Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 19:12

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 160 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Ned vel 22, 2015 20:36 

Citat:
Jeremija izvini za meketanje ali dosadan si. Svukud pišeš samo o međugorju.

Opraštam Ti !!!

Naravno da sam se pomolio da ti Bog oprosti.
A, ja ti nisam smio opraštati dok nisi sam zatražio, jer tako me Krist uči.
Nego, zar pokretač teme nije bar malo suvereniji od ostalih na temi, zar se njegovi postovi mogu brisati/premještati bez dogovora sa njim i bez upozorenja???

Vrh

PostPostano: Pon vel 23, 2015 16:33 
Administrator

Jeremija, sve što je offtopic se prebacuje, nažalost nemam vremena obavještavati i dogovarati o svakom premještanju.

Vrh

PostPostano: Čet tra 02, 2015 10:52 

Pronađena je napisao/la:
...e sAd kad ja napišem da sam postila 3 i pol godine svaku srijedu, petak i drugi u mjesecu o kruhu i vodi ( da isključivo o kruhu i vodi), nisam pekla vlastite pogačice...već jela kruh iz trgovine.... i da postila sam dva puta po 9 dana o kruhu i vodi.... sta sad? .... :oo ili ćete mi napisat da to nisam nikad radila, ili nešto treće jer je po vama naprosto nemoguće da netko posti o kruhu i vodi i ne priznaje kako bi vi rekli Međugorski fenomen!

Izgleda da si ipak nešto zatajila!
Sad ćeš reć; "pa šta ako sam umjesto kruha jela one kiflice (slance), ili, ako sam u te dane pila samo kavu."..Ako je tako nisi postila o kruhu i vodi, a ako kažeš da u te dane nekad nisi jela niti kruh - onda si štrajkala glađu. Isusovi su učenici samo jedan dan čisto postili kao on, zato je rekao kako je živo čekao taj dan. Za posljednom Večerom, svi osim jednoga koji je morao umočiti kruh jer ga žuljalo u grlu, postili su taj dan i za večerom ih Krist pozvao da tako nastave njemu u spomen.
Koliko ljudi ga danas slijedi, mada svaki dan na misi svakoga posjeća Euharistija na to. To je samo simbolika, to treba pretvoriti u djelo i iz ljubavi postiti prema Kristu.

Nemora netko priznavat međugorski Fenomen, ali taj netko (svatko) tko ima imalo zdravog razuma mora zaključiti da ti vidioci imaju kontakt sa nama nepoznatom Silom. Ja tu Silu doživljavam u pozitivnom smislu, za razliku od vas ....mislite da se radi o nečem negativnom...neću ime spominjat kao vi!!

Vrh

Naslov: Re: o svecima
PostPostano: Čet tra 02, 2015 10:58 

hrki je napisao/la:
...

imao sam osjećaj više puta da se hvastaš dobrim djelima...imaš u bibliji da ako postiš da se to onda ne priča po trgovima ili radi smrknuta faca , pa da svi znadu da postiš...
!

Da ito zaključimo, u dane kad postim izbjegavam veličati post uopće, a kamoli pričati o svom postu, - primjerice kao jučer ili sutra.
U dane kad postim, u te se dane obavezno jutri lijepo obrijem, dok u druge dane, sem nedjelje, taj običaj nekada preskčim.

Vrh

Naslov: Re: o svecima
PostPostano: Čet tra 02, 2015 11:09 

hrki je napisao/la:
...

osim toga tvoje prezir prema svecima KC , je totalno neprimjeren...ideš u herezu
i to tešku...ne možeš tako govoriti o svecima i nauku KC!

Nemojder mi upotrebljavati riječi "prezir", ja ih ne prezirem već slobodno razmišljam. Da se moglo svetce pitati niti jedan od njih nebi dozvolio da ga ljudi proglašavaju svetcem.
Nego kad smo već kod slobodnog razmišljanja da vidim kako ćeš komentirati ovo:

Poznajem jednu obitelj, dobri ljudi dugo ih nisam vidio. Jedan je njihov član obitelji nastradao nedavno radeći u luci kao lučki radnik, - žao mi je svi smo ga voljeli. Što ti misliš kad ih budem posjetio da im donesem jednu skulpturu koja će ih posjećati na njegovu smrt. Naime, imam ljude koji će mi izraditi skulpturu jednog kontenjera, malo oštećenog, koji leži na zemlji a ispod njega viri jedna ruka i dvije noge. Pretpostavljam da i sam zaključio kako se radi o tom dragom pokojniku.....
Šta se odmah sablažnjavaš... sad sam za tebe sadista, budala, manijak,i....
Pitam tebe;
Tko su oni koji su nam prvi napravili i ponudili skulpturu razapetog Krista,zar ta skulptura ne vrijeđa one koji Krista istinski vole.???
Ovo mogu razumjeti samo oni koji su istinski zaljubljeni u Krista i njegova djela,i koji su ga barem jedan dan slijedili u Njegovom postu!!

Vrh

PostPostano: Čet tra 02, 2015 11:21 
Administrator

Jeremija, ponavljam da ovdje nisu zanimljive nečije maštarije, posljednja večera nije ustanovljenje posta o kruhu i vodi i zadnji put te upozoravam da pišeš o onome što je vezano uz katolički nauk. Na ovom forumu nije cilj širenje tvojeg privatnog nauka, dakle zanimljivo je ono što uči Katolička Crkva, za naše spasenje, i o tome se može pisati.

