Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 01:15

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri lip 03, 2015 14:06 

http://www.jutarnji.hr/vatikan-se-ograduje-od-medugorja--diljem-svijeta-otkazuju-se-nastupi-medugorskih-vidjelaca/1359836/

VATIKAN SE OGRAĐUJE OD MEĐUGORJA? Diljem svijeta otkazuju se nastupi međugorskih vidjelaca

Ajme majko...mogao si i veća slova staviti , ne vidimo dobro :mrgreen:
alaj ti je drago :wink:

Vrh

PostPostano: Sri lip 03, 2015 14:08 

http://www.jutarnji.hr/vatikan-se-ograduje-od-medugorja--diljem-svijeta-otkazuju-se-nastupi-medugorskih-vidjelaca/1359836/

VATIKAN SE OGRAĐUJE OD MEĐUGORJA? Diljem svijeta otkazuju se nastupi međugorskih vidjelaca

To je samo nastavak dosadašnje (dobre) prakse Kongregacije za nauk vjere. U samom članku je nabrojano nekoliko drugih prigoda u kojima su lokalni biskupi, što na svoju volju, što na poticaj kongregacije, odlučili otkazati gostovanja navodnih vidioca.

Vrh

PostPostano: Sri lip 03, 2015 14:12 

evo malo i pozitive...plodova Međugorja..neka pati koga smeta ...Međugorje je centar svijeta...:

http://www.medjugorje-info.com/hr/kolum ... -obracenja

Vrh

PostPostano: Sri lip 03, 2015 14:14 

http://www.medjugorjechicago.org/zovko_testimony_cr.pdf

nek se znaju plodovi...pustimo politiku i strah da će visoka politika pogriješiti ako se opredjeli za m:

http://www.medjugorjechicago.org/zovko_testimony_cr.pdf

Vrh

PostPostano: Sri lip 03, 2015 14:20 

Monsinjor Eduard Peričić: zašto dolazi u Međugorje...

http://www.medjugorje-info.com/old/it/m ... gorje.html

te knjiga:
http://www.dominovic.hr/Artikl/CVIJECE- ... ByXDU2MjM5

Vrh

PostPostano: Sri lip 03, 2015 14:25 

To je samo nastavak dosadašnje (dobre) prakse Kongregacije za nauk vjere. U samom članku je nabrojano nekoliko drugih prigoda u kojima su lokalni biskupi, što na svoju volju, što na poticaj kongregacije, odlučili otkazati gostovanja navodnih vidioca.

da li je dobra praksa vidjeti ćemo
ako se Gospa ukazuje onda to sigurno nije dobra praksa ...Gospa daje poruke i vidioci ih šire po "celom svetu"
i šta je dobro onda da se spriječava širenje tako dobrih , katoličkih poruka o molitvi, postu, sakjramentima, čitanju biblije itd?? :shock:

ako je sada na neki način dokazana laž oko vidioca i poruka ( A U ŠTO JA NE VJERUJEM NI 1%), onda vatican treba objelodaniti u čemu je laž i donjeti NAPOKON konačnu odluku
a ne suzbijati nešto što je pozitivno, barem dok se ne dokaže da ukazanja Gospe i poruka Gospinih nema

Vrh

PostPostano: Sri lip 03, 2015 14:29 

http://www.jutarnji.hr/papa-ivan-pavao- ... i-/225873/

strogi njemački ratio vs slavenski DUH :))

http://www.24sata.hr/svijet/otac-amorth ... rje-105811

Zadnja izmjena: hrki; Sri lip 03, 2015 14:37; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Sri lip 03, 2015 14:33 

Po meni su važni plodovi Međugorja...sve ostalo je naklapanje, špekuliranje...i molitva je bitna kako kaže fra zovko...papir ne znači ništa ako neće biti molitve i vjere!
--------------------------
Nije to kao nogomet na Svjetskom prvenstvu, da trebaš pobijediti i eliminirati drugog da bi ti pobijedio. Crkva ne može ne vidjeti taj fenomen. Ne može zanijekati plodove i nijednu milost jer onda ne bi bila dosljedna. Isus je rekao "gledajte plodove". Ako su plodovi dobri, kaže Isus, onda je i stablo dobro. Neprijatelji se trude da o Međugorju nađu nešto loše, ali toga nema. Djela i plodovi govore što se ovdje događa. Međugorje ne treba neku grčevitu propagandu, niti treba nadjačati neki drugi glas. Treba samo jedan minimum kritičkog poštenja, jedne etike i ljudskog odnosa. Ako su ljudi, njih stotine tisuća sretni, zašto ja ne bih bio sretan? Zašto bih nijekao. Mogu samo zahvaliti Gospodinu što je tolike obradovao svojom milošću.

• Što bi u konačnici za Međugorje značilo službeno priznanje?

- Mi ništa nećemo dobiti time da Međugorje sutra dobije dokument i službeno priznanje. Jer oni koji su ga do sada odbijali, neće ga tim dokumentom prihvatiti. Dokument iz Zadra i poslije odgovor iz Rima oduzeo je pojedincima ingerencije da sami mogu pisati, kazivati, odlučivati… Dakle, ništa se ne bi promijenilo, oni koji su se molili i dalje će to činiti. Ako se narod ne moli, papiri ne znače ništa.

• Koliko često mostarski biskup Ratko Perić dolazi u Međugorje i kako izgledaju vaši susreti?

- Dolazi u Međugorje samo službeno kada je krizma. Drugim danima se ne vidi. On nikada ovdje nije razgovarao s vjernicima. Dođe tako bez ikakvog respekta, bez ikakve osjetljivosti i iznese svoj stav. Biskup Perić svoj osobni stav želi nametnuti kao da je to stav Crkve i to je njegov problem. Ali, ljudi to već znaju, pa tako nešto i očekuju od njega. On ne pokazuje znakove da ga to zanima. Distancirao se i sve što se događa njemu nije važno.

• Ipak, biskup Perić često putuje u Vatikan?

- Ide, ali to su službeni pohodi. Papa mu je rekao da bude mostograditelj. On je pokušao iznijeti u Vatikanu svoju muku u smislu, evo, ja se tamo borim sam, tolike godine, a ne mogu to zaustaviti…

• To mu je rekao novi papa?

- Da, Benedikt XVI. mu je rekao da gradi mostove među ljudima.

• Jeste li vi upoznali novog papu, Benedikta XVI.? Je li točna priča da je on već posjetio Međugorje?

- Upoznao sam ga ranije dok još nije postao papa. To je jedan veliki čovjek, teolog našeg vremena. On nije zanijekao svoj posjet.

• Znači, ne zabrinjavaju vas pomalo negativni stavovi novog pape i novog vatikanskog državnog tajnika po pitanju Međugorja?

- Ne, ono što su ranije rekli za biskupa Perića i njegovo privatno mišljenje stoji i dalje. Sumnjam da je on promijenio svoj stav otkako je postao papa. Ako je to rekao kao kardinal, onda je oprezan po tom pitanju. Ima Papa puno više izvješća nego što mi mislimo. Smatram da Međugorje nije ni u kakvoj krizi. I Bertone je govorio ono što mu je Papa rekao da kaže. Ne vidim da se njihovo mišljenje promijenilo. To se vidi iz njegovih riječi. Ovdje samo nedostaju zdravi odnosi među ljudima. Treba graditi jednu kršćansku toleranciju i ljubav među ljudima.

Vrh

PostPostano: Pet lip 05, 2015 15:49 

http://www.medjugorje.ws/hr/messages/

ZADNJA PORUKA MIRJANI D.S

Zadnja Poruka, 2. lipanj 2015. [O] - Poruka preko vidjelice Mirjane

“Draga djeco, želim djelovati preko vas, moje djece, mojih apostola, da bih na kraju svu svoju djecu okupila tamo gdje je sve spremno za vašu sreću. Molim za vas da djelima možete obraćati, jer došlo je vrijeme za djela Istine, za moga Sina. Moja će ljubav raditi u vama, vama ću se poslužiti. Imajte povjerenja u mene jer sve što želim, želim za vaše dobro- vječno dobro stvoreno po Nebeskom Ocu. Vi, djeco moja, apostoli moji, živite zemaljskim životom u zajednici s mojom djecom koja nisu upoznala ljubav moga Sina, koja mene ne zovu majkom, ali ne bojte se svjedočiti Istinu. Ako se vi ne bojite i hrabro svjedočite, Istina će čudesno objeđivati, ali zapamtite u ljubavi je snaga. Djeco moja, ljubav je kajanje, oprost, molitva, žrtva i milosrđe. Ako budete znali ljubiti djelima ćete obraćati, omogućavati ćete da svjetlost moga Sina prodire u duše. Hvala vam! Molite za svoje pastire. Oni pripadaju mome Sinu, On ih je pozvao. Molite da uvijek imaju snage i hrabrosti sjati svjetlošću moga Sina.

Vrh

PostPostano: Pet lip 05, 2015 16:19 

Godišnje Gospino ukazanje Mirjani - 18. ožujka 1996.
I ove godine vidjelica Mirjana Dragićević - Soldo imala je ukazanje 18. ožujka. Nakon ukazanja Mirjana je prenijela Gospinu poruku:
«Draga djeco! O ovoj poruci, koju vam danas preko svoje službenice dajem, želim da dugo razmišljate. Djeco moja, velika je ljubav Božja! Ne zatvarajte oči, ne zatvarajte uši, dok vam ponavljam: velika je ljubav Njegova! Uslišite moj poziv i prošnju koju vam upućujem: posvetite svoje srce i napravite u njemu dom Gospodnji. Neka on u njemu prebiva zauvijek. Moje oči i moje srce će biti ovdje i kada se ne budem više ukazivala. Postupajte u svemu kako vas molim i vodim Gospodinu. Ne odbacujte od sebe ime Božje, da ne biste bili odbačeni. Prihvatite moje poruke, da biste bili prihvaćeni. Odlučite se, djeco moja, vrijeme je odluka. Budite pravedna i nevina srca, da bih vas dovela vašemu Ocu, jer ovo, što sam ovdje, je velika ljubav Njegova. Hvala što ste tu!»

A ako ne prihvatimo poruke,bit ćemo odbaceni!? Koja drska ucjena "Gospe" iz Međugorja?!

Vrh

PostPostano: Sub lip 06, 2015 14:05 

Godišnje Gospino ukazanje Mirjani - 18. ožujka 1996.
I ove godine vidjelica Mirjana Dragićević - Soldo imala je ukazanje 18. ožujka. Nakon ukazanja Mirjana je prenijela Gospinu poruku:
«Draga djeco! O ovoj poruci, koju vam danas preko svoje službenice dajem, želim da dugo razmišljate. Djeco moja, velika je ljubav Božja! Ne zatvarajte oči, ne zatvarajte uši, dok vam ponavljam: velika je ljubav Njegova! Uslišite moj poziv i prošnju koju vam upućujem: posvetite svoje srce i napravite u njemu dom Gospodnji. Neka on u njemu prebiva zauvijek. Moje oči i moje srce će biti ovdje i kada se ne budem više ukazivala. Postupajte u svemu kako vas molim i vodim Gospodinu. Ne odbacujte od sebe ime Božje, da ne biste bili odbačeni. Prihvatite moje poruke, da biste bili prihvaćeni. Odlučite se, djeco moja, vrijeme je odluka. Budite pravedna i nevina srca, da bih vas dovela vašemu Ocu, jer ovo, što sam ovdje, je velika ljubav Njegova. Hvala što ste tu!»

A ako ne prihvatimo poruke,bit ćemo odbaceni!? Koja drska ucjena "Gospe" iz Međugorja?!

Kako pogrešno shvaćaš, čovjek odbacuje sam sebe jer odbacuje ime Božje, - ne priznaje Boga-!

Citat:
Ne odbacujte od sebe ime Božje, da ne biste bili odbačeni

Koja drskost od tebe da tako tumačiš!

Vrh

PostPostano: Sub lip 06, 2015 14:14 

meni ne plaćaju ništa...akoliko tebi plaćaju kao svećeniku da pratiš ljude dolje u međugorju i da paziš da nitko ne spomene ukazanje...nego se samo ide na misu :;
pa ako netko slučajno spomene Gospu da ga srežeš sa paraloma iz cbisma i zadarske deklaracije :roll:

Ima takvih dosta, samo ih vjernici brzo prepoznaju, udalje se od njih i idu sami po Međugorju.
Često sretnem ljude koji se raspituju za vidioce, za Podbrdo, za Vickinu Plavu kuću....
Kaže dojmija ga se Križevac a nije Podbrdo! Da je to rekao vjernicima nikad se oni više nebi zaputili sa njim. Gle,ostao i gladan u Međugorju, a tek skupoća. Pa što nisi ondje na Tromeđu stao u gril kod Gagre, dobiješ pljeskavicu za 20 kuna, za pet minuta gotovo.
Često jedem po međugorskim restoranima, hrana je super i nije skupa,- skuplje je po Hrvatskoj.

Vrh

PostPostano: Sub lip 06, 2015 15:02 

Što, zar Crkva brani osobno vjerovanje u Gospu? Kako svećenika, tako vjernika?

Vrh

PostPostano: Sub lip 06, 2015 16:14 

Ima takvih dosta, samo ih vjernici brzo prepoznaju, udalje se od njih i idu sami po Međugorju.
Često sretnem ljude koji se raspituju za vidioce, za Podbrdo, za Vickinu Plavu kuću....
Kaže dojmija ga se Križevac a nije Podbrdo! Da je to rekao vjernicima nikad se oni više nebi zaputili sa njim. Gle,ostao i gladan u Međugorju, a tek skupoća. Pa što nisi ondje na Tromeđu stao u gril kod Gagre, dobiješ pljeskavicu za 20 kuna, za pet minuta gotovo.
Često jedem po međugorskim restoranima, hrana je super i nije skupa,- skuplje je po Hrvatskoj.

Je, moš mislit! Cimer je kupio pizzu koja je em nešto manja, em skuplja za 10-ak kuna od one u Osijeku. Probao sam komad, nije loša ali nije ni extra. :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Sub lip 06, 2015 17:28 

Je, moš mislit! Cimer je kupio pizzu koja je em nešto manja, em skuplja za 10-ak kuna od one u Osijeku. Probao sam komad, nije loša ali nije ni extra. :wink:

Znači probao si od te male pizze,oškrnija čoviku od usta,što nisi sebi kupija pa tražija mane?? :oops: :oops:

u Međugorju se pizze rade po talijanskim standardima i receptima, kažu da je ravna njihovoj. Znam da su još davno u Međugorju boravili talijanski stručnjaci i podučavali po restoranima.
Jedem često pizzu, nikad ne uspijem sve pojesti, a košta najskuplja 12 maraka. To ti je 48 kuna.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata