Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 19:29

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 288 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 20  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet ožu 12, 2015 19:16 

Što je za tebe ovdje uvreda?
Kršćanski je istinu zboriti , kako meni tako i tebi!

Navedi uvrede,please!

Vrh

PostPostano: Čet ožu 12, 2015 23:10 

patriot_1 je napisao/la:
Uh , ovdje sve pršti od laži!

?????

patriot_1 je napisao/la:
Ja pišem da je bilo Papa koji su bili moralne nakaze!

?????

patriot_1 je napisao/la:
Iako Protestanti danas,mnogi zastraniše!

Pa to te ja pitam. Pokušaj sada poolaakoo i s razumijevanjem pročitati ovo:Do 1930. god sve su kršćanske denominacije bile jedinstvene u osudi kontracepcije. Te godine su anglikanci prekinuli s tim naučavanjem. Slijedili su ih svi jedino je KC ostala usamljena ali dosljedna nauku. Da si živio 1935. godine vjerovatno bi rekao da su eto anglikanci zastranili s naukom.
2015. god. ste svi osim KC zastranili s naukom koji vam je vrijedio do 1930. Danas neki iz vaše sljedbe ozakonjuju istospolne parove. Danas su ti zastranili. Za deset godina će vam to postati normalno. Možeš li sagledati posljedice toga. Polako mijenjate nauk i nešto što vam je prije 60 god. bio grijeh danas nije. Samo ti o tome pričam. Prije 2+2=4 ,danas 2+2=5, a sutra možda 7.

Vrh

PostPostano: Čet ožu 12, 2015 23:40 

patriot_1 je napisao/la:
Danas čitam u Djelima Apostolskim kako se Pavao oprešta od crkve u Efezu,i kaže"Poslije mog odlaska,među vas će se uvući vuci-koji neće štediti stada.A i između vas će se izdići oni koji će biti na sablazan."
"Između vas",dakle,nije sve i svatko crkva.Neki su sotonski okot!Zatakve ON nema milosti!Čak kaže:"Neka je proklet onaj tko vam navješćuje drugčijeg Krista".Galaćanima poslanica!

Danas čitam u Evanđelju po Ivanu:
Isus im stoga ponovno reče: "Mir vama! Kao što mene posla Otac i ja šaljem vas." To rekavši, dahne u njih i kaže im: "Primite Duha Svetoga. Kojima otpustite grijehe, otpuštaju im se; kojima zadržite, zadržani su im.

Uh, oprosti ti ne vjeruješ u ovaj dio sv. Pisma. Možda je najbolje da se jedino ti pozivaš na sv. Pismo i da ga ti tumačiš.

Vrh

PostPostano: Pet ožu 13, 2015 10:43 

patriot_1 je napisao/la:

Navedi uvrede,please!

Neću navoditi, i sam znaš da nije pristojno kad se uđe u tuđu kuću vrijeđati onoga koji te ugostio, hvaliti svoje, proglašavati nevaljanim i krivim domaćinovo.
To nije pristojno i uvredljivo je.
Radi se o elementarnom!

Vrh

PostPostano: Pet ožu 13, 2015 11:28 

Kresimir Fly je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:

Navedi uvrede,please!

Neću navoditi, i sam znaš da nije pristojno kad se uđe u tuđu kuću vrijeđati onoga koji te ugostio, hvaliti svoje, proglašavati nevaljanim i krivim domaćinovo.
To nije pristojno i uvredljivo je.
Radi se o elementarnom!

Nađi , ako si pismen i pametan (u što ne sumnjam) koliko sam ja pohvala iznio na račun Katolika a kritika na račun Protestanata I sve će ti biti jasno!
Ne sumnjam da si pisman i pametan ali sumnjam da si pošten!Napisah na nekoliko foruma ,i ovdje ću,ima Protastantskih crkava koje su gore od loših Katoličkih.I ni puškom me nebi u takve natjeralo!A ipak,neke protestantske crkve su izvanredno dobre!I neke Katoličke!To je moj stav,bez pragmatizma!
Zar je uvreda ako napišem da među svećenicima I biskupima ima I bilo je pedofila?Pa to je i Papa rekao!Zar je uvredljivo ako napišem da je Papa bilo moralnih nakaza?Borgije i dosta drugih!Uvredljivo je ako je to laž!A nažalost nije!A ja bih volio da to nije istina,ali je!Ateisti i sljedbenici nekršćanskih religija na forumima često napadaju Pape i svećenike ,sa famom da su svi loši,pedofili i lopovi!Ja tu odlučno stajem na stranu moje brace Katolika i imam
oštre rasprave sa njima!Jer je to laž!Npr,"sefirot" je jedan od najgorih!Klao sam se sa njime 10 g zbog Katolika!
"Tuđa kuća"?Čudno!Jel ti misliš da ja kao Protestant nesmijem ući u Katoličku crkvu?Ni forum?Pa meni je moj prijatelj svećenik dao i euharistiju iako zna da sam protestant!Na Misi u Opatiji!

Vrh

PostPostano: Pet ožu 13, 2015 11:34 

toni1 je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:
Danas čitam u Djelima Apostolskim kako se Pavao oprešta od crkve u Efezu,i kaže"Poslije mog odlaska,među vas će se uvući vuci-koji neće štediti stada.A i između vas će se izdići oni koji će biti na sablazan."
"Između vas",dakle,nije sve i svatko crkva.Neki su sotonski okot!Zatakve ON nema milosti!Čak kaže:"Neka je proklet onaj tko vam navješćuje drugčijeg Krista".Galaćanima poslanica!

Danas čitam u Evanđelju po Ivanu:
Isus im stoga ponovno reče: "Mir vama! Kao što mene posla Otac i ja šaljem vas." To rekavši, dahne u njih i kaže im: "Primite Duha Svetoga. Kojima otpustite grijehe, otpuštaju im se; kojima zadržite, zadržani su im.

Uh, oprosti ti ne vjeruješ u ovaj dio sv. Pisma. Možda je najbolje da se jedino ti pozivaš na sv. Pismo i da ga ti tumačiš.

Ti vjeruješ da svećenik ima vlast opraštati!Ja mislim da je dobro da ides na ispovjed!Svima katolicima to preporučujem!
Iako mislim da priznajući grijehe pred svećenikom,priznaju ih BITNO Bogu I pred Bogom.I On prašta!Dakle,praštanje se događa!Zato idite na ispovjed!
Ja nemam potrebe za posrednikom.Kažem Bogu"Oprosti mi" I uvjeren sam da mi je oprošteno!
Prihvaćaš li moju tezu,da mi je oprošteno ako Boga zamolim oprost?Nasamo?
Ja evo prihvaćam da tebi oprašta na ispovjedi!

Vrh

PostPostano: Pet ožu 13, 2015 14:17 

patriot_1 je napisao/la:
[

Nađi , ako si pismen i pametan (u što ne sumnjam) koliko sam ja pohvala iznio na račun Katolika a kritika na račun Protestanata I sve će ti biti jasno!
Ne sumnjam da si pisman i pametan ali sumnjam da si pošten!Napisah na nekoliko foruma ,i ovdje ću,ima Protastantskih crkava koje su gore od loših Katoličkih.I ni puškom me nebi u takve natjeralo!A ipak,neke protestantske crkve su izvanredno dobre!I neke Katoličke!To je moj stav,bez pragmatizma!
Zar je uvreda ako napišem da među svećenicima I biskupima ima I bilo je pedofila?Pa to je i Papa rekao!Zar je uvredljivo ako napišem da je Papa bilo moralnih nakaza?Borgije i dosta drugih!Uvredljivo je ako je to laž!A nažalost nije!A ja bih volio da to nije istina,ali je!Ateisti i sljedbenici nekršćanskih religija na forumima često napadaju Pape i svećenike ,sa famom da su svi loši,pedofili i lopovi!Ja tu odlučno stajem na stranu moje brace Katolika i imam
oštre rasprave sa njima!Jer je to laž!Npr,"sefirot" je jedan od najgorih!Klao sam se sa njime 10 g zbog Katolika!
"Tuđa kuća"?Čudno!Jel ti misliš da ja kao Protestant nesmijem ući u Katoličku crkvu?Ni forum?Pa meni je moj prijatelj svećenik dao i euharistiju iako zna da sam protestant!Na Misi u Opatiji!

Možda je krivi navod, simbolički je rečeno da je forum kuća, nema veze.
Ne, uvreda je kad kažeš kako je osnivanje tvoje crkve išlo po Duhu Svetom. A nije! Odjeliliste se...
Ostalo je nebitno.
Svakakvih nas ima. Protiv tebe nemam ništa, ali protiv tvog mišljenja imam, a svoje branim. O.K.?
Kako možeš mjeriti moje poštenje? Nauči me!
Ja tvoje ne mogu, mogu vidjeti samo tvoja mišljenja i uvjerenja.
Bog s tobom!

Vrh

PostPostano: Pet ožu 13, 2015 20:04 

A ti si kao kompetentan da određuješ što je a što nije po Duhu Svetom!

Vrh

PostPostano: Sub ožu 14, 2015 00:22 

patriot_1 je napisao/la:
Ti vjeruješ da svećenik ima vlast opraštati!Ja mislim da je dobro da ides na ispovjed!Svima katolicima to preporučujem!
Iako mislim da priznajući grijehe pred svećenikom,priznaju ih BITNO Bogu I pred Bogom.I On prašta!Dakle,praštanje se događa!Zato idite na ispovjed!
Ja nemam potrebe za posrednikom.Kažem Bogu"Oprosti mi" I uvjeren sam da mi je oprošteno!

Za mene je to oholost. Tebi ne treba svećenik, a trebao je 1500 godina. Ne vjerujem da ti Bog oprašta jer je Isus ostavio vlast svojoj Crkvi s Petrom na čelu da ona oprašta ili ne oprašta. Što Petar sveže na zemlji svezano je na nebu i obrnuto. Kome Crkva oprosti tome je oprošteno. To što ti prihvaćaš da meni Bog oprašta u sakramentu ispovijedi je nauk KC. I ja to vjerujem zato i odlazim na ispovijed. Zašto ti smatraš da si iznad toga i da ti ne treba ispovijed meni je skroz nejasno, a zamisli čak i sv. Pismo piše o tome i to se prakticiralo 1500 godina.

patriot_1 je napisao/la:

Ako čitaš sv.Pismo možeš primjetiti u Djelima Apostolskim da je Crkva imala jedno srce i jednu dušu. Zajedništvo je dar Duha Svetoga. Kako ne poznajem protestantizam otišao sam ovdje (nije za pohvalit se): http://hr.wikipedia.org/wiki/Protestantizam

Ako je ovo što piše djelovanje Duha Svetoga (poligamije, raskoli....) u deset godina puste sljedbe. Svađe oko Euharistije između Luthera i Zwinglija. Teški kaos. I tebi je to bilo po Duhu Svetom. Svatko je krojio vjeru kako mu je pasalo. Kako ti znaš tko je od svih ovih ljudi bio u pravu. Luther priznaje Euharistiju. Zwingli ne priznaje. Jan Bockelson je uveo obaveznu poligamiju. Morat ću se s ovim pobliže upoznati. Ako mi možeš preporučiti kakvu korektnu literaturu koja dobro osvjetljava vaš nastanak i vaša vjerovanjai u čemu se razlikujete među sobom.

Vrh

PostPostano: Sub ožu 14, 2015 03:53 

toni1 je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:

Za mene je to oholost. Tebi ne treba svećenik, a trebao je 1500 godina. Ne vjerujem da ti Bog oprašta jer je Isus ostavio vlast svojoj Crkvi s Petrom na čelu da ona oprašta ili ne oprašta. Što Petar sveže na zemlji svezano je na nebu i obrnuto. Kome Crkva oprosti tome je oprošteno. To što ti prihvaćaš da meni Bog oprašta u sakramentu ispovijedi je nauk KC. I ja to vjerujem zato i odlazim na ispovijed. Zašto ti smatraš da si iznad toga i da ti ne treba ispovijed meni je skroz nejasno, a zamisli čak i sv. Pismo piše o tome i to se prakticiralo 1500 godina.

patriot_1 je napisao/la:

Ako čitaš sv.Pismo možeš primjetiti u Djelima Apostolskim da je Crkva imala jedno srce i jednu dušu. Zajedništvo je dar Duha Svetoga. Kako ne poznajem protestantizam otišao sam ovdje (nije za pohvalit se): http://hr.wikipedia.org/wiki/Protestantizam

Ako je ovo što piše djelovanje Duha Svetoga (poligamije, raskoli....) u deset godina puste sljedbe. Svađe oko Euharistije između Luthera i Zwinglija. Teški kaos. I tebi je to bilo po Duhu Svetom. Svatko je krojio vjeru kako mu je pasalo. Kako ti znaš tko je od svih ovih ljudi bio u pravu. Luther priznaje Euharistiju. Zwingli ne priznaje. Jan Bockelson je uveo obaveznu poligamiju. Morat ću se s ovim pobliže upoznati. Ako mi možeš preporučiti kakvu korektnu literaturu koja dobro osvjetljava vaš nastanak i vaša vjerovanjai u čemu se razlikujete među sobom.

" Ne vjerujem da ti Bog oprašta jer je Isus ostavio vlast svojoj Crkvi "

Ovo je plafon!Ha Ha Ha!
Ne vjerujem da Bog oprašta!

Seljačka duhovnost!

Vrh

PostPostano: Sub ožu 14, 2015 08:40 

patriot_1 je napisao/la:
toni1 je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:

patriot_1 je napisao/la:

" Ne vjerujem da ti Bog oprašta jer je Isus ostavio vlast svojoj Crkvi "

Ovo je plafon!Ha Ha Ha!
Ne vjerujem da Bog oprašta!

Seljačka duhovnost!

Znači kad nemaš argumenta, onda slijedi pokušaj vrijeđanja! Međutim zdrava seljačka duhovnost je mnogu dublja od povampirene duhovnosti koja od vjere čini švedski stol pa uzima komu što paše.

Vrh

PostPostano: Sub ožu 14, 2015 11:01 

Nikakvo to nije vređanje.
Nešto što nema veze sa teologijom ,Biblijom i zdravim razumom jest seljačka duhovnost!
Poput izjave da Bog ne oprašta ako se Njega osobno moli oprost!Već jedino ako se ide na ispovjed!

Vrh

PostPostano: Sub ožu 14, 2015 11:11 

patriot_1 je napisao/la:
Nešto što nema veze sa teologijom ,Biblijom i zdravim razumom jest seljačka duhovnost!
Poput izjave da Bog ne oprašta ako se Njega osobno moli oprost!Već jedino ako se ide na ispovjed!

kako nije vrijeđanje kad si upravo napisao ovo katolički nauk=seljačka duhovnost

Vrh

PostPostano: Sub ožu 14, 2015 12:16 

patriot_1 je napisao/la:

Dakle, poštovanje katoličkog nauka ti je divota, da ti pamet stane! Kroz sve postove ti izbija stav da je tvoja procjena mjerilo stvari. To je tvoj izbor, ali nemoj očekivati da se mi ostali s time složimo. A ako želiš razgovarati, poštuj sugovornikove stavove pa i onda kad misliš da tvoj "zdrava" pamet stoji iznad toga. Inače razgovora nema (meni se to i čini već neko vrijeme!)

Vrh

PostPostano: Sub ožu 14, 2015 12:19 

Sinko, ne izvrći i ne lijepi mi nešto što ne mislim niti sam rekao !Nije katolički nauk da Bog ne prašta ako Ga osobno zamoliš:"Oprosti mi moj grijeh!"
Ta ja sam ipak 2 godine studirao katoličku bogosloviju i upoznat sam sa njom bolje možda nego mnogi ovdje na forumu!Ispovjed je jedan od načina kako dobiti oproštenje ali nije jedini!
Usput,ja nisam tvrdio da ispovjed nije dobra!Tvrdim da nije jedini način.Ja nemam potrebe za njom jer molim Boga osobno da mi oprosti!
A to po nekima od vas nije dobro i nije dovoljno!
Ja ovdje vidim nešto zanimljivo,ja uvjek idem prijateljski,bratski,pružam ruku zajedništva a dobijam figu!
Da pitam konkretno,jesu li Protestanti kršćani,vaša braća i hoće li biti spašeni usprkos tome što imaju drugčiju nauku(u nebitnom) od vas?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 288 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 20  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata