Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sub tra 25, 2026 23:41

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Sub svi 17, 2014 13:35 

adrijana je napisao/la:
Ne znam zašto Crkva to uglavnom podupire?

možda zato što ne bira sredstva da dođe do izgubljenih duša. U konačnici, i papa ima svoj službeni twitter profil. :wink:
Citat:
Ne bi li nam bio potrebniji na internetu recimo jedan arhiv starih crkvenih spisa, koji su uglavnom ili na stranim jezicima ili posve nedostupni širem krugu ljudi, ili jedna interesantna, kvalitetna, multimedijska stranica o crkvenoj povijesti (mislim da je važno baš za mlade ljude da budu upućeni u to), ili nekoliko edukativnih izvora koji bi mogli proširivati znanje o vjeronauku, katekizmu, možda koji jednostavan uvod u Sveto Pismo... Ne znam zašto se toliko energije troši samo na površnu komunikaciju koju ljudi niti ne "lajkaju"?

potpisujem

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Uto stu 11, 2014 18:57 
Administrator

Smatram da je facebook u većini slučajeva gubljenje vremena, jer umjesto na osobne kontakte sa rodbinom i prijateljima, vrijeme se troši na druge stvari, te se često zapravo od prave kominikacije udaljujemo.
I Papa je nedavno izjavio:
"Naš se život odvija u vremenu, a vrijeme je Božji dar, stoga ga valja uložiti u korisno i plodonosno djelovanje. Možda previše vremena mnogi mladi gube oko nekorisnih stvari: na internetu ili s mobilnim telefonima, gledajući sapunice? Tehnološki bi proizvodi zapravo morali pojednostaviti i poboljšati kvalitetu života, ali katkada odvlače pozornost od onoga što je uistinu važno."

Facebook me zato nikada nije privlačio i nikada nisam otvorio profil.

Vrh

PostPostano: Čet stu 13, 2014 22:23 

Giovi je napisao/la:
Smatram da je facebook u većini slučajeva gubljenje vremena, jer umjesto na osobne kontakte sa rodbinom i prijateljima, vrijeme se troši na druge stvari, te se često zapravo od prave kominikacije udaljujemo.
I Papa je nedavno izjavio:
"Naš se život odvija u vremenu, a vrijeme je Božji dar, stoga ga valja uložiti u korisno i plodonosno djelovanje. Možda previše vremena mnogi mladi gube oko nekorisnih stvari: na internetu ili s mobilnim telefonima, gledajući sapunice? Tehnološki bi proizvodi zapravo morali pojednostaviti i poboljšati kvalitetu života, ali katkada odvlače pozornost od onoga što je uistinu važno."

Facebook me zato nikada nije privlačio i nikada nisam otvorio profil.

Ako nisi na društvenim mrežama onda kao da ne postojiš. Tako razmišlja svijet. U stvari, oni koji vise na tim mrežama, izvan društvenih mreža kao da ne postoje jer su prešli u virtualnu ispraznost. Zato niti ja nemam profil na Facebook-u, kao ni moja rodbina.

Vrh

PostPostano: Ned stu 16, 2014 10:37 

pelegrin je napisao/la:
Ako nisi na društvenim mrežama onda kao da ne postojiš. Tako razmišlja svijet. U stvari, oni koji vise na tim mrežama, izvan društvenih mreža kao da ne postoje jer su prešli u virtualnu ispraznost. Zato niti ja nemam profil na Facebook-u, kao ni moja rodbina.

:) Onda sigurno imaš profil na twitteru ili instagramu...

PS. Kako onda razgovaraš s rodbinom, ne valjda "oči u oči"?

:shock:

Vrh

PostPostano: Ned stu 16, 2014 12:30 

adrijana je napisao/la:
pelegrin je napisao/la:

:) Onda sigurno imaš profil na twitteru ili instagramu...

PS. Kako onda razgovaraš s rodbinom, ne valjda "oči u oči"?

:shock:

Nemam sigurno profil na twitteru niti na instagramu. Sa rodbinom razgovaram "oči u oči". Ako ti je to sablazan i šokira te :shock: znači da si puno Slika mlađa od mene.
Drži se fejsa, ne podbadaj pelegrina Slika da te ne ritne Slika Amen.
:lol:

Vrh

PostPostano: Ned stu 16, 2014 13:55 

Mala šala, pelegrine, čuvaj svoju plemenitu snagu za nekog opasnijeg od mene...

Kao što se može vidjeti na 1. stranici ove teme, nisam od početka bila neki "ljubitelj" facebooka, ali da ne govorim samo uopćeno i iz praznog iskustva, ovog ljeta sam napravila jedan mali eksperiment: iskrsnuo mi je jedan dobar privatni razlog da otvorim profil i da vidim kako je to iznutra.

Jedna je stvar što svoje prijatelje iz stvarnog života i događaje koji te zanimaju nađeš izuzetno brzo, ali druga je stvar do čega je ta FB-manija dogurala. Mnogi su se uhvatili na ljepak da kreiraju svoj virtualni profil radi samo-promocije, objave svojih "manekenskih" fotografija, pa se počinješ zbog nekih svojih prijatelja crvenjeti u javnosti. Drugi te odmah "obgrle" za prijatelja, ali dalje nemaju vremena za tebe i od druženja opet ništa. Treći kao da se srame što imaju profil pa uopće ne komuniciraju s nikim, već samo prate naslovnicu i lajkaju (ako se to može zvati komunikacijom?). Četvrti non-stop vise na mreži, kao da i nemaju realni život. Peti su tu samo radi facebook-igrica - to su žešći gnjavatori ukoliko ne znaju isključiti prikaz rezultata svim svojim prijateljima.

Za one informatički pismenije, facebook nudi niz mogućnosti: npr. ako ti neki prijatelji zatrpavaju zid gore navedenim glupostima ili imaju bizarnu naviku objavljivanja slika svoje djece u svim mogućim pozama, možeš ih isključiti iz praćenja, ali i dalje ostajete prijatelji. Ako u virtualnom društvu imaš dosadne tračere i tračerice možeš im ograničiti prikaz svoj profila na "restricted" tako da vide samo tvoje javne objave, ali da i dalje ostanete "prijatelji". Ako želiš objavljivati poruke po "skupinama" (npr. razdvojiti obitelj, bliže prijatelje, kolege s posla, davne prijatelje iz OŠ i sl.) možeš ih sve razvrstati i tako suziti krug svoje interakcije. Ne trebaju svi baš vidjeti sve. Ako želiš nekoga posebno pratiti, npr. kao detektiv, jednostavno ga staviš među "bliske prijatelje" i onda vidiš svaki njihov lajk i ništa ti ne može promaknuti...ALI ako želiš facebooku prijaviti slučajno kakvu lošu stranicu, lošu objavu ili video-snimku (mržnja, nasilje, vrijeđanje), nemoj očekivati da će te facebook uzeti za ozbiljno i da će pošteno reagirati... Tijekom svog boravka na facebooku iskreno žalim i prijatelje koji se toliko trude animirati i potaknuti ljude na nešto, ali nema reakcija jer je na facebooku toliko mnoštvo informacija, grupa i događaja, ljudi su jednostavno zatrpani i biserjem i smećem, da je vrlo lako nerazumnost i lijenost opravdati sa "oprosti, nisam vidio".

To je ukratko ukupni dojam, a da malo sredim misli i koncentriram se na važnije stvari, izbrisala sam trajno svoj profil i tako prekinula vezu s nekim prijateljima s kojima se duuugo nisam čula, ali ne žalim zbog toga jer uvijek su dobrodošli u moj stvarni život... Jer, ako čak i nismo u stvarnosti bliski i povezani, vjerojatno ima i razloga da tako i bude.

Još jedna anegdota iz života moje rođakinje. Nedavno je našla na profilu svog 17-godišnjeg sina hrpu "prijateljica" odjevenih ko na plaži. Kosa joj se digla na glavi kad je saznala da je samo desetak posto njegovih prijatelja muškog spola, a ostalo su uglavnom nepoznate dekoltirane razodjevene "virtualne prijateljice". Miran i pristojan dečko koji nema curu, ali zato ima i "iskreno" opravdanje "da nije homo".

S facebookom pada u vodu i uravnoteženost i čistoća misli.

Vrh

PostPostano: Čet stu 20, 2014 11:17 

adrijana je napisao/la:

S facebookom pada u vodu i uravnoteženost i čistoća misli.

Točno :(

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata