Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 22:53

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 401 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 27  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri kol 26, 2020 19:52 

Što si se naljutila na Međugorje pa koristiš svaku temu da ga spomeneš u negativnom kontekstu? :?

Oprosti, nisam uopće ljuta.. To tako piše u članku, doslovno: Ove riječi navodno je rekla Blažena Djevica Marija talijanskoj vidjelici Giselli Cardia, koja je, kako navodi počela primati ukazanja nakon posjete Međugorju.
-citat završen-

Je li o tome ona uopće razgovarala s međugorskim vidiocima ili pak samo koristi Međugorje kao poznatije ime radi vlastite reputacije i reklame, ne bih znala...
Što vi mislite o tome?

Ne, Hrki, nisam dežuran dušebrižnik niti to želim biti... Što ti misliš o tome: je li se gospođa Gisella prikrpila Međugorju i nelegitimno koristi njegovo ime ili ipak ima nekakve veze s ukazanjima (meni to nije poznato)?
Zanima me tvoje mišljenje o temi...

Vrh

PostPostano: Sri kol 26, 2020 21:20 

Čini se da ima dosta navodnih vidjelica koje dođu iz Međugorja i počnu primati poruke ili imati viđenja. Možda to nije vezano za Međugorje samo po sebi nego za način na koji te osobe doživljavaju ukazanja takvog tipa. Međugorje je specifično i mislim da nikad do sada nigdje nije bilo preko 40 000 ukazanja nekom vidiocu.
Bilo je sličnih stvari vezano i za Garabandal ako se ne varam, gdje su neki nakon posjeta ili hodočašća u Garabandal i sami postali oni koji imaju neka viđenja, pa se pitam o kojem se duhu tu radi? Ne mislim da je samo ljudski faktor u pitanju. Očito postoji neka poveznica između takvih ukazanja i vidjelica određenog tipa. Može li se netko "zaraziti" viđenjima pa i sam imati tako nešto u dodiru s prvima ili je stvar u nekoj slučajnosti da ondje dolaze milijuni pa se među milijunima koji su do sada došli nađe i 50 budućih (lažnih) vidjelica? Jer neki dolaze samo radi ukazanja, neke zanimaju samo čudesa, neki Mariju vide samo kao božicu koja "dopušta" da se njezine poruke kanaliziraju (uglavnom New ageri idu tom linijom) pa počnu primati poruke i svašta drugo.

Vrh

PostPostano: Čet kol 27, 2020 07:09 

Čini se da ima dosta navodnih vidjelica koje dođu iz Međugorja i počnu primati poruke ili imati viđenja. Možda to nije vezano za Međugorje samo po sebi nego za način na koji te osobe doživljavaju ukazanja takvog tipa. Međugorje je specifično i mislim da nikad do sada nigdje nije bilo preko 40 000 ukazanja nekom vidiocu.
Bilo je sličnih stvari vezano i za Garabandal ako se ne varam, gdje su neki nakon posjeta ili hodočašća u Garabandal i sami postali oni koji imaju neka viđenja, pa se pitam o kojem se duhu tu radi? Ne mislim da je samo ljudski faktor u pitanju. Očito postoji neka poveznica između takvih ukazanja i vidjelica određenog tipa. Može li se netko "zaraziti" viđenjima pa i sam imati tako nešto u dodiru s prvima ili je stvar u nekoj slučajnosti da ondje dolaze milijuni pa se među milijunima koji su do sada došli nađe i 50 budućih (lažnih) vidjelica? Jer neki dolaze samo radi ukazanja, neke zanimaju samo čudesa, neki Mariju vide samo kao božicu koja "dopušta" da se njezine poruke kanaliziraju (uglavnom New ageri idu tom linijom) pa počnu primati poruke i svašta drugo.

Jesi li pročitala barem 100 poruka iz međugorja? Ili čak i više
Šta se u porukama stalno govori? O čemu?
Nema to nikakve ,ama baš nikakve poveznice sa new ageom

Vrh

PostPostano: Čet kol 27, 2020 09:30 

Jesi li pročitala barem 100 poruka iz međugorja? Ili čak i više
Šta se u porukama stalno govori? O čemu?
Nema to nikakve ,ama baš nikakve poveznice sa new ageom

Pročitala sam jako puno toga na hrvatskom i na engleskom. Poruka sam pročitala i par tisuća možda ali ništa se nije promijenilo u njima tako da ih ne čitam više.
U porukama se najviše spominje "post, molitva, krunica, mir, hvala što ste se odazvali mojem pozivu".
Ništa novo vec 40 godina. Zašto bi Gospa došla brbljati jednu te istu stvar 40 godina svaki dan i to kao da je na kavici sa susjedom? Argumenata ima tisuću i ako te baš zanima imaš Ogledalo pravde u pdf-u pa skini i čitaj.

Probaj pažljivije čitat postove pa ćeš shvatiti što sam napisala. :))

Vrh

PostPostano: Čet kol 27, 2020 10:22 

Oprosti, nisam uopće ljuta.. To tako piše u članku, doslovno: Ove riječi navodno je rekla Blažena Djevica Marija talijanskoj vidjelici Giselli Cardia, koja je, kako navodi počela primati ukazanja nakon posjete Međugorju.
-citat završen-

Je li o tome ona uopće razgovarala s međugorskim vidiocima ili pak samo koristi Međugorje kao poznatije ime radi vlastite reputacije i reklame, ne bih znala...
Što vi mislite o tome?

Ne, Hrki, nisam dežuran dušebrižnik niti to želim biti... Što ti misliš o tome: je li se gospođa Gisella prikrpila Međugorju i nelegitimno koristi njegovo ime ili ipak ima nekakve veze s ukazanjima (meni to nije poznato)?
Zanima me tvoje mišljenje o temi...

Nikad čula za nju...gdje ih samo nalazite? Iako pitaš Hrkija, mogu komentirati :wink:
Čak i ovaj sadašnji papa koji nam očito nije sklon (Stepinac) natukao je da bi priznao prva ukazanja( :?? ).
Međugorje je tu, plodnosno i sveto. Hoće li netko vjerovati ili ne, njegova stvar. Jedino što me malo smeta, ako netko ne vjeruje, znači li da misli da su djeca sve izmislila, instruirana od nekoga? Sinkronizirani da iste sekunde ugledaju Gospu, maltretirani od milicije i ostalih državnih organa, proganjani, zatvarani, i nakon toliko desetljeća isto govore? I da je fra Jozo Zovko izmislio da mu se Gospa ukazala u crkvi, iako je i on u početku djecu progonio? I da fra Petar Ljubičić laže o tome, da je odabran za iznošenje Gospinih tajni https://portal.braniteljski-forum.com/b ... skih-tajni
i da je to sve jedna zavjera, znači djeca u sprezi sa fratrima? Pa tko može tako nešto misliti i zamisliti???

Vrh

PostPostano: Čet kol 27, 2020 10:38 

Da, slažem se...

Vrh

PostPostano: Čet kol 27, 2020 10:48 

Pročitala sam jako puno toga na hrvatskom i na engleskom. Poruka sam pročitala i par tisuća možda ali ništa se nije promijenilo u njima tako da ih ne čitam više.
U porukama se najviše spominje "post, molitva, krunica, mir, hvala što ste se odazvali mojem pozivu".
Ništa novo vec 40 godina. Zašto bi Gospa došla brbljati jednu te istu stvar 40 godina svaki dan i to kao da je na kavici sa susjedom? Argumenata ima tisuću i ako te baš zanima imaš Ogledalo pravde u pdf-u pa skini i čitaj.

Probaj pažljivije čitat postove pa ćeš shvatiti što sam napisala. :))

Poćirila sam malo to ogledalo... I sad razmišljam. Nisam otišla u Međugorje prvi i drugi put u vlastitoj režiji. To su organizirali svećenici naših župa. Znači, SVEĆENICI. Ne fratri. Ako neki svećenici tvrde da je to laž, a drugi vjeruju u to, što to znači vjernicima? Ako sam ajmo reć nagovorom crkve išla tamo, sad nije to poželjno? Jadno i žalosno, da time ubijaju vjeru u crkvu, koju zdušno branim na raznim forumima. Baš :(( :(( :(( .

Vrh

PostPostano: Čet kol 27, 2020 10:53 

Čak i ovaj sadašnji papa koji nam očito nije sklon (Stepinac) natukao je da bi priznao prva ukazanja( :?? ).
Međugorje je tu, plodnosno i sveto. Hoće li netko vjerovati ili ne, njegova stvar. Jedino što me malo smeta, ako netko ne vjeruje, znači li da misli da su djeca sve izmislila, instruirana od nekoga? Sinkronizirani da iste sekunde ugledaju Gospu, maltretirani od milicije i ostalih državnih organa, proganjani, zatvarani, i nakon toliko desetljeća isto govore? I da je fra Jozo Zovko izmislio da mu se Gospa ukazala u crkvi, iako je i on u početku djecu progonio? I da fra Petar Ljubičić laže o tome, da je odabran za iznošenje Gospinih tajni https://portal.braniteljski-forum.com/b ... skih-tajni
i da je to sve jedna zavjera, znači djeca u sprezi sa fratrima? Pa tko može tako nešto misliti i zamisliti???

Može biti da su vidioci i zavedeni, ne mora biti da lažu da su imali ukazanje. Ukazanje može imati više izvora - Božji, ljudski i đavolji.
Ako vidioci vjeruju da ima se ukazala Gospa onda je za njih to tako ali su dužni i poslušati ako Crkva ne prizna ukazanje i kaže da nije nadnaravno. Bilo je do sada svetaca kojima se ukazivao Đavao kao Anđeo svjetla ali su svoju volju sjedinili s voljom autoriteta pa nisu naškodili sebi niti drugima. Bilo je i svetaca kojima se ukazala Gospa ali im duhovnici nisu povjerovali da bi testirali njihovu poslušnost i poniznost. Sigurnije je odbaciti nešto pa priznati naknadno pa i ako je nadnaravno. Ako je Božje djelo onda se neće zatrti.
Npr. svetoj Gemmi Galgani se znao Đavao ukazati u obliku Isusa no ona nije povjerovala da je to Isus i prozrela je zamku. U svemu je bila poslušna autoritetu i puno je sumnjala u sebe samu.
Drugi primjer je sv. Katarina Laboure kojoj je duhovnik zapovijedio da sve zaboravi i govorio joj je da je ukazanje plod njezine mašte i ona se potpuno pokorila tome. Sveci nisu žudjeli za ukazanjima i to im je više bio teret.

Vrh

PostPostano: Čet kol 27, 2020 11:02 

Poćirila sam malo to ogledalo... I sad razmišljam. Nisam otišla u Međugorje prvi i drugi put u vlastitoj režiji. To su organizirali svećenici naših župa. Znači, SVEĆENICI. Ne fratri. Ako neki svećenici tvrde da je to laž, a drugi vjeruju u to, što to znači vjernicima? Ako sam ajmo reć nagovorom crkve išla tamo, sad nije to poželjno? Jadno i žalosno, da time ubijaju vjeru u crkvu, koju zdušno branim na raznim forumima. Baš :(( :(( :(( .

Smije se ići na hodočašće u Međugorje, bila sam i sama 6 ili 7 puta ali ne s pretpostavkom da je ukazanje autentično. To i jeste određeno 2017.kada su odobrena službena hodočašća - ne ići s pretpostavkom kao da su ukazanja priznata.
Oni mogu ubijati vjeru u Crkvu jedino ako netko svoju vjeru gradi na privatnim objavama i to onda nije problem Crkve nego pojedinca.
Vjerujem da svećenici koji ne priznaju Međugorje se zapravo slažu s nalazima komisija i izjavama biskupa Perića a ovi drugi možda nemaju točne informacije ili imaju svoje razloge zbog kojih vjeruju. Znam samo da je biskup Perić iznio argumente koje je teško pobiti. Kad riječi vidjelica govore same za sebe o ukazanju onda je to teško pobiti. A i Gospa iz međugorskih ukazanja je dosta različita od Majke Kristove.

Vrh

PostPostano: Čet kol 27, 2020 12:48 

Može biti da su vidioci i zavedeni, ne mora biti da lažu da su imali ukazanje. Ukazanje može imati više izvora - Božji, ljudski i đavolji.
Ako vidioci vjeruju da ima se ukazala Gospa onda je za njih to tako ali su dužni i poslušati ako Crkva ne prizna ukazanje i kaže da nije nadnaravno. Bilo je do sada svetaca kojima se ukazivao Đavao kao Anđeo svjetla ali su svoju volju sjedinili s voljom autoriteta pa nisu naškodili sebi niti drugima. Bilo je i svetaca kojima se ukazala Gospa ali im duhovnici nisu povjerovali da bi testirali njihovu poslušnost i poniznost. Sigurnije je odbaciti nešto pa priznati naknadno pa i ako je nadnaravno. Ako je Božje djelo onda se neće zatrti.
Npr. svetoj Gemmi Galgani se znao Đavao ukazati u obliku Isusa no ona nije povjerovala da je to Isus i prozrela je zamku. U svemu je bila poslušna autoritetu i puno je sumnjala u sebe samu.
Drugi primjer je sv. Katarina Laboure kojoj je duhovnik zapovijedio da sve zaboravi i govorio joj je da je ukazanje plod njezine mašte i ona se potpuno pokorila tome. Sveci nisu žudjeli za ukazanjima i to im je više bio teret.

Da je to bio Sotona, ne bi bili ovakvi plodovi...obraćenja, ispovijedi, molitve.

Vrh

PostPostano: Čet kol 27, 2020 12:58 

Smije se ići na hodočašće u Međugorje, bila sam i sama 6 ili 7 puta ali ne s pretpostavkom da je ukazanje autentično. To i jeste određeno 2017.kada su odobrena službena hodočašća - ne ići s pretpostavkom kao da su ukazanja priznata.
Oni mogu ubijati vjeru u Crkvu jedino ako netko svoju vjeru gradi na privatnim objavama i to onda nije problem Crkve nego pojedinca.
Vjerujem da svećenici koji ne priznaju Međugorje se zapravo slažu s nalazima komisija i izjavama biskupa Perića a ovi drugi možda nemaju točne informacije ili imaju svoje razloge zbog kojih vjeruju. Znam samo da je biskup Perić iznio argumente koje je teško pobiti. Kad riječi vidjelica govore same za sebe o ukazanju onda je to teško pobiti. A i Gospa iz međugorskih ukazanja je dosta različita od Majke Kristove.

Po čemu doista različita?
Ovo je počelo sličiti na kontradikcije slične korona virusu.
Svatko ima mišljenje, a što je istina, Bog zna.
Ponavljam, ozirom da su nas svećenici vodili tamo, da smo upoznali blisku rodbinu jedne od vidjelica, fra Petra i fra Jozu, a prijateljica mi i dan danas ide tamo kod iste obitelji kod koje smo bili prvi put, naravno, besplatno...meni jedino može pasti vjera u kler od kojih jedni misle jedno, drugi drugo, kao i u crkvu, kao instituciju. Što bi bio veliki poraz za mene, jer, kažem, stalno sam crkvu i kler branila od napada po forumima i drugdje.
Inače, plodovi Međugorja https://www.medjugorje-info.com/en/svje ... pa...jedan od tisuća.

Vrh

PostPostano: Čet kol 27, 2020 13:31 

Po čemu doista različita?
Ovo je počelo sličiti na kontradikcije slične korona virusu.
Svatko ima mišljenje, a što je istina, Bog zna.
Ponavljam, ozirom da su nas svećenici vodili tamo, da smo upoznali blisku rodbinu jedne od vidjelica, fra Petra i fra Jozu, a prijateljica mi i dan danas ide tamo kod iste obitelji kod koje smo bili prvi put, naravno, besplatno...meni jedino može pasti vjera u kler od kojih jedni misle jedno, drugi drugo, kao i u crkvu, kao instituciju. Što bi bio veliki poraz za mene, jer, kažem, stalno sam crkvu i kler branila od napada po forumima i drugdje.
Inače, plodovi Međugorja https://www.medjugorje-info.com/en/svje ... pa...jedan od tisuća.

Evo ti pa vidi kakva je to Gospa...
Citat:
Već smo rekli kako međugorska “Gospa”, iako se navodno ukupno ukazala više desetaka tisuća puta, nije zapravo izrekla ni jednu jedinu važnu poruku, nego se sve može sažeti u rečenicu: Molite, postite i činite pokoru. Post, molitva i pokora bi po naravi stvari trebali biti sastavni dio kršćanskog života i u tom smislu tko se god trudi živjeti Bogu ugodnim životom, to će slijediti i bez ikakvih posebnih nadnaravnih poticaja.

Osim takvih načelnih poruka, valja primijetiti i mnoštvo čudnih i neprimjerenih, a koje su navodno izišle iz usta Majke Božje. Uz ponovljeno spominjanje kako se međugorska “Gospa” na početku stavila na stranu dvojice neposlušnih fratara, a biskupu Žaniću prijetila kako će mu ona pokazati pravdu u kraljevstvu Božjem, valja napomenuti i kako se npr. kod nekih ukazanja neprimjereno smijala, kako se pojavljivala u sivoj haljini, što je nezabilježeno u povijesti svih ukazanja u Katoličkoj Crkvi, kako je dozvoljavala vidiocima da ju dodiruju i gaze po njezinom velu, da s njom razgovaraju kao sa susjedom na kavi, da im je odgovarala na bizarna pitanja kao npr. o gradnji hotela i poslovnim potezima, da je davala netočne odgovore, kao npr. kad je poručila da će određeni bolesnik ozdraviti, a on je uskoro umro, da je jednom na početku tobožnjih ukazanja rekla da će ona prestati za tri dana i da će vidioci dobiti posebne tajne, a onda se nastavila ukazivati svakodnevno do danas, dok tajne još uvijek nisu otkrivene, iako su ih neki vidioci tobože dobili itd. Štoviše, jednom je zgodom međugorska “Gospa” i sama sebi zapjevala pjesmu Kraljice svete krunice (Ogledalo pravde, str. 116), a drugom je zgodom rekla kako ona nema sve milosti, nego samo one koje izmoli od Boga (Istina će vas osloboditi, str. 93 i 94). Slično se možemo sablazniti i na navodne “Gospine” izjave da su sve vjere iste (Ogledalo pravde, str. 135), jer samim time deplasira i sebe i cijelo kršćanstvo i Katoličku Crkvu. A da ne govorimo o tome da se “Gospa” od početka podređuje željama vidioca pa se ukazuje gdje oni hoće, i to poslušno ih slijedeći po cijelom svijetu. Isti se sablažnjivi elementi odnose i na tvrdnju kako “Gospa” redovito zahvaljuje vidiocima što su se uopće udostojili doći na ukazanje, kao i mnogo toga drugoga, o čemu se podrobno može čitati u knjigama Ogledalo pravde i Istina će vas osloboditi.

https://www.vjeraidjela.com/o-medugorsk ... tiv-gospe/
Sve to i mnoštvo drugih stvari su doslovne riječi vidjelica snimljene na kazetama. Zanimljivo da na stranicama "međugorje - info" portala nema nijedne "poruke" iz razdoblja 81.-84., najranije su objavili iz 84. i pitam se zašto.... Ako su međugorske poruke tako važne zašto nema svih poruka? Možda bi se međugorska navodna Gospa sama deplasirala kao što i piše u ovom članku iznad.

Za "plodove" Međugorja sam ti odgovorila na drugoj temi. :))

Vrh

PostPostano: Čet kol 27, 2020 15:27 

Evo ti pa vidi kakva je to Gospa...

https://www.vjeraidjela.com/o-medugorsk ... tiv-gospe/
Sve to i mnoštvo drugih stvari su doslovne riječi vidjelica snimljene na kazetama. Zanimljivo da na stranicama "međugorje - info" portala nema nijedne "poruke" iz razdoblja 81.-84., najranije su objavili iz 84. i pitam se zašto.... Ako su međugorske poruke tako važne zašto nema svih poruka? Možda bi se međugorska navodna Gospa sama deplasirala kao što i piše u ovom članku iznad.

Za "plodove" Međugorja sam ti odgovorila na drugoj temi. :))

Pa koje bi to "nove" poruke trebale dolaziti od Gospe? Što može biti važnije od molitve, posta i pokore? Da je više njih to ozbiljno shvatilo i činilo, možda ne bi došlo do krvoprolića, nedaća i pokolja koji su sljedili. Kao, treba nešto "novo" kazati, što to? Da još više nadodate i vadite iz konteksta. Ovo je "staro", "uvijek isto", a onda nalazite neke posve čudne poruke. Sve što bi rekla izvan ovog konteksta u kojem govori, spalo bi u to.
Onaj link već sam čitala. Ali, kako postoji ogledalo pravde, postoje i knjige o Međugorju, gdje je sve lijepo objašnjeno.I na svaki ovakav link, ja ti mogu dati 3 linka o obraćenju, izlječenju i svjedočanstvu.
Napokon, fra Petar ima lijepe godine, pa vidjeti ćemo, hoće li biti što on kaže.
Najgore je to, što se međusobno svađaju kler i vjernici, razjedinuju glede toga, dok svakodnevno vidim nove portale radikalne ljevice, rodne ideologije, ateista, koji jedva tako nešto čekaju. :(

Vrh

PostPostano: Čet kol 27, 2020 16:15 

Pa koje bi to "nove" poruke trebale dolaziti od Gospe? Što može biti važnije od molitve, posta i pokore? Da je više njih to ozbiljno shvatilo i činilo, možda ne bi došlo do krvoprolića, nedaća i pokolja koji su sljedili. Kao, treba nešto "novo" kazati, što to? Da još više nadodate i vadite iz konteksta. Ovo je "staro", "uvijek isto", a onda nalazite neke posve čudne poruke. Sve što bi rekla izvan ovog konteksta u kojem govori, spalo bi u to.
Onaj link već sam čitala. Ali, kako postoji ogledalo pravde, postoje i knjige o Međugorju, gdje je sve lijepo objašnjeno.I na svaki ovakav link, ja ti mogu dati 3 linka o obraćenju, izlječenju i svjedočanstvu.
Napokon, fra Petar ima lijepe godine, pa vidjeti ćemo, hoće li biti što on kaže.
Najgore je to, što se međusobno svađaju kler i vjernici, razjedinuju glede toga, dok svakodnevno vidim nove portale radikalne ljevice, rodne ideologije, ateista, koji jedva tako nešto čekaju. :(

Stavila sam izvore koji su vjerodostojni a ima i mnogo više knjiga o Međugorju koje su veoma nevjerodostojne i koje nisu objektivne. Biskup je najobjektivniji i on je ta Crkva koja proglašava je li nešto priznato ili ne. Ovdje ne govorimo o biskupu osobno nego o biskupu kao poglavaru lokalne Crkve. Njegova odluka je jedina važeća za Međugorje i dužni smo je svi poštivati i biti poslušni biskupu. Međugorje je sve samo ne to.
Argument o čudesima je jako klimav i kada se istražuju privatne objave čudesa nisu presudna jer sam Sotona može učiniti velika čudesa i dati najljepše osjećaje na svijetu. Potrebni su i drugi kriteriji. Hindusi čine mnoga čudesa. Jesu li onda i oni autentični vjernici premda nisu niti kršćani niti monoteisti? Je li onda hinduizam prava religija?
Čudesa... Tko ih je ispitao? Tko je službeno u ime Crkve objavio da su to čudesa? Koji liječnici su pregledavali izliječene i donijeli sud? Nisam nikad nijedno našla vezano za Međugorje. I sam biskup Perić je pisao o navodnim čudesima Međugorja, izlječenjima i drugome. Da je on smatrao autentičnim ukazanja u Međugorju on bi prvi to priznao.
U Lurdu je bilo mnogo čudesa i izlječenja a samo ih je manjina priznata. K tome je Lurd i priznat.
Nisu najgore svađe nego neposluh lokalnom biskupu. Iz neposluha idu svađe. Dovoljan znak da tu nešto ne štima.
Fra Petar ima lijepe godine i to ništa ni ne znači kad je i sama vidjelica Mirjana rekla da on uopće na kraju ni ne mora biti taj koji će obznaniti svijetu navodne tajne. Zanimljiva stvar. Možda se to uopće neće niti dogoditi.

Opet kažem, obraćenje nije plod Međugorskih ukazanja. Imaš teologa koji o tome govori i to marijologa ali očito da to ne ide u prilog ukazanja.

Naravno da poruke ne mogu donijeti ništa novo već onome što nam je Isus dao i što je polog vjere u Katoličkoj Crkvi ali evo jednog primjera što međugorske poruke nemaju
Citat:
Drugim riječima, nema u tim ukazanjima ništa što bi upućivalo na nadnaravni život, što bi doista poticalo na vertikalno kršćanstvo, na promišljanje o Kristovoj otkupiteljskoj žrtvi, na istinski duhovni život, na osnaženje prave vjere, na pobožnost prema Majci Božjoj

Poruke iz međugorskih ukazanja su u najmanju ruku beskorisne, sve što se u njima čita prosječan vjernik može čuti i na nedjeljnoj Misi. Dakle daleko od izvanrednih poruka.
I ako su tako važne zašto sve ostaje isto? Koliko milijuna ljudi iz cijela svijeta dolazi ondje i koliko ih tisuca dolazi svako malo iz Hrvatske a opet ništa. Gdje su plodovi u župama, u obiteljima? Mi bismo trebali imati obnovljeno lice Zemlje prema tome koliko se ide u Međugorje i koliko su silni plodovi.
Kad bi vjernici shvatili da sve plodove koje dobiju u Međugorju mogu dobiti i u svojim župama jer je izvor svih milosti Katolička Crkva a ne ukazanja bilo bi to puno drukčije.

Vrh

PostPostano: Čet kol 27, 2020 16:22 

Ima i više svećenika-mariologa koji podupiru Međugorje.
Ali, kakve bi to nove Gospine poruke trebale biti? O ustrojstvu svemira?
Znači, sve što govori u prilog Međugorju je nevjerodostojno, a što ne govori u prilog je vjerodostojno? Onda nemamo što raspravljati.
Poslušna sam biskupu, on nas je i poslao u Međugorje.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 401 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 27  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata