Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 18:52

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri sij 04, 2017 18:47 

Nisam primijetio...link? :|

I dobro je rekao. Ne bi valjalo da je poštarica, je li tako? :wink:

Možda zato što prečesta ukazanja ukazuju na to da su svrha samima sebi. :wink:

Da...ljudi misle da znaju bolje od samih biskupa. :roll:

Pa normalno da nisi primijetio kad si ti jedan od njih.
Jao nama s takvim vjernicima. Zato i kažem, nemaš više dobrih vjernika. Jako malo. Samo polako. Sve će to doći na svoje.

Vrh

PostPostano: Čet sij 05, 2017 01:07 

Pa normalno da nisi primijetio kad si ti jedan od njih.
Jao nama s takvim vjernicima. Zato i kažem, nemaš više dobrih vjernika. Jako malo. Samo polako. Sve će to doći na svoje.

Oh! Mjerodavna osoba za prosuđivanje kvalitete (nečije) vjere se javila. :roll:

I dalje stvarno stojim iza onoga što sam davno rekao u ovoj temi: pristalice ukazanja su k`o jehovini svjedoci.

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Pet sij 06, 2017 14:04 

16. rujna prošle godine u Rimu je umro znameniti egzorcist Gabriele Amorth u dobi od 91 godine. Pošto je u više navrata preporučivao Međugorje, moguće da će mnogi njegovi "pacijenti" rješenje kad-tad potražiti i tamo... Video-snimke nisu za javnost.

Vrh

PostPostano: Sub sij 07, 2017 19:48 

Kad je 2. siječnja youtube-kanal Međugorje info objavio video Gospine poruke Mirjani u 2 dana video je pogledan više od pola milijuna puta (zavidno!). Znači, interes za Međugorje itekako postoji (ili tek nažalost znatiželja).

Pet dana poslije javnost je ocijenila slučaj s 591 lajkom i čak 1976 dislajka. Dobro, možda su neki negativno ocijenili jer ne vole Sotonu ili što on ometa Gospu... Kad bi danas samo prema tom malom pokazatelju bila javnosti komentirali postoji li u vezi Međugorja danas svojevrstan "sensus fidelium", morali bi konstatirati da ne postoji.

U čemu je problem? Jel problem u tome što Crkva još uvijek ne priznaje Međugorje autentičnim, ili pak se u toj činjenici zapravo krije konačan odgovor Crkve?

Vrh

PostPostano: Sub vel 11, 2017 18:20 

zasto ocekujete da ce jezuiti priznati medjugorje????

Vrh

PostPostano: Sub vel 11, 2017 20:34 

:?: :?: :?:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Ned vel 12, 2017 18:53 

Međugorje je osjetljiva tema u Crkvi, jer je kao prvo "tu, naše", da nije naše možda bismo bili objektivniji...
Kao drugo, za mnoge vjernike je ono ne samo svetište, već "svetište nad svetištima" i prije službenog proglašenja, te su emocionalno i duhovno vezani za nj kao majka za svoje dijete... sve to treba poštivati...

Ali meni se čini, nakon što sam mnogo knjiga (i s jedne i s druge strane) o Međugorju pročitala, da je u pravu biskup koji je u propovijedi u Međugorju prije 2 godine sažeo glavne napasti:
1. nejedinstvo i strančarenja u Crkvi
2. zloporaba karizmatskih darova
3. vjerodostojnost ukazanja

Tko malo bolje poznaje zbivanja u Hercegovini zadnjih 50-tak godina, može kao i biskup povući poveznice između Pavlove poslanice Korinćanima i "hercegovačkog slučaja" i "slučaja fra T. Vlašića".

Biskup kaže:

Citat:
Neki vjernici u Korintu, površinski zaneseni Apolonovim mudrim propovijedanjem, počeli suprotstavljati jednoga apostola drugomu. Tako se pojedine skupine vjernika prozvaše „apolonovcima“, druge „pavlovcima“, treće „petrovcima“, a četvrta skupina čak „kristovcima“. Četiri stranke sa svojim suprotnim sloganima i barjacima, sa svojim apostolima predvodnicima i samim Kristom Gospodinom. Neki ni ne znaju kojoj „stranci“ pripadaju. Samo znaju da je u korintskoj Crkvi strančarski raskol razderao nešivenu Isusovu haljinu. Nema ih, možda, svega pedeset, a gle nereda! To je duboko pogodilo Apolona, koji se, ražalošćen, vratio iz Korinta u Efez, da se u Grčku više nikada ne vrati.

- Među nama ljudima svađe lako nastanu. I ožiljci ostanu. Božji će čovjek nastojati pomirivati, a ne raspirivati. A sve u istini i ljubavi. Istina nas sve mora objediniti, a laži će nas i nepravde samo posvađati i razdvojiti!

Božji suradnici. Pavao opisuje ta strančarenja u Korintu na vrlo dramatičan način. „Ta što je Apolon? Što je Pavao? Poslužitelji po kojima povjerovaste - kako već kome Gospodin dade… Tako niti je što onaj tko sadi, ni onaj tko zalijeva, nego Bog koji daje rasti. Jer Božji smo suradnici…“ (1 Kor 3,5-9). Pavao ne omalovažava posao radnika odnosno suradnika Božjih, ponajmanje Apolona. Bog je u svemu i iznad svega. On je dao sposobnosti i apostolima da budu poslužitelji, ali samo poslužitelji, a ne gospodari ljudskih duša. I takvim ih poslužiteljima i suradnicima treba smatrati. „Zato neka se nitko ne hvasta ljudima, jer sve je vaše. Bio Pavao, ili Apolon, ili Kefa [Petar], bio svijet, ili život, ili smrt, ili sadašnje, ili buduće: sve je vaše, vi Kristovi, a Krist Božji“ (1 Kor 3,21-23). Veličanstveno stupnjevanje rada, rasta i radosna života u Bogu.

Apolon se čak ni na prijateljski nagovor velikoga Pavla da se vrati u Grčku nije vratio da se ne bi uvukao ni u čiju stranku, a najmanje u „svoju“! On se ozbiljno bojao još većega strančarenja i nereda. S poštovanjem je otklonio Pavlovu bratsku ponudu (1 Kor 16,12). Znao je da ima usijanih glava i strastvenih zanesenjaka koji se ne daju nikakvu razlogu ni dokazu. Kada oni kažu da su „karizmatici“ i skupe oko sebe skupinu „karizmatskih“ pristaša, nema toga apostola koji će ih urazumiti! Samo bi Apolona još više zlorabili i suprotstavili Pavlu. Ocijenio je pametnijim da tom prigodom ne ide, nego je sve prepustio Providnosti Božjoj i vremenu koje inače rane liječi. Tako je ostao i prijatelj Pavla i poštovatelj Korinćana.

- I pokazao nam je kako je jedinstvo Duha i sveza mira važnija od bilo kakvih osobnih talenata, neukrotivih karizama, govorenja nepoznatim jezicima, padanja po podu, mjesečnih dvostrukih poruka i deseterostrukih tajna. Naša vjera počiva na temeljima Biblije i Tradicije, koju tumači živo Crkveno učiteljstvo, a ne na privatnim priviđenjima, koja su to nevjerodostojnija što se svakodnevno utrostručuju.

Cijela propovijed je na linku.

Vrh

PostPostano: Pon vel 27, 2017 17:46 

http://narod.hr/kultura/biskup-peric-tv ... je-ukazala

Vrh

PostPostano: Pon svi 15, 2017 18:09 

jedna crkva
jedan vođa
100 redova
100 politika
100 sekti unutar redova opus dei,jezuiti......
Kaptol sav u zlatu i sjaju i nemaju nikakve veze sa izgradnjama zupnih crkvi,naselje od 10000 ljudi nemaju mjesto za poslušati misu,kao u 90-ima po sklonistima se skupljaju na misu,skoro ćemo početi katakombe kopati,podjele u crkvi su ogromne samo to nitko ne iznosi u javnost(zapitajte se koji je stvarni razlog odlaska njemackog pape,otišao zbog bolesti,pa on će nadziviti sadanjeg papu,pustite medije i ono sta im se kaze).
Samog Isusa su izdali svećenici,naravno oni koji su upoznali i navještali stari zavjet,(farizeji)razapeli skupa sa židovskim narodom,
kakvi farizeji,to su ljudi koji su upoznali stari zavjet i koji nisu htjeli predati vlast Isusu,vjerujte mi danas da se Isusu spusti,dođe među nas,ponovno bi ga razapeli,svećenici skupa sa narodom,ponovno bi se ponovila ista priča to nije Taj koji treba doći.

Vrh

PostPostano: Pon svi 15, 2017 19:28 
Administrator

Jehudiel, napadaš Crkvu bez argumenata, ako neko naselje nema još crkvu, ne znači da se Kaptol ne bori da se to promijeni. Otkud tolika ogorčenost?

Vezano uz temu, papa je zadnje rekao o Međugorju kako se razlikuju prva ukazanja kad su vidioci bila djeca i navodna aktualna ukazanja: "I ta navodna ukazanja nemaju toliku vrijednost. I to kažem kao osobno mišljenje. Ali tko misli da Gospa kaže: „Dođite sutra u to vrijeme i dat ću poruku tom vidiocu“; ne... Razlikuju se dva ukazanja."

Vrh

PostPostano: Uto svi 16, 2017 16:38 

vjeruj mi da mi nije namjera napadati nikoga,pogotovo crkvu.
crkva je jedno a ljudi koji je vode su drugo,post ranije koji sam napisao su činjenice nikakvi napadi niti laži,to je stvarno tako meni je isto bilo teško to shvatiti i prihvatiti.
Crkva smo mi,crkva nije ni papa ni kaptol,crkva nisu zidine niti sjaj,crkva je narod kako onda mogu napadati narod.

Vrh

PostPostano: Uto svi 23, 2017 11:18 

NEKA PATI KOGA SMETA
MEĐUGORJE JE " CENTAR SVETA"...

http://www.dnevno.hr/vjera/svjedocanstv ... u-1027598/

Vrh

PostPostano: Čet svi 25, 2017 14:14 

Zadnja Poruka, 2. svibanj 2017. [O] - Poruka preko vidjelice Mirjane
Mirjana during an apparition

“Draga djeco, Pozivam vas da se molite, ne tražeći već prinoseći žrtvu – žrtvujući se. Pozivam vas na objavu istine i milosrdne ljubavi. Ja molim svoga Sina za vas, za vašu vjeru koja se sve više umanjuje u vašim srcima. Molim ga da vam pomogne božanskim duhom, kao što vam i ja želim pomoći majčinskim duhom. Djeco moja, morate biti bolji. Samo oni čisti, ponizni i ispunjeni ljubavlju održavaju svijet – spašavaju sebe i svijet. Djeco moja, moj Sin je srce svijeta. Treba ga voljeti i moliti, a ne uvijek iznova izdavati. Zato vi, apostoli moje ljubavi, razmnožite vjeru u srcima ljudi svojim primjerom, svojom molitvom i milosrdnom ljubavlju. Ja sam uz vas, ja ću vam pomoći. Molite da vaši pastiri imaju što više svjetla da bi mogli rasvijetliti sve one koji žive u tami. Hvala vam. ”

Vrh

PostPostano: Čet svi 25, 2017 14:50 

https://www.youtube.com/watch?v=hYt_XIiiSYA

Vrh

PostPostano: Pet lip 16, 2017 13:13 

http://www.dnevno.ba/vijesti/vlado-maru ... rja-92376/

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata