Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 17:24

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 158 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: Mormoni
PostPostano: Pet lip 12, 2009 13:54 

Sve ti piše.

Vrh

PostPostano: Pet lip 12, 2009 15:29 

Tomias je napisao/la:
Sve ti piše.

Ne nije istina, nisi to ničim dokazao, i krajnje je vrijeme da to već jednom napraviš ili mirne duše možemo zaključiti da to ne znaš.

Vrh

PostPostano: Ned lip 14, 2009 16:08 

:wink: Tomijas, samo hrabro, ako iskreno vjeruješ u Isusa. Znaš gdje ćeš ga nači - u njegovoj Crkvi. Jer, Sotona ili zavodnik ništa više ne mrzi nego Crkvu Kristovu, zato mu je svaka sekta dobro došla. Ali zato se ne treba zavaravati. Kao u svemu u životu, obzirom na zdravlje, ekonomiju i sve ostalo; barem jednako tako trebalo bi se potruditi doznati punu istinu. U tom smislu Tomijas, da bi odgovorio svojoj savjesti trebao bi se isiptati i isražiti što se to s Kristovom Crkvom događalo ''in continuumu', znači od samog početka.
Ti si zapravo žrtva nečije obmane i zablude.
Isus za sebe kaže: Ja sam alfa i omega što se prevodi - početak i svršetak. Moja su vremena ....., daklem, ne postoji prazan prostor.
Kad ti kažem da je tovoja ''crkva'' najobičnija izmišljotina, nemoj to shvatiti kao uvrjedu, nego kao poticaj da konačno kreneš s proučavanjem povijesti Kristove Crkve.
Jednako tako mi je jasno da to kod tebe neće ići tako lako kad si iz Amerike došao ovamo, potrudio se da naučiš jezik, a evo, koje milosne slučajnosti, nikada nisi bio bliže pravoj Kristovoj Crkvi nego što si sada. Treba samo otvoriti vrata. Gospodin te blagoslovio.

Vrh

PostPostano: Uto lip 16, 2009 12:41 

Nažalost morat ću te razočarit sotana je uvjek mrzo i mrzit će. Sve do svršetka ovog svjeta kada će se svi opet ujedniti i biti jedno.

Vrh

PostPostano: Uto lip 16, 2009 13:45 

Tomias je napisao/la:
Nažalost morat ću te razočarit sotana je uvjek mrzo i mrzit će. Sve do svršetka ovog svjeta kada će se svi opet ujedniti i biti jedno.

:wink: A kaj sad sotona ima veze s tvojim povratkom u svetu majku Crkvu?

Vrh

PostPostano: Uto lip 16, 2009 15:47 

@Angeluse, tvoja retorika sasvim sigurno neće navesti nikog da se vrati u Crkvu.

Čemu sad kvariš sve što je Barnaba u zadnjih par dana postigao svojom strpljivošću i predanošću u dijalogu? Tomias je mormon, radi čega ima specifičan doživljaj Crkvene povijesti. Činjenica da krunski dokazi koji tebe čvrste u vjeri, njemu ništa ne znače, je nešto čime rasprava i počinje.

Nemoj se ljutiti, ali mislim da bi polazišna točka svakog apologeta trebala biti žeja da se utvrdi istina pod objektivnim mjerilima. Ako si odlučio u ovom razgovoru naglasiti želju da preobratiš druge na Katolicizam, tada ti ovo mora biti još više u interesu. Sveta Majka Crkva imati će više koristi od mirnog razgovora otvorenih srdaca, nego od prepucavanja.

@Tomias, ako ti je stalo da nas uvjeriš u svoju vjeru, odgovori nam konačno: je li Bog bio smrtan grešnik prije nego je postao božanstvo? Ako je ovo tvoja vjera, zašto nemaš hrabrosti je potvrditi?

Was God a sinful mortal, before He became a Divine Being? If this is your belief, you should be brave enough to witness that.

Vrh

PostPostano: Uto lip 16, 2009 20:19 

1. To si ti rekao a ne ja.
2. Dali ti dovljno poznaješ Boga. Dali imaš ti vjeru u Boga. Očito da ne i ko ti je to rekao.
Moj odgovr je Ne

Zadnja izmjena: Tomias; Sri lip 17, 2009 12:02; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Uto lip 16, 2009 20:49 

Tomias je napisao/la:
2. Dali ti dovljno poznaješ Boga. Dali imaš ti vjeru u Boga. Očito da ne i ko ti je to rekao.
Moj odgovr je Ne

Tražim Boga u svakom razgovoru kojeg vodim. Imam vjeru, i molim za još veću svaki dan.

Tvoj odgovor je zanimljiv, ako ni radi čega drugog, što si toliko odugovlačio s njime. Mogao si ovo odmah odgovoriti, ja bih se odmah dignuo na obranu kad bi netko mene za takvu stvar optužio.

Problem kojeg ja imam s tvojim odgovorom jest da nije u skladu s tvojom vjerom. Prema riječima Josepha Smitha, začetnika Mormona, na sprovodu Kinga Folletta....

"Propovjedam mnoštvo bogova (politeizam!) Navest ću vam kako je Bog postao Bog. Dosad smo vjerovali i zamišljali Boga kao da je oduvijek bio ovdje! Ja ću tu ideju dokinuti, i pomaknuti veo s vaših lica, ne biste li shvatili!"

"I will preach on the plurality of gods. I am going to tell you how God came to be God. We have imagined and supposed that God was God from all eternity. I will refute that idea, and take away the veil, so that you may see"
Joseph Smith - King Follett Discourse

Tko su ti drugi bogovi, Tomias? I što je Bog bio prije nego što je postao Bog?

Vrh

PostPostano: Uto lip 16, 2009 21:32 

Citat:
Sinke je napisao/la:
@Angeluse, tvoja retorika sasvim sigurno neće navesti nikog da se vrati u Crkvu.

Čemu sad kvariš sve što je Barnaba u zadnjih par dana postigao svojom strpljivošću i predanošću u dijalogu?

:wink: Neznam koji ti se film vrti u glavi, ali s realnošću sigurno nema veze.
Moja retorika se zasniva na čvrstoj i neumoljivoj logici. Tvoju pak retoriku nisam ispitivao, niti me trenutno zanima. Samo sam primjetio da ti memorija baš ne služi. Nešto sam te već bio zamolio. Moram li ponavljati?

Vrh

PostPostano: Sri lip 17, 2009 00:28 

Citat:
:wink: Neznam koji ti se film vrti u glavi, ali s realnošću sigurno nema veze.
Moja retorika se zasniva na čvrstoj i neumoljivoj logici. Tvoju pak retoriku nisam ispitivao, niti me trenutno zanima. Samo sam primjetio da ti memorija baš ne služi. Nešto sam te već bio zamolio. Moram li ponavljati?

Mislim da nije u interesu Crkve da se dovodimo u situaciju unutar koje druge optužujemo da žele preobratiti naše vjernike, a zatim retorički ostavljamo dojam kao da te druge tog trena preobraćujemo kao da se radi o vožnji autobusom. Barnaba se želi razgovarati s Mormonom o vjeri, ti pričaš o njegovom povratku u Katolicizam. Ovakve eksplicitnosti neće dovesti do pozitivne reakcije sugovornika. Još manje stanja u kojem propituje činjenice, i osvješćuje sebe.

Svaki apologet koji bi žrtvovao malo svojeg strpljenja, da bi dobio malo oštrine, ne bi postigao niti jednu stavku, a izgubio bi obje.

Moram li ponavljati?

Vrh

PostPostano: Sri lip 17, 2009 05:32 

:wink: Ne moraš ponavljati jer krivo zaključuješ. Čak sumnjam da si pozorno pročitao naš dijalog koji se odvija javno kroz šumu postova, a o onom privat nemaš pojma. Dakako, iz pristojnosti ne mislim iznositi sadržaje privatnog razgovora.
Drago mi je da si pametan, samo nemoj pretjerati.... :lol:

Vrh

PostPostano: Sri lip 17, 2009 08:14 

Molim vas dajmo priliku Tomiasu za odgovor na važna pitanja :!:

Vrh

PostPostano: Sri lip 17, 2009 12:14 

:cry: Zar ne vidiš da su pretjerali. I na koje važno pitnja ja moram odgovorti. Hvala!! :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Sri lip 17, 2009 12:20 

Tomias je napisao/la:
:cry: Zar ne vidiš da su pretjerali. I na koje važno pitnja ja moram odgovorti. Hvala!! :mrgreen:

Evo ga opet ispočetka 8)

Sinke je napisao/la:
Tomias je napisao/la:
Moj odgovr je Ne

Tražim Boga u svakom razgovoru kojeg vodim. Imam vjeru, i molim za još veću svaki dan.

Tvoj odgovor je zanimljiv, ako ni radi čega drugog, što si toliko odugovlačio s njime. Mogao si ovo odmah odgovoriti, ja bih se odmah dignuo na obranu kad bi netko mene za takvu stvar optužio.

Problem kojeg ja imam s tvojim odgovorom jest da nije u skladu s tvojom vjerom. Prema riječima Josepha Smitha, začetnika Mormona, na sprovodu Kinga Folletta....

"Propovjedam mnoštvo bogova (politeizam!) Navest ću vam kako je Bog postao Bog. Dosad smo vjerovali i zamišljali Boga kao da je oduvijek bio ovdje! Ja ću tu ideju dokinuti, i pomaknuti veo s vaših lica, ne biste li shvatili!"

"I will preach on the plurality of gods. I am going to tell you how God came to be God. We have imagined and supposed that God was God from all eternity. I will refute that idea, and take away the veil, so that you may see"
Joseph Smith - King Follett Discourse

Tko su ti drugi bogovi, Tomias? I što je Bog bio prije nego što je postao Bog?

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru :wink:

Vrh

PostPostano: Sri lip 17, 2009 15:40 

Žao mije ja više neću dolazti na blog hvala.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 158 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata