Nas moderator Giovi ima vrlo iskrivljenu sliku o vrsti komunikacije na forumu. On je ocito umislio da ce ovdje davati sluzbene odgovore Katolicke crkve.
To samo po sebi ne bi bilo nista upitno niti lose, samo kada ovo ne bi bio javni forum. Pitanja i odgovori se mogu davati na sluzbenim stranicama neke organizacije, a ne na otvorenom i javnom forumu.
Evo recimo kako to ministarstva rade u vezi pitanja o EU fondovima -
PITANJA I ODGOVORIImas pitanje, oni ti javno odgovore da i svi drugi mogu vidjeti, a odgovor je sluzben i konacan. Nema vise rasprave.
Onog trenutka kada je pokrenuo javni forum, moderator mora dati mogucnost svim sugovornicima da (u okviru pravila pristojnog izrazavanja) na njemu javno govore i iznose svoja misljenja.
Nije upitno niti to da on sam (kao jedan od sugovornika) iznosi sluzbeni stav Katolicke crkve i na tom tragu polemizira s drugim sugovornicima, dapace... ali je stvarno nedopustivo (i u konacnicnici vrlo nepristojno) da usutkava sugovornike, obeshrabruje ih da sudjeluju u raspravama uz obrazlozenje da se njihovo misljenje ustvari i ne trazi, nego da je on taj koji odredjuje o cemu se pise, tko smije ispoljavati svoje misljenje i sl.
To sve pokazuje da sam moderator ne pozna dovoljno osnove kulture dijaloga na jednom javnom forumu...
E sada, sto bi jedan suvisao moderator napravio s ovim prilogom. U najgorem slucaju bi ga prebacio i objavio kao polemiku na temi o samom forumu. Ali poznavajuci naseg Giovija, meni ne gine jedno 3 mjeseca baniranje s ovog foruma pa se najvjerovatnije opet cujemo i vidimo negdje na proljece slijedece godine