Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 01:12

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Ned lip 28, 2015 11:32 

:))
ovo je jedno jako dobro analiziranje stanja oko ukazanje Gospe u međugorju, plodova i posljedica isl.! :))
I ne čudi me da samo ti od sviju donosiš takav sud , jer znam kroz druge teme gdje si pisala da si ti vjerojatno jedina od svih na ovom forumu koja je puno čitala i proučavala privatne objave, ukazanja i slične fenomene...posebice si o tome predano i detaljno pisala na temi , mislim da se zvala- privatna ukazanja ili slično tomu
jako si dobro proučila slična ukazanja i fenomene i imala si dobre temelje da ocijeniš ispravno i međugorski fenomen
drugi koji nisu nimalo ili jako malo proučili tu granu teologije, ne mogu imati osjećaj , duhovne oči za te stvari
i oni jednostavno prelaze preko toga i drže se ko pijan plota samo jednoga: lokalni biskup ne priznaje, zašto bih i ja?
ili još perfidnije pričaju: javna objava je završena smrću apostola, ukazanja su nepotrebna za spas isl, čemu da tomu vjerujem, to nije potrebno...mogu samo otiđi u krivom smjeru, posebice sada dok Crkva to njoš nije službeno priznala...ili odu još korak dalje pa kažu: sva da i prizna , ja kao vjernik nisam dužan vjerovati u privatne objave...kako fatimu,lurd tako ni u međugorje !

Ono što ti nazivaš perfidnim pričanjem jest nauk Crkve - dakle, ti sebe smatraš mjerilom, odnosno stavljaš svoje procjene iznad onoga što kaže Crkva???!!!

Vrh

PostPostano: Ned lip 28, 2015 13:18 

:))
ovo je jedno jako dobro analiziranje stanja oko ukazanje Gospe u međugorju, plodova i posljedica isl.! :))
I ne čudi me da samo ti od sviju donosiš takav sud , jer znam kroz druge teme gdje si pisala da si ti vjerojatno jedina od svih na ovom forumu koja je puno čitala i proučavala privatne objave, ukazanja i slične fenomene...posebice si o tome predano i detaljno pisala na temi , mislim da se zvala- privatna ukazanja ili slično tomu
jako si dobro proučila slična ukazanja i fenomene i imala si dobre temelje da ocijeniš ispravno i međugorski fenomen
drugi koji nisu nimalo ili jako malo proučili tu granu teologije, ne mogu imati osjećaj , duhovne oči za te stvari
i oni jednostavno prelaze preko toga i drže se ko pijan plota samo jednoga: lokalni biskup ne priznaje, zašto bih i ja?
ili još perfidnije pričaju: javna objava je završena smrću apostola, ukazanja su nepotrebna za spas isl, čemu da tomu vjerujem, to nije potrebno...mogu samo otiđi u krivom smjeru, posebice sada dok Crkva to njoš nije službeno priznala...ili odu još korak dalje pa kažu: sva da i prizna , ja kao vjernik nisam dužan vjerovati u privatne objave...kako fatimu,lurd tako ni u međugorje !

Meni je najzanimljivije od svega što ti misliš da znaš više od jednog lokalnog biskupa ili BKJ koji su pred očima imali više stvari za koje mi svi kolektivno da se skupimo i pomnožimo sva naša saznanja puta deset,ne možemo niti predočiti!
I po tome sudu, ja bi trebala više vjerovat npr svom srcu nego jednoj Crkvi?
Crkva nikad neće otkrit sve potankosti narodu, al zar nikad ne zastaneš na jedan sekund pa se zapitaš, jesmo li mi kao djeca koja bi trebala poslušat svog roditelja? Da dam primjer, ako ti kao dijete zeliš jest kamenja, a tvoja majka zna da upravo u tom pješčaniku se pomokrio neki beskućnik i zabrani ti to jesti, bez ikakvih objašnjenja da je urin prljav, da možeš pokupit neku bakteriju i bla bla (znači priča na razini koju ti ne možeš kao dijete shvatiti) ne bi li je trebao poslušati jer ti ona neupitno samo želi dobro?
Zašto ne možeš onda prihvatit činjenicu, da ako se opet dogodi da se Međugorje ne prizna, da ti Crkva želi samo dobro?
I zbog čega je korak dalje ne vjerovati u privatne objave? Što jel to možda vrijeđa Boga?
Jel to umanjuje mene kao vjernika ako vršim uredno svoje staleške dužnosti, zapovijedi i ljubim svoj križ?