Vrh

PostPostano: Čet tra 02, 2015 19:52 

Roza je napisao/la:
Ako ćemo pravo...imala je Gospa.plan i u Fatimi pa nas nije uvjetovala ničim da bi ispunila taj plan! Mene zanima kakav to plan Gospa ima u Međugorju, nacitala se ja.o planu al i dalje ne vidim naznake da se ostvaruje...da uopće i postoji neki plan.... Jer čini se da su planovi Medugorske Gospe jako promjenjivi...

Meni su misli stalno uprte u onaj "pergament" koji čuva Mirjana jošod prije rata.
Gospa je već ostvarila mnoge planove važne za čovječanstvo, ja to osjećamu svom srcu, a reći ću i vama pa se smijite kako ste naučili.
Da se Gospa nije ukazala u Međugorju i da je mnogi vjernici nisu poslušali i slijedili Njezin nauk; - ČOVJEČANSTVO BI JOŠ 100 GODINA ČEKALO NA INTERNET, nebi znali zanj za sto godina!!!

Citat:
...
Iz čega bi se dalo zaključit da Gospa laže?

Ako nas Gospa laže, ja joj poručujem; Gospe samo nas i dalje nastavi ovako lagati, i, neka nam i dalje ovako gori i trepti srce za Božjom ljubavi!!!!

Vrh

PostPostano: Pon tra 27, 2015 11:02 

:oo di su svi?

Vrh

PostPostano: Pon tra 27, 2015 11:55 

Pronađena je napisao/la:
:oo di su svi?

čim je Jeremija dobio ban odmah je došlo do smirivanja tenzija...čudno, zar ne? :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Uto tra 28, 2015 12:03 

Crni Barun je napisao/la:
čim je Jeremija dobio ban odmah je došlo do smirivanja tenzija...čudno, zar ne? :wink:

vidiš da je bolje ne banirati forumaše kada dođe do jače rasprave...ovako više nema ramjene mišljenja...nema ljudi , duhova koji pokreću stvar...fali anima muvens

Vrh

PostPostano: Uto tra 28, 2015 12:45 

hrki je napisao/la:
vidiš da je bolje ne banirati forumaše kada dođe do jače rasprave...ovako više nema ramjene mišljenja...nema ljudi , duhova koji pokreću stvar...fali anima muvens

je, to stoji...forum ne živi od slaganja forumaša već od rasprave koja se bazira na suprotstavljenim mišljenjima i saznanjima. No, ne treba smetnuti s uma da je Jeremija pretjerao u smislu da je krenio vrijeđati, a to znači da je s pravom i baniran. :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Uto tra 28, 2015 13:03 

je, to stoji...forum ne živi od slaganja forumaša već od rasprave koja se bazira na suprotstavljenim mišljenjima i saznanjima. No, ne treba smetnuti s uma da je Jeremija pretjerao u smislu da je krenio vrijeđati, a to znači da je s pravom i baniran. :wink:

ma daj, ja se više i nesjećam nekog vrijeđanja... pa svi smo mi pod sotonskim utjecajem, ako na to misliš?
sotona nas stalno kuša, ako nisi znao

Vrh

PostPostano: Uto tra 28, 2015 14:03 

Jeremija je napisao/la:
Prvo i prvo ja sebe dobro čujem, a drugo; brkaš pojam "suditi" i pojam "rasuđivati".
Ja rasuđivam kako su određene osobe u službi sotone, i uopće ih ne osuđivam već savjetujem da se sa njima ne raspravlja!

hrki je napisao/la:
ma daj, ja se više i nesjećam nekog vrijeđanja... pa svi smo mi pod sotonskim utjecajem, ako na to misliš?
sotona nas stalno kuša, ako nisi znao

em Jeremija nije rekao "svi" već "određene osobe", em nije rekao "utjecaj" već "služba". :P

uzmi i da je znakovito kako kaže "da se s njima ne raspravlja" a ti ga ideš pravdati u smjeru da je njegovo prisustvo dobro za raspravu. S tog aspekta admininistrator je napravio genijalan potez: riješio se trule jabuke onda kada više nije donosila koristi :wink:

Eto...da te malo hrki podsjetim :!:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Uto tra 28, 2015 14:10 

em Jeremija nije rekao "svi" već "određene osobe", em nije rekao "utjecaj" već "služba". :P

uzmi i da je znakovito kako kaže "da se s njima ne raspravlja" a ti ga ideš pravdati u smjeru da je njegovo prisustvo dobro za raspravu. S tog aspekta admininistrator je napravio genijalan potez: riješio se trule jabuke onda kada više nije donosila koristi :wink:

Eto...da te malo hrki podsjetim :!:

Pa tko od nas osim Boga zna tko je pod utjecajem ili službi sotone?
Ja ti opet ponavljam svi smo mi pod utjecajem sotone, ili to negiraš,pak?
Šta se imamo toliko vrijeđati ako neki forumaš za nekoga kaže da je u službi sotone?...to je njegovo mišljenje...ne mora značiti da je u pravu...ali nije nama sa sigurnošću znati ni da NIJE možda u pravu
tko to zna...?

Vrh

PostPostano: Uto tra 28, 2015 14:22 

hrki je napisao/la:

Pa tko od nas osim Boga zna tko je pod utjecajem ili službi sotone?
Ja ti opet ponavljam svi smo mi pod utjecajem sotone, ili to negiraš,pak?
Šta se imamo toliko vrijeđati ako neki forumaš za nekoga kaže da je u službi sotone?...to je njegovo mišljenje...ne mora značiti da je u pravu...ali nije nama sa sigurnošću znati ni da NIJE možda u pravu
tko to zna...?

A tko to ima pravo uprijeti prstom u drugog i optužiti ga da surađuje s đavlom?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 160 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata