Barnaba je napisao/la:
Hrki već dva puta, svojim citiranjem meni pripisuješ riječi koje ja nisam napisao! Dakle trebaš se malo skockati kako po tom pitanju i po pitanju zdrave logike koja ne relativizira ozbiljne stvari.
Dakle, kao prvo, posve je jasno da pošten i dobronamjeran čovjek treba stajati na poziciji kako svako udaljavanje od Crkve nosi opasnost od ne spasenja. Kao drugo, za osobe unutar Crkve, ekskomunikacija je ozbiljna stvar koju ne treba olako uzimati niti ju relativizirati. Kao treće, zašto ti misliš kako je za lefebvreovce najbolje da se prema njima odnosi u duhu Ekumenizma kao prema protestantima? Oni na to ne bi pristali jer tvrde kako su oni u Crkvi iako relativiziraju njene kazne i ne žele regulirati svoj status unutar Crkve. Ako ne možeš ili nećeš shvatiti te tri osnovne stvari i želiš trolati temu onda znaš kako ja na to neću pristati.
joj, što si se naljutio...uopće mi nije namjera trolati isl....najmanje ljutiti te !
iz sličnih situacija, dalje postavljam podpitanja u vezi protestanata
znači, moja pitanja u prošlom postu uopće se ne tiču toliko lefebrijanaca, nego protestanata
mene zanima kako bi u tom svjetlu trebalo gledati na njih
znači, bit moga pitanja su protestanti, reformirani
sam sam spominjao ako nije ovo pogodno mjesto da moderator to prebaci na neku temu vezanu za protestante....može na onu o vražjem okotu
nisam htio sam sa c/p prebacivati dio posta koji se tiče protestanata....to sam ranije činio , pa sam dobivao spačke da zašto isto pišem na dvije teme
nhf, ne mislim ništa loše glede tebe, samo pokušavam pokazati paralele...i da mi se objasni šta ti , i ostali mislite glede ranijih prema protestantima , ali u sadašnje vrijeme...kako je to danas?
smije li biti uopće razlike u odnosu na 1557., 1700 ili npr. 1870. godinu?
ili da prefolmuliram...da li je protestantozam i njihov nauk i dalje heretičan...da li su oni i dalje heretici i otpadnici ili ne?
pretpostavlja da će odgovor biti...da
onda dalje podpitanje, šta su onda oni...đavoljev okot koji po nauku KC ide u pakao ( kao ekskomunicirani lefebrovci), ili ipak ne idu tako lako u pakao ( barem po nauku KC i KKC!)?