[url=mateaa je napisao/la:
oduvijek sam sanjala/željela imati djecu,pogotovo otkad sam upoznala muža i ušla u brak sa njim i stvarno mislim da bi djeca upotpunila nas obadvoje.
Jedno je što ti misliš, druga stvar je što je realnost.
nisam nikad rekla da je dijete pravo nego da je naša želja.
Možeš i na hrv
razilazimo se u mišljenju ali ja iza svoga stojim i pišem sve iz iskustva a ne citiram i ne pozivam se na spise/doktrine i ostalo.
E tu leži problem, previše misliš svojom glaovm. Misli glavom Crkve i ti ćeš bit sretna žena.
nikoga nisam ovdje došla vrijeđati niti sam došla tražit od nekog blagoslov ako se odlučimo za mpo.
Ne, nego si nam došla govorit kako smo zatucani što slušamo Crkvu koja griješi u vezi pitanja morala i vjere? To su tvoje riječi, ne prodaji maglu. Nakon tih riječi si intelektualno pobijeđena, i sad kreće priča o tome kkao si ti ubiti dobra a mi svi ovdje debili što branimo nauk Crkve. LOL
željela sam shvatiti što praktični vjernici misle o mpo,što znaju,što su proživjeli,sami ispitali a ne slijepo copy/paste.
-navela sam naš primjer,život koji živimo a ne nekog anonimnog para,
-naš konkretan problem koji se ne može riješiti pomoću fertility care-a i sličnog jer znam sama pratit plodne dane i ne treba nam hormonska terapija jer to neće rješiti fizičku prepreku začeću ( i odmah da kažem naša neplodnost nije rezultat spolno prenosive bolesti i slično pa da nam je mogla pomoći edukacija prije same dijagnoze neplodnosti ),
-navela rezultate svoje stimulacije koji ako ćete iskreno su skoro kao i u prirodnom ciklusu,
-navela iskustva sa ispovjedi i razgovora sa više različitih svećenika koji su i sami rekli da mpo je nešto o čemu i oni sami u svojim redovima dosta pričaju jer je neplodnih parova sve više a nemaju točnog naputka što im reći
Znala si ti što Katolik misli i što Katolik je. Grijeh ono što Crkva kaže da je grijeh, jer Crkva nemože pogriješit po pitanjima vjere i morala. Ti si ovde došla svoju savjest oprat, e to je druga stvar ženo. Nemre ti to proć kod nas
kako god, mislim da koliko god se u mišljenjima razilazili komentare poput duxovog nisam zaslužila,niti ja niti ijedna osoba koja se bori sa neplodnošću.
Nisi ti dobila te komentar zbog neplodnosti i borbe. Kamo li sreće da se ti ideš borit s tim, prvi bih ti dao podršku. Nego zbog ovoga;
ljudi dragi dajte malo uključite mozak, stvarno me neki od vas fasciniraju svojom ograničenošću, čuli ste da je mpo grijeh i sad se slijepo toga držite a bez ikakvog ozbiljnijeg znanja po tom pitanju.
Mi smo ograničeni intelektualno jer se držimo onog što Crkva propovijeda. To je tvoja izjava. I onda te intelektualno ponizim i počneš ovde plakat kako ti nisi tila ovo, kako smo mi zločesti, kako si ti tila vidit što Katolici misle. Kako se ova gore rečenica u sve to uklapa, nikom to ovdje nije jasno. Ali mene nemreš prevarit. Ti si došla ovde savjest oprat, i ocrnit sve da su zatucani. Nemre ti to proć, ne ne...
[url=nokile je napisao/la:
Dux,
Ja se nadam da se zezaš..U zadnjim postovima si se zaigrao.
Sve je već rečeno na ovu temu i ja predlažem administratoru da zatvori temu. Postaje neukusno
Što sam se zaigrao? Da, slažem se da je ovo zaista blaćenje cjelog forum, i to neukusno;
ljudi dragi dajte malo uključite mozak, stvarno me neki od vas fasciniraju svojom ograničenošću, čuli ste da je mpo grijeh i sad se slijepo toga držite a bez ikakvog ozbiljnijeg znanja po tom pitanju.