Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 18:17

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 24 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Sub lis 11, 2014 20:23 

Užas http://www.youtube.com/watch?v=39p70a_cy28#t=20
U BiH je katastofa gledanja na fratre kao neka božanstva. Fratri su postali kult božanstva i kult ličnosti i tu tradiciju prenose među sobom s koljena na koljeno i debljaju se. Jedino je fra Danijel zgodan i šlank.

Vrh

PostPostano: Sub lis 11, 2014 22:54 

hahaha koja fešta, pa svatovi bi se zastidjeli, još kako kažu u pjesmi da štuju fra Ivu!! hahaha
Zanimljivo je da je u Verbumu zabranjeno prodavati njegove knjige!

Vrh

PostPostano: Ned lis 12, 2014 11:41 

Alan Ford je napisao/la:
hZanimljivo je da je u Verbumu zabranjeno prodavati njegove knjige!

ma da? :?
znaš li nešto više o tome? :|

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Ned lis 12, 2014 22:48 

nemam pojma, tako prodavačica rekla!! a sad zašto, vjerovatno njihov teolog koji vodi brigu o tome zna

Vrh

PostPostano: Pon lis 13, 2014 09:04 

Alan Ford je napisao/la:
nemam pojma, tako prodavačica rekla!! a sad zašto, vjerovatno njihov teolog koji vodi brigu o tome zna

palo mi je na pamet da nije možda zbog one molitve "U ime Isusovo"? :idea:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Pon lis 13, 2014 11:53 

Možda je razlog za ne prodaju knjiga u spomenutoj izdavačkoj kući svjetovnije naravi. Budući oni nisu izdavači pitanje je imaju li ugovor s onim tko je knjige izdao? Ako nemaju ne mogu ih niti prodavati.
Što se tiče videa, valja napomenuti kako pjesma nije pjevana za vrijeme liturgije već puno poslije, ali o primjerenosti za sakralni prostor dalo bi se raspravljati.

Vrh

PostPostano: Pon lis 13, 2014 12:19 

Barnaba je napisao/la:
Možda je razlog za ne prodaju knjiga u spomenutoj izdavačkoj kući svjetovnije naravi. Budući oni nisu izdavači pitanje je imaju li ugovor s onim tko je knjige izdao? Ako nemaju ne mogu ih niti prodavati.

Slažem se s ovim i mislim da je to razlog. Ili bar jedan od razloga. Drugi bi mogao biti taj što sve svoje knjige sami prodaju i rasprodaju izravnom narudžbom od nekog iz molitvene zajednice (imaju kontakte i za HR i za BiH), a dosta toga prodaju i izravno na tim velikim molitvenim susretima.
Ne vidim drugog razloga za zabranu prodaje knjiga jedne osobe koja je katolički svećenik, doktor duhovnosti, vjeran i odgovoran svome pozivu, službi i svom biskupu.
A Verbum zna imati koješta u svojoj ponudi. Sjećam se da sam svojevremeno našao kod njih knjigu Ratimira Šimetina, nekakav križni put. Oni malo upućeniji znat će tko je dr. Ratimir Šimetin i vjerojatno se još sjećaju njegovih pisanih "ratova" s fra. Blaževićem, a isto tako i velikog broja svjedočanstava ljudi koji su kod njega i po njegovim djelima doživljavali strašne stvari - mislim da se sve to još uvijek može naći na netu.

Uglavnom, kontaktirao sam Verbum tada i podsjetio ih i upozorio na tu činjenicu. U međuvremenu sam na stranicama izdavača te Šimetinove knjige pronašao istu na slobodan download u pdf formatu. Nisam ju čitao, ali sam vidio da knjiga ima imprimatur biskupa Mrzljaka i da su recenzenti Stjepan Lice i fra Ivan Duganžić.
Aj dobro, nakon svih Šimetinovih epizoda tako nešto.....možda se čovjek obratio, to bi bilo najljepše objašnjenje te situacije.

Uglavnom, knjiga je još uvijek u ponudi kod Verbuma, ali ne tražite ime autora jer nećete ništa naći. Tražite po imenu knjige - "Putem križa do Uskrsnuća" i dobijete rezultat, knjiga je tu, piše da je autorica Sanja Matas, a s lijeve strane opisa imate sliku naslovnice knjige gdje se uredno vidi ime autora - Ratimir Šimetin.

Ode sve ovo predaleko, ne želim reći da Verbum ima zabranu prodaje fra Ivinih knjiga, ali želim reći da je moguće da koješta drugoga lako provuče, prođe "ispod radara" - to mi jasno dao do znanja i sam Petar Balta (glavni urednik ako se ne varam) i zamolio ako nađem u knjizi (toj ili bilo kojoj drugoj) što sumnjivo da odmah javljam.
Pa onda dođe čovjeku da se zapita tko zapravo vodi uređivačku politiku i na koji točno način provodi istu.

No, debeli OT. Pozdrav svima.

Vrh

PostPostano: Čet sij 22, 2015 19:39 

Ekipa iz Šurkovca :lol:
Slika

Vrh

PostPostano: Pon sij 26, 2015 00:08 

Blago njima,kad se sjetim Sv.Franje pa pogledam ovu sliku,ne znam šta bi čovjek pomislio!!!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 24 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata