Nije dobro bar na ovom katoličkom forumu puštati ovakve upise koji zbog neznanja ili namjerno, siju strah.
Susjedi su mi Finci, kažu da su se 5 puta cijepili. Inače, znam za smrti od korone, osobno poznajem više ljudi bez komorbiliteta a uvijek spominjem našeg ravnatelja doma Zdravlja, koji se nije cijepio i umro. Nikog ne poznajem kome je cjepivo naškodilo, predmnijevam da postoje slučajevi, jer i aspirin može naškoditi.
Mogu reći iz vlastitog iskustva (iako se nisam planirala cijepiti, politika firme...) i iskustva bliže i dalje rodbine, prijatelja, poznanika, da se nitko nije imao nikakvih problema niti ih ima. Preboljela korona ima posljedice, opet znam iz iskustva prijatelja.
Hmm, zanimljivo, a znam ih koji su i od cijepiva nagrabusili, a bome i čujem od ljudi, počeli su pričat o tome ukoliko se dotakne ta tema, a nerijetko čujem i da doktori na kraju priznaju da nije baš tako bajno kak se mislilo u početku s cijepivom koje je navodno "puno obećavalo".
Naravno, znam i da su od korone stradali, ja sam dva put prebolio i prvi put je bilo onak, malo jače, drugi put nekaj slično prehladi.. O kontroverznom cijepivu a o kojem se tek treba saznat a i o kojem ne znaju čak ni doktori, ne ulijeva mi povjerenje da je sigurno.. Za kojih par godina, kolko je potrebno da se vidi kakvo je, onda ću možda razmislit o cijepljenju, a do tad.. Samo ću pitat, tko će odgovarati ako čovjek nastrada od cijepiva, konkretno, tko će preuzet odgovornost, mislim da većina njih zna koji je odgovor..
Susjeda, 76god. vjerovala je cijepivu i nije dala ništa reći protiv njega, tri put se cijepila, onak vesela bila, pobrala koronu, hvala Bogu nije bilo strašno, ozdravila je, promjenila je priču i sad ipak ne daje "ruku u vatru" za to "spasonosno" cijepivo, takvih priča sam se naslušao..
Dok pojedini doktori sliježu ramenima na upit "dal da se cijepim" dok postoje dvije strane u vezi cijepiva jel sigurno ili nije, pa medicina i znanstvena zajednica nije sigurna, znači, čovjek jednostavno sam treba prosudit, pa što bude bude..
Morat ćemo se naviknut na ovaj respiratorni virus koji je još samo jedan u nizu, bar dok ne izmisle pravo cijepivo i koje neće bit obavijeno velom tajne, jer ovo je totalni fijasko na štetu samih ljudi, samo me zanima tko će preuzet odgovornost, pošto sad dost njih peru ruke.
Da se razumijemo, ne postoji zaštita od korone, eventualno izbjegavati ljude, ali, kolko je to moguće, imamo imunitet koji nas štiti i dok se čovjek zarazi stekao je imunitet od korone, imunitet je naučio i ima obranu od virusa..
Mislim da si čovjek sam može pomoći u vidu da nabilda imunitet, s druge strane, malo je teže s obzirom da su ljudi prenosioci virusa pa to dodatno otežava da se čovjek ne zarazi, e sad, neko pobere virus a neko ostane "neokrznut"..