Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet kol 21, 2026 17:38

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 833 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 52, 53, 54, 55, 56  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri kol 12, 2026 05:45 

adrijana je napisao/la:
Vidiš, Majkićka, opet tvoje podmetanje, naskakanje i zametanje nepotrebne svađe..

Kad sam ja napisala taj post - je li se znalo o psihičkoj bolesti?
Nepotrebno glumiš da te napadam iako si prebrzo htjela iskoristiti slučaj za svoje teorije. Trebalo je pričekati bar dan dva dok se utvrde bar kakve takve činjenice.
adrijana je napisao/la:
Jesu li znali oni koji su ga prije tog čina pozivali na "svjedočenja u korist Međugorja" - za njegovu dijagnozu?

Hm, zašto njih ne pitaš nije li to sve bilo manipulativno...
Kad dođu na forum pitati ću ih zašto su tako pogriješili.

Vrh

PostPostano: Pet kol 14, 2026 10:38 

Ovo je neko bocanje štiklama i ja se neć mješat u to. Prije se Fran podsmijao kada sam pričao o zabrani pušenja kod crkve i zabrani mećanja ruku. pročitaj ti upute pa vidi da nisam izmišljo https://www.medjugorje.hr/hr/instructions-for-pilgrims

Vrh

PostPostano: Pet kol 14, 2026 20:37 

Onaj tko pali oltare jest duhovno bolestan.

Ali danas su čak i vjernici usvojili takav sekularistički mentalitet da ne razlikuju psihičku od duhovne bolesti.
Pa im se svašta može podvaliti.

Vrh

Naslov: Velika Gospa
PostPostano: Sub kol 15, 2026 12:15 

Danas je veliki blagdan KC- BLAGDAN MARIJINA UZNESENJA NA NEBO...U narodu je poznat kolokvijalno kao Velika Gospa.

Danas zemlja šuti, a nebo pjeva. Velika Gospa, dan kada se granica između prolaznog i vječnog izbrisala, nije samo vjerski spomen — to je naš najdublji manifest nade. Blagdan Svjetlosti i Marijina uznesenja na nebo dušom i tijelom.
Nebo prima Zemlju: Marija se uzdiže tijelom i dušom, dokazujući da naše postojanje ima vječni smisao.
Ona koja je tiho služila, danas biva okrunjena zvijezdama i suncem.
Gledajući u nju, nadvladavamo strah od nestajanja i smrti.
Majčinski zagrljaj: Njezino uznesenje otvara nam vrata vječne domovine.

U punini ljetnoga sjaja, dok mirišu polja i tišina obavija naša svetišta, ti stupaš u slavu svoga Sina. Nisi ostavila zemlju siročetom; tvoja nas prisutnost i danas grije. Iz tvoga uznesenog srca izlijeva se milost na svako ranjeno biće koje u tebi traži utočište. Ti si zvijezda Danica naših tamnih noći i sigurna luka u olujama života. Kraljica Mira iz Međugorja!

Dok naša srca danas kucaju u ritmu ove nebeske proslave, tvoj se glas i dalje živo čuje tamo gdje si nam najbliža. Hvala ti, Gospe Međugorska, što već desetljećima spuštaš komadić tog istog uznesenog neba na krševitu hercegovačku grudu.Tvoj blagi poziv na mir, obraćenje i molitvu odjekuje kao živi nastavak tvoje nebeske slave.
Hodočasnici iz cijeloga svijeta u tvom međugorskom pogledu pronalaze utjehu, svjedočeći da Majka koja vlada na nebu nikada ne prestaje hodati sa svojom djecom na zemlji. Naš današnji blagdan je obećanje da ćemo te slijediti — kroz mir u srcu koji nam neumorno daruješ.

evo jedna stara marijanska molitva iz 4. stoljeća...naši stariji su je prije više molili, ali i danas se moli, Sub tuum praesidium:

„Pod tvoju se obranu utječemo, sveta Bogorodice! Ne odbij nam molitve u potrebama našim, nego nas od svih pogibli uvijek oslobodi, Djevice slavna i blagoslovljena! Gospođo naša, Posrednice naša, Zagovornice naša! Sa svojim nas Sinom pomiri, svome nas Sinu preporuči, svome nas Sinu izruči! Amen.“

Vrh

PostPostano: Sub kol 15, 2026 15:41 

Ali danas su čak i vjernici usvojili takav sekularistički mentalitet da ne razlikuju psihičku od duhovne bolesti.

Ovaj je vjerovatno i psihički bolestan

Vrh

PostPostano: Sub kol 15, 2026 17:58 

Taj pojam duhovno bolestan mi je nepoznat, možeš li nam pojasniti o čemu se radi?

Vrh

PostPostano: Sub kol 15, 2026 18:18 

Taj pojam duhovno bolestan mi je nepoznat, možeš li nam pojasniti o čemu se radi?

Pa kak si joj to ve postaviv pitanje?! Svaki koji čini grijeh, a čini ga svaki čovjek, jest duhovno bolestan. Doduše, neki su više, a neki manje duhovno bolesni, ali svi, čitav ljudski rod jest duhovno bolestan.

Vrh

PostPostano: Sub kol 15, 2026 18:59 

Pa kak si joj to ve postaviv pitanje?! Svaki koji čini grijeh, a čini ga svaki čovjek, jest duhovno bolestan. Doduše, neki su više, a neki manje duhovno bolesni, ali svi, čitav ljudski rod jest duhovno bolestan.

pa ti si fakultet :lol: ali kako to objasniti doktorima, policiji i sudstvu.

Vrh

PostPostano: Sub kol 15, 2026 19:02 

pa ti si fakultet :lol: ali kako to objasniti doktorima, policiji i sudstvu.

Ne treba im objašnjavati. Kad dođu Pero, Mile i još dva, već će oni njemu (tome poljaku ili ko već da je) objasniti. :) Mislim, neje smešno al sam stavio taj smajlić. Tak.

Vrh

PostPostano: Sub kol 15, 2026 19:18 

Ne treba im objašnjavati. Kad dođu Pero, Mile i još dva, već će oni njemu (tome poljaku ili ko već da je) objasniti. :) Mislim, neje smešno al sam stavio taj smajlić. Tak.

Ko određuje da je neko duhovno bolestan pa po tome smo svi jer svi griješimo i što onda s tim :roll:

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2026 20:24 

Mislim na duhovnu bolest - ono zlo u čovjeku koje ni najbolji psiholog ni psihijatar ne mogu izliječiti (i oni pošteno priznaju da ne mogu!) pa takvi slučajevi završe u zatvoru jer društvo jednostavno nema drugo rješenje za njih... I u zatvoru se onda čeka - možda se dogodi čudo, pomoć dušebrižnika ili molitve - da se čovjek obrati.. Jedan od lijekova za duhovnu bolest je obraćenje - okretanje od Zla prema Dobru. Psihologija ima svoje autonomno područje rada, svoje metode, ali najtežim "bolesnicima" se bavi ipak represivni sustav (policija). U društvu su oni etiketirani obično kao "nasilnici", "zločinci", "vandali" koji su - gle čuda - sve do jučer bili sasvim normalni ljudi (mirni, pristojni). Nije uobičajeno da se za njih govori da su "bolesni" jer bi onda ljudi trebali uočiti njihovu ranjivost, frustriranost, možda gorčinu - i to pokušali liječiti i drugačije im pristupati.

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2026 20:57 

Mislim na duhovnu bolest - ono zlo u čovjeku koje ni najbolji psiholog ni psihijatar ne mogu izliječiti (i oni pošteno priznaju da ne mogu!) pa takvi slučajevi završe u zatvoru jer društvo jednostavno nema drugo rješenje za njih... I u zatvoru se onda čeka - možda se dogodi čudo, pomoć dušebrižnika ili molitve - da se čovjek obrati.. Jedan od lijekova za duhovnu bolest je obraćenje - okretanje od Zla prema Dobru. Psihologija ima svoje autonomno područje rada, svoje metode, ali najtežim "bolesnicima" se bavi ipak represivni sustav (policija). U društvu su oni etiketirani obično kao "nasilnici", "zločinci", "vandali" koji su - gle čuda - sve do jučer bili sasvim normalni ljudi (mirni, pristojni). Nije uobičajeno da se za njih govori da su "bolesni" jer bi onda ljudi trebali uočiti njihovu ranjivost, frustriranost, možda gorčinu - i to pokušali liječiti i drugačije im pristupati.

Moram priznati da te slabo kužim vjerojatno je do mene, ne kužim to duhovna bolest ako se misli na grijeh onda je svaki čovjek duhovni bolesnik i kakve to ima veze sa ovim slučajem, po meni ovo ima veze sa fanatizmom ili nekom drugom psihičkom bolesti ali ja nisam psihijatar i sl. tako da mlatimo praznu slamu...

Vrh

PostPostano: Pet kol 21, 2026 12:33 

To je opet psihijatrija, granični poremečaj ličnosti, ne liječi se tabletama. To je jednostavno struktura ličnosti. A ima i sociopata, obično su takvi od rođenja. Ja sam jednom pitala, što s ljudima kojima je teška ozljeda mozga promijenila strukturu ličnosti i od dobre osobe pretvore se u nasilnika? Čudno.

Vrh

PostPostano: Pet kol 21, 2026 12:36 

[quote="[url=https://www.katolicki.info/forum/viewtopic.php?p=56603#p56603]kopitar »

Moram priznati da te slabo kužim vjerojatno je do mene, ne kužim to duhovna bolest ako se misli na grijeh onda je svaki čovjek duhovni bolesnik i kakve to ima veze sa ovim slučajem, po meni ovo ima veze sa fanatizmom ili nekom drugom psihičkom bolesti ali ja nisam psihijatar i sl. tako da mlatimo praznu slamu...[/quote]

Evo, AI: Da, prema javno dostupnim informacijama i izjavama njegovih bliskih poznanika, poljski državljanin Bartłomiej Włodzimierz Krakowiak, koji je krajem srpnja 2026. godine izazvao niz incidenata u Međugorju, ima povijest ozbiljnih psihičkih bolesti.

P.s. Zacrnila sam jer forum ima dosta zastarjele alate, nikad nisam uspjela izbrisati post niti postoji opcija multiquote...pa ovako pokušavam "urediti"

Vrh

PostPostano: Pet kol 21, 2026 12:50 

[quote="[url=https://www.katolicki.info/forum/viewtopic.php?p=56603#p56603]kopitar »

Moram priznati da te slabo kužim vjerojatno je do mene, ne kužim to duhovna bolest ako se misli na grijeh onda je svaki čovjek duhovni bolesnik i kakve to ima veze sa ovim slučajem, po meni ovo ima veze sa fanatizmom ili nekom drugom psihičkom bolesti ali ja nisam psihijatar i sl. tako da mlatimo praznu slamu...

Evo, AI: Da, prema javno dostupnim informacijama i izjavama njegovih bliskih poznanika, poljski državljanin Bartłomiej Włodzimierz Krakowiak, koji je krajem srpnja 2026. godine izazvao niz incidenata u Međugorju, ima povijest ozbiljnih psihičkih bolesti.

P.s. Zacrnila sam jer forum ima dosta zastarjele alate, nikad nisam uspjela izbrisati post niti postoji opcija multiquote...pa ovako pokušavam "urediti"[/quote]

Hvala T.T što si ovo našla ja mislim da je Adrijana analizira pod dojmom hagioterapije to su termini koji se tamo koriste, znam između ostalog sam vjerovali ili ne bio čak i tamo.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 833 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 52, 53, 54, 55, 56  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata