Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto pro 10, 2024 05:25

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 644 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet tra 28, 2023 17:58 

Nije dobro bar na ovom katoličkom forumu puštati ovakve upise koji zbog neznanja ili namjerno, siju strah.
Susjedi su mi Finci, kažu da su se 5 puta cijepili. Inače, znam za smrti od korone, osobno poznajem više ljudi bez komorbiliteta a uvijek spominjem našeg ravnatelja doma Zdravlja, koji se nije cijepio i umro. Nikog ne poznajem kome je cjepivo naškodilo, predmnijevam da postoje slučajevi, jer i aspirin može naškoditi.
Mogu reći iz vlastitog iskustva (iako se nisam planirala cijepiti, politika firme...) i iskustva bliže i dalje rodbine, prijatelja, poznanika, da se nitko nije imao nikakvih problema niti ih ima. Preboljela korona ima posljedice, opet znam iz iskustva prijatelja.

Hmm, zanimljivo, a znam ih koji su i od cijepiva nagrabusili, a bome i čujem od ljudi, počeli su pričat o tome ukoliko se dotakne ta tema, a nerijetko čujem i da doktori na kraju priznaju da nije baš tako bajno kak se mislilo u početku s cijepivom koje je navodno "puno obećavalo".

Naravno, znam i da su od korone stradali, ja sam dva put prebolio i prvi put je bilo onak, malo jače, drugi put nekaj slično prehladi.. O kontroverznom cijepivu a o kojem se tek treba saznat a i o kojem ne znaju čak ni doktori, ne ulijeva mi povjerenje da je sigurno.. Za kojih par godina, kolko je potrebno da se vidi kakvo je, onda ću možda razmislit o cijepljenju, a do tad.. Samo ću pitat, tko će odgovarati ako čovjek nastrada od cijepiva, konkretno, tko će preuzet odgovornost, mislim da većina njih zna koji je odgovor..
Susjeda, 76god. vjerovala je cijepivu i nije dala ništa reći protiv njega, tri put se cijepila, onak vesela bila, pobrala koronu, hvala Bogu nije bilo strašno, ozdravila je, promjenila je priču i sad ipak ne daje "ruku u vatru" za to "spasonosno" cijepivo, takvih priča sam se naslušao..

Dok pojedini doktori sliježu ramenima na upit "dal da se cijepim" dok postoje dvije strane u vezi cijepiva jel sigurno ili nije, pa medicina i znanstvena zajednica nije sigurna, znači, čovjek jednostavno sam treba prosudit, pa što bude bude..

Morat ćemo se naviknut na ovaj respiratorni virus koji je još samo jedan u nizu, bar dok ne izmisle pravo cijepivo i koje neće bit obavijeno velom tajne, jer ovo je totalni fijasko na štetu samih ljudi, samo me zanima tko će preuzet odgovornost, pošto sad dost njih peru ruke.

Da se razumijemo, ne postoji zaštita od korone, eventualno izbjegavati ljude, ali, kolko je to moguće, imamo imunitet koji nas štiti i dok se čovjek zarazi stekao je imunitet od korone, imunitet je naučio i ima obranu od virusa..
Mislim da si čovjek sam može pomoći u vidu da nabilda imunitet, s druge strane, malo je teže s obzirom da su ljudi prenosioci virusa pa to dodatno otežava da se čovjek ne zarazi, e sad, neko pobere virus a neko ostane "neokrznut"..

Vrh

PostPostano: Ned tra 30, 2023 07:17 

Teoretičari zavjere će uvijek plasirati čudne teorije jer ih to uzbuđuje. O nekakvom trovanju na razne načine se neprestano priča, a u činjenica je kako ljudi žive sve duže i duže.
Cjepiva pomažu, ali se nikoga ne smije prisiljavati na cijepljenje.

Vrh

PostPostano: Uto svi 02, 2023 16:37 

Slažem se. Iako su standardna cijepljenja uvriježena i djecu se cijepi bez pitanja, ali što bi bilo kad bi bilo drugačije? Povrat starih zaraznih bolesti od kojih neka mogu biti i smrtonosna, isto kao što i takva cjepiva nekima naškode, iako u neznatnom postotku. Treba slušati struku i ne povoditi se za svakojakim "stručnjacima".

Vrh

PostPostano: Ned svi 07, 2023 21:35 
Administrator

WHO je službeno objavio da COVID-19 više nije globalna ugroza, stoga više neće biti nametanja cijepljenja, karantena, zatvaranja crkvi, zabrane sakramenata i međusobnih kontakata. Ostati će još posljedice, i zdravstvene i psihičke i financijske i vjerske, no ta stvar je gotova.

Vrh

PostPostano: Uto svi 09, 2023 11:23 

Nadam se da će posljedice biti i prestanak svađa oko cijepljenja.
Ja inače nemam posljedice ni zdravstvene ni psihičke ni vjerske. Bilo mi je nekad krivo zbog zabrana prisustvovanja misi, a bilo mi je super što nije bilo ludila od turizma, koje je već počelo.

Vrh

PostPostano: Uto svi 09, 2023 20:42 

Nadam se da će posljedice biti i prestanak svađa oko cijepljenja.
Ja inače nemam posljedice ni zdravstvene ni psihičke ni vjerske. Bilo mi je nekad krivo zbog zabrana prisustvovanja misi, a bilo mi je super što nije bilo ludila od turizma, koje je već počelo.

nemam ni ja nikakvih posljedica,a zašto bi i imao,bilo je super napokon biti kući sa klincima i suprugom.

Vrh

PostPostano: Sub ruj 23, 2023 19:06 

EDIT: prebačeno s teme "Zašto moderni čovjek više ne vjeruje u Boga..otpad od vjere"

stari trik...kada netko govori mimo srednje struje, onoga što nam mainstream mediji nameću,onda mu je najbolje priljepiti etiketu -teoretičar zavjere
reci šta je čovjek krivo rekao...pusti puko etiketiranje

Mislim da je danas svima jasno pa i tebi kolika je moć medija
mediji stvaraju javno mijenje, mediji utječu na ljude, na njihove poglede na život, na način života ,na svjetonazor, na (ne)vjersko opredjeljenje, skoro na sve!
mediji nameću teme i "probleme"...mediji nas filaju sa podobnim načinom modernog života...mediji nas kroz filmove i serije ( posebice holivudskog tipa) usmjeravaju šta je u trendu,šta je in, šta je sada "ispravno"
na kraju krajeva već je prije 60 godina rečeno da su mediji sedma sila, i zbilja jesu,ako nisu i šesta

a mainstream medije već duže vrijeme drže svi znamo koje snage... liberalne, sekularne,antikršćanke, sigurno ne kršćanskih pogleda na svijet
kakve nam sadržaje donose ti mediji...posebice oni kojima je uzor liberalna amerika, holivud, celebsi, zvijezde i starlete

i šta je profešur krivo rekao??
Ili pišeš samo da meni kontriraš, napakostiš...sada si mene uzela na zub :oo
ne sviđa ti se jer se po tebi držim krutog nauka KC...koji ti na jednom pitanju ,problemu nije odgovarao

Hrki, ne budi smiješan. Propagiraš vassulu i misliš da ja mislim da se držiš "krutog nauka"KC. Pa upravo suprotno. Nema veze jedno s drugim. A to što mi se ne sviđa stav Mužića, kakve veze ima s tobom? Zašto sve shvaćaš osobno? Pisala sam baš na ovom forumu o njemu puno prije no što si ga spomenuo.
Mislim da katolik treba biti ponizan. Blatiti sve naše stručne ljude, doktore koji spašavaju živote, kroz neke teorije urote za uzdizanje sebe, daleko je od toga. Čovjek ima 62 godine, drži se kao filmski glumac, boji kosu da izgleda mlađi, katolički svećenik, za koga se uljepšava? Eto, to su ljudi koji mi ubijaju vjeru, ali neće uspjeti.

Vrh

PostPostano: Sub ruj 23, 2023 20:01 

Hrki, ne budi smiješan. Propagiraš vassulu i misliš da ja mislim da se držiš "krutog nauka"KC. Pa upravo suprotno. Nema veze jedno s drugim. A to što mi se ne sviđa stav Mužića, kakve veze ima s tobom? Zašto sve shvaćaš osobno? Pisala sam baš na ovom forumu o njemu puno prije no što si ga spomenuo.
Mislim da katolik treba biti ponizan. Blatiti sve naše stručne ljude, doktore koji spašavaju živote, kroz neke teorije urote za uzdizanje sebe, daleko je od toga. Čovjek ima 62 godine, drži se kao filmski glumac, boji kosu da izgleda mlađi, katolički svećenik, za koga se uljepšava? Eto, to su ljudi koji mi ubijaju vjeru, ali neće uspjeti.

a, kužim sad šta to kod njega najviše smeta,bocka...napisao je neku knjigu protiv nametnutog i siledžijskog cijepljenja ubitačnog covida-19
a ti si veliki zagovornik toga...sjećam se da ste ti i Adrijana pisale mjesecima o tome...Adrijana nešto kao prof. Mužić, a ti kontra nje
sjećaš se suludih teorija da treba cijepiti svu djecu, šak i od 0 do 6 godina! tebi to normalno?
jesi li ti cjepila protiv covida svoju djecu??...reci iskreno...ili ako su već veliki da li bi ih cijepila da imaju 3 , 7 ili 12 godina!?

Vrh

PostPostano: Ned ruj 24, 2023 13:38 

Ajde počni s propagandom. To je marksistčka propaganda. Nisam čitala nijednu njegovu knjigu niti me zanimaju. Dobro se ukapa u vassuline priče, valjda. Ja vjerujem našim doktorima i našim svećenicima. Ako se stavljaju u službu propagande i sređuju poput kicoša, otpada mi njihova vjerodostojnost. Srećom, puno je takvih kojima vjerujem i znam da gore u vjeri. Primjer, Tonči Matulić. To su oni, zbog kojih ustrajem, koji mi daju vjeru u KC.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 27, 2023 21:37 

Primjer, Tonči Matulić. To su oni, zbog kojih ustrajem, koji mi daju vjeru u KC.

On je po mom mišljenju više filozof nego čovjek vjere. Zalagao se za formiranje svojevrsnog crkvenog stožera za pandemiju unutar Crkve.

Vrh

PostPostano: Ned lis 01, 2023 06:33 

Po pitanju pandemije, Filozofi su pali na ispitu savjesti zbog konformizma i pokazali kako imaju stvarno malo vjere u Boga, a puno povjerenja u interesne farmaceutske lobije https://katolik.hr/kad-moralka-padne-na ... i-savjesti

Vrh

PostPostano: Ned lis 01, 2023 12:57 

Srećom i nadam se da je ovo "divljaštvo" s puntanjem na cijepljenje, iza nas.

Pandemija ili plandemija, kako hoćete, ovo je bio i svojevrstan ispit čovječnosti za određenu skupinu ljudi, tu se i sam donekle čovjek pokazao kakav je, a onda se u tim situacijama i ono najgore duboko zakopano u nama isplivava na površinu.
Resp.virus od kojeg se pokušavalo prikazat da je ubojit za praktički sve ljude te prilika da se čovjeka nagovori za cijepljenje, ali bez da itko odgovara za daljnje nuspojave kod istog.

Ali, da ne ispada da je sve tako crno, za kojih 5 god. dok usavrše cjepivo za covid i naravno ukoliko bude uspješno, mogu podići tek onda palac gore..

Vrh

PostPostano: Pon lis 02, 2023 11:20 

Srećom i nadam se da je ovo "divljaštvo" s puntanjem na cijepljenje, iza nas.

Pandemija ili plandemija, kako hoćete, ovo je bio i svojevrstan ispit čovječnosti za određenu skupinu ljudi, tu se i sam donekle čovjek pokazao kakav je, a onda se u tim situacijama i ono najgore duboko zakopano u nama isplivava na površinu.
Resp.virus od kojeg se pokušavalo prikazat da je ubojit za praktički sve ljude te prilika da se čovjeka nagovori za cijepljenje, ali bez da itko odgovara za daljnje nuspojave kod istog.

Ali, da ne ispada da je sve tako crno, za kojih 5 god. dok usavrše cjepivo za covid i naravno ukoliko bude uspješno, mogu podići tek onda palac gore..

odlično rečeno
palac gore

Vrh

PostPostano: Sub tra 06, 2024 06:32 

Biskup Eleganti prozvao papu Franju zbog napada na ljude koji su odbili cijepljenje protiv COVID-a
U svojoj nedavno objavljenoj autobiografiji, papa Franjo izražava zabrinutost zbog otpora i neprihvaćanja eksperimentalnog cjepiva mRNA. Nažalost, on je također prednjačio u zatvaranju crkava te sveopćem “sakramentalnom zatvaranju”. Protiv utvrđenih medicinskih i etičkih standarda, prisilio je zaposleno osoblje u Vatikanu na eksperimentalno cijepljenje mRNA kako ne bi izgubili posao. Drugi su učinili isto. Ali ne bih to očekivao od pape. Zar se nije Dikasterij za nauk vjere pod vodstvom kardinala Luisa Ladarije, s papinim odobrenjem, izjasnio za slobodu vjernika da prime ili odbiju cjepiva.
https://www.quovadisecclesia.com/biskup ... v-covid-a/

Vrh

PostPostano: Sub tra 06, 2024 17:37 

Ta riječ "plandemija" uvriježena je u lobiju nove liberale. Svašta se tu provuče. Od zadrtih marksista do new age propagande. Naši ( i svjetski) liječnici radili su što su mogli, da spase živote. Naš liječnik, ravnatelj doma zdravlja, ateist i uvjereni antivakser, nije se htio cijepiti. Sad je mrtav. Vjerovatno bi bio živ da de cijepio. Čudno je kako su u "kolonama za slobodu" bili skupa neki (nažalost) svećenici sa krunicom, neki ljudi sa slikom Gospe, i uvjereni marksisti, ljudi koji su dizali partizansku pest i derali se "sloboda narodu". Pametnom dosta. Kao da je sam vrag upleo prste i "ujedinio" nešto što ne ide skupa.
Nažalost.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 644 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata