Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 16:26

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 95 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto lip 02, 2020 13:41 

Meni su u zadnje vrijeme ljudi nanijeli toliko zla da se ne mogu prebaciti nikako na taj modalitet razmišljanja...mislim ponekad kako je čovjek neka greška Božja. Puno se bolje osjećam sa životinjama. Svi moji problemi proizlaze od ljudi.

Vrh

PostPostano: Uto lip 02, 2020 14:01 

Meni su u zadnje vrijeme ljudi nanijeli toliko zla da se ne mogu prebaciti nikako na taj modalitet razmišljanja...mislim ponekad kako je čovjek neka greška Božja. Puno se bolje osjećam sa životinjama. Svi moji problemi proizlaze od ljudi.

Pa u hagiju vam to ide ovako - da bismo prihvatili osobu, pogotovo onoga tko nas iritira - moramo biti ono što želimo da bude ta osoba jer - dobrota je duhovna stvarnost.
Probajte opraštati bezuvjetno - jer tek kad prihvatite tuđu uvredu, tek tada to na vas utječe, a ustvari otpuštanjem zloće, nemara i grubosti druge osobe sami sebe činite slobodnom. :)

Vrh

PostPostano: Uto lip 02, 2020 15:57 

Pa u hagiju vam to ide ovako - da bismo prihvatili osobu, pogotovo onoga tko nas iritira - moramo biti ono što želimo da bude ta osoba jer - dobrota je duhovna stvarnost.
Probajte opraštati bezuvjetno - jer tek kad prihvatite tuđu uvredu, tek tada to na vas utječe, a ustvari otpuštanjem zloće, nemara i grubosti druge osobe sami sebe činite slobodnom. :)

Nije tako lako...zid ispred garaže koji mi smeta ući, zid u polju gdje je mužu nećak iščupao najbolje masline i proširio se na naše, gradeći kuću s bazenom, nećak koji je skočio na muža s riječima "ubit ću te!", na čovjeka 40 godina starijeg od sebe...nemamo više živaca ni snage, teško mi je i sve teže to hendlati uz sve molitve i biti mirna, željeti svima sve najbolje...

Vrh

PostPostano: Sri lip 03, 2020 10:09 

Nista te ne kuzim kazes da je prvi grijeh oko Adama i Eve i je bio oko spolnog odnosa onda kazes da je incest bio dozvoljen.....odluci se ,apsolutno je nemoguce da su ljudi zivjeli 900 godina i zdrava logika i mozak to ne dozvaljaju,covjek nije mogao nastati kao citavo bice odmah,odakle nam onda dlake,trtica,tetiva u zglobu desne ruke koja nicemu nesluzi koja je evolucijom dosla do neupotrebljivosti.....po prirodi ovih stvari odnosno ove materije prolaznosti ovog svijeta,aposlutno nemoguce je da su dvoje ljudi bili besmrtni na pocetku,te da su zivjeli 900 godina...nemoguce nmg vjerovat da vjerujes u to jos ces reci da je zemlja stara 6000 godina taman onoliko godina kada su sumerani pronasli ljepilo.
Da ljudi su bili jaci nego sada gledajuc neandertalce ti ljudi koji su cak zivjeli sa homo sapiensima su bili izrazito jaceg tjela i opcenito strukture i muskulature odnosno misica al' ime je zivotna dob bila 40-50 godina,niti jedno zivo bice nije zivjeli 900 godina,neznam od kuda one godine Noi al mislim da je pisac u Bibliji mozda rekao da mu je narastaj odnosno mislio pa napisao da je narastaj njegov zivio 900 godina.
Kazes da je teorija evolucije laz al' i ovo sta ti kazes nemas nikakvih dokaza da to potvrdsi iz prirode osim knjige Biblije,TE se potkrepljuje dokazima iz prirode,i ne nije savrsena teorija ima rupa i nelogicnosti al je do sada najlaksi moguci oblik ucenja kako se razvio biljni i zivotinjski sustav.Da bi pobio teoriju evolucije (koja i je samo teorija kazem samo da dobro objasnjava kako se razvio svijet i mislim da nije potpuno tocna al mozda kroz kojih 100-200 godina ce se usavrsiti i naci bolji nacin za objasniti) moras imati drugu teoriju sa pokrepljjucim dokazima o razvijanju flore i faune,a biblija nije znanstvena knjiga.
Bez uvrede,al to nisu Isusove rijeci niti ja vjerujem u to....apsolutno odbacujem da je covjkek nastao odjednom jer kako kaze papa Franjo (koji vjeruje u TE) da Bog nije madjionicar,te da su ljudi zivjeli 900 godina niti da je incest bio dozvoljen jer su ljudi bili jaci ili nez ti ni ja sta iskreno to su gluposti,al ako hoces vjeruj,meni zdrav razum nalaze da ne vjerujem u to.
Opet kazem bez uvrede.
I ko je rekao Marii Valtorti da je grijeh bio spolnog znacaja za pad covjcanstva zanima me gdje si to nasao da procitam zanima me inace sam znatizeljna osoba zeljna napretka i znanja ako jos imas kakvu okej knjigu za ili neki odlomak za procitati posalji mi link.....vidim da si ineligentan i stvarno ti neosporujem da si procitao mnogo knjiga vidi se po stilu pisanja i stalozenosti odgovora,mirnoci ako mogu zamjetiti,nadam se da se ne ljutis sto imamo razlicia misljenja, al ja sam jako tvrdoglava malo i ljuta osoba po svojoj prirodi.

evo ti link u vezi Spjeva o Bogočovjeku grandioznog djela koji je napisala nepokretna žena koja nije teolog ,ali je mističarka ...tu imap o ademu i evi i istočnom grijehu
https://sites.google.com/site/jeshuahdi ... h/priprava

to ti je jedna odlična privatna objava ( nevezano što još nije priznata) u kojima se otkrivaju neki nepoznati detalji iz života Isusa ,BDMARIJE, sv.Josipa itd
Čitaj to i mnoge stvari će ti puno bolje leći u vezi naše vjere, jer u NZ mnogi ljudi ne mogu dokučiti neke stvari koje su im nejasne ,a koje nisu detaljno "razrađene"

Uglavnom , TE je najveća laž modernog obrazovanja...pročitaj malo što kažu pobornici kreacionizma i intiligentnog dizajna i kako jako precizno pobijaju puku teoriju evolucije...to je puka toerija a ne dokazana činjenica! dati ću ti samo jedan dikaz...kako to da između toliko stotina vrsta nema fosila i prelaznih oblika ( prelaznih karika) svih tih vrsta koje su se navodno mijenjale iz jedne vrstu u drugu...gdje su fosili između dvaju vrsta koje bi trebale biti
neposredni nasljednik vrste???...tih fosila bi trebalo biti na tisuće a nema ih????

Vrh

PostPostano: Sri lip 03, 2020 12:51 

Jednom sam bila stavila temu o mormonima...pa zaključih, nešto su zastranili...no, sinoć gledah istiniti film o Kennedy Hansen...umrla je sa 16 g i to gadnom smrću. No cijelo je vrijeme bila nepokolebljiva u vjeri, od malena je imala susret s Isusom i toliko je čuda bilo u njenom kratkom životu, toliko se ljudi obratilo...Što me navelo na prispitivanje i misao da Bog djeluje na razne načine...

Vrh

PostPostano: Sri lip 03, 2020 14:09 

https://www.dnevno.hr/vjera/svjedocanst ... gu-962545/

Evo za sve nas, a posebno ako zanima Neispravnog šta je katolička sveta misa, šta ona predstavlja u biti, kakva se nevidljiova čuda i otajstva događaju na njoj
Spominje se i bitnost sakramenta svete ispovijedi
Spominje se potreba sabranosti i poniznosti na misi
Po Božjem dopuštenju laikinja sveta Catalina vidi nevidljivi duhovni svijet koji se događa oko oltara, oko svećenika, nadbiskupa koji predslave sv. misu
Vidi anđele, anđele čuvare pojedinih osoba, vidi BDMarija, Isusa koji izlazi iz svećenika kod pretvorebe itd

Vrh

PostPostano: Sri lip 03, 2020 14:24 

evo ti link u vezi Spjeva o Bogočovjeku grandioznog djela koji je napisala nepokretna žena koja nije teolog ,ali je mističarka ...tu imap o ademu i evi i istočnom grijehu
https://sites.google.com/site/jeshuahdi ... h/priprava

to ti je jedna odlična privatna objava ( nevezano što još nije priznata) u kojima se otkrivaju neki nepoznati detalji iz života Isusa ,BDMARIJE, sv.Josipa itd
Čitaj to i mnoge stvari će ti puno bolje leći u vezi naše vjere, jer u NZ mnogi ljudi ne mogu dokučiti neke stvari koje su im nejasne ,a koje nisu detaljno "razrađene"

Uglavnom , TE je najveća laž modernog obrazovanja...pročitaj malo što kažu pobornici kreacionizma i intiligentnog dizajna i kako jako precizno pobijaju puku teoriju evolucije...to je puka toerija a ne dokazana činjenica! dati ću ti samo jedan dikaz...kako to da između toliko stotina vrsta nema fosila i prelaznih oblika ( prelaznih karika) svih tih vrsta koje su se navodno mijenjale iz jedne vrstu u drugu...gdje su fosili između dvaju vrsta koje bi trebale biti
neposredni nasljednik vrste???...tih fosila bi trebalo biti na tisuće a nema ih????

Hrki, Valtorta nije priznata i ima svakojakih kontradiktornosti u njenim "viđenjima"...Meni osobno neuvjerljiva, no neznam koliko je ispravno pozivati se na to. Papa Benedikt je imao naročito negativno mišljenje.

Vrh

PostPostano: Sri lip 03, 2020 15:46 

Hm koliko ljudi ima te objave i sl. Nitko precizno nije nikada opisao BD Mariju..osim u Fatimi i Lourdesu,al me zanima ako vide Isusa zasto onda po Bogu ne daju njegov opis kolikk je visok kakvu kosu ima (vecimom ga predatavljaju sa dugom kosom sto nemoze biti istina jer ljudi u doba judje prije 2000god nisu nosili dugu kosu) stas kakve boje oci ima itd itd.
Hrki krecionizam je isto teorija ko i teorija evolucije i ne nisu je pobili vecinom su protestanti iz USA jel kreaciniati...znanstvenik Francis Colins (koji je inace krscanin al nez koje domimacije) je odlicno pobio inteligentni dizajn i kreacionizam u svojoj debati sa nekim likom cak je i knjigu napisao...zemlja stara 6000 godina je jednostavno glupoat i ne nije istina..Sto se tice prijelaznih vrsta na to se svi kace e pa ja sam rekao da TE ima svojih nedostataka i rupa al vecinom ima okej dokaze za razvoj flore i faune.
I ne nije propala jer se uci u skolama jos danas jer da se ne uci onda bi vjv bila zamjenuta sa nekom drugom teorijom.

Papa Franjo: "Svemir je počeo Velikim praskom, a teorija evolucije je točna. Bog nije mađioničar" kopiraj i potrazi nisam ja pisak ni izmislio.

Vrh

PostPostano: Čet lip 04, 2020 05:41 

Kreacionizam nije isto sto i teorija evolucije. Krecionizam je intelektualno samoubojstvo

Vrh

PostPostano: Čet lip 04, 2020 11:42 

Po Torinskom platnu može se poprilično rekonstruirati Isusov izgled. Zna se i krvna grupa, pa se čak i ustanovilo da kruna trnova nije bila samo krug, već više kao kaciga. Pelud na platnu na mjestu gdje je bila kruna, potiče od endemske biljke koja je postojala na mjestu raspeća u to vrijeme. To je istražio i potvrdio najeminentniji svjetski peludolog. Svaka rana, svaki udarac bičem vidi se na pokrovu, kojeg ni Nasini stručnjaci nisu uspjeli objasniti. "Slika" je napravljena na način koji ni suvremena znanost ne može objasniti. I da, imao je dugu kosu.

Vrh

PostPostano: Čet lip 04, 2020 11:44 

Kreacionizam nije isto sto i teorija evolucije. Krecionizam je intelektualno samoubojstvo

Nije baš pogodno mjesto za takve netolerantne postove.

Vrh

PostPostano: Sub lip 06, 2020 22:48 

Hm koliko ljudi ima te objave i sl. Nitko precizno nije nikada opisao BD Mariju..osim u Fatimi i Lourdesu,al me zanima ako vide Isusa zasto onda po Bogu ne daju njegov opis kolikk je visok kakvu kosu ima (vecimom ga predatavljaju sa dugom kosom sto nemoze biti istina jer ljudi u doba judje prije 2000god nisu nosili dugu kosu) stas kakve boje oci ima itd itd.
Hrki krecionizam je isto teorija ko i teorija evolucije i ne nisu je pobili vecinom su protestanti iz USA jel kreaciniati...znanstvenik Francis Colins (koji je inace krscanin al nez koje domimacije) je odlicno pobio inteligentni dizajn i kreacionizam u svojoj debati sa nekim likom cak je i knjigu napisao...zemlja stara 6000 godina je jednostavno glupoat i ne nije istina..Sto se tice prijelaznih vrsta na to se svi kace e pa ja sam rekao da TE ima svojih nedostataka i rupa al vecinom ima okej dokaze za razvoj flore i faune.
I ne nije propala jer se uci u skolama jos danas jer da se ne uci onda bi vjv bila zamjenuta sa nekom drugom teorijom.

Papa Franjo: "Svemir je počeo Velikim praskom, a teorija evolucije je točna. Bog nije mađioničar" kopiraj i potrazi nisam ja pisak ni izmislio.

TE je definitivno davoksko i masobsko djelo.to je tako prozirna i lako otkrivljiva laž da mi nije nikako jasno kako netko moze vjerovati u tako plitke laži??
Sama biblija u postanku ti kaze kako je nastao svemir,zemlja,flora i fauna i covjek
Covjek definitivno nije nastao kroz milijarde gidina iz jednost.organizma! To je sotonska kaž
Čovjek i životinjske vrste su direkrno stvorene od boga.to ti piše u biblijti razmisli hoces li vjerovati bibliji ili darwinu!

Nije iskljucen big beng,ali je iskljuceno ako se on zbio da je slucajno nastao.ako je svemir i nastao big bangom ,uzrog tog big banga je sam Bog,Stvoritelj!
A o tome ti sotonjare neće reći...oni te vuku na tanak led da kroz bb izbaciš Boga u stvaranju svijeta i čovjeka!
A ja ti ipet naglasavam jer u tome je sva bit i kvaka,nije bitno tocan nacin kako je doslo do stvaranja svega vidljivoga,nego je bitno tko je to stvorio,tko je početni uzrok.
Da li je stvoritelj Bog ili nije.a vecina pristalica big banga u tu jednadbu izbacuje Boga
Ako si krsčanin kako mozes prihvatiti teoriju stvara ja koja ne priznaje Boga ko Tvorca??

Vrh

PostPostano: Ned lip 07, 2020 15:15 

Nazalost ovo sam morao citirati,iako je ruzno za reci al' sa nekim ljudima nemozes drugacije.
Tema ove price je kako sam ja dosao iz vjere u skoro nevjeru,i dosli smo do TE,gdje @hrki govori kako je sve opisano u postanku,postanak je knjiga zasnovana na mitu,nema nigdje objasnjenja kako je nastao svijet i kako su se razvili organizmi u Bibliji,Biblija je vjerska a ne znanstvena knjiga,kakvo sotonsko djelo,pa teoriju Big Banga je postavio Georges Lemaître belgijski katolicki svecenik,postanak samo na kratak naci slikovito opisiva nastanak svega,a ne kako je nastalo i bit postanka je da je kreator Bog kojega neznamo niti smo vidjeli niti culi,niti znamo kako izgleda niti kako se zove ko je On uopce, ja ti opet ponavljam da problem sa TE je zato sto ortodoksni katolici kazu da je ta teorija nacin da se izbavi Bog iz svega ,ne vec je teorija koja pase ateizmu da izbaci Boga iz svega odnosno samo koristi osim u znanstvene svrhe da stipa vjernike koji neznaju kako se suprostaviti tome,toe znanstvena teorija ja ti opet ponavljam da covjek nije mogao nastati odjednom,odakle nam trtica,dlake, i jos neki zakrzljali djelovi zivotinje isto tako.
Al' sa tobom nema smisla raspravljati ovdje o tome.

Ja ti ponavljam ja samo trazim istinu,i postanak nisu Isusove rijeci,znamo sta je bitno u krscana za spasenje,postanak nije garant,toe mitski ispricana prica koja ti pokusava da lakse shvatis pogotovo ljudima prije par tisuca godina,netko je pisao sta je znao mnogo vise al kako objasniti ubogim masama koje nisu imale stupanj inteligencije visok sta je mikroorganizam, u tome je poanta.
Previse doslovno shvacas Bibliju,znaci i Papa koji je priznao Teoriju Evolucije i Big Bang kazes da je mason i sotonski sluga,super bravo za tebe.
Osvjesti se nemoras vjerovati u teoriju al nemas budimo realan nikakv dokaz da pobijes to,pukim kazivanjem da je postanak istina nisi nista postigao,postanak je istinit ali je i mitski....zbroj 2+2.

Ja trazim odgovor tipa zasto patnja,tko je Bog sta zeli od nas,tko je u pocetku pogrijesio tko je bio Adam Eva sto su napravili,jeli patnja i smrt stvarno usla u svijet preko grijeha,al kako su mogli biti adam i eva besmrtni u smrtnom materijalnom svijetu,mozda je to figurativno,pokusao sam traziti u Evandjelju alternativnim evandjeljima pricom ev tu na forumu,itd itd,koji je smisao zivota,gdje je Isus sada ako je ziv u svom tjelu,jel njegov Duh kod oca ili je sa tijelom zajedno kod oca,gdje je to mjesto Nebo jeli to kako je netko ovdje naveo stanje ili mjesto,zbog cega nas je stvorio,kako trojica a opet jedan,jeli nas Bog zamislio odmah smrtne u pocetku stvaranja jer kako moguce biti besmrtan u smrtnom svijetu kao sto je zemlja odnosno materijalnom gdje sve propada,kakva je ovo avantura na ovoj zemlji,sta ima izvan svemira,itd itd...kuzis to su moja pitanja.

Vrh

PostPostano: Pon lip 08, 2020 05:42 

Odgovori su nam dani koje trebamo kao vjernici reći.
Mt 5, 33-37
"Čuli ste još da je rečeno starima: Ne zaklinji se krivo, nego izvrši Gospodinu svoje zakletve.
A ja vam kažem: Ne kunite se nikako! Ni nebom jer je prijestolje Božje.
Ni zemljom jer je podnožje njegovim nogama. Ni Jeruzalemom jer grad je Kralja velikoga!
Ni svojom se glavom ne zaklinji jer ni jedne vlasi ne možeš učiniti bijelom ili crnom.
Vaša riječ neka bude: 'Da, da, - ne, ne!' Što je više od toga, od Zloga je."

Kakve su to riječi tj. odgovori?
Po meni je to bazni odgovor.
Matematičari bi rekli nulta dimenzija u tzv. binarnom sustavu (0 i 1) tj. ima nečega ili nema, dajem privolu ili je ne dajem.
U kakvom kompjutor sustavu radi ili npr. naš nervni sustav? Da, da, - ne,ne! :))

Vrh

PostPostano: Pon lip 08, 2020 16:19 

Nazalost ovo sam morao citirati,iako je ruzno za reci al' sa nekim ljudima nemozes drugacije.
Tema ove price je kako sam ja dosao iz vjere u skoro nevjeru,i dosli smo do TE,gdje @hrki govori kako je sve opisano u postanku,postanak je knjiga zasnovana na mitu,nema nigdje objasnjenja kako je nastao svijet i kako su se razvili organizmi u Bibliji,Biblija je vjerska a ne znanstvena knjiga,kakvo sotonsko djelo,pa teoriju Big Banga je postavio Georges Lemaître belgijski katolicki svecenik,postanak samo na kratak naci slikovito opisiva nastanak svega,a ne kako je nastalo i bit postanka je da je kreator Bog kojega neznamo niti smo vidjeli niti culi,niti znamo kako izgleda niti kako se zove ko je On uopce, ja ti opet ponavljam da problem sa TE je zato sto ortodoksni katolici kazu da je ta teorija nacin da se izbavi Bog iz svega ,ne vec je teorija koja pase ateizmu da izbaci Boga iz svega odnosno samo koristi osim u znanstvene svrhe da stipa vjernike koji neznaju kako se suprostaviti tome,toe znanstvena teorija ja ti opet ponavljam da covjek nije mogao nastati odjednom,odakle nam trtica,dlake, i jos neki zakrzljali djelovi zivotinje isto tako.
Al' sa tobom nema smisla raspravljati ovdje o tome.

Ja ti ponavljam ja samo trazim istinu,i postanak nisu Isusove rijeci,znamo sta je bitno u krscana za spasenje,postanak nije garant,toe mitski ispricana prica koja ti pokusava da lakse shvatis pogotovo ljudima prije par tisuca godina,netko je pisao sta je znao mnogo vise al kako objasniti ubogim masama koje nisu imale stupanj inteligencije visok sta je mikroorganizam, u tome je poanta.
Previse doslovno shvacas Bibliju,znaci i Papa koji je priznao Teoriju Evolucije i Big Bang kazes da je mason i sotonski sluga,super bravo za tebe.
Osvjesti se nemoras vjerovati u teoriju al nemas budimo realan nikakv dokaz da pobijes to,pukim kazivanjem da je postanak istina nisi nista postigao,postanak je istinit ali je i mitski....zbroj 2+2.

Ja trazim odgovor tipa zasto patnja,tko je Bog sta zeli od nas,tko je u pocetku pogrijesio tko je bio Adam Eva sto su napravili,jeli patnja i smrt stvarno usla u svijet preko grijeha,al kako su mogli biti adam i eva besmrtni u smrtnom materijalnom svijetu,mozda je to figurativno,pokusao sam traziti u Evandjelju alternativnim evandjeljima pricom ev tu na forumu,itd itd,koji je smisao zivota,gdje je Isus sada ako je ziv u svom tjelu,jel njegov Duh kod oca ili je sa tijelom zajedno kod oca,gdje je to mjesto Nebo jeli to kako je netko ovdje naveo stanje ili mjesto,zbog cega nas je stvorio,kako trojica a opet jedan,jeli nas Bog zamislio odmah smrtne u pocetku stvaranja jer kako moguce biti besmrtan u smrtnom svijetu kao sto je zemlja odnosno materijalnom gdje sve propada,kakva je ovo avantura na ovoj zemlji,sta ima izvan svemira,itd itd...kuzis to su moja pitanja.

Odgovori onda, kako i danas vrsta ne prelazi u drugu? Zašto ove ribe koje su u moru ne izlaze, ako su njihovi daleki preci to činili? Što su ove gluplje? Možda ima smisla mikroevolucija, te sitne prilagodbe pojedine vrste na drugačiji okoliš, ali to je sve. Zašto te životinje od kojih smo nastali i dalje ne evoluiraju u ljude i zašto nikada nije pronađena "karika koja nedostaje"? Iako svako malo izađe neka špekulacija, koja i ostane samo špekulacija ? Što je sa divovskim kosturima ? Jesu li ljudi prije živjeli toliko dugo kao što kaže Biblija?
Zašto bi kreacionizam bilo nešto pogrdno, kao što kaže provokator bivši Dujam? Pa i stolicu na kojoj sjedim netko je kreirao.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 95 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata