Barnaba je napisao/la:
Čuj ovo je neprihvatljivo, prvo kažeš da je otvorena a onda da nije
Odobreni statut je jasan i kaže "Euharistijska slavlja neokatekumenskih zajednica subotom navečer dio su nedjeljnog liturgijskog pastorala župe te su otvorena i za ostale vjernike." Prema tome nema izvrdavanja.
nema tu nikakvog izvrdavanja,po statutu je otvoreno ali ako već postoje neke osobne stvari koje se tu iznose mislim da je u redu da to drugi koji nisu u zajednici poštuju.Velim da ima vjernika koji povremeno dođu i niko im to ne zabranjuje
Citat:
Ajme rečenice, pa koja bi namjera mogla biti osim da bude na misi? Na ovo se moram nasmijati
ima provokatora kojima je samo cilj izazivati i pljuvati po Neokatekumenskom putu,da dođu na Euharistiju pa da poslije prepričavaju i u negativnom kontekstu iznose ono što su vidjeli i čuli.A ima i onih koji nečiji odjek mogu kasnije zloupotrijebiti
Citat:
Ajde ti ponovo pročitaj statut pa nemoj ovo tvrditi bez osnova. Na taj način ne činiš nikakvu korist neokatekumenskom putu već samo podižeš animozitet i sumnju u zakulisne igre. Euharistija nije nikakva tajna već javna stvar u svih Katolika a time i Neokatekumena.
Prvi put čujem priče o zakulisnim igrana na NP. Takve stvari su nastale prepričavanjem onih koji nas u startu ne vole a takve klevete nek idu njima na dušu. Mislim da je sve jasno,statut je odobren i svakome dostupan.Svatko može doć na kateheze i ući u zajednicu,doslovno svatko pa kako onda možeš govorit o nekakvim zakulisnim igrama?
A što se tiče animoziteta prema NK,tu se nimalo ne zabrinjavam.Ko nas ne voli taj će nać dlaku u jaju samo da nas ocrni.
Ako te svi vole možeš se zabrinuti jer onda nešto s tobom nije u redu.To je jedna dobra stvar koju sam naučio pa se nimalo ne zabrinjavam kad pljuju po nama ikad nas ocrnjuju.Ni Isus nije toga bio pošteđen