Barnaba je napisao/la:
adrijana je napisao/la:
S obzirom da Papa često proziva kler i teologe, ovo se doima kao obrana ili loptica bačena natrag...
Ja se nadam kako će Šola uspjeti nadići povrijeđenost, a u tome mu može pomoći kontemplacija odnosa Krista prema apostolima. Ako bi Šola probao odgovoriti na pitanje: "Da li je Krist kritizirao apostole i da li ih zbog kritike nije volio"? Mislim kako bi mu stvari sjele na svoje mjesto.
Ivicu Šolu jako cijenim i kao novinara i kao teologa.. Jedini slučaj kad se dosad nisam slagala s njim bio je onaj u slučaju Dajla kad je Šola, po meni neopravdano, krivnju svalio na papu Benedikta i tako se priključio kolu onih koji su ga napadali..
Mislim da u ovom slučaju Šola nije povrijeđen (osobno) nego da jednostavno promišlja kao i mnogi (doduše na malo ironičan način) o pontifikatu ovoga Pape.
Slažem se sa Šolom o "krivim putevima" koje je naveo:
1. tradicionalizam
2. pozicija katakombi
3. odvajanje svjetovnoga od duhovnoga
4. pozicija katoličkog progresivizma
Zajedno se s njim također pitam što zapravo Papa želi i kakvu viziju ima kad kaže da bi Crkva trebala postati "siromašna Crkva za siromašne"... Razumijem važnost nenavezanosti na materijalna bogatstva i to mi je sve u redu, ali materijalno siromaštvo opet nije blagoslov, a niti apostoli nisu u svoje vrijeme bili okrenuti samo siromasima, a bogate kršćane prezirali.