Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 01:08

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Ned svi 31, 2015 21:03 

sotona može biti prerušen u Gospu...ali Bog to nebi dopustio 34 godine, pogotovo ako bi to moglo izazvati sve ovo na što ti ukazuješ!
Bog je znao nekim misticima i svecima kao kušnju dati da ih iskušava ili muči sotona...ali to su jednokratke ili jako kratke zgode, epizode...njima na daljnju izgradnju...kakva je tu izgradnja 6 vidioca u pitanju??
nikada Bog nikome ( pogotovo ne 6 djece) nebi kao kušnju , ili neznam šta davao da vide 34 godine sotonu prerušenu u Njegovu Majku- Bogorodicu
to bi na neki način bilo i svetogrđe...pa neće se valjda Bog šprdati s Gospinim likom 34 godine :shock:
nadam se da ti ne moram pojašnjavati da sotona ima moći i snage da djeluje samo onoliko koliko to Bog prepusti!
Bog odlučuje na globalnom planu o svemu..on je po dogmi KC upravitelj i ravnatelj svemira i cijele ljudske povjesti!...ne može sotona ništa što Bog ne dopusti!

Malo sam sebi skačeš u usta,prvo tvrdis da se može prerusit i da je bilo toga kod mistika i svetaca..sad se praviš mutav! I vrtiš stalno jednu te istu priču (vidim da te često i na drugim temama prozivaju da trolas,ne znam jel ti to cilj i ovde). Ako je Bog dozvolio Gospi da se prerusi,onda je isto tako Bog to preko crkve,biskupa i komisija raskrinkao. A s druge strane, teorija ti ne stoji i po tome što (da,istina je da se ništa u svijetu ne događa bez božjeg dopuštenja) iz tvoje priče ispada da ako čovjek ustraje u stvarima koje nisu po Bozjoj Volji ili su grešne da Bog to dozvoljava i da nema veze sa covjekovom slob,voljom. Po toj teoriji ateisti optužuju Boga što dopušta zlo u svijetu!

Vrh

PostPostano: Pon lip 01, 2015 07:09 

Malo sam sebi skačeš u usta,prvo tvrdis da se može prerusit i da je bilo toga kod mistika i svetaca..sad se praviš mutav! I vrtiš stalno jednu te istu priču (vidim da te često i na drugim temama prozivaju da trolas,ne znam jel ti to cilj i ovde). Ako je Bog dozvolio Gospi da se prerusi,onda je isto tako Bog to preko crkve,biskupa i komisija raskrinkao. A s druge strane, teorija ti ne stoji i po tome što (da,istina je da se ništa u svijetu ne događa bez božjeg dopuštenja) iz tvoje priče ispada da ako čovjek ustraje u stvarima koje nisu po Bozjoj Volji ili su grešne da Bog to dozvoljava i da nema veze sa covjekovom slob,voljom. Po toj teoriji ateisti optužuju Boga što dopušta zlo u svijetu!

majko mila s tobom stvarno nema smisla
ali evo opet...ja sam rekao da ja neznam da se sotona prerušavao u BDMariju nego u anđela svjetla( koji se jedino spominje u bibliji!)
ali sam rekao da to nisam siguran, jer neznači ako ja to dosada nisam nigdje pročitao , da nije bilo slučaja da je Bog dopustio da sotona uzme lik BDMarije...rekao sam zato ,onda uzmimo da je toga evv. bilo...ali to su onda bile kratke epizode , jednokratno, dvokratno ukazivanje, radi izgradnje , testiranja isl. nekog mistika, sveca KC

A, po čemu su neuki vidioci iz međ. / njih čak 6/ bitni Bogu da ih on kuša sa prerušenim demonom u Gospu?? :shock: ...u tamo nekoj nepoznatoj Hercegovini...po tebi ispada da će oni biti budući sveci :mrgreen:
ajde daj nam na to odgovor...

Vrh

PostPostano: Pon lip 01, 2015 10:00 

Ja savršeno dobro razumin šta ti želiš reć, samo što ti uopce ne kuzis šta ja tebi govorim! Ti misliš, volila bi da mi objasniš odakle ti ta teorija, da svaki put kad se sotona ide ukazat, da treba dopuštenje od Boga da se prerusi! Ja ću još jednom ponovit,jer ti voliš stavljat ljude u ladice,da ja ne tvrdim ni da je sotona ni da lažu,jer o tom ne znam dovoljno. Znači hipotetski- ako je sotona, zašto misliš da se ne bi mogla toliko dugo ukazivat u tom obliku??? Po tebi su sva (a ima ih na tisuće) ukazanja u svijetu,koja nisu naravnog podrijetla i koja traju, isključivo ukazanja Gospe i Isusa???? Zašto uopće Crkva dozvoljava mogućnost da se nešto tako proglasi djelom Sotone ako se dokaže nadnaravnost??

