i 4-godišnjeg mandata političara; između služenja Bogu i ljudima s jedne, te druge strane funkcije koja TREBA biti u službi naroda...?
Kad bi ikoji crkveni velikodostojnik organizirao ikakvu kampanju kako to čine ovi Milanovićevi - bio bi popljuvan da se ne bi oprao dok je živ.
U mom tekstu je naglasak NA TO: kojim pravom zagovaraju jednu grupaciju, po kojem članu kojeg zakona? Za svojih 4 god. mandata ni saborski zastupnici, pogotovo članovi vlade nisu obični "smrtnici" - štiti ih IMUNITET.
Tog svećenika ne štiti nitko ali on MORA reći po savjesti. Isto bi trebali/morali i političari, no oni gaze savjest, jer me nitko neće uvjeriti da oni ne kapiraju kako inicijativa građana baš u ničemu ne čini nikakvu štetu, ne lišava prava drugima.
Ccc...

Vrh

PostPostano: Pon stu 25, 2013 13:39 

Izvanredan članak jednog irskog gay kolumnista koji piše za Irish Daily Mirror o homo-brakovima
http://www.wnd.com/2013/11/gay-columnis ... -marriage/

Kao gay, on je protiv državnog uplitanja u redefiniciju braka i "izmišljanje" novih vrsta obitelji i zalaže se za pravo djece da imaju i majku i oca.

Nešto slično izjavljuje i Dražen Ilinčić, novinar HRT-a, u Globusu (zanimljivo, ti mediji su protiv, a on kao gay dosta kritički gleda na sve to):

Citat:
"Što mislite o gay brakovima?

- Ja sam zadnji koji bi bio protiv nečega, jesam za gay brak, ali prije svega sam za gay zajednicu. U tim se raspravama često promaši bit. Gay zajednica ne može biti ista kao i heteroseksualna već po svojim biološkim datostima. Ovdje moramo inzistirati na pojmu i suštini. Suština je zajednica dvoje ljudi, gay ili hetero, s nasljeđivanjem i ostalim pravima, ali sama oznaka “brak”, tih par slova, ne znam zašto izaziva toliko strasti. Gay ljudi imaju svoj oblik zajednice, svoj “brak”, malo drukčiji od ovoga. Ja se pitam, zašto bi to moralo izgledati kao heteroseksualni brak: vjenčanje, križ, crkva? Ja to stvarno ne razumijem.

Ljuti li vas to?

- Da. Nametanje u prvi plan gay brakova i sličnih pitanja, posvajanja djece i sličnoga, mislim da je i nepravedno prema velikom dijelu gay kulture koji uopće ne drži do tih vrijednosti. Po tome ispada da se najveći broj gay ljudi želi oženiti, kupiti kućicu i imati dvoje posvojene djece. Pa to je glupost! Naravno da onaj koji to želi, mora imati tu mogućnost, ali ne možemo cijelu jednu subkulturu, ili kulturu, koja je građena stoljećima, i čiji berlinski reprezentativni dio jako dobro poznajem, svesti na pitanje braka, predgrađa i djece.

Velik dio njih živi na drukčiji način, bez braka, bez djece, u partnerskim odnosima koji su drukčije definirani nego kod heteroseksualnih parova, a opet u finoj slozi i sinergiji."

http://globus.jutarnji.hr/kultura/draze ... rvati-vole

Vrh

PostPostano: Pon stu 25, 2013 16:18 

Političar, pogotovo u vrhu vlasti, NEMA pravo zagovarati bilo čije interese, naročito samo jedne grupacije!
To valjda jasno kaže i ovaj, od Adrijane citirani momak koji je"… protiv državnog uplitanja u redefiniciju braka i "izmišljanje" novih vrsta obitelji i zalaže se za pravo djece da imaju i majku i oca"

Vrh

PostPostano: Pon stu 25, 2013 21:46 

zdrave je napisao/la:
Političar, pogotovo u vrhu vlasti, NEMA pravo zagovarati bilo čije interese, naročito samo jedne grupacije!
To valjda jasno kaže i ovaj, od Adrijane citirani momak koji je"… protiv državnog uplitanja u redefiniciju braka i "izmišljanje" novih vrsta obitelji i zalaže se za pravo djece da imaju i majku i oca"

Da, Zdrave, razumijem te, ali u vlasti očito nitko nema hrabrosti da gleda na zdrav razum kad su direktive suprotne.
Sjećaš li se onog vica kad oficir JNA kaže vojniku: Kad ja kažem da nema Boga, onda nema Boga. Nema se tu šta mislit...

Vidimo i ove "udruge" koje su protiv braka. Neke bi možda mogla zastrašiti njihova brojnost, ali kad se bolje pogleda vidi se da je svima njima zajedničko to što ih je godinama financirala i podupirala (a neke i direktno stvorila) britanska ambasada skupa s Otvorenim društvom (Soros). Tu mislim na one udruge okupljene oko takozvane Platforme 112. Navodno 60.

One djeluju unisono i orkestrirano, a kad jedna bude ugrožena sve druge skaču da ovu ugroženu zaštite i da bismo mi mislili kako je to neka velika količina običnih građanskih udruga. A nije.

Ono što ih još veže skupa na način jednojajčanih blizanaca jest potpuno jednaki svjetonazor, filozofija koja bi se ukratko mogla sažeti u ove pojmove: LGBT prava, "ženska" prava (abortus), rodna ideologija, manjine iznad većine (poglavito Srbi), REKOM, izjednačavanje krivnje Hrvata i Srba u Domovinskom ratu, militantni ateizam, izbacivanje vjeronauka iz škola.

Svaki od tih ciljeva im je jednako važan, pa tako dok dođe na red vjeronauk u školama sve te udruge (također i LGBT i ekološke udruge) branit će jedna drugu kao da je strateški važno uništit drugačiji svjetonazor. A što najviše žalosti, jest što ova vlast nastupa kao da su interesi tih udruga interesi i naše domovine, premda one s njom nemaju veze.

To su interesi znamo čiji, al se o tome "ne smije" govoriti...

Vrh

PostPostano: Pon stu 25, 2013 22:14 

adrijana je napisao/la:
One djeluju unisono i orkestrirano, a kad jedna bude ugrožena sve druge skaču da ovu ugroženu zaštite i da bismo mi mislili kako je to neka velika količina običnih građanskih udruga. A nije.

Ono što ih još veže skupa na način jednojajčanih blizanaca jest potpuno jednaki svjetonazor, filozofija koja bi se ukratko mogla sažeti u ove pojmove: LGBT prava, "ženska" prava (abortus), rodna ideologija, manjine iznad većine (poglavito Srbi), REKOM, izjednačavanje krivnje Hrvata i Srba u Domovinskom ratu, militantni ateizam, izbacivanje vjeronauka iz škola.

I još im je nešto svojstveno - svi do jednog, i na forumima i uživo, opravdavaju svoje stavove time da oni misle svojom glavom. Mi ostali, naravno, mislimo tuđom :??

Vrh

PostPostano: Uto stu 26, 2013 11:06 

Video: Sučeljavanje o referendumu o braku za Media servis između Željke Markić i predstavnika kampanje 'Građani glasaju protiv' Gordana Bosanca možete pogledati na

Kod:
http://www.mediaservis.hr/2013-11-25/hrvatska/video-suceljavanje-o-referendumu-o-braku-za-media-servis/
http://www.mediaservis.hr/2013-11-25/hr ... ia-servis/

Jučerašnju emisiju Fokus u kojoj gostuje Željka Markić, Mirjana Krizmanić, Darko Pavičić i sudac Željko Rogić možete pogledati na
Kod:
http://www.hrt.hr/index.php?id=enz&tx_ttnews[cat]=757&cHash=8250c12362
http://www.hrt.hr/index.php?id=enz&tx_ttnews[cat]=757&cHash=8250c12362
Markić je bila odlična i raskrinkala je skroz Krizmanićku, a LGBT udruge su odmah napale voditelja Danka Družijančića jer nije bio pristran i jer je profesionalno vodio emisiju.

Vrh

PostPostano: Uto stu 26, 2013 13:04 

ruta je napisao/la:
I još im je nešto svojstveno - svi do jednog, i na forumima i uživo, opravdavaju svoje stavove time da oni misle svojom glavom. Mi ostali, naravno, mislimo tuđom :??

Upravo tako.

Evo M. Krizmanić se obrušuje na Crkvu gdje god stigne, a zašto ljudima ne objasni ovo:
danas svi portali pišu kako se neki ljudi rađaju homoseksualni, kako sami nisu krivi za to i ne mogu mijenjati svoje sklonosti, a u svim zemljama u kojima su homo-brakovi uvedeni gay-aktivisti počinju od vrtića i škola djecu uvjeravati kako se radi o izboru, jednakovrijednom i jednako dobrom za sve, potiču mlade da eksperimentiraju sa svojim tijelom i čak ih otvoreno pozivaju u svoje gay barove...

Pošto mi vjernici znamo za ranjenu ljudsku narav i istočni grijeh, ovo prvo što nam se sada sa svih strana servisira je očita laž i zamka za lakovjerne. Gay aktivisti koriste prave homoseksualce, ni krive ni dužne, za propagandu takvog ponašanja...

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 173 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata