Pa koje bi to "nove" poruke trebale dolaziti od Gospe? Što može biti važnije od molitve, posta i pokore? Da je više njih to ozbiljno shvatilo i činilo, možda ne bi došlo do krvoprolića, nedaća i pokolja koji su sljedili. Kao, treba nešto "novo" kazati, što to? Da još više nadodate i vadite iz konteksta. Ovo je "staro", "uvijek isto", a onda nalazite neke posve čudne poruke. Sve što bi rekla izvan ovog konteksta u kojem govori, spalo bi u to.
Onaj link već sam čitala. Ali, kako postoji ogledalo pravde, postoje i knjige o Međugorju, gdje je sve lijepo objašnjeno.I na svaki ovakav link, ja ti mogu dati 3 linka o obraćenju, izlječenju i svjedočanstvu.
Napokon, fra Petar ima lijepe godine, pa vidjeti ćemo, hoće li biti što on kaže.
Najgore je to, što se međusobno svađaju kler i vjernici, razjedinuju glede toga, dok svakodnevno vidim nove portale radikalne ljevice, rodne ideologije, ateista, koji jedva tako nešto čekaju.

Stavila sam izvore koji su vjerodostojni a ima i mnogo više knjiga o Međugorju koje su veoma nevjerodostojne i koje nisu objektivne. Biskup je najobjektivniji i on je ta Crkva koja proglašava je li nešto priznato ili ne. Ovdje ne govorimo o biskupu osobno nego o biskupu kao poglavaru lokalne Crkve. Njegova odluka je jedina važeća za Međugorje i dužni smo je svi poštivati i biti poslušni biskupu. Međugorje je sve samo ne to.
Argument o čudesima je jako klimav i kada se istražuju privatne objave čudesa nisu presudna jer sam Sotona može učiniti velika čudesa i dati najljepše osjećaje na svijetu. Potrebni su i drugi kriteriji. Hindusi čine mnoga čudesa. Jesu li onda i oni autentični vjernici premda nisu niti kršćani niti monoteisti? Je li onda hinduizam prava religija?
Čudesa... Tko ih je ispitao? Tko je službeno u ime Crkve objavio da su to čudesa? Koji liječnici su pregledavali izliječene i donijeli sud? Nisam nikad nijedno našla vezano za Međugorje. I sam biskup Perić je pisao o navodnim čudesima Međugorja, izlječenjima i drugome. Da je on smatrao autentičnim ukazanja u Međugorju on bi prvi to priznao.
U Lurdu je bilo mnogo čudesa i izlječenja a samo ih je manjina priznata. K tome je Lurd i priznat.
Nisu najgore svađe nego neposluh lokalnom biskupu. Iz neposluha idu svađe. Dovoljan znak da tu nešto ne štima.
Fra Petar ima lijepe godine i to ništa ni ne znači kad je i sama vidjelica Mirjana rekla da on uopće na kraju ni ne mora biti taj koji će obznaniti svijetu navodne tajne. Zanimljiva stvar. Možda se to uopće neće niti dogoditi.
Opet kažem, obraćenje nije plod Međugorskih ukazanja. Imaš teologa koji o tome govori i to marijologa ali očito da to ne ide u prilog ukazanja.
Pa koje bi to "nove" poruke trebale dolaziti od Gospe? Što može biti važnije od molitve, posta i pokore? Da je više njih to ozbiljno shvatilo i činilo, možda ne bi došlo do krvoprolića, nedaća i pokolja koji su sljedili. Kao, treba nešto "novo" kazati, što to? Da još više nadodate i vadite iz konteksta. Ovo je "staro", "uvijek isto", a onda nalazite neke posve čudne poruke. Sve što bi rekla izvan ovog konteksta u kojem govori, spalo bi u to.
Naravno da poruke ne mogu donijeti ništa novo već onome što nam je Isus dao i što je polog vjere u Katoličkoj Crkvi ali evo jednog primjera što međugorske poruke nemaju
Citat:
Drugim riječima, nema u tim ukazanjima ništa što bi upućivalo na nadnaravni život, što bi doista poticalo na vertikalno kršćanstvo, na promišljanje o Kristovoj otkupiteljskoj žrtvi, na istinski duhovni život, na osnaženje prave vjere, na pobožnost prema Majci Božjoj
Poruke iz međugorskih ukazanja su u najmanju ruku beskorisne, sve što se u njima čita prosječan vjernik može čuti i na nedjeljnoj Misi. Dakle daleko od izvanrednih poruka.
I ako su tako važne zašto sve ostaje isto? Koliko milijuna ljudi iz cijela svijeta dolazi ondje i koliko ih tisuca dolazi svako malo iz Hrvatske a opet ništa. Gdje su plodovi u župama, u obiteljima? Mi bismo trebali imati
obnovljeno lice Zemlje prema tome koliko se ide u Međugorje i koliko su silni plodovi.
Kad bi vjernici shvatili da sve plodove koje dobiju u Međugorju mogu dobiti i u svojim župama jer je izvor svih milosti Katolička Crkva a ne ukazanja bilo bi to puno drukčije.