Vrh

PostPostano: Ned lip 28, 2015 18:32 

Za hrkija su oni koji se s njim slažu, ili bar donekle pozitivno govore o Međugorju, odlični, pametni, načitani, divni i krasni. A mi koji se usudimo usprotiviti Međugorju, navodeći desetke argumenata, mi smo jadni neuki i nemamo "osjećaj". Jadni se Crkvenog nauka držimo kao pijani plota, zamisli užasa!

On topic:
P. Lombardi je potvrdio da ona vijest koju sam prethodno linkao nije istinita, tj. da se kongregacija za nauk vjere još nije sastala s ciljem raspravljanja Međugorja, nego će se to dogoditi poslije ljeta ili čak tek poslije sinode.

Vrh

PostPostano: Pon lip 29, 2015 16:37 

Istini za volju, puno ljudi je doživjelo istinsko pravo obraćenje posjetom Međugorju (iskreno ne mislim da to ima veze s ikakvim ukazanjima već otvorenosti srca samih posjetitelja i Božijom milošću)...s druge strane, ne znam koliko si blizu Međugorja i upućena u takve stvari...ali na području hercegovine i bližih okolnih mjesta postoji nenormalno puno sekta.... čitaj malenih krugova ljudi koji se sastaju po kućama, imaju raznorazne darove i šetaju uokolo gdje ih god put nanese moleći se nad drugim ljudima, propovjedajući skore kršćanske progone...šireći poruke koje Bog/Gospa preko njih objavljiva i averziju prema svećenicima koji te stvari ne odobravaju.
Ja osobno ni više ni manje, poznajem šestero velikih vođa koje obraćaju ljude,imaju dar izlječenja u svojim rukama, privatne objave, dar proroštva, spoznaje grijeha itd.
Bila sam osobno nekoliko puta na takvim `sastancima` gdje se sastane po desetak ljudi, više manje drugačija grupa svaki put....temelj cijele priče je -uskoro zatvaranje Neba objavom Međugorskih tajni, dolazak čipova, progon kršćana....izdvajanje te nekolicine ljudi kao nečega što je od Boga izabrano jer ostalima nije dano....i mic po mic...pljušte darovi, ovaj je dobio izlječenje, ovaj prorokuje, ovaj ima dar tumačenja.... i sad zamisli kad ti ljudi dođu svojim kućama, em što je opasno da se s tim uopće igraju, najžalosnije je što okupljaju nove grupice...i krug započima ispočetka....
I sad ono tužno i žalosno, većina njih imaju svoje duhovne vođe po Međugorju i ostalim mjestima koji pršte od oduševljenosti jer im Bog dade da nekoga takvoga vode....
Spominjala si Lourd i ostala svetišta, iskreno nisam nikada bila ni u jednom od njih....ali najiskrenije mislim da je jedna od stvarne/svakidašnje Gospine prisutnosti napumpala ljude da i oni mogu biti ti koji će promjeniti i obratiti svijet.....
Mislim da si ikad bila u takvim krugovima da bi počela plakat od žalosti, jer žene ostavljaju svoje muževe i povlače se u osame da bi se predale Bogu....
Ne kažem da je cijelo Međugorje takvo, već samo ističem onu drugu stranu koja je većini nepoznata....a vidjelice uredno potvrđuju njihove objave jer je Gospi drago što ima još djece koja je slušaju....
I kad spojiš takvo nešto s hercegovačkim slučajem, s mnoštvom neposluha, tvrdoglavosti...materijalnog i ono što si sama navela...onda pročitaš na stotine komentara poput -briga me šta Papa kaže on je ionako antikrist....u srcu ti se jedino može pojavit tuga da ponoviš onu Žanićevu rečenicu -Gospe moja, što to rade od tebe....

