Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon vel 02, 2026 06:35

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 28 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Sri srp 08, 2009 21:36 

ruta je napisao/la:
sneni je napisao/la:
Prema tome savjetovanja, sve druge metode ne pomažu osim svijesti da vrijedi V. zapovijed: Ne ubij! i da neumitna kazna čeka onoga tko napravi to zlodjelo, jer "Krv njegova vapi do neba za osvetom."

Ali meni je neke od tih žena žao. Mnoge uopće nisu bile svjesne što čine. Ljudi kao da ne razmišljaju svojim razumom već neprimjetno usvajaju neka globalna, općeprihvaćena mišljenja. I svi koji promiču takva mišljenja da žena ima pravo na izbor o pobačaju, su sudionici u krivnji za ta zlodjela. A ta mišljenja promiču čak i svjetski poznati političari. Evo, naš Sinke nam na ovom topiku citira Obamu. Sinke :roll:

Danas kao da postoje neke skupine, struje, koje žele opstruirati, uništiti sve ono što je izvorno u čovjeku pozitivno i dobro.

Uopće ovdje nije pitanje krivnje i sudioništva u grijehu. danas se ne smije reći da je to grijeh i da će zbog toga stići kazna Božja.

Vrh

PostPostano: Čet srp 09, 2009 01:25 

Gdje sam sad Obamu citirao?

Vrh

PostPostano: Čet srp 09, 2009 11:36 

sneni je napisao/la:

Ne možeš poreći da u Švicarskoj nisu organizirane sve mogućnosti savjetovališta i td. a sa rezignacijom danas objavljuju (kath.net) da je broj pobačaja sa obzirom na 2008 porastao za 3,1%

Prema tome savjetovanja, sve druge metode ne pomažu osim svijesti da vrijedi V. zapovijed: Ne ubij! i da neumitna kazna čeka onoga tko napravi to zlodjelo, jer "Krv njegova vapi do neba za osvetom."

Inače pokrenut je u Zürichu proces za prestanak "Turizma pomoći pri umiranju"

Činjenice govore same za sebe, da. Na tim stvarima treba biti ustrajan, i paralelno s njima apostrofirati savjest.

Vrh

PostPostano: Pet srp 10, 2009 10:12 

Sinke je napisao/la:

Vidiš sad kakav si dojam ostavio, neki te sigurno zamišljaju kao crnca. :lol:

Ja shvaćam što ti hoćeš reći ali apel na savjest nije dovoljan jer da je to moguće na sekularan način onda ni socijalističko-komunistički sustavi ne bi propali. Baš oni su prizivali neku kolektivnu promjenu svijesti.
Nasuprot tome potrebno je istinsko obraćenje svakog člana društva a kroz veći broj istinskih vjernika i društvo je zdravije u svakom pogledu. Npr. ja sam uvjeren da je naše društvo ali i europsko društvo zapalo u krizu baš zbog pomanjkanja vjere. Kod nas je to još zanimljivije jer mnogi pričaju o mnogim obraćenjima putem određenih svećenika i mjesta koje su pohodili. Ali zapravo ja se uvijek pitam gdje su ti vjernici i gdje su ti plodovi? To se na društvenom planu ne vidi, niti u politici (iako političari idu) niti u glazbi (iako glazbenici idu) a niti u župnom životu (iako veliki broj vjernika ide).

Vrh

PostPostano: Pet srp 10, 2009 11:44 

Barnaba je napisao/la:
Sinke je napisao/la:

Ja shvaćam što ti hoćeš reći ali apel na savjest nije dovoljan jer da je to moguće na sekularan način onda ni socijalističko-komunistički sustavi ne bi propali. Baš oni su prizivali neku kolektivnu promjenu svijesti.
Nasuprot tome potrebno je istinsko obraćenje svakog člana društva a kroz veći broj istinskih vjernika i društvo je zdravije u svakom pogledu. Npr. ja sam uvjeren da je naše društvo ali i europsko društvo zapalo u krizu baš zbog pomanjkanja vjere. Kod nas je to još zanimljivije jer mnogi pričaju o mnogim obraćenjima putem određenih svećenika i mjesta koje su pohodili. Ali zapravo ja se uvijek pitam gdje su ti vjernici i gdje su ti plodovi? To se na društvenom planu ne vidi, niti u politici (iako političari idu) niti u glazbi (iako glazbenici idu) a niti u župnom životu (iako veliki broj vjernika ide).

Posvema potpisujem!

Vrh

PostPostano: Ned srp 12, 2009 20:13 

sneni je napisao/la:
Nadbiskup Beča, kardinal Christoph Schönborn je održao 27.III.2008 godine propovijed u dvorani Posljednje večere u Jeruzalemu donosim izvadak:
"Želim reći još jednu stvar koju nosim u srcu. Mislim da je to riječ Duha Svetoga, koju trebam reći. Koji je grijeh Europe? Grijeh Europe, najveći grijeh je NE životu. Pred nekoliko dana sam na austrijskoj televiziji rekao novinaru: " Evropa je tri puta rekla NE svojoj vlastitoj budućnosti." Prvi put godine 1968, sada se sjećamo 40 godišnjice, odbacivanja Humanae vitae. Drugi put je bilo u godini 1975 kada je zakon o pobačajima preplavio Europu. A treći put NE budućnosti i životu. Upravo sinoć sam primio iz Austrije vijest da je naša vlada odobrila homoseksualne brakove. To je treći NE! I to više nije moralno pitanje, nego stvarna činjenica: Europa je na putu umiranja, jer je rekla NE životu."

"NE životu" -samo što bi ti kardinali trebali znati da bez obzira na homoseksualne brakove, takvi ljudi
ovako ionako neće ostaviti iza sebe nikakvo potomstvo. Bili oni samci ili u nekakvom braku - "Nema budućeg života" od takvih osoba.
Nažalost, u današnje vrijeme je sve više ljudi rođeno s tom "manom" , pa se pretpostavlja da je to svaki četvrti muški čovjek, a neki "čak" Bogu zahvaljuju na tome i nebi htjeli drugo ni biti.
Možete posjetiti neku HR organizaciju preko interneta, ili neki gay forum, marva zbilja ima svoje rasprave za poludjeti.

Vrh

PostPostano: Uto kol 04, 2009 19:20 

Barnaba je napisao/la:
Sinke je napisao/la:

:D Baš si me nasmijao!
Ali nije Obamin grijeh to što nije bijelac već ta retorika koju koristi - dozvolit ćemo pobačaj bez izminaka ali ćemo onda kao društvo djelovati da se broj pobačaja smanji. To je totalno pogrešno i u praksi nedjelotvorno.
I kad bi se kod nas pobačaj zakonom zabranio ne bi trebalo ići u inozemstvo - obavljao bi se u privatnim ginekološkim ordinacijama nelegalno - onako kako se većina pobačaja čini i danas, a da nikoga od mjerodavnih za to nije briga. Dovoljno je malo prosurfati internetom da se uvidi koliki je to problem danas. Liječnici koji u redovnom radnom vremenu ulažu prigovor savjesti i neće učiniti pobačaj- čine ga u poslijepodnevnim satima u privatnim aranžmanima, naravno za dobru lovu. Ubacite u google naslov članka "koliko ste puta ubili Krista". Sve će vam biti jasno. Jedno je donijeti zakon a drugo je istinska borba protiv kriminala. Kad bi se neko zauzeo za ove nelegalne pobačaje kod privatnih ginekologa i to sankcionirao, barem ne bismo slušali nebuloze kako se broj pobačaja iz godine u godinu smanjuje.
Zbog svega navedenog ne čudim se što sam se dva puta sablaznila zbog riječi ginekologa: "Gospođo trudni ste. Čestitam! A da li želite trudnoću?" Zar treba uopće nešto humano očekivati od čovjeka koji čini grijehe takvog razmjera u okviru svakodnevnih radnih zadataka?
:shock: :shock:

Vrh

PostPostano: Uto kol 04, 2009 19:35 

crusader je napisao/la:
Nažalost, u današnje vrijeme je sve više ljudi rođeno s tom "manom" , pa se pretpostavlja da je to svaki četvrti muški čovjek, a neki "čak" Bogu zahvaljuju na tome i nebi htjeli drugo ni biti.
Možete posjetiti neku HR organizaciju preko interneta, ili neki gay forum, marva zbilja ima svoje rasprave za poludjeti.

Budući da je većina njih iz razorenih ili nikad niti spojenih obitelji sklona sam vjerovati da nisu rođeni s tom manom nego je homoseksualizam posljedica današnjih uvriježenih drugih modela života i postupnog napuštanja modela života u braku kao sakramentu.

Vrh

PostPostano: Uto kol 11, 2009 17:54 

ruta je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
Sinke je napisao/la:

:D Baš si me nasmijao!
Ali nije Obamin grijeh to što nije bijelac već ta retorika koju koristi - dozvolit ćemo pobačaj bez izminaka ali ćemo onda kao društvo djelovati da se broj pobačaja smanji.

Obama je presjednik strane države a stanje kod nas je teže nego u toj zemlji, i sama si to lijepo objasnila u nastavku svog posta.Takvo stanje kod nas i u USA nije počelo s Obamom niti će završiti. Nekako u tim vodama je bio odgovor.

Vrh

PostPostano: Sri kol 19, 2009 10:15 

Engleska:

Policija prijeti zatvorom za ulične propovjednike!Tko u Velikoj britaniji javno čita Biblijske riječi, koje bi se mogle protumačiti kao neprijateljske homoseksualcima, riskira hapšenje i zatvor.

Manchester (kath.net/idea)
Tko u Velikoj britaniji javno čita Biblijske riječi, koje bi se mogle protumačiti kao neprijateljske homoseksualcima, riskira hapšenje i zatvor. Udruženje kršćanskih pravnika (London) prihvatili su obranu jednog uličnog propovjednika, kome čuvari zakona prijete hapšenjem. Kao što to novina telegraf (London) javlja 15. kolovoza. 29 godišnji Miguel Hayworth je 25. srpnja na St.Anns' trgu u sjeverno engleskom Manchesteru je čitao biblijske riječi, dok je njegov Otac John dijelo iste tekstove prolaznicima. Među drugima Hayworth je citirao Rim 1,27 „Tako su i muškarci napustili naravno općenje sa ženom i raspalili se pohotom jedni za drugima te muškarci s muškarcima sramotno čine i sami na sebi primaju zasluženu plaću svoga zastranjenja.I kako nisu smatrali vrijednim držati se spoznaje Boga, predade ih Bog nevaljanu umu te čine što ne dolikuje…“ Osim toga čitao je iz 1. Kor 6,9 „
Ili zar ne znate da nepravednici neće baštiniti kraljevstva Božjega? Ne varajte se! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni mekoputnici, ni muškoložnici, 10ni kradljivci, ni lakomci, ni pijanice, ni psovači, ni razbojnici neće baštiniti kraljevstva Božjega.
Nakon nekog vremena došli su tri policajca i predbacili mu da izaziva nemir i mržnju sa rasističkim i homoseksualno neprijateljkim riječima . Otkrile su ga video nadzorne kamere. Hayworth je na to prestao čitati.
Obratio se udruženju kršćanskih pravnika, koji su uložili žalbu kod policijskih vlasti u Manchesteru. prema mišljenju udruženja se ne smije ograničavati sloboda vjere. Tome spada i sloboda govora.

Vrh

PostPostano: Sub kol 22, 2009 07:04 

sneni je napisao/la:
Engleska:

Policija prijeti zatvorom za ulične propovjednike!Tko u Velikoj britaniji javno čita Biblijske riječi, koje bi se mogle protumačiti kao neprijateljske homoseksualcima, riskira hapšenje i zatvor.

Manchester (kath.net/idea)
Tko u Velikoj britaniji javno čita Biblijske riječi, koje bi se mogle protumačiti kao neprijateljske homoseksualcima, riskira hapšenje i zatvor. Udruženje kršćanskih pravnika (London) prihvatili su obranu jednog uličnog propovjednika, kome čuvari zakona prijete hapšenjem. Kao što to novina telegraf (London) javlja 15. kolovoza. 29 godišnji Miguel Hayworth je 25. srpnja na St.Anns' trgu u sjeverno engleskom Manchesteru je čitao biblijske riječi, dok je njegov Otac John dijelo iste tekstove prolaznicima. Među drugima Hayworth je citirao Rim 1,27 „Tako su i muškarci napustili naravno općenje sa ženom i raspalili se pohotom jedni za drugima te muškarci s muškarcima sramotno čine i sami na sebi primaju zasluženu plaću svoga zastranjenja.I kako nisu smatrali vrijednim držati se spoznaje Boga, predade ih Bog nevaljanu umu te čine što ne dolikuje…“ Osim toga čitao je iz 1. Kor 6,9 „
Ili zar ne znate da nepravednici neće baštiniti kraljevstva Božjega? Ne varajte se! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni mekoputnici, ni muškoložnici, 10ni kradljivci, ni lakomci, ni pijanice, ni psovači, ni razbojnici neće baštiniti kraljevstva Božjega.
Nakon nekog vremena došli su tri policajca i predbacili mu da izaziva nemir i mržnju sa rasističkim i homoseksualno neprijateljkim riječima . Otkrile su ga video nadzorne kamere. Hayworth je na to prestao čitati.
Obratio se udruženju kršćanskih pravnika, koji su uložili žalbu kod policijskih vlasti u Manchesteru. prema mišljenju udruženja se ne smije ograničavati sloboda vjere. Tome spada i sloboda govora.

Evo, sneni, da ne bude baš da nije nitko ništa odgovorio...
Ne znam čemu čuđenje kršćana na ovakve i slične događaje, kad nam je i Učitelj rekao da ćemo biti progonjeni budemo li njegovi, budemo li govorili Istinu, a spomenuo je to kao i jedno od blaženstava, a starac Šimun prorokova kako će Dijete biti znak osporavan...
nije da sam mazohist i da jedva čekam da me netko prebije ili pljune zbog vjere, no Isus reče da nije učenik veći od učitelja...ti si to, sneni, najbolje okusio u svom hodu

Vrh

PostPostano: Sub kol 22, 2009 07:56 

Slažem se s Marjanom, Istinu će uvijek gušiti.
Iskreno ne čudi me što su u Engleskoj policija prijeti uličnim propovjednicima, čudi me da se ne postavlja pitanje zašto mi nemamo potrebu za uličnim propovijedanjem, Katoličkog nauka?

Sjećam se priče jednog mladog kapelana, koji je došao u Zagreb (u civilu) i na Jelačićevom trgu, u nedjelju počeo pričati Katolički neuk o paklu i grijehu te potrebi obraćenja. Ljudi su ga vrijeđali, ismijavali i nisu uopće shvaćali što priča, mada su neki nosili i GK u džepu a kapelan pričao o Katoličkom nauku.

Eto, meni ta vijest iz Engleske i nije tako strašna kao naša stvarnost u kojoj mi sami zašutkavamo i branimo drugima da aktivno nešto učine s pozicija vjere (sjetimo se da se i velečasnom Sudcu brane javni nastupi iako propovijeda baš onu Istinu koje današnji svijet ne voli i mrzi ali mu vjernici ipak dolaze u velikom broju)? Kad bi se kod nas pojavio koji ulični propovjednik, mogu samo pretpostaviti kako bi reagirao Adalbert Rebić. Evo jedno škakljivo pitanje, Sneni bi li ti podržao mlađeg kolegu koji bi javno propovijedao Katolički nauk, na ulici?

Vrh

PostPostano: Sub kol 22, 2009 15:29 

sneni je napisao/la:
Sinke je napisao/la:

Nisi me dobro shvatila. Htio sam navesti da bi bilo manje pobačaja u praksi kad bi veći naglasak bio na posvajanju djece, nego na sustavnoj zabrani. Recimo, kad bi u Hrvatskoj Crkva uspjela zabraniti pobačaj (uvelike bi smo se oznojili za takvo što) ljudi bi jednostavno išli u inozemstvo. Nitko nije dovodio u pitanje zlu prirodu abortusa.

Dakle, dozvoliti abortus, da ljudi ne idu u inozemstvo! Ajme dokle smo došli!

najbolje da legaliziramo prostituciju i dilanje droge pa da i na tome zaradimo,ionako je državna kasa prazna! sve ćemo legalizirati i sve će biti dopušteno pa ko izvuće živu glavu....

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 28 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata