sara je napisao/la:
Ajmo reć, ovo je poluvrijeme. Zapravo, mislim da je ovo poluvrijeme i trebalo poslužiti da stvari jasno, u Crkvi, isplivaju na površinu i da karte budu jasne i otvorene. S druge strane, koliko god nam svijet danas izgleda ne znam ni ja kakav, Crkva je poslana naviještati Radosnu vijest spasenja, tomu i takvom spasenju, a ne ratnički poklič uništenja. Problemi su veliki, nauk jest takav kakav jest s razlogom i treba ga cjelovito naviještati ne kao batinu, nego kao melem. Jer samo Evanđelje može ublažiti i liječiti užas u kojemu mnogi žive. I na svijetu danas ima toliko pakla da baš ne treba osobite mašte za ga zamišljati.
I zato sam zadovoljna poluvremenom i ne očekujem nikakve revolucionarne poteze - sve dobro i lijepo teško se rađa i polako raste, ali je sigurno, naravno za one koji ipak odluče poći za Evanđeljem, a ne sirenskim zovom propasti.
Ono što je isplivalo na površinu je to da cca 60% biskupa na sinodi podržava onaj famozni član o prihvaćanju homoseksualaca uz vrednovanje njihove seksualne orijentacije (samo ne kao teškog grijeha, očito). Pa sad ti Saro probaj tu naći nekakvu ezoteričnu i samo tebi jasnu razliku između poklada vjere i navještanja ili šta već, samo da bi izgladila činjenicu da bi 60 posto biskupa prihvatilo ne osobe koje imaju porive (to je ono opravdano "Tko sam ja da sudim") nego koji prakticiraju sodomiju, kao članove Crkve, očito u tom smislu da bi imali pristup Svetoj Pričesti (jer kako bi ih drugačije mogli prihvatiti, ne valjda kao turiste!?). Neki su to već i napravili, npr. Timothy Dolan u New Yorku.
Crkva tone u kaljužu svijeta, samo se to sad naziva "navještanje", ili nekako tako? Vjerojatno Sara ima neki stručni naziv za to. Oprostite mi na ogorčenosti, ali ja osobno ne mogu shvatiti kako je to uopće moguće.