Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 07:34

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub svi 02, 2015 12:58 

zastupnik je napisao/la:

Stalo mi je, itekako mi je stalo, mislim da još nije vrijeme za to, ljudi su nespremni došlo bi do velikog razdora među njima.
Možda je to razlog što se odugovlači sa velikim znakom, objavama tajni i Gospina životopisa?

Ako se ne varam, Vlašić je taj koji treba pročitat poruke s tajmog pergamenta na kojem se nalazi 10 tajni. Čovijek ima 76 godina ili i više.... a ne moze bit tako daleko zar ne?
Što bi se dogodilo, evo, pitam saaasvim bezveze...da on to ne pročita, tj da umre prije nego li ih pročita?
Bi li opet vjerovali?

Vrh

PostPostano: Sub svi 02, 2015 13:00 

Pronađena je napisao/la:
I što jeste li vi svi stvarno spremni sutra napustiti ovu Crkvu tj njena uvjerenja i nepogrešivost da bi ostali vjerni M.gospi?
Da bi ostali vjerni svojoj istini, ako triba glavom kroz zid?

Bez obzira kakav stav zauzme crkva danas/sutra, ništa neće promjeniti u ljudima u onih 30-tak miliona koji su prošli kroz međugorje.

Vrh

PostPostano: Sub svi 02, 2015 13:03 

Čekaj,stani malo...Šta ti znači ljudi su nespremni... Na sta... Na poslusat Crkvu kojoj tvrde da pripadaju?? Pa nisu valjda to plodovi tridesetogidisnjeg posta i molitve??? :((

Vrh

PostPostano: Sub svi 02, 2015 13:04 

Pronađena je napisao/la:

Ako se ne varam, Vlašić je taj koji treba pročitat poruke s tajmog pergamenta na kojem se nalazi 10 tajni. Čovijek ima 76 godina ili i više.... a ne moze bit tako daleko zar ne?
Što bi se dogodilo, evo, pitam saaasvim bezveze...da on to ne pročita, tj da umre prije nego li ih pročita?
Bi li opet vjerovali?

Kako si tako čudna, odredio bi se drugi svećenik ili neko već. U ostalom nije riječ o Vlašiću.

Vrh

PostPostano: Sub svi 02, 2015 13:09 

Roza je napisao/la:
Čekaj,stani malo...Šta ti znači ljudi su nespremni... Na sta... Na poslusat Crkvu kojoj tvrde da pripadaju?? Pa nisu valjda to plodovi tridesetogidisnjeg posta i molitve??? :((

Koga su pitali i slušali onih 30-tak miliona koji su već prošli kroz međugorje. Ako se sve dovoljno odgodi mnogi će još doći u međugorje.
Ostat ćeš samo ti i vas nekolicina :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPostano: Sub svi 02, 2015 14:13 

zastupnik je napisao/la:

Kako si tako čudna, odredio bi se drugi svećenik ili neko već. U ostalom nije riječ o Vlašiću.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: to sam i mislila....za sve postoji plan B...

Vrh

PostPostano: Sub svi 02, 2015 14:17 

zastupnik je napisao/la:

Koga su pitali i slušali onih 30-tak miliona koji su već prošli kroz međugorje. Ako se sve dovoljno odgodi mnogi će još doći u međugorje.
Ostat ćeš samo ti i vas nekolicina :lol: :lol: :lol:

8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) pobunjenici...par biskupskih konferencija, Biskupi...ja Roza i Crni barun....uopće nije loša ekipa... 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Vrh

PostPostano: Sub svi 02, 2015 14:33 

Pronađena je napisao/la:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: to sam i mislila....za sve postoji plan B...

A Bože dragi...ništa šta Mg kaže nije konačno,sve se to uredno da izminit,kako kome paše.. Sve samo da traje!

Vrh

PostPostano: Sub svi 02, 2015 14:36 

Pronađena je napisao/la:
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) pobunjenici...par biskupskih konferencija, Biskupi...ja Roza i Crni barun....uopće nije loša ekipa... 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Zaboravila si i pape...Oni su isto u ekipi!!

Vrh

PostPostano: Sub svi 02, 2015 15:58 

Pronađena je napisao/la:

Dobro čuvajte crnog, on samo promine kapu i postane moderator.

Vrh

PostPostano: Sub svi 02, 2015 16:12 

zastupnik je napisao/la:

Ma štaaa ti je, ja sam toliko utjecajna da se na jednu moju riječ ljudi s foruma brišu...a tek sam tu mjesec dana....šta će bit za godinu..uf.. :; :; :; :; :;
Teško priznat nekima odgovornost za svoje postupke, pa je najlakše okrivit druge....igramo se vrućih krompira...iz ruke u ruku..

Vrh

PostPostano: Sub svi 02, 2015 17:04 

zastupnik je napisao/la:

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Sub svi 02, 2015 18:28 

Jutros je vidjelica Mirjana Dragičević- Soldo imala redovno mjesečno Gospino ukazanje, kao i svakoga drugog u mjesecu.

Unatoč jakoj kiši koja pada od noćas u Međugorju, ukazanju je nazočilo nekoliko desetaka tisuća hodočasnika iz svih krajeva svijeta. Za sve vas koji niste u mogućnosti biti s nama donosimo video u kojem možete pogledati Gospino ukazanje vidjelici Mirjani:

https://www.youtube.com/watch?v=HzuHgC5wy6o

"Draga djeco,

Otvorite svoja srca i pokušajte osjetiti koliko vas ljubim i koliko želim da ljubite moga Sina. Želim da ga što bolje upoznate, jer nemoguće je poznavati ga, a ne ljubiti ga - jer On je ljubav. Ja vas, djeco moja, poznajem. Poznajem vaše boli i patnje jer sam ih proživjela.

Smijem se s vama u vašoj radosti, plačem s vama u vašoj boli. Nikada vas neću ostaviti. Uvijek ću vam majčinski blago govoriti. A ja kao majka trebam vaša otvorena srca da s mudrošću i jednostavnošću širite ljubav moga Sina. Trebam vas otvorene i osjetljive za dobro i milosrđe. Trebam vas ujedinjene s mojim Sinom, jer želim da budete sretni i pomognete mi da donesem sreću svoj svojoj djeci. Apostoli moji, trebam vas da svima pokažete istinu Božju, da bi moje srce koje je pretrpjelo i danas trpi toliko patnje moglo u ljubavi pobijediti. Molite za svetost svojih pastira da bi u ime moga Sina mogli činiti čudesa, jer svetost čini čudesa.

Hvala vam."

Vrh

PostPostano: Sub svi 02, 2015 19:09 

zastupnik je napisao/la:

Stalo mi je, itekako mi je stalo, mislim da još nije vrijeme za to, ljudi su nespremni došlo bi do velikog razdora među njima.
Možda je to razlog što se odugovlači sa velikim znakom, objavama tajni i Gospina životopisa?

To bi znacilo kako Bog kalkulira? Reci za Boga kako odugovlaci znacilo bi da je ogranicen, pa se evo prilagodjava novonastalim okolnostima.

Kakvi znakovi ti vise trebaju od Boga zivoga koji daje sebe kao zrtvu, za spasenje nas gresnih izdajica? Vjera je Bozji dar, a ne rezultat nase velike pameti. I samo onaj koji gleda ocima vjere, dobija od Boga tu milost da i razumom moze objasniti vidjeno. (Sam Bog je hodao zemljom pa mu opet nisu vjerovali, a koji veci znak o toga trebamo "cekati" koji ce sve ljude uvjeriti u ispravnost Medjugorja?)

Koliko god se ova rasprava odmice, toliko se umjesto zdravomislenih argumenata iznose vlastite mudrolije. Toliko toga da rasprave izgledaju kao stranacka agitiranja u kontekstu sve ili nista -jer tko nije s nama, lose mu se pise.

Tko god Mariju stavlja u kontekst protivljenja Crkvi i Petru (Ocu Papi) duboko vrijedja nezino dostojanstvo, a pogotovo poniznost kojom je ona postala najveca i prva ispod Boga.

Isus kaze za sebe da je On "put", a mi ljudi bismo sve u trenutku (sad i odmah), dokidajuci tako Bozji plan, te ono potrebno pouzdanje u Boga i vjerovanje kako Duh Sveti vodi nasu svetu Katolicku Crkvu. I da, Bog ne moze nigdje zakasniti, pa tako Medjugorja ne bi bilo da to Bog nije dopustio, a isto tako nece biti niti priznato (zabranjeno) prije nego to bude Bozja volja.

Isto tako kao pozitivan plod Medjugorja se ne mogu uzeti svjedoci, koji najavljuju da ce u slucaju zabrane Medjugorja, ici protiv zajednistva s Crkvom, jer bi to znacilo kako ni trenutno nisu u (duhovnom) zajednistvu s njom. Sto nadalje znaci kako bas oni najvise stete Medjugorju.

Isto tako, oni koji unaprijed idu tumaciti poruke, previdili su stvarnost u kojoj nam se svima Bog objavljuje na nacin kako ga mi mozemo razumjeti, pa tako kod svih privatnih objava sirina poruke ovisi o glasniku (vidiocu) koji ju prenosi. Ponekad su poruke dosta duge, a poslije se zapisuju...koriste se rijeci i pojmovi bliski podneblju, kulturi, osobnosti vidjelica...i vidjelice su samo ljudi...njihova gresnost u ocima svijeta moze biti samo sredstvo kojim ih Bog drzi poniznima, ali i kao prutu-argument u smislu loseg ploda ...itd.

Nadalje, pojedinci kao argument koji ide u prilog Medjugorju uzimaju svoj "dobar osjecaj" (iako se mi gresnici mozemo "dobro osjecati" cineci grijeh) previdaju zabludu i sebicnost u koju upadaju, kao sto to objasnjava zupnik Arski:
Ako ne osjecamo nikakvih utjeha, sluzimo Boga radi njega samoga, ako ih imamo, u opasnosti smo da ga ljubimo radi sebe samih." (sto se dobro osjecamo, radi cuda, darova i milosti...straha). To onda ne bi bila ljubav, vec najamnistvo (rad za placu).

Kao sto se zlato cisti kroz vatru, tako ce se plodovi vjere Medjugorskog ukazanja biti prokusani. Rijecima sv.Katarine Sienske: "Poniznost se kusa s oholicom, vjera s nevjernikom, pravo ufanje s onim koji se ne nada, pravednost s nepravednim, milosrdje s okrutnikom, blagost I milina sa srditim."

Za sud je potrebno vrijeme i pouzdajuci se u Duha Svetoga, ne trebamo sumnjati kako ce Uciteljstvo Crkve, donijeti odluku koja stoji na stijeni, i prebiva u Istini.

-Moje osobno misljenje je kako ce Papa podici Medjugorje u status Marijanskog Svetista, sto ce znaciti kako ce biti izuzeti franjevci iz upravljanja. A vidioci ce biti podvrgnuti "vremenu kusnje" u poslusnosti (sve na vecu slavu Bozju).

Na nama je da se molimo za jedinstvo u Istini!

Vrh

PostPostano: Ned svi 03, 2015 09:29 

SlijepiPutnik je napisao/la:
Tko god Mariju stavlja u kontekst protivljenja Crkvi i Petru (Ocu Papi) duboko vrijedja nezino dostojanstvo, a pogotovo poniznost kojom je ona postala najveca i prva ispod Boga.

Isus kaze za sebe da je On "put", a mi ljudi bismo sve u trenutku (sad i odmah), dokidajuci tako Bozji plan, te ono potrebno pouzdanje u Boga i vjerovanje kako Duh Sveti vodi nasu svetu Katolicku Crkvu. I da, Bog ne moze nigdje zakasniti, pa tako Medjugorja ne bi bilo da to Bog nije dopustio, a isto tako nece biti niti priznato (zabranjeno) prije nego to bude Bozja volja.

Isto tako kao pozitivan plod Medjugorja se ne mogu uzeti svjedoci, koji najavljuju da ce u slucaju zabrane Medjugorja, ici protiv zajednistva s Crkvom, jer bi to znacilo kako ni trenutno nisu u (duhovnom) zajednistvu s njom. Sto nadalje znaci kako bas oni najvise stete Medjugorju.
!

nema smajlića koji plješće.... :DD zamisli da plješće....

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata