Hrki, jel čitaš direktno.hr?
Vidi ovo:
https://direktno.hr/direkt/direktno-pos ... la-171161/Mene nečija svjedočanstva uopće ne smetaju, zapravo ovo je forum...
Suzdržavam se već 3 mjeseca, od tzv. Mladifesta da podijelim s vama kako sam ga doživjela.
A moje osobno svjedočanstvo ne govori baš u prilog Međugorju, pa neka mi unaprijed oproste "međugorje-ljupci"...
Mladifest je početkom kolovoza pokazao (nažalost) neku vrstu stvaranja "kulta mjesta". To neprestano brojanje "koliko nas ima", "koliko nas gleda preko tv", "koliko preko interneta"... Kod iznošenja svjedočanstva vidjelo se da svjedočanstvo ne vrijedi ako se ništa nije dogodilo upravo u Međugorju, ako se netko obratio negdje drugdje, ako je dobio neku plemenitu ideju u svojoj crkvi ili ne-dao-Bog u nekom drugom svetištu... Sve se moralo vrtjeti oko samog mjesta - velika promjena: nisu više važne ni poruke ni vidioci - već samo mjesto zbivanja. Tako je to bar izgledalo preko tv-a. Stvaranje kulta mjesta.
U to vrijeme čitala sam e-duhovne vježbe i dobila sam za razmatranje onaj ulomak iz Evanđelja po Ivanu u kojem Isus kaže Samarijanki: "Doći će vrijeme kad se više nećete klanjati Bogu ni na ovom brdu ni na kojem drugom, nego u duhu i istini." Teološki, došla sam do zaključka da je "Međugorje" jedno suvremeno brdo na koje se ljudi dolaze
klanjati tražeći znak od Boga, a Isus kaže da se Bogu treba klanjati u duhu i istini...
Ako međugorska objava nije istinita, na tom brdu se niti ne treba klanjati..
(PS. Ne navijam za dinamo, kao međugorska Gospa.

)
Ne znam da li da ti odgovaram i sl...
Taman kad te malo pohvalim , ti "zastraniš"
tebe smeta ovo, tebe smeta ono...ti si klanatelj u duhu i istini...ovi iz međugorja nisu isl?
kao da je dokazano da je ukazanje u m. lažno pa se ovi dolje klanjaju nekom zloduhu, neistini??
Odakle ti samo zaključak da posjetitelji mđ. dolaze dolje klanjati se tražeći znak od Boga??...većina ih dođe da ne traži nikakav znak
I odakle ti da se posjetitelji m. ne klanjaju Bogu, ne klanjaju u duhu i istini?
međugorje je sveto mjesto ...i onome komu to smeta nek se ne opterećuje tim " sumnjivim mjestom"
međugorski zagovornici sigurno NIKOME NEĆE REĆI NE IDITE U CRKVU, NAPUSTITE ŽUPU , ne klanjate se u župnim crkvama, ne idite na sakramente u svoje župne crkve isl.
Ja nisam upoznao nikoga tko vjeruje u ukazanja u m, da je govorio nešto protiv župne crkve, župne mise, sakramanata u župnim crkvama!
znači, nisu "međugorci" neka posebna sekta izvan nauka i tradicije KC!
Stvarno ne znam da netko može biti toliko slijep i pored tolikih plodova međugorja ne vidjeti te plodove, nego bacaite neke teorije i teze na klimavim nogama
Međugorje i dolje župa sv, jakova i sakramenti koji se dijele, i mise u međugorju , i mladifest i tolika masovna koncelebracija svećenika, biskupa iz cijelog svijeta ne moež nikako štetiti popularizaciji katoličke vjere, produbljavanju sakramentalnog života, popularizaciji klanjanja pred Presvetim i svim dobrim navadama i obredima unutar KC...međugorje ih samo pojačava, neke izvlači iz zamrlosti, međugorje je nebeski prst i nebesko svjetlo nad današnjim modernim svijetom kojem je prvotna svrha uživanje i koje prati celebove, tv shoove, realaty zabave i razne tv perverzije i plitkosti
Mđeugorje je suprotnost tome površnome svijetu zabave i užitaka
Tko to ne vidi taj je slijep...i taj si umišlja da je neki veliki klanatelj u duhu i istini
ko ima uši nek čuje