100 godina u smislu geostrateškog pozicioniranja ili 100 godina u smislu bezvremenskog pologa vjere? Ako se radi o drugom, to bi bio teški apsurd - tempirana bomba u temeljima Crkve, a ako misliš na prvo, ta sfera Papine djelatnosti ne obavezuje vjernike ni u čemu, taman da i jest istinita (iz povijesti znamo da nije uvijek, Pape su često imali lošu geostratešku politiku). U svakom slučaju, ovo je dvostruki besmisao.
I mislim da zasada nemamo dovoljnog razloga ni vjerovati ni ne vjerovati da ovaj Papa ide protiv struje.
Hajde, objasni mi.. Kako je moguće na tu situcaiju gledat kako ti gledaš? Ja stvarno ne kontam.
Što je papa priznao Palestinu nije politički loše. Što je papa priznao Palestinu nije ni vjerski, moralno loše. Dakle, objasni nam, objasni nam gdje papa griješi
A to što je papa 100 godina ispred svih nas, kakve to veze ima s papinim krivim odlukama? Papa koji je pozivao u Križarski Rat je svet čovjek, kužiš? Ti ni za 100 godina nećeš bit svetac

Papa koji je iz današnje persprektive donio "krivu odluku", je bio 100 godina ispred tebe koji živiš u 2015. I baš me zanima, koje kriterije imaš kad govoriš da je papa donio krivu odluku? Bar jedan papa. Što se tiče vjerskih odluka, ti o tome ne možeš govorit, jer nemaš "autoritet "nad istinom, tj najgori papa je imao veći "autoritet" nad istinom nego ti. Što se tiče političkih poteza, očito nijedan nije bio kriv, jer Crkva je najdugoviječnija institucija u povijesit čovječanstva. Tko je po tebi imao dobru geostratešku politiku? Jel ti shvaćaš o čemu pričaš. Svi su se raspali, Crkva je vječna. Tebi se neka odluka čini krivom, ali Crkva je vođena Duh Svetim, a ne ekonomski stručnjacima, koji su toliko sposobni da su SAD prodali Kini.
Crkva je vođena Duhom Svetim i što se tebi čini krivim ne znači da je krivo.
Također, nije mi jasno; jesi li pametniji od pape? Ili si duhovniji od pape?