Riječ "sekta" ima svoje određeno značenje i nisam sigurna da se sva ta mnogobrojna duhovna gibanja mogu tako nazivati.
Neke od navedenih praksa mogu spadati pod karizmatske i to ne može nitko imati po kontrolom, jer čudo bi bilo da je okolina ostala ravnodušna i da se u njoj baš ništa vjerskoga ne zbiva (!!). A svaki dar odozgo se treba provjeravati, jer đavao nas sve kuša.

Ponekad treba naglasiti i ovo: Međugorje je čitavo ovo vrijeme rimokatolička župa u kojoj se ljudi valjano ispovijedaju i u kojoj se za vrijeme propovijedi ne spominju "poruke i ukazanja". Međugorje ima istinskih sadržaja: križni put, put krunice, klanjanja, legitimne svete mise. To bi trebalo ostati tako, pročistiti od svega kvaziduhovnoga i ono što je dobro zadržati. Jer ne samo katolici iz BiH, već 34 godine tamo dolaze katolici iz doslovno cijeloga svijeta. Ako je Međugorje istinsko Gospino mjesto ukazanja, onda ne samo da je ono najveće u BiH, nego najveće ikada u povijesti Katoličke Crkve. Radi se o 2000 godina crkvene povijesti. Nikada nije bilo ničega sličnoga nigdje.

Ne samo da određeni ljudi iz Hercegovine imaju viđenja i darove, nego se svako malo neki hodočasnik vrati u svoje mjesto i kaže da ima viđenja i darove... Životne priče kao što su one Johna Learyja iz SAD-a ili Franca Špeliča iz Ljubljane ima gotovo svaki narod. Mnogi šute o tome, a dosta ih je i glasnih koji imaju svoje knjige, web stranice, prevedene na sve svjetske jezike. To su strahovita duhovna gibanja koja jednim dijelom spadaju u karizmatski pokret, a u svom drugom dijelu očajnički trebaju pročišćenje i ispravnu pastoralnu skrb.

Ako koji od samozvanih "duhovnih vođa" upućuje na averziju prema svećenicima i biskupima, onda sigurno njegova proroštva nisu od Duha Svetoga. Ali treba razlikovati općenitu odbojnost prema kleru od kritike grješnog stanja u Crkvi. Nijedna prava privatna objava ne može nikakvom "prijetnjom" ishoditi svoje priznanje od strane biskupa. Ali ne mogu se sve niti sotonizirati i reći da nam nisu potrebne u određeno vrijeme. Jer tako su tvrdili da nam nije potrebna niti Fatima.

Mnoge od onih web stranica koje reklamiraju "brdo" ukazanja nisu istinite i nisu pročišćene Duhom Svetim. U Lurdu se u vrijeme sv. Bernardice spominjalo mnoštvo ukazanja i objava, ali biskup je u tome vidio varku sotone i varalice željne senzacija, pa je priznao samo ukazanje svetoj Bernardici - koje je bilo dobro ispitano i potkrijepljeno mnogim ozdravljenjima i duhovnim plodovima.

Vrh

PostPostano: Pon lip 29, 2015 21:00 

Za hrkija su oni koji se s njim slažu, ili bar donekle pozitivno govore o Međugorju, odlični, pametni, načitani, divni i krasni. A mi koji se usudimo usprotiviti Međugorju, navodeći desetke argumenata, mi smo jadni neuki i nemamo "osjećaj". Jadni se Crkvenog nauka držimo kao pijani plota, zamisli užasa!

On topic:
P. Lombardi je potvrdio da ona vijest koju sam prethodno linkao nije istinita, tj. da se kongregacija za nauk vjere još nije sastala s ciljem raspravljanja Međugorja, nego će se to dogoditi poslije ljeta ili čak tek poslije sinode.

Možda ne bi bilo loše da svoje argumente zadržiš za sebe i začepiš labrte, kad si već tako ponizan i odan Crkvi, pa da sačekaš što Crkva i kongregacija imaju za zboriti.
Ovako samo ispadaš licemjer i taštinohlepac, koji pokušava na biti bolji vjernik od nekog koga smatra fanatikom i tupkom koji nasjeda na ne znam ja što!
Lijpo budi ono što za sebe govoriš i čekaj upute kongregacije, a ne se tu trpati ko da je netko željan tvojih "argumenata" i mišljenja, ili možda da kongregacija i papa tebe pozovu da daš sud o svemu tome!

:wink: :wink:

Vrh

PostPostano: Pon lip 29, 2015 21:46 

Meni se čini da bi trebalo razlikovati same vidioce i njihove poruke od svega onoga što je čitav fenomen potakao među ljudima. Ne sumnjam da su mnogi doživjeli obraćenje u Međugorju, neovisno o tome što se Gospa tamo nije ukazala (s poštovanjem prema svima onima koji vjeruju u suprotno, bez dodataka o nekakvoj kozmičkoj majci).

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Uto lip 30, 2015 08:34 

........
Citat:
Međugorje je čitavo ovo vrijeme rimokatolička župa u kojoj se ljudi valjano ispovijedaju i u kojoj se za vrijeme propovijedi ne spominju "poruke i ukazanja"

Gdje ti živiš, što pričaš kad ne poznaješ??
U Međugorju za večernjom misom svećenik prekida propovjed u 20 minuta do 7h da bi se nakonb toga oglasilo malo zvonce,i opet nakon njega svećenik poziva da se ostane u šutnji. Većina vjernika u tom trenutku klekne; mnogi jecaju u suzama.-Mene lično svaki put prožima neobična jeza, jer to je redovno vrijeme kad Gospa silazi među vidioce.
Mnogi vjernici kod svojih kuća navijaju sat da im zazvoni u 20 do 7, naravno da tada ostanu u tišini i molitvi, - taj se običaj rasuo po cijelom svijetu.
U Međugorju nakon večernje mise moli se 7 "Očenaša", - to je Gospa uvela od prvih dana,niti jedan svećenik to nije prekini stalno se tako moli.
Ako otvorimo oči i pogledamo u prošlost; žalosno je KAKO SE KATOLIČKA CRKVA PONAŠALA PREMA MEĐUGORJU!!!

U skoroj budućnosti Međugorje će priznati Pravoslavna Crkva, prva će biti ruska Pravoslavna Crkva!!!

Mnogima će tada biti žao!!!

Zadnja izmjena: Jeremija; Uto lip 30, 2015 09:00; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

PostPostano: Uto lip 30, 2015 08:41 

Jeremija, ovo što ti pišeš nema veze s Međugorjem ni katoličkom vjerom, a pošto nakon opomena i dalje nastavljaš trolati teme svojim fantazijama umjesto da pišeš o temi, slijedi ban. Za ispravnu marijansku duhovnost uvijek nam treba vodstvo Crkve, i u tom smislu molim da se vratimo raspravi o Međugorju.

Ti dozvoljavaš da se o Međugorju piše samo ono što odgovara crkvi,kad je tako onda zabrani da se spominje Međugorje!!!
Za crkvu su vidioci prevaranti, nakon nekog vremena sotona zamjenila Gospu, crkva se izrugiva svakome tko prihvati bilo kakvu poruku.....!

Zadnja izmjena: Jeremija; Uto lip 30, 2015 15:29; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Uto lip 30, 2015 09:13 

Jeremija je napisao/la:

Ti dozvoljavaš da se o Međugorju piše samo ono što odgovara crkvi,kad je tako onda potpuno zabrani da se spominje Međugorje!!!

Pa logicno s obzirom na ime foruma! Niko ti ne smeta da napraviš stranicu, otvoris blog ili šta god,pa pišeš šta te volja!

Vrh

PostPostano: Uto lip 30, 2015 09:21 

Pa logicno s obzirom na ime foruma! Niko ti ne smeta da napraviš stranicu, otvoris blog ili šta god,pa pišeš šta te volja!

NEĆU!!!
Ja sam prisutan samo tamo gdje se pljuje po Međugorju, Vidiocima, Porukama, Tajnama.....
Pa evo, stavljam se opet između vas - da malo rasteretim - nastavite i dalje pljuvati po meni!

Vrh

PostPostano: Uto lip 30, 2015 09:44 

Meni se čini da bi trebalo razlikovati same vidioce i njihove poruke od svega onoga što je čitav fenomen potakao među ljudima. Ne sumnjam da su mnogi doživjeli obraćenje u Međugorju, neovisno o tome što se Gospa tamo nije ukazala (s poštovanjem prema svima onima koji vjeruju u suprotno, bez dodataka o nekakvoj kozmičkoj majci).

Slažem se s ovim i smatram da su M. Kao mjesto molitve i M. Kao mjesto ukazanja dvi različite stvari. Samo ostaje pitanje, na koji ih način, ako dođe do nepriznanja ukazanja, razdvojit!? Teško će se vjernicima moći objasniti da mogu otic u M. ispovijedit se, pomolit se, al da ne smiju kupit npr medaljicu Gospe Medugorske il otic na brdo ukazanja...

Vrh

PostPostano: Uto lip 30, 2015 10:59 

Slažem se s ovim i smatram da su M. Kao mjesto molitve i M. Kao mjesto ukazanja dvi različite stvari. Samo ostaje pitanje, na koji ih način, ako dođe do nepriznanja ukazanja, razdvojit!? Teško će se vjernicima moći objasniti da mogu otic u M. ispovijedit se, pomolit se, al da ne smiju kupit npr medaljicu Gospe Medugorske il otic na brdo ukazanja...

Što se morate opterećivat i nešto razdvajat, za vas se u Međugorju sotona ukaziva - to svi često tvrdite. Zar iz sotoninih djela mogu nastati mjesta molitve'?

Vrh

PostPostano: Uto lip 30, 2015 11:21 

Nitko nije rekao da je crkva u Međugorju sotonino djelo i da se u nju ne bi trebalo doć,pomolit, ispovijedit! Samo što to nema veze sa navodnim ukazanjima.

Vrh

PostPostano: Uto lip 30, 2015 11:28 

........

Gdje ti živiš, što pričaš kad ne poznaješ??
U Međugorju za večernjom misom svećenik prekida propovjed u 20 minuta do 7h da bi se nakonb toga oglasilo malo zvonce,i opet nakon njega svećenik poziva da se ostane u šutnji. Većina vjernika u tom trenutku klekne; mnogi jecaju u suzama.-Mene lično svaki put prožima neobična jeza, jer to je redovno vrijeme kad Gospa silazi među vidioce.
Mnogi vjernici kod svojih kuća navijaju sat da im zazvoni u 20 do 7, naravno da tada ostanu u tišini i molitvi, - taj se običaj rasuo po cijelom svijetu.
U Međugorju nakon večernje mise moli se 7 "Očenaša", - to je Gospa uvela od prvih dana,niti jedan svećenik to nije prekini stalno se tako moli.
Ako otvorimo oči i pogledamo u prošlost; žalosno je KAKO SE KATOLIČKA CRKVA PONAŠALA PREMA MEĐUGORJU!!!

U skoroj budućnosti Međugorje će priznati Pravoslavna Crkva, prva će biti ruska Pravoslavna Crkva!!!

Mnogima će tada biti žao!!!

upravo to pokušavam i reć... u M je sve više manje vezano uz ukazanja i podređeno njima....koliko god to bilo teško priznati.... mnogo ispovjednika ubaci u priču u ispovijedi ukazanja.... kao što je Jeremija rekao misa zastaje radi ukazanja...i moli se na kraju Mise ono što je pojava preporučila da se moli, nisam sad sigurna al mislim da se čak i sat održavanja Mise preporučio....taako da...
Nego zašto bi mi tada bilo žao???????????????????????????????

Zadnja izmjena: Pronađena; Uto lip 30, 2015 11:31; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Uto lip 30, 2015 11:30 

Što se morate opterećivat i nešto razdvajat, za vas se u Međugorju sotona ukaziva - to svi često tvrdite. Zar iz sotoninih djela mogu nastati mjesta molitve'?

Zašto ne, put do pakla je popločan dobrim namjerama...

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata