patriot_1 je napisao/la:
Veze ti nemaš sa teologijom,jer da imaš znao bi da su i baptisti i evangelici,protestanti.Dakle,nije protestant nešto treće!
Jasno u Bibliji piše što je grijeh!Toga se držim!Koliko mogu,no Isus lijepo reče"Ljubi Boga i bližnjega svoga!"Kod tebe te ljubavi nema!
Ivan Apostol u poslanicama piše da oni koji ljube braću,jesu Božja djeca.Htio ti ili ne,Protestant je tebi brat u vjeri,a ljubavi prema njima nemaš!
Mnogi Protestanti su bliže Bogu od tebe!Mnogi Katolici od mene!To je realnost!
Nisi mi konkretno odgovorio na nijedno pitanje već nekoliko dana. Kako se razumiješ u teologiju ja sam te i zamolio da me prosvijetliš.
Pokušat ću ti sortirati da se lakše snađeš:
1. Luther priznaje Euharistiju. Zwingli ne priznaje. Jan Bockelson je uveo obaveznu poligamiju.
Pitanje: Tko je u pravu ?
2. KKC 1497 Pojedinačna i cjelovita ispovijed teških grijeha s odrješenjem ostaje jedinim redovitim sredstvom za pomirenje s Bogom i s Crkvom.
Pitanje : Molim te možeš li potkijepiti svoju tvrdnju da ovo nije katolički nauk nekim dokumentom Katoličke Crkve, jer ipak si ti studirao na bogosloviji. Dokaži mi da odriješenje možeš dobiti sam u svojoj sobi, jer napisao si da ovo nije jedini način dobivanja oprosta.
3. Do 1930. god sve su kršćanske denominacije bile jedinstvene u osudi kontracepcije. Te godine su anglikanci prekinuli s tim naučavanjem. Slijedili su ih svi jedino je KC ostala usamljena ali dosljedna nauku.
Pitanje: Tko je u pravu, KC ili ostali ?
4. Veze ti nemaš sa teologijom,jer da imaš znao bi da su i baptisti i evangelici,protestanti.Dakle,nije protestant nešto treće!
Pa nisam ni tvrdio da imam veze. Kako je meni ovo prvi međureligijski dijalog s protestantom još i s čovjekom koji je studirao teologiju očekujem da mi pojasniš tko je tko i zašto vas ima 40 000 crkava.
Pitanje: Kakva je razlika u nauku. Da li je bitno da je nekima iz vaše sljedbe normalno ozakoniti istospolni brak ,a drugima ne.
5. Kod tebe te ljubavi nema!
Znam. Zato mi je važno da tu ljubav vidim od tebe. Jer čim vidim koliko me ljubiš meni je odmah lakše , zato jer znam da još ima dobrih ljudi na ovom planetu i da ćemo jednog dana svi živjeti sretno. Iz ljubavi kojom zračiš iz svakog posta molim te odgovori mi na ova četiri pitanja.