Psalam_118_8 je napisao/la:
Hvaljen Isus i Marija!
Svakako su u Book-u započeli zanimljivu temu kada su počeli o evoluciji, no mislim da je to pitanje koje muči svakog čovjeka zasigurno, bilo na koju stranu se opredijelio, vjerojatno nije siguran da li je možda ipak nešto točno u onoj drugoj strani. I ja sam tako razmišljao i bio u nedoumici, dok mi stvarno u Booku nisu da li na razmišljanje i krenuo sam u istraživanje.
U knjizi koja se zove Postanak (ne biblijski postanak, nego općeniti), od Ivana Rusarina, postoje vrlo zanimljive teze i protudokazi, koji su jedan razlog, ali ne i najvažniji, koji me uvjerio da je čovjek stvoren svakako od Boga u ovakvom obliku kakav je danas. Naravno, da su uvjeti prije 100 godina, a kamoli prije 1000 bili drugačiji nego recimo danas, ali čovjek nikako nije sigurno nastao od majmuna niti kroz evoluciju. Primjerice, znanstveno objašnjeno, naslikano i detaljno obrađeno imaju protu-odgovori na teme koju su znanstvenici postavili kao temelji evolucije. Govori se o nekim elementima koji se mogu naći u određenim stijenama, a koji znanstvenici stavljaju u red dokaza evolucije. Naime, po njima se taj element kreirao kroz evoluciju, no ako se simuliraju neki uvjeti slični onima koje oni kažu da su bili u trenutku evolucije, taj element se rastopi, razgradi za 2 min, pa je pitanje kako je onda po njihovom on opstao tisućama godina?
Ili, po njihovom su ribe odjednom odlučile malo izaći na kopno. To pretpostavlja, da su ribe ili vodene životinje imale cca. 2 min da i ženka i mužjak izađu istodobno na kopno (zbog škrga i sustava disanja, da sad ne idem u detalje), oplode se i tako dalje. Hm, malo zvuči nevjerojatno, zar ne?
Npr. Tu je resoperka, koja je nedavno pronađena u Indijskom oceanu, kako je moguće ako je bila evolucija i napredak da je pronađena u istom obliku u kakvom tvrde znanstvenici?
I možda najveće pitanje, ako smo mi kao plod ili konačni rezultat evolucije stali tu gdje jesmo, kako to da evolucija nije otišla dalje, nego se baš tu uspjela i htjela zaustaviti? Ima tu još mnogo primjera.
Ja ne kažem da znanstvenici nisu otkrili mnoge lijekove, omogućili nam čuda toga i treba im biti zahvalan na tome, no smatram da je i kod njih prisutan nedostatak vjere i uvjerenje racia, tj. ako nešto logički ne možeš razumjeti ili objasniti, onda to nije to, no iako su pokušali objasniti ima hrpu protu-dokaza koje to opovrgavaju, također sa znanstvene strane.
Ako se samo malo vratimo na Bibliju, tko su bili kao najpobožniji ljudi u vrijeme Isusa, koji su navodno znali tko je Mesija, kako bi trebao doći i kako Isus sigurno nije Mesija? Pismoznanci, koji su na kraju Isusa i osudili, a oni su kao bili uzor vjere?
Također, vrlo je često da ako nisi siguran u nešto u svakidašnjem životu, pristani uz onoga koji je popularan ili onoga koji misliš da ne griješi. Ne znam da li netko zna priču kad su Einstein i Bohr vodili dugo godina „bitku“ o tome da li postoji još nešto sitnije u atomu tj. danas to znademo kao kvanti. U to vrijeme, iako nije bilo čime dokazati, pošto je Einstein rekao da nema ništa sitnije, a Bohr je tvrdio da ima, većina znanstvenika i struke pristala je uz njega, jer ipak je on bio Einstein, iako nisu bili sigurni u to, no pristali su. Na kraju se nakon određenog broja godina dokazalo da ima i sitnijih dijelova, tzv. kvanata. Daleko do toga da Einstein nije jedan od največih, no...
Evolucija nema ni jedan dokaz koji nije dokazan na drugu stranu, odnosno nema pravog dokaza o evoluciji i mislim da su zato i izašli sa onom nagradom o dokazu, no dobro, to je sad neka druga priča.
No, kao što sam rekao, nije to prvi i glavni razlog zašto vjerujem i uvjeren sam u to da nije evolucija naša realnost (iako nisam uvijek bio baš siguran, dapače, bio sam i na onoj strani).
Zar bi Bogu to bilo potrebno, zar naše Spasenje, muka i žrtva Isusa imaju smisla ako je to tako? Nikako nemaju. Bog nije stvarao majmuna, da bi ga oblikovao malo pomalo, jer je čovjek stvoren na Božju sliku, a od čovjeka je stvorena žena. Čudesno!
Bio sam na seminarima koji se bave upoznavanjem Boga kroz financijska pitanja koje vodi Josip Lončar u Jelenovcu u Zagrebu i mogu reći da Book i taj čovjek samo govore ono što i Biblija govori i zapovijeda, ali na jedan otvoren i direktan, iskren način. Što mislite da dođe Isus danas na svijet i pokaže vam se, kako bi on govorio o evoluciji i svemu tome. Sjetite se kako je govorio o pismoznancima i tjerao trgovce iz hrama i slično, nije im rekao onako poniznim glasićem, „ako bi možda htjeli da se maknete iz hrama“, nego im je isprevrtao stolove.
Realnost je da su crkve diljem europe pretvorene u kafiće (čuo na tim seminarima i provjerio, posebice u Njemačkoj, koja slovi kao jedna od prestolja teologije) disko klubove i ako se ne trznemo, i nas će stići isto. Ja vjerujem da je hrvatski narod ljubljeni Božji narod, ali moramo biti odlučniji u borbi sa sotonom, jer on itekako postoji, i ako netko u to ne vjeruje, onda je sotona uspio u onome što najbolje radi, a to je da uvjeri ljude da ne postoji, da zlo ne postoji.
Čuo sam od ljudi koji su svjedočili o raznim ozdravljenjima, pa čak i svećenici, koji su ozdravili nakon molitve gospodina Josipa i smatram da on radi samo ono po što je poslan u ovaj svijet, svjedoči za Gospodina i to jako dobro i zbog toga i jest kritiziran sa mnogih strana, ali opet nema nikakvih konkretnih dokaza da radi nešto krivo, dapače, mnogi ga podržavaju u tome, a o sekti se sigurno ne radi, jer sam pročitao na njihovoj stranici surađuju sa ICCRS-om (međunarodni karizmatski pokret organiziran u Vatikanu) koji ih je čak ovlastio za nešto, zaboravio sam što, a to je Papa Ivan Pavo II podupirao i današnji Vatikan podupire.
Ovo je moje svjedočanstvo i priznajem da su me Kristofori između ostalog podigli iz mnogih stvari i usmjerili prema ozbiljnijem shvaćanju vjere u Boga i životu sa Njime svaki dan.
Svima neka je blagoslovljen Božić, neka se u svima nama rodi Spasitelj i da se svi mi ponovno rodimo.
Hvaljen Isus i Marija!
Dobro jutro! Konačno da netko razmišlja svojom glavom. Ja i dalje tvrdim da nema apsolutno ni jedan znanstveni dokaz koji dokazuje makroevoluciju. Evo primjera: koja je šansa da se knjiga sama od sebe napiše pa da joj damo i miljarde godina vremena kako to tvrde evolucionisti.