Vrh

PostPostano: Pon lip 01, 2015 10:10 

Sjećate li se onog famoznog križa na nebu?
Vratio sam se jučer iz Međugorja gdje sam bio s udrugom lokalnih studenata katolika, u privatnom posjetu, i dok sam bio na Križevcu spazih ovo:
Slika
Slika
i odmah se sjetim ove teme. :mrgreen:

Mogu reći da sam imao dobru ispovijed u Međugorju, cijene su čista krađa, a ručak kao da su radili Škoti a ne Hercegovci! :mrgreen:

U svakom slučaju, bilo je lijepo i malo me bole stopala, ali se isplatilo napraviti križni put na Križevcu.
Podbrdo me nije dojmilo ni najmanje.

Eto...sada znate i da svi koji idu tamo nisu poradi tzv. ukazanja Gospe. Mogu slobodno reći pomolili smo se Bogu jer naš duhovnik nije uopće spominjao ukazanja i izrazito je upozoravao na to da se trebamo moliti Bogu.
Toliko o "nas i Rusa dvesta milijona!" :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Pon lip 01, 2015 15:27 

Ja savršeno dobro razumin šta ti želiš reć, samo što ti uopce ne kuzis šta ja tebi govorim! Ti misliš, volila bi da mi objasniš odakle ti ta teorija, da svaki put kad se sotona ide ukazat, da treba dopuštenje od Boga da se prerusi! Ja ću još jednom ponovit,jer ti voliš stavljat ljude u ladice,da ja ne tvrdim ni da je sotona ni da lažu,jer o tom ne znam dovoljno. Znači hipotetski- ako je sotona, zašto misliš da se ne bi mogla toliko dugo ukazivat u tom obliku??? Po tebi su sva (a ima ih na tisuće) ukazanja u svijetu,koja nisu naravnog podrijetla i koja traju, isključivo ukazanja Gospe i Isusa???? Zašto uopće Crkva dozvoljava mogućnost da se nešto tako proglasi djelom Sotone ako se dokaže nadnaravnost??

anđele , sotonu, Gospu nitko ne može vidjeti bez Božjeg dopuštenja!...to ti je dolazak iz pete ili xy dimenzije dimenzije u našu 3+1 dimenziju!
sotona nas može kušat,ko što nas kuša cijeli život...ali mi ga ne vidimo nikada kada nas kuša , nagoni na grijeh isl.
ali se sotona koji je duh , ne može ukazivati nikome bez božjeg dopuštenja
isto tako ni Gospu ne može nitko vidjeti ako Bog to ne dopusti

opet , te pitam , zašto bi Bogu 6 običnih seljaka- djece iz m. bilo bitno da ih kuša preko prerušene sotone čak 34 godine?????? :shock:
kiužiš da to nema smisla
ako padre pio ima viđenje vraga ( par puta samo) onda to ima smisla...ili neki drugi mistik i svetac
za neuku djecu je logičnije ako se radi o nadnaravnom viđenju da imaju viđenje Gospe , jer se Gospa skoro uvijek ukazuje djeci, malodobnim i neukim...rijetko kada biskupima i učenim teolozima!

Vrh

PostPostano: Pon lip 01, 2015 15:31 

Sjećate li se onog famoznog križa na nebu?
Vratio sam se jučer iz Međugorja gdje sam bio s udrugom lokalnih studenata katolika, u privatnom posjetu, i dok sam bio na Križevcu spazih ovo:
Slika
Slika
i odmah se sjetim ove teme. :mrgreen:

Mogu reći da sam imao dobru ispovijed u Međugorju, cijene su čista krađa, a ručak kao da su radili Škoti a ne Hercegovci! :mrgreen:

U svakom slučaju, bilo je lijepo i malo me bole stopala, ali se isplatilo napraviti križni put na Križevcu.
Podbrdo me nije dojmilo ni najmanje.

Eto...sada znate i da svi koji idu tamo nisu poradi tzv. ukazanja Gospe. Mogu slobodno reći pomolili smo se Bogu jer naš duhovnik nije uopće spominjao ukazanja i izrazito je upozoravao na to da se trebamo moliti Bogu.
Toliko o "nas i Rusa dvesta milijona!" :wink:

svi su tamo radi toga što se priča da se ukazala Gospa...inače si mogao ići na misu i ispovijed bilo gdje u hrvatskoj :mrgreen:
što bi amer , koreanac, poljak , talijan dolazio u malu zabiti gdje kako ti kažeš imamu skupu hranu, a porcije male kao kod škota ,( i šta si sve nadrobio samo da ih ocrniš),ako ne zbog Gospe ili navodne Gospe
talijan je mogao ostati u bariju, riminiju, rimu, ,ilanu itd...koreanac u koreju, poljak u poljskoj...čemu put od 1000 km ako ga tu nešto ne privlači?
molit, ispovjedit se može svagdje i bez m... :wink: :!:

Vrh

PostPostano: Pon lip 01, 2015 15:56 

anđele , sotonu, Gospu nitko ne može vidjeti bez Božjeg dopuštenja!...to ti je dolazak iz pete ili xy dimenzije dimenzije u našu 3+1 dimenziju!
sotona nas može kušat,ko što nas kuša cijeli život...ali mi ga ne vidimo nikada kada nas kuša , nagoni na grijeh isl.
ali se sotona koji je duh , ne može ukazivati nikome bez božjeg dopuštenja
isto tako ni Gospu ne može nitko vidjeti ako Bog to ne dopusti

opet , te pitam , zašto bi Bogu 6 običnih seljaka- djece iz m. bilo bitno da ih kuša preko prerušene sotone čak 34 godine?????? :shock:
kiužiš da to nema smisla
ako padre pio ima viđenje vraga ( par puta samo) onda to ima smisla...ili neki drugi mistik i svetac
za neuku djecu je logičnije ako se radi o nadnaravnom viđenju da imaju viđenje Gospe , jer se Gospa skoro uvijek ukazuje djeci, malodobnim i neukim...rijetko kada biskupima i učenim teolozima!

Po tome pretpostavljam da sotona ne može zaposjest nikoga bez Božijeg dopuštenja?

Vrh

PostPostano: Pon lip 01, 2015 16:00 

pa jesi li ti čitala moje postove od petka...sam sam spomenuo da ne nekim misama zna koncelebrirati na stotine svećenika...da godišnje kroz međugorje prođe na 10-ne tisuća svećnika, biskupa...i to je po vama dokaz da je stav Crkve prema međugorju negativan??

vidim da bi ti povukla inkviziciju protiv takvih svećenika i časnih sestara?
o tempora o mores...ovo što radite vi nadobudni, "pravovjerni" katolici koji svim silama samo branite stav lokalnog biskupa perića ( kao da je on nepogrešiv i nezabludiv) nije mogla i umijela raditi ni udba-sdb, ni milicija,ni centralni komitet bih i jugoslavije!
ovo je čistka protiv zdravih snaga u crkvi koje vide znakove vremena, božje znakove i mistične intervencije u ovo doba apostazije, nju ejdža, liberalizma, sekularizacije i svih negativnih izama koji napadaju na katoličku Kristovu crkvu i vjeru!
to što ste vi slijepi i ne vidite Božji prst na međugorju to još i nekako mogu shvatiti
jer vi se držite svete sigurnosti da je lokalni biskup u pravu , a da vidioci laži ili godinama gledaju sotonu prerušenu u najsvetije stvorenje koje je hodalo zemljom
mene samo čudi da ovo drugi koji ipak vjeruju da vidioci nešto vide, se ne zapitaju bili Bog dospudtio da sotona prerušen u Gospu zavodi cijeli planet ???
vama nije čudno da bi Bog dopsutio da se sotona prerušava u Gospu na tisuće puta?

kako objašnjavate taj vaš stav i vjerojatnost te solucije??

Moj stav.... sotona se ukazala-Bog dopustio... bog odlučio da sotona više ne smije kušati, zavoditi (tako da su to prepoznali lokalni biskupi, nekoliko komisija), Bog to odlučio prekinuti.... vidioci nisu željeli poslušat Boga preko njegovih pastira.
Svojojm slobodnom voljom odlučili su vjerovati u što žele i na način na koji žele.... kad se dogodio trenutak da su ukazanja stvarna prestala-ne znam. Al sam uvjerena da se dalje njihova svijest opčinjna sotonom nastavila poigravat s njima....

Vrh

PostPostano: Pon lip 01, 2015 16:38 

Hrki jesi ti ikad čuo za Garabandal npr? Sigurna sam da ima još puuuno takvih ukazanja di se "ukazivala" Gospa, a na kraju ispala sotona? Opet te pitam, po tvojoj teoriji svako ukazanje koje se pokaže nadnaravnim mora bit od Boga...??? Preciznije,mora bit sam Isus ili Gospa,jer Bog ne dopušta da se sotona prerusava? Ima i str na forumu sa istinitim i lažnim ukazanjima, od onih u nigeriji,palmar de troyi i sl. Ja ih ne pamtim,hvala Bogu,ne zanimaju me...al jesu li i ona od Boga?? Ili tamo nadnaravnosti nema? Jer po onom što ti pišeš ne postoji treća opcija!

Vrh

PostPostano: Pon lip 01, 2015 17:38 

svi su tamo radi toga što se priča da se ukazala Gospa...inače si mogao ići na misu i ispovijed bilo gdje u hrvatskoj :mrgreen:
što bi amer , koreanac, poljak , talijan dolazio u malu zabiti gdje kako ti kažeš imamu skupu hranu, a porcije male kao kod škota ,( i šta si sve nadrobio samo da ih ocrniš),ako ne zbog Gospe ili navodne Gospe
talijan je mogao ostati u bariju, riminiju, rimu, ,ilanu itd...koreanac u koreju, poljak u poljskoj...čemu put od 1000 km ako ga tu nešto ne privlači?
molit, ispovjedit se može svagdje i bez m... :wink: :!:

aha...sada bi još ti htio ljudima i govoriti gdje da idu na misu :wink:

btw. koliko te plaćaju da pišeš za Međugorje? :mrgreen:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Pon lip 01, 2015 20:02 

aha...sada bi još ti htio ljudima i govoriti gdje da idu na misu :wink:

btw. koliko te plaćaju da pišeš za Međugorje? :mrgreen:

meni ne plaćaju ništa...akoliko tebi plaćaju kao svećeniku da pratiš ljude dolje u međugorju i da paziš da nitko ne spomene ukazanje...nego se samo ide na misu :;
pa ako netko slučajno spomene Gospu da ga srežeš sa paraloma iz cbisma i zadarske deklaracije :roll:

Vrh

PostPostano: Pon lip 01, 2015 20:17 

meni ne plaćaju ništa...akoliko tebi plaćaju kao svećeniku da pratiš ljude dolje u međugorju i da paziš da nitko ne spomene ukazanje...nego se samo ide na misu :;
pa ako netko slučajno spomene Gospu da ga srežeš sa paraloma iz cbisma i zadarske deklaracije :roll:

eto...tolika je moć ukazane Gospe da sam se vratio još uvjereniji da se nije ukazala. Sada mi nitko ne može prigovoriti da nisam bio dolje, je li tako? :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Pon lip 01, 2015 22:37 

Hrki jesi ti ikad čuo za Garabandal npr? Sigurna sam da ima još puuuno takvih ukazanja di se "ukazivala" Gospa, a na kraju ispala sotona? Opet te pitam, po tvojoj teoriji svako ukazanje koje se pokaže nadnaravnim mora bit od Boga...??? Preciznije,mora bit sam Isus ili Gospa,jer Bog ne dopušta da se sotona prerusava? Ima i str na forumu sa istinitim i lažnim ukazanjima, od onih u nigeriji,palmar de troyi i sl. Ja ih ne pamtim,hvala Bogu,ne zanimaju me...al jesu li i ona od Boga?? Ili tamo nadnaravnosti nema? Jer po onom što ti pišeš ne postoji treća opcija!

Međugorske poruke imaju nekih važnih sličnosti s porukama iz Garabandala i Palamar de Troyesa. Oba ta ukazanja su proglašena neautentičnim, a iz Palamara je čak proizašla otpadnička "crkva", imaju i svog papu...

Vrh

PostPostano: Sri lip 03, 2015 09:40 

http://www.vecernji.hr/hrvatska/papa-franjo-u-sarajevu-nece-govoriti-o-medugorju-1008670

Citat:
Šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi drži da papa Franjo na svom pohodu Sarajevu 6. lipnja neće govoriti o fenomenu navodnih ukazanja Gospe u Međugorju.

– Smatram da se ne može očekivati da će papa kazati nešto o Međugorju. Papa, dakako, govori o onome što želi i kada želi. Nije na meni da mu kažem što treba ili ne treba kazati – objasnio je otac Lombardi u razgovoru s novinarima.

Vrh

PostPostano: Sri lip 03, 2015 11:49 

http://www.jutarnji.hr/vatikan-se-ograd ... a/1359836/

VATIKAN SE OGRAĐUJE OD MEĐUGORJA? Diljem svijeta otkazuju se nastupi međugorskih vidjelaca

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata