CITAT:
[quote="Giovi » Uto svi 19, 2015 14:28
1.No smisao sjedinjenja u neplodnim periodima nije da tražimo čudo, jer ne mora iz svakog sjedinjenja doći do začeća, to nije smisao.
2. Po katoličkom nauku neplodni supružnici ne sjedinjuju se radi začeća, kojeg možda neći ni biti, nego oni čuvaju oba smisla braka [b]ne odvajajuću svojevoljno smisao sjedinjenja i rađanja. Isto tako i u razoblju menopauze ili pak kod neplodnih razdoblja (a samo nekoliko dana u ciklusu je plodno) sjedinjenje je potpuno ako se pritom ne odvaja jedan od ta dva vida braka (usp. KKC 2369 i 2370). Kod kontracepcije više se ne radi o potpunom darivanju drugome, jer se odvaja vid rađanja, isto kao i kod umjetne oplodnje gdje se ide samo za prokreacijom i odvaja se vid sjedinjenja, i u oba slučaja druga osoba postaje samo objekt za nečiji cilj.[/b]
gospodine Giovi, vi ste totalno polupali lončiće, nažalost moram vam reći.
1. koji je smisao sjedinjenja u neplodnim periodima? nema smisla osim udovoljavanja požudi. a danas se požuda u braku promatra čak i u katoličkim krugovima kao nešto zdravo, kao ima kemije u braku, žena neće bit nezadovoljna i čangrizava ako je seksualno zadovoljimo.
a nekad u stara dobra patrijahalna vremena nije smjela pisnut i bila je zadovoljna ako bi dobila komad jabuke i ako bi joj se muž dva puta dnevno obratio. a voljela ga je bez obzira. i brak je bio čvrst kao stijena, djece kao u priči, hijerarhija na razini.
2. ova vaša druga rečenica nema smisla ni nakon detaljne analize koju sam sproveo. jednostavno nema smisla. čista demagogija i šuplja filozofija. kažete, neplodni parovi se ne sjedinjuju radi začeća nego čuvaju smisao braka (ne odvajajući svojevoljno) smisao sjedinjenja i rađanja.
kakva je ovo rečenica, šta je ovo?

pa valjda se sjedinjuju radi začeća koje se ne dešava ali ne njihovom krivnjom. to bi trebao biti smisao. ako su sveti, oni se sjedinjuju i mole Boga da nešto poduzme. ako su pokvareni, onda se sjedinjuju i zahvaljuju Bogu što su neplodni jer mogu uživati i naslađivati se u svojoj požudi bez muke podizanja i hranjenja djece.
ja ne kažem da sam svetac i da se sjedinjujem sa ženom samo radi začeća. lagao bi sebe i Boga. sjedinjujem se jer sam požudan i palim se na svoju ženu. pokušavam suzbijat tu požudu tako da radim to u potpunom mraku ispod pokrivača i izbjegavam seks u trudnoći. ali ja barem priznajem svoju nečistoću dok se danas nažalost prodaje teološka magla o nekakvoj svetosti seksualnog odnosa u braku. ma ljudi moji, svet je samo čin začeća koji Bog vodi a naše znojenje i dahtanje je naša sramota pale ljudske prirode a ne svetost. dajte pogledajte se u ogledalo i priznajte to Bogu i samima sebi.[/quote]
Čista strava gledanja na čovjeka!
Pa zašto je čovjek onda stvoren kao spolno biće, zašto mu je Bog stvorio spolne organe, zašto je u čovjeka ugradio radost ljubavi i darivanja ljubljenoj osobi. Iskreno, ovako opisanih spolnih odnosa bih se uvijek u životu rado odrekla i da mi je muž ovako pristupao, spavali bi u odvojenim krevetima, a po mogućnosti i sobama. Ovakovo gledanje i ponašanje je, za mene, ružno, prljavo, odvratno i na razini ispod životinjskog. Umjesto radosnog darivanja dviju potpunih osoba u poštovanju, divljenju i radosti, zadovoljavanje nagona - fuj!