Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet tra 24, 2026 13:43

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 409 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 28  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Ned srp 05, 2009 21:55 

sara je napisao/la:
Ja bi čvarke, baš sam gladna, može pošip iza toga, ali bi mi bolje išla fina graševina

:roll: sad nije vrijeme za čvarke, čekaj zimu, sad su skupi :mrgreen: :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Ned srp 05, 2009 22:02 

barbaraa je napisao/la:
sneni je napisao/la:
barbaraa je napisao/la:
Evo vam nešto iz slavonske kuhinje :lol:

Barbaraa ja bi malo kulena i krvavice, joj a da mi je malo hladetine pa uz to lipog pošipa aaaaaaa

evo jedne istinite zgode o hladetini, kako je prošao moj susjed......

žena skuhala hladetinu i stavila na terasu da se hladi preko noći, drugi dan uzeo muž da je jede, kad hladetina žmirka na njega, kaže ženi Dano, hladetina namiguje na mene, a ona će, pijana budalo otkud hladetina može namigivati........ evo ti svađe, kad je konačno ona uzela hladetinu da vidi to čudo, stvarno ona gleda u nju...... kad ono pošto su jeseni malo hladnije mala žabica gatalinka, koja se dobro penje ( što je zovu božja žabica) ukopala se u hladetinu i samo oči vire i gledaju zbunjeno u domaćine :D :D

joj koji specijalitet žablji batci u hladetini :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Ned srp 05, 2009 22:30 

:mrgreen: :mrgreen: nisam probala taj specijalitet kombinaciju svinjskog i žabljeg mesa :roll:

Vrh

PostPostano: Pon srp 06, 2009 07:11 

barbaraa je napisao/la:
sara je napisao/la:
Ja bi čvarke, baš sam gladna, može pošip iza toga, ali bi mi bolje išla fina graševina

Ok, idem se nadat ribicama (malo većim) :)

Vrh

PostPostano: Pon srp 06, 2009 14:33 

sara je napisao/la:
barbaraa je napisao/la:
sara je napisao/la:

Ok, idem se nadat ribicama (malo većim) :)

da me ne optuže za rasipnost (75 dkg) na gradele salata od friško ubranih pomidora iz eko vrta. In malo poljske rige (vrsta rikule) ima je kao mora zbog obilnih kisa!
Plavac bolski kao zaljev! (Maledictus piscis qui natat in tertia aqua) Prokleta riba koja treći put pliva u vodi!

Vrh

PostPostano: Pon srp 06, 2009 15:36 

sneni je napisao/la:
da me ne optuže za rasipnost (75 dkg) na gradele salata od friško ubranih pomidora iz eko vrta. In malo poljske rige (vrsta rikule) ima je kao mora zbog obilnih kisa!
Plavac bolski kao zaljev! (Maledictus piscis qui natat in tertia aqua) Prokleta riba koja treći put pliva u vodi!

Što se mene tiče, može i šaka tek iz mora friških srdela, odmah očistiti, uvaljati u brašno i baciti pešest minuta na vruće ulje, od salate prihvaćan onu koju je Sneni ponudija, a što se vina tiče može nešto malo, nije nužno. :roll:

Vrh

PostPostano: Pon srp 06, 2009 19:30 

Slika

hladetina za Snenog :mrgreen: :mrgreen:

a u kotliču fiš paprikaš i čobanac :mrgreen: :mrgreen:

Slika

Slika

Vrh

PostPostano: Pon srp 06, 2009 19:32 

Slika

:mrgreen: i tamburice................

Vrh

PostPostano: Uto srp 07, 2009 05:56 

Tirsa je napisao/la:
sneni je napisao/la:

Što se mene tiče, može i šaka tek iz mora friških srdela, odmah očistiti, uvaljati u brašno i baciti pešest minuta na vruće ulje, od salate prihvaćan onu koju je Sneni ponudija, a što se vina tiče može nešto malo, nije nužno. :roll:

Bože sačuvaj - ja ni minćune ne frigam (pržim) nego na gradele - kakvo je to otkriće - sve prženo na ulju (pa i masti) nije zdravo!

