Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 21:10

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 632 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon kol 03, 2015 12:16 

Nažalost, opet samostalno tumačiš Bibliju :mrgreen: Lončar sindrom Slika Jel imaš ti pojma da je sv Jeronim nazivao sv Augustina glupanom? Ne znaš ti, ti znaš uguglat, pa šta goggle izbaci Slika

Ne izvlači se sad na mene i svece to što si rekao nije u redu pa makar se on i ne uvrijedio 8) i reci tko ti je sad taj Lončar?

Vrh

PostPostano: Pon kol 03, 2015 13:41 
Administrator

Na ovom forumu nije dopušteno vrijeđanje, niti je cilj rasprave drugoga "intelektualno poniziti". Gledajmo radije u raspravi kako možemo drugome pomoći, ukazujući na nauk Crkve.

Vrh

PostPostano: Uto kol 04, 2015 13:16 

@DuX
Citat:
Vrijeme će pokazat, tko će bit izopčen iz svete Mati - Crkve Kristove..

S obzirom na to kako se ublažavaju kriteriji za članstvo i kojom brzinom članstvo odlazi samo, vrijeme će pokazati svašta. Sigurno će biti zanimljivo.

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Sri kol 05, 2015 22:42 

Aha, vidim, tvoja metoda rješavanja kontradikcija je stvarno bolja. Kad ti je ljudi pokažu, ti tvrdiš da je nema. :lol: Dobro, imaš ti pravo u glavi konstruirati štagod, ali pusti nas razumne ljude da razumno razmišljamo.

U vezi razlicitih izraza u nz gdje kod jed og evangelista se kaze:ovo je sin .moj ljub ljen i,a kod drugog:ti si sin moj ljubljeni...
A sta je kontradikcina tu? T.H. je u pravu tu ko tradikcije nema.
Pitam ovo sve one moji se slazu sa zivcem,velika je sansa
Da on vise ne pise na forumu.
Nema tu. Ikakve kotradikcije!

Vrh

PostPostano: Pon kol 17, 2015 20:20 

Moj čovik je jako za tu tradiciju al ja san mu rekla da se zamotavat neću. Njemu bidnom nije teško potegnit iz Kaštela do sv.Frane na misu jer se neke ženskinje pričešćuju kličeći. Bila san prije Velke Gospe, al jedna nase obukla traper gaće da se sve ocrtava a druga šos iznad kolina i tako one na pričest. Ma bilo mi prao ža fra Nikole šta je mora pričešćivatu. E kad sam ja to vidla ma nema mi sta zucnut da se moran sva zamotat

Vrh

PostPostano: Pon kol 17, 2015 22:08 

Moj čovik je jako za tu tradiciju al ja san mu rekla da se zamotavat neću. Njemu bidnom nije teško potegnit iz Kaštela do sv.Frane na misu jer se neke ženskinje pričešćuju kličeći. Bila san prije Velke Gospe, al jedna nase obukla traper gaće da se sve ocrtava a druga šos iznad kolina i tako one na pričest. Ma bilo mi prao ža fra Nikole šta je mora pričešćivatu. E kad sam ja to vidla ma nema mi sta zucnut da se moran sva zamotat

E to nevalja. Inače neki se nisu ni slagali s tim da se na misi uopće sjedi, ili kleči. A oklen si ti marinelas? :?:

Vrh

PostPostano: Uto kol 18, 2015 17:49 

Citat:

Hahahahahahahaha, pa ovo je za anale, hahaha. jesi ti neki šaljivđija ili ...

Vrh

PostPostano: Ned ruj 13, 2015 15:55 

Pokvarila mi tradicija mog čovika Matu! Potego bidnik u Budimpeštu na latinsku misu i jadničak se rasplako, pa ošo na kolodvor i plako nad izbjeglicama, pa u Zagrebu nad svojim grišnim životom i šta se raspopija jer je iša za svećenika. Ma bija je jači prije a ope mi ga ža ća stalno plače. Kako da mu pomognem?

Vrh

PostPostano: Ned ruj 13, 2015 16:08 

marinelas je napisao/la:
Pokvarila mi tradicija mog čovika Matu! Potego bidnik u Budimpeštu na latinsku misu i jadničak se rasplako, pa ošo na kolodvor i plako nad izbjeglicama, pa u Zagrebu nad svojim grišnim životom i šta se raspopija jer je iša za svećenika. Ma bija je jači prije a ope mi ga ža ća stalno plače. Kako da mu pomognem?

Kupi mu zewa rupčiće i ne daj mu da puno pije!
A sebi nađi tri dobre babe tračare da si ubijaš vrime!

Vrh

PostPostano: Ned ruj 13, 2015 16:17 

Kupi mu zewa rupčiće i ne daj mu da puno pije!
A sebi nađi tri dobre babe tračare da si ubijaš vrime!

Neću neko mora bit muško u obitelji kad on ne obavlja svoju dužnost.

Vrh

PostPostano: Sub ruj 26, 2015 21:10 

Kardinal Muller, iznimna ličnost i pravi nasljednik kardinala Ratzingera - http://www.bitno.net/vijesti/vatikan/ka ... -od-nauka/

Samo tako nastavite, Uzoriti! Bog vas blagoslovio.

Vrh

PostPostano: Pon stu 02, 2015 19:27 

Može neki link na govor biskupa Škvorčevića, što je on i gdje rekao? Izgleda da je on objasnio ono o čemu sam ja pisao. Rješenja očito ima, ali su ona nedovoljno prezentirana odnosno, određeni "tradicionalni" i kvaziliberalni krugovi su se potrudili da se ostavi dojam kako je krucijalno i najbitnije za Sinodu, hoće li se ili neće neki rastavljeni ili istospolac pričestiti. Dok je pastoralna afirmacija postojećih rješenja ostala potpuno zapostavljena. Pa to je stvarno žalosno.

Možda je preuzvišeni g. biskup razgovarao s Eugeniom Scalfarom; u tom slučaju nebitno je što je rekao, jer će ionako biti demantirano, kao što biva demantiran i sadržaj svakog stanovitog intervjua s tim gospodinom Scalfarom (glavom i bradom ih demantira nitko drugi doli Papin PR Federico Lombardi).

Evo još jednog primjera nazovi intervjua tog krajnje bezobraznog talijanskog ljevičara sa Svetim Ocem Franjom

http://rorate-caeli.blogspot.com/2015/1 ... orite.html

Ne znam kako ga Papa uopće trpi i kako (npr. na jednoj od svojih konferencija za štampu) sam decidirano ne demantira laži te talijanske komunjare, jer svi znamo da Papa NIKAD nije dao intervju takvom podlom lažljivcu? Ne znam kako će se bez takvog demantija izbjeći da svijet prestane vjerovati demantijima jadnog padrea Lombardija, s obzirom na to koliko taj Scalfari izmišlja.

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Pon stu 02, 2015 20:26 

Giovi i Barnaba, usuđujem se primijetiti da bi se i na vas mogla primijeniti Papina kritika upućena "onima koji bi ga (Evanđelje) htjeli "okameniti" u mrtvo stijenje za kamenovanje drugih", onima kojima su"zatvorena srca" koja se često skrivaju iza crkvenoga nauka ili iza dobrih namjera, kako bi zasjeli na Mojsijevu stolicu i sudili...". Sinodska većina vjerojatno ne želi mijenjati Nauk, ali za Papu zbilja nisam siguran. Giovi, bojim se da se ipak radi o onoj "stvarnosti većoj od ideja". Nadam se da sam u krivu.

Vrh

PostPostano: Uto stu 03, 2015 13:51 

http://tomablizanac.blogspot.hr/2015/11 ... dobro.html

Vrh

PostPostano: Pon stu 09, 2015 19:35 

http://tomablizanac.blogspot.hr/2015/11/samo-nastavite-ali-ne-cinite-nista-dobro.html

http://tomablizanac.blogspot.hr/2015/11 ... utnja.html

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 632 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata