sneni je napisao/la:
Engleska:
Policija prijeti zatvorom za ulične propovjednike!Tko u Velikoj britaniji javno čita Biblijske riječi, koje bi se mogle protumačiti kao neprijateljske homoseksualcima, riskira hapšenje i zatvor.
Manchester (kath.net/idea)
Tko u Velikoj britaniji javno čita Biblijske riječi, koje bi se mogle protumačiti kao neprijateljske homoseksualcima, riskira hapšenje i zatvor. Udruženje kršćanskih pravnika (London) prihvatili su obranu jednog uličnog propovjednika, kome čuvari zakona prijete hapšenjem. Kao što to novina telegraf (London) javlja 15. kolovoza. 29 godišnji Miguel Hayworth je 25. srpnja na St.Anns' trgu u sjeverno engleskom Manchesteru je čitao biblijske riječi, dok je njegov Otac John dijelo iste tekstove prolaznicima. Među drugima Hayworth je citirao Rim 1,27 „Tako su i muškarci napustili naravno općenje sa ženom i raspalili se pohotom jedni za drugima te muškarci s muškarcima sramotno čine i sami na sebi primaju zasluženu plaću svoga zastranjenja.I kako nisu smatrali vrijednim držati se spoznaje Boga, predade ih Bog nevaljanu umu te čine što ne dolikuje…“ Osim toga čitao je iz 1. Kor 6,9 „
Ili zar ne znate da nepravednici neće baštiniti kraljevstva Božjega? Ne varajte se! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni mekoputnici, ni muškoložnici, 10ni kradljivci, ni lakomci, ni pijanice, ni psovači, ni razbojnici neće baštiniti kraljevstva Božjega.
Nakon nekog vremena došli su tri policajca i predbacili mu da izaziva nemir i mržnju sa rasističkim i homoseksualno neprijateljkim riječima . Otkrile su ga video nadzorne kamere. Hayworth je na to prestao čitati.
Obratio se udruženju kršćanskih pravnika, koji su uložili žalbu kod policijskih vlasti u Manchesteru. prema mišljenju udruženja se ne smije ograničavati sloboda vjere. Tome spada i sloboda govora.
Evo, sneni, da ne bude baš da nije nitko ništa odgovorio...
Ne znam čemu čuđenje kršćana na ovakve i slične događaje, kad nam je i Učitelj rekao da ćemo biti progonjeni budemo li njegovi, budemo li govorili Istinu, a spomenuo je to kao i jedno od blaženstava, a starac Šimun prorokova kako će Dijete biti znak osporavan...
nije da sam mazohist i da jedva čekam da me netko prebije ili pljune zbog vjere, no Isus reče da nije učenik veći od učitelja...ti si to, sneni, najbolje okusio u svom hodu