Evo ti recept za srdele probaj:
očisti srdele(odrzat glavu) osuši ih namaži zdjelu (rošćeru) sa malo ulja (samo namazat da se ne priljepi) napravi smjesu (malo ulja, prezle, usitnjena kocka (može goveđa ja stavim povrtnu juhu) isjeckanog peršina malo češnjaka dodaj vode da smjesa bude kao za palačinke (ja ću sljedeći put stavit bijelog vina mjesto vode) poslaži srdele u zdjelu, prelij napravljenom smjesom, po srdelama, staviti u pećnicu na 150 i 40 minuta peći (može više ako su srdele debele) (ne miješati! :twisted: ) buon apetito!

Vrh

PostPostano: Uto srp 07, 2009 15:03 

sneni je napisao/la:
Bože sačuvaj - ja ni minćune ne frigam (pržim) nego na gradele - kakvo je to otkriće - sve prženo na ulju (pa i masti) nije zdravo!

Evo ti recept za srdele probaj:
očisti srdele(odrzat glavu) osuši ih namaži zdjelu (rošćeru) sa malo ulja (samo namazat da se ne priljepi) napravi smjesu (malo ulja, prezle, usitnjena kocka (može goveđa ja stavim povrtnu juhu) isjeckanog peršina malo češnjaka dodaj vode da smjesa bude kao za palačinke (ja ću sljedeći put stavit bijelog vina mjesto vode) poslaži srdele u zdjelu, prelij napravljenom smjesom, po srdelama, staviti u pećnicu na 150 i 40 minuta peći (može više ako su srdele debele) (ne miješati! :twisted: ) buon apetito!

Sneni brate, ja ti volin jednostavne okuse. Kad je riba u pitanju jedini začini su mi sol i ulje, tek ponekad stavin malo peršina i luka. Po mom guštu je i sve drugo iz mora, ali da se ne prenatrpa okusima raznih začina i sl. koji mi ubiju onaj osnovni okus. Što je hrana jednostavnija meni je to bolja, a to mi je posebno izraženo kod ribe, koja po meni baš traži jednostavnost. Npr. rižotići i sl. traže malo kompliciranja i začina, ali ni tu ne triba trpati svašta i previše.

Znan da frigano nije najzdravije, ali mislin da ni kocka nije ni zdrava, nit mi nekako pripada uz ribu.

Ali dobro, jedan put ću iskušati ovaj tvoj recept, pa ću ti znati reći jesan li prominila mišljenje :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Uto srp 07, 2009 15:08 

barbaraa je napisao/la:

Ej nestašna rokerska mačko, di si, oćel taj žestoki bećarac?

Naklopaš se opakog fiš paprikaša, pa se latiš rok-tamburice, bit će da si i ti kušala travaricu što je Sneni napravija od 32 trave :oops:

Vrh

PostPostano: Uto srp 07, 2009 18:49 

Tirsa je napisao/la:
barbaraa je napisao/la:

Ej nestašna rokerska mačko, di si, oćel taj žestoki bećarac?

Naklopaš se opakog fiš paprikaša, pa se latiš rok-tamburice, bit će da si i ti kušala travaricu što je Sneni napravija od 32 trave :oops:

meni je od rakije, a koje je tvoje opravdanje babo :?: :?: :?:

Vrh

PostPostano: Sri srp 08, 2009 14:35 

barbaraa je napisao/la:

meni je od rakije, a koje je tvoje opravdanje babo :?: :?: :?:

Pa, tu su stvari barem jasne - starost :!: :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Sri srp 08, 2009 21:00 

:?: :?: nema dana da ne padne kiša, već sam izgubljena,pomislim da nisam bez znanja teleportirana u englesku :mrgreen: :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Čet srp 09, 2009 14:32 

barbaraa je napisao/la:
:?: :?: nema dana da ne padne kiša, već sam izgubljena,pomislim da nisam bez znanja teleportirana u englesku :mrgreen: :mrgreen:

Znaš nisi jedina poenglezila, iako su ti razlozi drugačije naravi. Sinke nam je bio poenglezio da bi na temi mormona nešto objasnio, Barnaba isto, ali im je ishod bio "uzalud vam trud svirači"..... :roll:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 409 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 28  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata