Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 14:40

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 38 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: BZIP
PostPostano: Čet lis 02, 2014 15:29 

Raste broj napada na štandove ‘U ime obitelji’
Kod:
http://uimeobitelji.net/raste-broj-napada-na-standove-u-ime-obitelji/
http://uimeobitelji.net/raste-broj-napa ... -obitelji/

Vrh

PostPostano: Sub lis 04, 2014 08:17 

Rekao bi narod: za dobrim se konjem praši.

Vrh

PostPostano: Sub lis 04, 2014 17:29 

Lucijan Antun je napisao/la:
Rekao bi narod: za dobrim se konjem praši.

Nije tako, povatali smo se svi zajedno protiv demokracije.
http://www.vecernji.hr/hrvatska/milijan ... kic-965151

Vrh

PostPostano: Sub lis 04, 2014 21:46 
Administrator

Slično kao i za vrijeme prvog referenduma, direktno ili indirektno protiv referenduma su se svrstali SDP, HDZ, predsjednik Josipović, Vesna Pusić, GONG, Večernji, Jutarnji... Makar se ovaj put ne radi o pitanju koje se dotiče vjere, ali može utjecati na demokraciju i opće dobro kroz pravedniji izborni sustav, prije svega biranjem zastupnika imenom i prezimenom.
Dostupna mjesta za potpisivanje su većinom samo nedjeljom ispred crkvi, a sutra je eto nedjelja i zadnja prilika za prikupljanje potpisa.

Vrh

PostPostano: Ned lis 05, 2014 16:51 

Uh kako mi Lino Zonjić ide na živce, neka ide tamburati sa svojim neokatekumenima po trgovima umjesto da napada doajena hrvatskog ustava Šeksa i tako mu bezobrazno spušta.
http://www.maxportal.hr/markicka-odgova ... -s-sdp-om/
Konzervativac Stjepo Bartulica kojeg obožavam, se fino i otmjeno stavio u presjedničku službu i savjetuje ga kako treba sa vjernicima koji u biti ne žele demokraciju već moćnu i potentnu vlast.

Vrh

PostPostano: Pon lis 06, 2014 19:58 

Može se Zonjić žaliti Kiku, ali Šeks je izračunao da treba 450 tisuća potpisa za referendum tako kaže ministar Bauk kome ću osobno čestitati http://m.tportal.hr/vijesti/353655/Seks ... endum.html

Vrh

PostPostano: Uto lis 07, 2014 16:23 

Evo, izgleda da će za propast referenduma biti krivi partizani, komunisti i Tito. A i u samim evanđeljima piše da je i sam Isus zastupao mišljenje da se zastupnici moraju birati preferencijalnim glasovanjem.

Vrh

PostPostano: Uto lis 07, 2014 19:03 

Hrvatski korpus je pokazao da mu ne treba referendum! Najbolji poklon za sutrašnji praznik.

Vrh

PostPostano: Sri lis 08, 2014 10:48 

Građanska inicijativa „U ime obitelji“ na današnjoj je konferenciji za novinare izvijestila kako prema još uvijek neslužbenim i nepotpunim podacima iz 21 županije više od 9,8 % birača, odnosno više od 368 000 birača u Republici Hrvatskoj zatražilo je raspisivanje referenduma za promjenu izbornog sustava.
„Smatramo da se više od 10% birača u Republici Hrvatskoj izjasnilo za referendum i stoga ćemo nakon što utvrdimo točan broj predati zahtjev i potpisne knjige Hrvatskom saboru. Očekujemo da ćemo cijeli postupak završiti u sljedećih 10-ak dana.”, izvijestila je dr. Markić.

Kod:
http://narod.hr/izdvojen-clanak/u-ime-obitelji-predaju-potpisa-ocekujemo-u-sljedecih-10-dana/

http://narod.hr/izdvojen-clanak/u-ime-o ... h-10-dana/

Vrh

PostPostano: Sri lis 08, 2014 11:27 

SDPovac je napisao/la:
Sve je izglednije da se potpisi neće skupiti. Razloge toga vidim u činjenici da je prethodna inicijativa bila napravljena i orjentirana na način da u Ustav uđe jedna rečenica koja, kako se i pokazalo na referendumu, nešto znači jednom dijelu građana naše države, dakle bila je riječ o svjetonazorima. Suprotno tome, ova inicijativa pogodovala bi jednom uskom krugu ljudi i ne bi se toliko reflektirala na ostale građane naše države. Naime, potpis za ovaj referendum neće puno pomoći bakici koju su aktivisti "haltovali" na izlasku iz Crkve jer činjenica da će netko biti izabran u Sabor imenom i prezimenom toj istoj bakici znači puno puno manje nego primjerice definicija braka i plašenje gej vampirima. Željka Markić je ovaj puta htjela da se na krilima povezanosti sa Crkvom njoj i nekolicini ljudi oko nje olakša ulazak u Sabor, no očito da ljudima to ne znači puno. Da je Željka Markić stvarno imala plemenite namjere, kao i istinsku želju pomoći ne odabranom uskom krugu ljudi nego državi općenito, zbog čega nije primjerice pokrenula referendum po kojem bi u Ustav ušlo da su zastupnici u Hrvatskom saboru volonteri, a ne masno plaćena kasta od 17.700 kn mjesečno bez obzira bili oni na radnom mjestu ili ne?

Rijetko se na ovom forumu vidi ovako logički manjkav post (neću upotrijebiti goru riječ). Čak bi i u slučaju ovakvog pisanja s pozicija obrane vjere bilo krajnje loše i neprihvatljivo, razuman čovjek bi se toga sramio.
Predložene promjene bi se odnosile na sve jer su ustavna kategorija pa je maliciozno to povezivati sa bilo kim, a pogotovo s Željkom Markić. Da je ona htjela ući u Sabor, HDZ bi joj to omogućio kao što je to učinio s HRAST-om. Dakle nije trebala raditi ništa. Međutim, budući inicijativa U ime obitelji želi opće dobro kroz promjene koje bi svima koristile išlo se u pokretanje ovog projekta. Osvrt na odista smiješan prijedlog o volontiranju saborskih zastupnika oduzeo bi previše vremena, ali poanta je da ti ljudi trebaju zaraditi svoju plaću umjesto da budu stranački poslušnici i ubiru velike plaće za nerad. Baš to bi donekle omogućile predložene promjene, a volontirati na ozbiljnom poslu mogu samo oni kojima ne ovisi egzistencija o tome pa bi se tim načinom samo omogućilo da imućna kasta uđe u Sabor i omogući sebi još veće bogatstvo putem za njih skrojenih zakona. Što se tiče "haltanja" bakica pred crkvom, baš je SDP vlast zabranjivala druga mjesta za izjašnjavanje te je judima ostajala samo opcija potpisa pred crkvom i potpisao je tko je htio.
Na kraju bih samo zapitao zašto "poštenim" članovima partije ne smeta slizanost dvije najveće stranke po ovom pitanju? Iako je razuman odgovor očit, a vrlo vjerojatno će javni odgovor, ako ga bude, biti demagoški, ipak bi taj odgovor prije svega trebao svatko dati sam sebi i pred svojom savjesti.

Vrh

PostPostano: Čet lis 09, 2014 08:20 

SDPovac je napisao/la:
Sve je izglednije da se potpisi neće skupiti. Razloge toga vidim u činjenici da je prethodna inicijativa bila napravljena i orjentirana na način da u Ustav uđe jedna rečenica koja, kako se i pokazalo na referendumu, nešto znači jednom dijelu građana naše države, dakle bila je riječ o svjetonazorima. Suprotno tome, ova inicijativa pogodovala bi jednom uskom krugu ljudi i ne bi se toliko reflektirala na ostale građane naše države. Naime, potpis za ovaj referendum neće puno pomoći bakici koju su aktivisti "haltovali" na izlasku iz Crkve jer činjenica da će netko biti izabran u Sabor imenom i prezimenom toj istoj bakici znači puno puno manje nego primjerice definicija braka i plašenje gej vampirima. Željka Markić je ovaj puta htjela da se na krilima povezanosti sa Crkvom njoj i nekolicini ljudi oko nje olakša ulazak u Sabor, no očito da ljudima to ne znači puno. Da je Željka Markić stvarno imala plemenite namjere, kao i istinsku želju pomoći ne odabranom uskom krugu ljudi nego državi općenito, zbog čega nije primjerice pokrenula referendum po kojem bi u Ustav ušlo da su zastupnici u Hrvatskom saboru volonteri, a ne masno plaćena kasta od 17.700 kn mjesečno bez obzira bili oni na radnom mjestu ili ne?

Hajd molim te budi TI revolucionar u tim svojim redovima pa predlozi TI ovo volontiranje, za to nije potreban referendum.
Sljubljeni SDP i HDZ, ne igrajte tenis (jako skup sport), vec napravite nesto konstruktivno za Hrvatsku, jer cete se utopit u svojim obmanama.

Vrh

PostPostano: Pet lis 10, 2014 13:02 

Barnaba, ako pričaš o logičkim manjkavostima, kako onda objašnjavaš postupke Ladislava Ilčića (koji je na ovom forumu polako stekao status blaženog) koji je potpisao koalciju sa HDZ-om, te unatoč toj činjenici dozvolio da članovi Hrasta volontiraju na štandovima za referendum koji takve koalicije zabranjuje? Također slušamo po medijima da je Željka Markić krenula u ovaj referendum upravo zato što se NIJE uspjela dogovoriti sa HDZ-om pa stoga tvoja tvrdnja da je mogla ući u Sabor preko HDZ-a pada u vodu. Također vidim da uopće nisi čitao moje prethodne postove jer sam se i sam referirao da sam SUGLASAN sa dijelom zahtijeva u ovom referendumu prvenstveno oko preferencijalnog glasovanja bez praga, kao i smanjenja broja izbornih jedinica. A inicijativu nisam potpisao zbog toga jer zadržavam svoje subjektivno pravo da ne podnosim lik i djelo dotične inicijatorice referenduma.

Vrh

PostPostano: Pet lis 10, 2014 13:58 

SDPovac je napisao/la:
Barnaba, ako pričaš o logičkim manjkavostima, kako onda objašnjavaš postupke Ladislava Ilčića (koji je na ovom forumu polako stekao status blaženog) koji je potpisao koalciju sa HDZ-om, te unatoč toj činjenici dozvolio da članovi Hrasta volontiraju na štandovima za referendum koji takve koalicije zabranjuje?

Prije svega trebao si postaviti objektivno točno pitanje jer predložene promjene ne zabranjuju koaliranje već samo ne dozvoljavaju zajedničke liste. Dakle stranke se mogu dogovoriti i prije i poslije izbora, ali izbori bi bili test njihove pojedinačne jakosti i jakosti pojedinih ljudi na listama, što je za demokraciju iznimno važno. Sada je situacija takva da HNS ne bi prošao prag ali je zahvaljujući sadašnjem sustavu prigrabio ogromnu vlast. Zar je to tebi normalno? Što se tiče Ilčića, koji je kako ti napisa potpisao „koalciju“, on je postupio potpuno pragmatično i po važećim pravilima. Ne vidim potrebu zašto bi se samo njega prozivalo kad i drugi npr. HSS imaju istu pragmatičnu politiku. Sam znaš kako će SDP partija sa satelitima (sadašnja vlast) opstruirati i otezati provođenje referenduma te je pitanje hoće li se promjene uspjeti provesti prije sljedećih izbora. Kad se sustav promjeni HRAST će ići samostalno i moći će i prije i poslije koalirati. To je posve normalno i jedino pragmatično moguće u sadašnjim okolnostima.

SDPovac je napisao/la:
Također slušamo po medijima da je Željka Markić krenula u ovaj referendum upravo zato što se NIJE uspjela dogovoriti sa HDZ-om pa stoga tvoja tvrdnja da je mogla ući u Sabor preko HDZ-a pada u vodu.

Ponovo objektivna netočnost u pitanju jer Željka nije pregovarala s HDZ-eom o njenom ulasku u vlast već je poanta u promjeni izbornog sustava. Dakle ne pada moja teza u vodu iako namjerno izostavljaš namjeru inicijative. Predložene su promjene išle na korist svih građana, a ne na pobjedu bilo koje stranke na izborima. Zar bi Karamarko pristao na takav sustav u kojem postoji veća mogućnost da on osobno uopće ne bi prošao na izborima? Željka je mogla bez problema s Karamarkom dogovoriti svoj osobni ulazak u buduću vlast da je to htjela (ništa što bi bilo demokratsko ne može spriječiti poraz sadašnje vlasti na sljedećim izborima) no Inicijativa U ime obitelji nije s Karamarkom mogla dogovoriti promjene izbornog sustava pa je išla u akciju prikupljanja potpisa.
SDPovac je napisao/la:
Također vidim da uopće nisi čitao moje prethodne postove jer sam se i sam referirao da sam SUGLASAN sa dijelom zahtijeva u ovom referendumu prvenstveno oko preferencijalnog glasovanja bez praga, kao i smanjenja broja izbornih jedinica.

Citirao sam i referirao se na točno određeni post i sramotno nisku objektivnost u njemu. Ako bi baš sve komentiram onda bi ti mogao objektivno tvrditi kako sam osobno opsjednut tobom, ali ja samo komentiram napisano.
SDPovac je napisao/la:
A inicijativu nisam potpisao zbog toga jer zadržavam svoje subjektivno pravo da ne podnosim lik i djelo dotične inicijatorice referenduma.

To je prilično glup razlog u kojem prevladava subjektivnost na štetu objektivne koristi. Tim više što sam uvjeren kako ta žena tebi nije napravila nikakvu objektivnu štetu. Inicijativa čija je ona samo član, je svojom dosljednosti uzdrmala uljuljkane političke strukture i tu je njena veličina, a u određenoj mjeri i veličina Željke Markić.

Vrh

PostPostano: Pet lis 10, 2014 18:59 

SDPovac je napisao/la:
Barnaba, ako pričaš o logičkim manjkavostima, kako onda objašnjavaš postupke Ladislava Ilčića (koji je na ovom forumu polako stekao status blaženog) koji je potpisao koalciju sa HDZ-om, te unatoč toj činjenici dozvolio da članovi Hrasta volontiraju na štandovima za referendum koji takve koalicije zabranjuje? Također slušamo po medijima da je Željka Markić krenula u ovaj referendum upravo zato što se NIJE uspjela dogovoriti sa HDZ-om pa stoga tvoja tvrdnja da je mogla ući u Sabor preko HDZ-a pada u vodu. Također vidim da uopće nisi čitao moje prethodne postove jer sam se i sam referirao da sam SUGLASAN sa dijelom zahtijeva u ovom referendumu prvenstveno oko preferencijalnog glasovanja bez praga, kao i smanjenja broja izbornih jedinica. A inicijativu nisam potpisao zbog toga jer zadržavam svoje subjektivno pravo da ne podnosim lik i djelo dotične inicijatorice referenduma.

Dragi SDPovan, iz vrlo bliskih krugova znam i to je 100% SIGURNO, da je Karamarko PONUDIO Zeljki mjesto u saboru,
a ona izricito ODBILA. Nju ne zanima mjesto u saboru, ali to mediji kao da ne cuju.
I NE CUJETE da NIJE ona sve to pokrenula, iza udruge UIO stoji veliko mnostvo bistrih i jos nezatrovanih ljudi koji zele dati dio sebe i svog zivota za bolju buducnost ove zemlje.

Vrh

PostPostano: Pet lis 10, 2014 19:36 

Šokira me stav odrasle osobe da neće glasati za dobru stvar, jer mu nije simpatičan pokretač te stvari, a da pri tome nema čvrste, objektivne razloge (barem ih ne navodi) za takav animozitet. To je ponašanje za vrtić. Nažalost u našem društvu ne tako rijetko.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 38 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata