1. Bez milosti nema spasenja nije dovoljna samo naša slobodna volja.
2. Zatim Bog želi da se svi ljudi spase a Božja želja nij isto kao naša.
3. Krist kaže kad budem uzdignut sve ću privući sebi...
...........
1.Bog putovima (koje samo on zna) može dovesti do vjere i ljude koji bez vlastite krivnje ne poznaju Evanđelje - a to se isto zovu milosti, isto se odnosi i na svako ljudsko biće, ali opet...Bog zove, a mi odlučujemo (vidi t. 3.)
2.Znamo što je život, kako živimo, stoga: "Isus kaže za svoje poslanje: „Ja nisam došao da pozovem pravednike, nego grešnike” (Mt 9,13). A Galilejcima je rekao: „… velim vam,
ako se ne pokajete, svi ćete tako izginuti” (Lk 13,3). Isusovo evanđelje bilo je sve o pokajanju"! - Dakle u SPOZNAJI jesmo li dostojni uopće računati na spasenje. Nastavimo po starome, grješno živjeti - bit će to naša volja, naš izbor. Bog će nas žaliti, truditi se dodatnim milostima da nas "uzdrma", ali ako ustrajavamo, nakon naše smrti i na Sudu čut ćemo ono "Odlazite od mene prokleti..."!!!
3. Da, ali samo one koji Ga ne odbacuju i ne stavljaju sebe na prvo mjesto. Zar je uspio privući Musolinija i Hitlera npr. ? USTRAJALI su u svojim zlim djelima do prelaska na onaj svijet.
....
OPET izbjegavaš odgovoriti ZAŠTO onda SVE Isusove prispodobe, napose
o talentima, o
rasipnom(izgubljenom) sinu, a naročito
o najamnim radnicima: jedni rade od jutra, drugi od podneva, treći samo jedan sat,
a plaća je svima ista - jedan denar.
I zašto se držati Isusova manifesta (ako po tvom tumačenju nekakve sudbine od Boga unaprijed određene) ta osoba završava u paklu, jer "Blago siromasima duhom, njihovo je Kraljevstvo nebesko"; "Blago čistima srcem, oni će Boga gledati".- (konstantno negiraš našu slobodu izbora kao preduvjet, po nekima GLAVNI uvjet za spasenje).