Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 17:26

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 1111 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 75  Sljedeće

Sviđa li vam se stil rada i komuniciranja pape Franje?
1. Da, jako mi se sviđa, mislim da možemo očekivati mnogo dobroga 62%  62%  [ 48 ]
2. Još ne znam, pričekat ću s mišljenjem dok ne vidim kako će se papa nositi s teškim problemima i izazovima 12%  12%  [ 9 ]
3. Ne, nije mi baš nešto, papa bi se trebao drukčije ponašati 26%  26%  [ 20 ]
Ukupno glasova : 77
Autor Poruka
 Naslov: Re: Papa Franjo
PostPostano: Sri lip 03, 2015 21:04 

još jedan promašaj našega pape Franje Bog ga blagoslovio i prosvijetlio: http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/izr ... ren-802731

Ne znam, stvarno ne znam što mi je smiješnije; to što neki anonimni glupan na internetu opominje(?!) papu, ili to što misli glavom urednika velikog portala dnevno.hr :mrgreen:
I ne, nemoj govorit našeg :mrgreen:
I, evo ti komentar na tvoj citat:

" pravi katolik se nikada, nikada ne boji istine, ne boji ići protiv struje kao što se ni Krist Bog nije bojao istine a niti ići protiv struje."

Istina. Istina je Krist. A Krist je ostavio istinu u Crkvi. Papa je ispred tebe 100 godina, ne zaboravi to, ne zaboravi to nikad, pa ni u snu :DD

Vrh

PostPostano: Sri lip 03, 2015 23:13 

Papa je ispred tebe 100 godina, ne zaboravi to, ne zaboravi to nikad, pa ni u snu :DD

Što znači da je papa 100 godina ispred njega? :o

Vrh

PostPostano: Čet lip 04, 2015 13:28 

Ne znam, stvarno ne znam što mi je smiješnije; to što neki anonimni glupan na internetu opominje(?!) papu, ili to što misli glavom urednika velikog portala dnevno.hr :mrgreen:
I ne, nemoj govorit našeg :mrgreen:
I, evo ti komentar na tvoj citat:

" pravi katolik se nikada, nikada ne boji istine, ne boji ići protiv struje kao što se ni Krist Bog nije bojao istine a niti ići protiv struje."

Istina. Istina je Krist. A Krist je ostavio istinu u Crkvi. Papa je ispred tebe 100 godina, ne zaboravi to, ne zaboravi to nikad, pa ni u snu :DD

100 godina u smislu geostrateškog pozicioniranja ili 100 godina u smislu bezvremenskog pologa vjere? Ako se radi o drugom, to bi bio teški apsurd - tempirana bomba u temeljima Crkve, a ako misliš na prvo, ta sfera Papine djelatnosti ne obavezuje vjernike ni u čemu, taman da i jest istinita (iz povijesti znamo da nije uvijek, Pape su često imali lošu geostratešku politiku). U svakom slučaju, ovo je dvostruki besmisao.

I mislim da zasada nemamo dovoljnog razloga ni vjerovati ni ne vjerovati da ovaj Papa ide protiv struje.

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Čet lip 04, 2015 13:30 

Što znači da je papa 100 godina ispred njega? :o

Možda bi trebali pitati za objašnjenje kardinala Martinija, nesretne uspomene. On je mislio da Crkva kasni 200 godina. I to za svijetom, naravno.

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Čet lip 04, 2015 15:28 

100 godina u smislu geostrateškog pozicioniranja ili 100 godina u smislu bezvremenskog pologa vjere? Ako se radi o drugom, to bi bio teški apsurd - tempirana bomba u temeljima Crkve, a ako misliš na prvo, ta sfera Papine djelatnosti ne obavezuje vjernike ni u čemu, taman da i jest istinita (iz povijesti znamo da nije uvijek, Pape su često imali lošu geostratešku politiku). U svakom slučaju, ovo je dvostruki besmisao.

I mislim da zasada nemamo dovoljnog razloga ni vjerovati ni ne vjerovati da ovaj Papa ide protiv struje.

Hajde, objasni mi.. Kako je moguće na tu situcaiju gledat kako ti gledaš? Ja stvarno ne kontam.
Što je papa priznao Palestinu nije politički loše. Što je papa priznao Palestinu nije ni vjerski, moralno loše. Dakle, objasni nam, objasni nam gdje papa griješi 8)
A to što je papa 100 godina ispred svih nas, kakve to veze ima s papinim krivim odlukama? Papa koji je pozivao u Križarski Rat je svet čovjek, kužiš? Ti ni za 100 godina nećeš bit svetac :mrgreen: Papa koji je iz današnje persprektive donio "krivu odluku", je bio 100 godina ispred tebe koji živiš u 2015. I baš me zanima, koje kriterije imaš kad govoriš da je papa donio krivu odluku? Bar jedan papa. Što se tiče vjerskih odluka, ti o tome ne možeš govorit, jer nemaš "autoritet "nad istinom, tj najgori papa je imao veći "autoritet" nad istinom nego ti. Što se tiče političkih poteza, očito nijedan nije bio kriv, jer Crkva je najdugoviječnija institucija u povijesit čovječanstva. Tko je po tebi imao dobru geostratešku politiku? Jel ti shvaćaš o čemu pričaš. Svi su se raspali, Crkva je vječna. Tebi se neka odluka čini krivom, ali Crkva je vođena Duh Svetim, a ne ekonomski stručnjacima, koji su toliko sposobni da su SAD prodali Kini. Crkva je vođena Duhom Svetim i što se tebi čini krivim ne znači da je krivo.

Također, nije mi jasno; jesi li pametniji od pape? Ili si duhovniji od pape? :mrgreen: :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Čet lip 04, 2015 17:49 

Daj, molim te, pojasni što točno znači da je "papa 100 godina ispred nas"? Jel to znači da će ljudi za 100 godina biti pametniji, duhovniji, itd. nego što smo mi danas, a papa je to već danas? Ili nešto drugo?

Vrh

PostPostano: Čet lip 04, 2015 20:09 

Daj, molim te, pojasni što točno znači da je "papa 100 godina ispred nas"? Jel to znači da će ljudi za 100 godina biti pametniji, duhovniji, itd. nego što smo mi danas, a papa je to već danas? Ili nešto drugo?

To znači da je i pametniji i duhovniji od tebe. 100 godina je metafora za vječnost :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Čet lip 04, 2015 20:55 

To znači da je i pametniji i duhovniji od tebe. 100 godina je metafora za vječnost :mrgreen:

Možda me još nisi upoznao pa ne znaš :P
I dalje nema baš smisla ta metafora, ali nek ti bude.

Vrh

PostPostano: Čet lip 04, 2015 22:09 

Možda me još nisi upoznao pa ne znaš :P
I dalje nema baš smisla ta metafora, ali nek ti bude.

To je zato što si "spor" :mrgreen:

UpaoranBudi, skužit ćeš :DD

Vrh

PostPostano: Čet lip 04, 2015 22:19 

Tko je promjenio biskupski protokol kada dolaze ad limina Apostolorum? Sada biskupi sjede dok dolazi papa Franjo a oduvjek su stajali!

Vrh

PostPostano: Pet lip 05, 2015 13:58 

realno: http://www.dnevno.hr/vijesti/regija/koj ... tvo-806333

Vrh

PostPostano: Pet lip 05, 2015 16:28 

Dobar je Duspara otkako se obratio na pravu vjeru. Je li on autor one vjesti da datum papina posjeta ima 3 šestice?

Vrh

PostPostano: Pet lip 05, 2015 17:03 

Dobar je Duspara otkako se obratio na pravu vjeru. Je li on autor one vjesti da datum papina posjeta ima 3 šestice?

A kojim se sve glupostima neće razmišljat :( Ovo je na razini ukidanja sobe br. 13 u nekom hotelu.

Vrh

PostPostano: Ned lip 07, 2015 23:06 

Hajde, objasni mi.. Kako je moguće na tu situcaiju gledat kako ti gledaš? Ja stvarno ne kontam.
Što je papa priznao Palestinu nije politički loše. Što je papa priznao Palestinu nije ni vjerski, moralno loše. Dakle, objasni nam, objasni nam gdje papa griješi 8)
A to što je papa 100 godina ispred svih nas, kakve to veze ima s papinim krivim odlukama? Papa koji je pozivao u Križarski Rat je svet čovjek, kužiš? Ti ni za 100 godina nećeš bit svetac :mrgreen: Papa koji je iz današnje persprektive donio "krivu odluku", je bio 100 godina ispred tebe koji živiš u 2015. I baš me zanima, koje kriterije imaš kad govoriš da je papa donio krivu odluku? Bar jedan papa. Što se tiče vjerskih odluka, ti o tome ne možeš govorit, jer nemaš "autoritet "nad istinom, tj najgori papa je imao veći "autoritet" nad istinom nego ti. Što se tiče političkih poteza, očito nijedan nije bio kriv, jer Crkva je najdugoviječnija institucija u povijesit čovječanstva. Tko je po tebi imao dobru geostratešku politiku? Jel ti shvaćaš o čemu pričaš. Svi su se raspali, Crkva je vječna. Tebi se neka odluka čini krivom, ali Crkva je vođena Duh Svetim, a ne ekonomski stručnjacima, koji su toliko sposobni da su SAD prodali Kini. Crkva je vođena Duhom Svetim i što se tebi čini krivim ne znači da je krivo.

Također, nije mi jasno; jesi li pametniji od pape? Ili si duhovniji od pape? :mrgreen: :mrgreen:

Da, Crkva je vječna zahvaljujući Duhu Svetom, u tome se slažemo. Ali, zahvaljujući ljudskom faktoru, znakovi raspadanja su znatni. Masovni otpad vjernika, skandali, hereze među laicima i klerom... No usprkos svemu, Crkva će preživjeti, bilo uz pomoć Pape, bilo usprkos Papi, kao što je bivalo i dosad. I usprkos raznim stručnjacima, koji bi je prodali, ako već nisu.

Nemam nikako mišljenje o priznanju Palestine, samo mi se ne sviđa tvoje argumentiranje tipa "Papa je sto godina ispred tebe". Šta uopće znači takva rečenica? Pape mogu raditi krive stvari i nitko o tome nema obavezu šutjeti. Što si ti izabrao takav pristup to je tvoja osobna stvar.

Što se tiče usporedbe moje i Papine pameti i duhovnosti, nisam impresioniran ni sobom ni njime, bar zasad.

Vrh

PostPostano: Pon lip 08, 2015 01:43 

Da, Crkva je vječna zahvaljujući Duhu Svetom, u tome se slažemo. Ali, zahvaljujući ljudskom faktoru, znakovi raspadanja su znatni. Masovni otpad vjernika,

Ne otpadaju vjernici zbog toga, zbog ljudskog faktora kooji je u crkvi, niti papa ima veze s padom broja vjernika u Europi. U svijetu raste broj vjernika..

skandali,

Koji skandali? :))

hereze među laicima i klerom...

Dok je god pravovjerja, bit će i hereza. I bilo je! Nezz što je tu čudno, jedinot to što je papa uvijek ispred heretika 100 godina :DD

No usprkos svemu, Crkva će preživjeti, bilo uz pomoć Pape, bilo usprkos Papi, kao što je bivalo i dosad. I usprkos raznim stručnjacima, koji bi je prodali, ako već nisu.

Na temelju čega ti ovo pišeš? Daj neke argumente, suvisle rečenice potkrepljene dokazima...

Nemam nikako mišljenje o priznanju Palestine,

Što si je onda spominjao?

samo mi se ne sviđa tvoje argumentiranje tipa "Papa je sto godina ispred tebe". Šta uopće znači takva rečenica? Pape mogu raditi krive stvari i nitko o tome nema obavezu šutjeti. Što si ti izabrao takav pristup to je tvoja osobna stvar.

Koji krivi potez?

Što se tiče usporedbe moje i Papine pameti i duhovnosti, nisam impresioniran ni sobom ni njime, bar zasad.

Pošteno. No, to govori više o tebi nego o njemu..

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1111 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 75  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata