Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 06:20

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Ned svi 24, 2015 18:35 

Pa ja tumačim po hrvatskom jeziku.... i pitam da mi se objasni ako krivo tumačim...

Svatko tumači Kristove prispodobe na svoj način da si Ga slušala u ono vrijeme kad je govorio učenicima o "dobrom pastiru", - ti bi ustala i rekla; "zar smo mi ovce?"
Nije ni čudno što mnogi neznaju protumačiti Kristove riječi kad je rekao; "Ovom će se naraštaju dati samo znak proroka Jone!"

Vrh

PostPostano: Ned svi 24, 2015 19:19 

Ima i onih koji misle da se vjera može studirati, ta im diploma daje mogućnost da predaju vjeronauk.
Toliko su umišljeni i ne vide svoje plodove, nakon Krizme nitko im se više ne vraća na vjeronauk.

vidim da su i kompleksi plod Međugorja :roll:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Ned svi 24, 2015 20:04 

Jeremija je napisao/la:

Svatko tumači Kristove prispodobe na svoj način da si Ga slušala u ono vrijeme kad je govorio učenicima o "dobrom pastiru", - ti bi ustala i rekla; "zar smo mi ovce?"
Nije ni čudno što mnogi neznaju protumačiti Kristove riječi kad je rekao; "Ovom će se naraštaju dati samo znak proroka Jone!"

Vidim ni tebi nije baš najjasnije šta je "Gospa" htjela reć onom besmislenom rečenicom... Koliko znam lipo sam pitala da mi se objasni...

Vrh

PostPostano: Ned svi 24, 2015 20:51 

Mene ništa nisi pitala!

Vrh

PostPostano: Ned svi 24, 2015 20:56 

Hrki, ja ti dajem razloge zašto izvješća i zaključci tih komisija nisu vjerodostojni, a ti opet te komisije prezentiraš kao valjani argument...
Kažeš Belanger i Kammerer su unaprijed odlučili da neće vjerovati, pa su onda i njihova zapažanja u skladu s time. S druge strane ti ne smeta da se jedna od ovih tvojih neoborivih komisija zvala "udruženje Kraljice mira". Toliko o objektivnosti. Belanger i Kammerer su inače vjerni katolici kojima je jedino istina bila na pameti. Kammerer čak u u onom dokumentu na cbismo nije pisao vjeruje li on ili ne, jednostavno je kritički analizirao rezultate tih komisija, i napisao nešto znakovito, da su ta istraživanja površna i da neupućenim ljudima djeluju dojmljivo, iako baš i nisu.

A vidim, sad više nismo sluge sotone, sad smo samo komunjare jer ne vjerujemo u nešto za što je Crkva svojim autoritetom rekla da nije vrijedno vjerovanja, nešto što daje na tisuće nejasnih i ispraznih poruka, nešto što prkosi biskupu i valjanim Crkvenim vlastima itd. Ja sam samo obični katolik, hvala na pitanju. I malen i neuk. Baš zato si i ne imponiram da sam pametniji od biskupa i njegovih komisija ili od Kongregacije za nauk vjere.

Jedini "višful tinking" je kad međugorski fanatici misle da će papa potvrditi vjerodostojnost ukazanja.

Vrh

PostPostano: Ned svi 24, 2015 21:46 

Mene ništa nisi pitala!

Nije teško vratit se na prethodnu stranicu pa procitat post u kojem si pita šta mi je cudno u toj poruci, a ja ti odgovorila šta mi je cudno i pitala da objasniš?? :shock:

Vrh

PostPostano: Ned svi 24, 2015 21:49 

Kad nebi bilo te crte ti bi rekla; "a, zašto Križ nije od drveta??"
Onaj tko vidi Božje znakove i poruke, vidi ih i u kapljici rose, koju otresa jutarnji cvijet, - što se tek otvara i cvjeta!!

Naravno, al nitko kapljicu rose ne prezentira kao dokaz nekakvih navodnih ukazanja, kao što se pokušalo sa ovim križem... Tj. Nekim čudnim oblikom sa jednom okomitom i dvije vodoravne crte... :?

Vrh

PostPostano: Ned svi 24, 2015 22:09 

Naravno, al nitko kapljicu rose ne prezentira kao dokaz nekakvih navodnih ukazanja, kao što se pokušalo sa ovim križem... Tj. Nekim čudnim oblikom sa jednom okomitom i dvije vodoravne crte... :?

Samo se pitam zašto ti gubiš vrijeme sa međugorskim porukama i ukazanjima uopće?
Zašto uskraćuješ ljudima da budu sretni ako nešto osjete za sebe u tim porukama, i ako u tome dobiju malo nade za bolje sutra?
Ako je međugorski fenomen pokrenuo i pokreće svaki dan milione ljudi da budu bolji vjernici; zar je uopće bitno hoće li to netko službeno priznati ili ne?

Vrh

PostPostano: Ned svi 24, 2015 22:47 

Opet mi nisi odgovorija na pitanje... Ne mislim da gubim vrijeme... A ako te baš zanima ima ljudi koji se u bioenergicara osjećaju dobro...ljudi koji odu u gatare da im skine urok pa im to daje nadu za budućnost... Ljudi koje joga pokreće i motivira i mijenja im život... Pa ne znači da je to sve super.... A ovu zadnju recenicu uopće ne bi tribalo komentirat...al ipak ću reć Jeremija,čisto da znaš radi sebe...katolik se ne mora bit!! Ionako danas sa svih strana iskacu oni što vicu: " vjerujem u Boga,al u Crkvu ne"

Vrh

PostPostano: Ned svi 24, 2015 22:52 

Sve što si nabrojala, - slažem se!!
Ljudi imaju pravo da vjeruju u što žele, Bog im je dao slobodnu volju da sami odlučuju!

Vrh

PostPostano: Pon svi 25, 2015 08:42 

Nije teško vratit se na prethodnu stranicu pa procitat post u kojem si pita šta mi je cudno u toj poruci, a ja ti odgovorila šta mi je cudno i pitala da objasniš?? :shock:

:wink: Jeremiji nikad ništa nije čudno...al eto meni je...zamisli... :P :P :P
Budite Isusu pastiri
...pa ovako, moja definicija pastira bi bila: osoba koja čuva živinu da ne pođe u štetu, da ga zaliječi ako npr ugane nogu (sad pričam o ovcama al svejedno), da ne pojede tuđe nasade, da bude sklonjena na suho, zaštićena od vjetra....znači skrbi o njoj.
Ako ćemo pričat o pastirima ljudi (Isusa gledam kao fizičkog i duhovnog pastira, dok svećenike gledam kao duhovne pastire)...ne smatram sebe ovcom ni nikakvom živinom, već se smatram krhkom, sklonom grijehu i zastranjivanju, sklonom povredama, gubljenju....i tu Isusa vidim kao nekoga tko me vraća po 100 puta u satu na pravi put, štiti čuva itd.
I ne mogu ne mogu...nikako zamislit na koji način bi ja mogla bit pastir Isusu? Niti da je njemu potreban pastir....niti da Boga triba neko čuvat, štitit ni ništa slično.... :? :? :? :? :? :?
Druga stvar bi bila da pripremimo naša srca da budemo Isusovi pastiri ljudima....al pastiri Isusu teško pa usudim se reć i nemoguće!
I nemoj sad pričat da se nije dobro izrazila, jer malo je previše tih njihovih lapsusa....a Gospu ni u kom slučaju ne smatram nepismenom....

Vrh

PostPostano: Pon svi 25, 2015 09:45 

Slažem se s tobom Pronađena... Al bojim se da odgovor nećemo dobit....Il da si ga ti dala pri kraju svog posta...čini se vrlo vjerojatnim da bi priča mogla bit-nije ona tako mislila i sl.

Vrh

PostPostano: Pon svi 25, 2015 10:16 

Citat:
I ne mogu ne mogu...nikako zamislit na koji način bi ja mogla bit pastir Isusu?

Poruka je upućena za Božić, Gospa nam na Božić daruje malog Isusa i svakom Ga od nas stavlja u srce.
Na taj nam ga način povjerava kao što se nekom povjerava novorođenče,- želi da ga čuvamu u srcu.

Vrh

PostPostano: Pon svi 25, 2015 10:25 

protivnici međugorskih ukazanja su samo zavidni i ništa drugo. zavide vidjelicama na materijalnom bogatstvu i duševnom ugledu koje su stekli jer su prodali priču da im se Gospa ukazala.

ljudi, nemojte bit zavidni. i vi prodajte priču da se i vama Gospa ukazala pa ćete i vi i vaše mjesto postat popularni. nije vam to teško, pa vidite ove iz međugorja, već 30 godina vrte jednu te istu priču, pa koliko može bit teško??

tipični hrvatski jal. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Pon svi 25, 2015 10:33 

Poruka je upućena za Božić, Gospa nam na Božić daruje malog Isusa i svakom Ga od nas stavlja u srce.
Na taj nam ga način povjerava kao što se nekom povjerava novorođenče,- želi da ga čuvamu u srcu.

"Isus Gospodin naš pastir je dobri. Biti pastir označava predvodnika, nekoga tko umjerava i vodi. Onoga u koga svi gledaju i koga slušaju; koji se brine za zajednicu. Ovce su na ispaši, one se moraju hraniti da bi živjele spokojno. Pastir se brine za život ovaca i u njihovom zajedništvu iskazuje se i ljubav. Terminima poput "ovčinjak" prepoznata je metafora na Crkvu, kojim se kao zajednica vjernika opisuje skupina onih koji slijede svog pastira.

Isus je u Svetom Pismu "pastir dobri":

Evanđelje po Ivanu 10, 1
"Zaista, zaista, kažem vam: tko god u ovčinjak ne ulazi na vrata, nego negdje drugdje preskače, kradljivac je i razbojnik. 2 A tko na vrata ulazi, pastir je ovaca. 3 Tome vratar otvara i ovce slušaju njegov glas. On ovce svoje zove imenom pa ih izvodi. 4 A kad sve svoje izvede, pred njima ide i ovce idu za njim jer poznaju njegov glas. 5 Za tuđincem, dakako, ne idu, već bježe od njega jer tuđinčeva glasa ne poznaju."

I dalje ne svaćam kako je to Isusu potreban pastir?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata