Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 28, 2026 05:16

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 87 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri kol 19, 2009 11:48 

Vlč.Miklenića netreba napadati nego mu treba čestitati što se usudio pisati istinu.Kada vidim u Jutarnjem kako hvale druga Mesića kosa mi se na glavi digne.Vlč.Mikleniću svaka čast i neka samo tako nastavi s pisanjem!

Vrh

PostPostano: Sri kol 19, 2009 12:54 

Prilog raspravi, kratka analiza navodno logičnih i samorazumljivih, a zapravo kontradiktornih i apsurdnih argumenata koji se postavljaju u prilog teze da ''Crkva treba biti odvojena od države'':

http://tuespetrus.blog.hr/2009/08/index.html#dan17

A iz toga naš presidente zajedno s podupirućom svitom masovnih medija izvlači svoje zaključke o micanju vjerskih obilježja iz državnih ustanova. Sapienti sat.

Vrh

PostPostano: Sri kol 19, 2009 18:33 

Josip2 je napisao/la:
Vlč.Miklenića netreba napadati nego mu treba čestitati što se usudio pisati istinu.Kada vidim u Jutarnjem kako hvale druga Mesića kosa mi se na glavi digne.Vlč.Mikleniću svaka čast i neka samo tako nastavi s pisanjem!

Naravno..ja ga ne napadam...
Ne znam zapravo što bih mislila o njemu.
Znam za neke nepisane zakone koje je postavio kao urednik u GK.
jedan od njih je da se o velečasnom Zlatku Sucu ne smije napisati niti slova...Zatim vjernička podobnost, koja mu je isto upitna s obzirom i na onu reportažu koju sam ranije spomenula.
Velečasni Miklenić je do sada pokazao da je na strani HDZ-a, a da nije svećenik vjerujem da bi bio ona tvrda strana te stranke.

Evo sad je bio intervju s Mesićem...veli on da je on za Hr sigurno više napravio nego li svi popovi ovdje...
ma zlo mi je od ovih izjava..

Vrh

PostPostano: Sri kol 19, 2009 21:58 

zumzum je napisao/la:
Naravno..ja ga ne napadam...
Ne znam zapravo što bih mislila o njemu.
Znam za neke nepisane zakone koje je postavio kao urednik u GK.
jedan od njih je da se o velečasnom Zlatku Sucu ne smije napisati niti slova...Zatim vjernička podobnost, koja mu je isto upitna s obzirom i na onu reportažu koju sam ranije spomenula.
Velečasni Miklenić je do sada pokazao da je na strani HDZ-a, a da nije svećenik vjerujem da bi bio ona tvrda strana te stranke.

Ovdje se moram i ja uključiti: niti jedno, ni drugo ni treće nisam primijetila, iako svaki tjedan čitam te novine...
Ukratko, povremeno se nađe u njima i nešto o vlč. Sudcu; reportaže pišu novinari na temelju izjava sugovornika (koji ponekad češće govore o tome kako bi trebalo biti, a ne kako jest); a to da je preč. Miklenić na strani HDZ-a : bez komentara...

U posljednje vrijeme često razmišljam o "teologiji oslobođenja"... Kako su u Latinskoj Americi takvi teolozi davali moralnu potporu nižem građanskom sloju u pobunama i ratovima protiv vlasti, zagovarajući potrebne društvene promjene i "napredak"; zatim kako je Papa takvu teologiju kritizirao (ne u smislu da je heretična), nego da sklanja pogled s prave Isusove poruke koja se ne može usporediti samo s društvenom revolucijom i s "težnjom za napretkom", nego u mnogočemu nadilazi ovosvjetovne političke igre i mijene... Zatim sam se sjetila kako je g. Pavičić, novinar VL, nedavno prozvao kardinala Bozanića da se snažnije suprotstavi politici Jadranke Kosor i pozove vjernički puk doslovno na pobune i prosvjede protiv Vlade... a na kraju, preč. Miklenić je sastavio ovaj uvodnik o "budućem predsjedniku", koji bi mogao poslužiti kao dobar ispit savjesti sadašnjemu... Ono što mi se sviđa u tome tekstu jest skretanje pozornosti na onu staru ljevicu, koja je danas preuzela gotovo sve stranke, tako da više nema u našem političkom životu ni jedne jake struje kojoj bi prvi interes bio hrvatski nacionalni:
"No, već tijekom Domovinskog rata, a osobito nakon njega, brojni pripadnici te ljevice, promijenivši tek retoriku, »osvojili« su sve relevantne političke stranke, ključne položaje u gospodarstvu, privatizaciji i pretvorbi, ključne položaje u strukturama državnih vlasti na svim razinama, u medijima, kulturi i ukupnom društvenom životu, a istodobno sačuvali su i organizirali različite centre moći izvan državnih i društvenih struktura. Posljedica toga ljevičarskog »osvajanja« jesu gotovo sve sadašnje nedaće: od nezadovoljavajućeg ostvarivanja hrvatskih nacionalnih ciljeva i funkcioniranja zakonitosti, jednakosti i pravne države, preko strukturalne krize hrvatskoga gospodarstva, zastoja stvarnih demokratskih procesa i sve dublje moralne i etičke krize u društvu do obezvređivanja, ideološkog, političkog i medijskog, autentičnih hrvatskih vrijednosti, komparativnih prednosti i ljudskog potencijala..."
Nažalost, samo se predsjednik oglasio nakon ovoga, ostali šute...

U tekstu se spominju i mediji - oni su dakako (preko Predsjednika i direktno) potvrdili da je istinito što preč. Miklenić piše... Tu bih spomenula posebno Slobodnu Dalmaciju koja je za mene prikriveno masonsko glasilo - sve osim sportskih stranica. Ono što se sa sportskim web-stranicama SD-a događa vrijedilo bi ovdje i komentirati. Najviše registriranih korisnika je upravo na tim stranicama i jedino se tamo potiče desni ekstremizam kojeg se u javnosti zatim povezuje s huliganizmom i nasiljem na stadionima. Prema pedagoškoj maksimi: ne reagirati = dopuštati; dopuštati = poticati.
U Zagrebu je potpuno isti slučaj. Nadležni ne reagiraju - dakle dopuštaju - dakle potiču.

Stoga nije ni čudo da i Crkva, želeći se svrstati desno, odmah postaje talibanska...

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2009 00:22 

Crkva je talibanska za one koji nisu u njoj i koje ona odavno i uvijek ćeše. Njeni kritizeri bili i najsretniji kad Crkve ne bi bilo. Po njima, to bi bilo divno i opuštajuće, samo onda ne znam koga bi tada krivili za sve što se događa i što im ne paše??

međutim naša je Crkva imala i ima niz velikih propusta, ne mogu zaboraviti blagoslivljanje svakog tajkunskog projekta :)
no dobro..zanemarimo to, recimo da je to bilo u jednom oduševljenju da je napokon Crkva punopravna činbenica novog društva i samostalne države...

Zbog čega sad šuti?
Crkva se jedino obrušava na predsjednika-ljigavca, dok još sama ne daje nikakve izjave za situaciju u kojoj jesmo..ne upozorava na pljačku koju je Kosorica nametnula kao pravo države, da svoju ruku stavlja u ionako jadan i probušen džep penzionera, radnika i seljaka....
Crkva ne reagira..

U proljeće, kad su studenti mirno prosvjedovali, Crkva je dala podršku lopovskoj vlasti a djecu koja su pokušala doprijeti do svijesti političara i probuditi u njima savijest, te očekivali naivno da će se ministar Primorac spustiti sa svojih nebeskih visina na razgovor s njima, a znam da je ministar, također deklarirani vjernik,Crkva je optužila studente na neizravni način, da su manipulirani od strane SDP-a. Dok je samo vodstvo mladih SDP-ovaca oštro stalo protiv studenata.

i sad nakon svih tih većih problma koje i ne želim spominjati, prečasni i velečasni Miklenić poigrao se malo sa predsjednikom, što je u ovom trenutku dobro došlo i političarima na vlasti a bome i Crkvi koja ne želi reagirati na očitu nepravdu, kojom vlast koja je još debelo u rasipništvu i bahatosti, pljačka sramotno i brutalno, svoj vlastiti narod...
I vlast i Crkva imaju dobar paravan iza ove igre između mesića i miklenića bez kraja i početka...

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2009 10:35 

zumzum je napisao/la:

međutim naša je Crkva imala i ima niz velikih propusta, ne mogu zaboraviti blagoslivljanje svakog tajkunskog projekta :)

Ne znam misliš li stvarno na "tajkunske" projekte ili velike gradske projekte koji su financirani novcem građana iz poreznog sustava i koji su izgrađeni na opće dobro, a ne radi materijalne koristi tajkuna? Jer razlika postoji...

Citat:
Zbog čega sad šuti?
Crkva se jedino obrušava na predsjednika-ljigavca, dok još sama ne daje nikakve izjave za situaciju u kojoj jesmo..ne upozorava na pljačku koju je Kosorica nametnula kao pravo države, da svoju ruku stavlja u ionako jadan i probušen džep penzionera, radnika i seljaka....
Crkva ne reagira..

Ponekad je dobro čitati reakcije i priopćenja HBK i pogotovo, komisije "Iustitia et pax", dobar početak bi mogla biti stranica Informativne katoličke agencije (IKA), npr. link Vijesti ili Dokumenti; jer čitajući samo dnevne politikanske listove nakon nekog vremena zaista dobiješ dojam "pa što ta Crkva uopće radi" - ja zaista nisam pobornik teorija zavjera - ali ne mogu šutjeti na očevidnu činjenicu kako većina medijskih kuća u RH izbjegava ili potpuno (iz)okreće svaki doprinos Crkve na svoj mlin. Srećom, danas su lako dostupne i katoličke web-stranice i HKR i sl, pa se svatko tko želi može informirati i o drugoj strani.

Citat:
U proljeće, kad su studenti mirno prosvjedovali, Crkva je dala podršku lopovskoj vlasti a djecu koja su pokušala doprijeti do svijesti političara i probuditi u njima savijest, te očekivali naivno da će se ministar Primorac spustiti sa svojih nebeskih visina na razgovor s njima, a znam da je ministar, također deklarirani vjernik,Crkva je optužila studente na neizravni način, da su manipulirani od strane SDP-a.

Mirni prosvjed i potpuno nerealni zahtjevi - trebala je uopće Crkva stati na njihovu stranu? Što su to studenti tražili i na koji način - i koji su to zaista njihovi pravi problemi?

Citat:
i sad nakon svih tih većih problma koje i ne želim spominjati, prečasni i velečasni Miklenić poigrao se malo sa predsjednikom, što je u ovom trenutku dobro došlo i političarima na vlasti a bome i Crkvi koja ne želi reagirati na očitu nepravdu, kojom vlast koja je još debelo u rasipništvu i bahatosti, pljačka sramotno i brutalno, svoj vlastiti narod...

Postavljam si nekoliko pitanja:
- koje je poslanje Crkve, ne samo u ovom vremenu, nego u svim vremenima?
- narod nije slijep i nije glup; je li potrebno dakle Crkvi da daje političke bodove opoziciji, čija je ideologija danas i u prošlosti bila potpuna suprotnost katoličkom socijalnom nauku?
- postoji li danas u RH jedan realan politički program ili barem opcija za izlazak iz krize?
- je li Vlada jedini centar moći u RH ili bolje, je li Vlada najveći centar moći? Ako nije, koji su to centri u Hrvatskoj veći i moćniji od same Vlade - da im se i sama mora pokoravati?

Oprosti, možda sam presenzibilna, ali ja malčice drugačije vidim situaciju... Nije potrebno odgovarati na sva moja pitanja - većina su samo retorička... :roll:

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2009 11:56 

Citat:
Istaknuo je da je polemika s Crkvom otišla predaleko, odnosno da je otišla u krivom smjeru. Objasnio je da se on nije zalagao da se iz institucija uklone križevi, nego vjerska obilježja.

- Tamo gdje su većina pravoslavci, zar će gradonačelnik u uredu imati pravoslavni križ, upitao se predsjednik.

- Ja sam slušao jednog nadbiskupa. Takvu mržnju ja dugo nisam vidio na licu jednog čovjeka, a posebno ne na licu jednog visokog svećenika - rekao je Mesić, istaknuvši da se radi o Marinu Barišiću.

- Taj čovjek čim se spomene moje ime, mijenja svoju fizionomiju. A zašto bi on bio bliži Bogu od mene. Zašto bi on bio veći patriot od mene? Zašto bi on bio veći Hrvat od mene? Pa ja sam za ovu Hrvatsku bio na robiji i vjerojatno dolazio u veće rizike nego svi svećenici u Hrvatskoj zajedno. I sad da netko mjeri moje hrvatstvo. Odakle mu pravo?!' - upitao se Mesić.

Kao što vidimo, predsjednik je u inspiraciji za humor doista nenadmašan :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2009 13:01 

adrijana je napisao/la:
zumzum je napisao/la:

Ne znam misliš li stvarno na "tajkunske" projekte ili velike gradske projekte koji su financirani novcem građana iz poreznog sustava i koji su izgrađeni na opće dobro, a ne radi materijalne koristi tajkuna? Jer razlika postoji...

Konkretno, sjećam se Kutleovih kamena temeljca i blagoslivljanja svega čega se primio taj "poduzetnik", a i kasnije kad su ljudi (nekoliko stotina radnika, mljekare karlovačke, mislim) nakon nekoliko mjeseci neplaćanja, završili na cesti....to nije pojedinačni slučaj.

"Ponekad je dobro čitati reakcije i priopćenja HBK i pogotovo, komisije "Iustitia et pax", dobar početak bi mogla biti stranica Informativne katoličke agencije (IKA), npr. link Vijesti ili Dokumenti; jer čitajući samo dnevne politikanske listove nakon nekog vremena zaista dobiješ dojam "pa što ta Crkva uopće radi" - ja zaista nisam pobornik teorija zavjera - ali ne mogu šutjeti na očevidnu činjenicu kako većina medijskih kuća u RH izbjegava ili potpuno (iz)okreće svaki doprinos Crkve na svoj mlin. Srećom, danas su lako dostupne i katoličke web-stranice i HKR i sl, pa se svatko tko želi može informirati i o drugoj strani."

Tu se slažem s tobom, no kad Crkva progovara, tada se i dobro čuje. Ništa ne znači da idem na stranice IKA-e, jer ja sam pojedinka kao i ti, ako su što rekli i založili se za narod to bi se i čulo na šire. Ovako, šaputanja na katoličkim stranicama nisu napravila ništa, jer se ne zna i ne želi ići u dijalog.

"Mirni prosvjed i potpuno nerealni zahtjevi - trebala je uopće Crkva stati na njihovu stranu? Što su to studenti tražili i na koji način - i koji su to zaista njihovi pravi problemi?"

ovdje vidim da si ti neinformirana :) a ono što jesi informirana to je iz naših medija koji su strogo davali krive informacije ili šture, ako su ih uopće davali.
ono što su studenti tražili je prije svega besplatnu školarinu, odnosno da se na fakultet na kojemu je sada upis od 8.000,00 kn do 12. 000,00 kn,( ovisi o kome se fakultetu radi), može upisati svatko. Tj. ako se radi o djetetu koje je iz obitelji radnika ili iz socijalno ugrožene obitelji, da mu omogući daljnja visoka naobrazba. što ne znači da se može studirati u beskonaćnost, kako je bilo prema starome sistemu, dakle ljudi su studirali i po 10 godina!! nego, da ako je student redovan u davanju ispita i dalje ima tu beneficiju, a ako ne daje godinu, tada si mora sam plaćati upis. linearni sistem plaćanja ima uređeno na primjer Slovenija i još neke zemlje u EU. To nije ništA NOVOG.
Studenti su se zalagali i za ostale socialno ugrožene slojeve društva, npr. umirovljenike i branitelje. Tražili su da državna vlast bude socialno osjetljivija.
Zanimljivo je da su kapucini u rijeci organizirali molitvu za zabludjele i sotonizirane studente.....
Što su oni ovakvim označavanjem naše djece postigli? Da li su ih time privukli sebi?
studenti nisu nikoga ugrožavali...ali ta tišina od ministra prosvjete, koga su mladi tražili da im dođe da razgovaraju, je naprosto sramotna i jadna...takvo ignoriranje onih za koje je on sam direktno odgovoran i zadužen svojim položajem i plaćom koju dobiva od nas, poreznih obveznika, je sramotna a pogotovo je ružna za nekoga tko sebe predstavlja da je vjernik.

studenti koji su protestirali nisu ljenčine, oni sami nisu željeli da se njihov protest s gluhonijemom vlasti toliko oduži...sama vlast, kao i ministar Primorac mogu biti zahvalni bivšoj Jugovini koja ih je besplatno školovala, a ovakve kakav je Primorac su čak međustudenskom razmjenom (koja je također sad ukinuta!!!) slali na najbolje univerzitete svijeta!
sve to je sada, našim mladima uskraćeno.

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2009 13:05 

adrijana je napisao/la:
Postavljam si nekoliko pitanja:
- koje je poslanje Crkve, ne samo u ovom vremenu, nego u svim vremenima?
- narod nije slijep i nije glup; je li potrebno dakle Crkvi da daje političke bodove opoziciji, čija je ideologija danas i u prošlosti bila potpuna suprotnost katoličkom socijalnom nauku?
- postoji li danas u RH jedan realan politički program ili barem opcija za izlazak iz krize?
- je li Vlada jedini centar moći u RH ili bolje, je li Vlada najveći centar moći? Ako nije, koji su to centri u Hrvatskoj veći i moćniji od same Vlade - da im se i sama mora pokoravati?

Oprosti, možda sam presenzibilna, ali ja malčice drugačije vidim situaciju... Nije potrebno odgovarati na sva moja pitanja - većina su samo retorička... :roll:

- Razumijem ja što ti želiš reći i s tobom se u većini stvari slažem i smatram da je poslanje Crkve da nas vodi i uči u istini,da nas usmjerava prema Isusu i njegovim principima i da ona sama bude primjer Isusovog načina djelovanja. Zbog toga se i bunim, zbog toga i prigovaram..a zar je kao dio Crkve nemam pravo reći da mi se čini da Crkva šuti? naravno da ima pojedinaca koji govore i ukazuju (za mene prečasni i velečasni M. nije dobar primjer)
- niti ja ne dajem političke bodove opoziciji SDP-a..ne želim ih uopće na vlasti, jer su još zadojeni isfrustrirani i lažni. Ali osim tih osobina znaju imati i sasvim normalne i realne prijedloge i stavove. Tako da meni svijet ne može biti crno bijela ploća! hdezeovxci su prepuni bivših komunjara, tako da zaista ne mogu razmišljati o nekakvom demokratičnom stranačkom stavu, jer ga kod nas još nema.
Mi trebamo svoje političko i mentalno tkivo pročišćavati kažu neki bar 50 idućih godina...
- zbog toga nemamo niti politički program a niti bilo kakvu opciju za izlazak iz krize, niti sa jedne strane političkog vrh OVE PREVAREBNE I ZADUŽENE ZEMLJE..
- VLADA nije jedini centar moći, naravno. Zar nije jasno tko ovom zemljom upravlja?
Otkuder našem Sanaderu onoliko hrabrosti i gušta da na svoju rukicu stavi vuru od milijun kuna?
na šta to liči?
iz tog centra moći u sjeni isto proizlaze sve one blamaže i žutilo koje imamo po medijima......itd...bedasto mi je to uopće govoriti, kad to već i vrapci znaju...

Nastojala sam ipak na svu retoriku odgovoriti :)
i hvala ti na tvojim upisima koji su realni i jasni.

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2009 16:04 

stvarno i ovdje ima bolesnih ljudi

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2009 16:33 

sneni je napisao/la:

:wink: :lol: Ovo je trik izjava kao i ona od velečasnog Miklenića, tko odreagira da mu smeta, na njega će se izjava odnositi. Stoga 8)

Vrh

PostPostano: Pet kol 21, 2009 12:44 

Barnaba je napisao/la:
sneni je napisao/la:

:wink: :lol: Ovo je trik izjava kao i ona od velečasnog Miklenića, tko odreagira da mu smeta, na njega će se izjava odnositi. Stoga 8)

naravno, poremećeni predsjednik dolazi iz poremećenog društva i time je postignut poremećeni sklad.
Nema niti jedne istANCE U NAŠEM društvu u kojoj nisu poremećeni odnosi.

Vrh

PostPostano: Sub kol 22, 2009 08:29 

Ne kužim, što bi Mesić stavljao umjesto križeva? Grb i sliku presjednika RH? Bi li ovakva slika uljepšala javne prostore?
Slika

Vrh

PostPostano: Sub kol 22, 2009 12:44 

sara je napisao/la:
Ovo ne kužim.
Treba li Crkva u sakristije bez osvrta na svakodnevnicu? Politika se bavi nama i nema šanse da ne bude tako, stoga je normalno da se osvrćemo i na političke događaje i na ljude. A Crkva je bila čuvarica svega dobroga i pojedinca i naroda, normalno je da se bori za te vrednote.

sneni je napisao/la:
Pa sada napadajte Miklenića!

Josip2 je napisao/la:

Svi vi koji odobravate "potezanje vraga za rep", kako je netko na ovom forumu precizno opisao Miklenićevo (ne)djelo,
budite onda spremni prihvatiti i posljedice koje iz toga proizlaze. Što se sada čudite i bunite na odmazdu koja je uslijedila?!?

Kod mene osobno nije riječ o napadu na osobu Ivana Miklenića, nego preispitivanje postupaka koji su ispod očekivane razine glavnog katoličkog tjednika čiji je on glavni urednik. I nije tih nekoliko spomenutih članaka jedini puta da je u Glasu kocila izgubljena mjera za prihvatljivo i normalno. Npr. ispod očekivane razine smatram i seriju članaka zbog koje sam nedavno prestao čitati Glas koncila (iako je u mom životu bio neprestano prisutan još od djetinjstva). Ovdje je link na samo jedan od spornih članaka, koji je "prelio čašu":
(UPOZORENJE - samo za one s dobrim živcima i jakim želucem!)
http://www.glas-koncila.hr/feljtoni/index.php/Fotokrivotvorine_o_jasenova%C4%8Dkome_logoru_(2)

Feljton je objavljen u razdoblju kada je također Miklenić u službi glavnog urednika. Ako je to glavnom uredniku bilo prikladno za objaviti u vjerskom tisku i listu koji je namijenjen cijeloj obitelji, onda sam prilično zabrinut za "Novo lice Crkve", kako redovito stoji u naslovu tjednika.
Vidjevši to, odlučio sam ukućane poštedjeti strave i užasa (naročito one mlađe) i potražiti vjerski tisak koji ne truje svoje čitateljstvo, nego se bavi temama korisnim za vjeru i spasenje. Mislim kako ću odsad koristiti svaku priliku i drugim vjernicima preporučiti odabir drugačijeg vjerskog tiska, kojeg - Bogu hvala - danas ima.

Oprostite ako vam se ovo bude činilo kao skretanje s teme - to mi nije namjera, ali znakovito, cijela priča o križevima ima korjenje upravo u Glasu koncila.
U konačnici, neka se svatko sam zapita i iskreno odgovori: koliko Miklenićevo pisanje / uređivanje Crkvi koristi, a koliko šteti?

Vrh

PostPostano: Sub kol 22, 2009 15:35 

Antun je napisao/la:
Oprostite ako vam se ovo bude činilo kao skretanje s teme - to mi nije namjera, ali znakovito, cijela priča o križevima ima korjenje upravo u Glasu koncila.

Pa unatoč tome što ti nije namjera skretati i opravdati Mesićevo ponašanje, i vidljivo je kako to činiš iz frustriranosti prema Mikleniću.
Ne može se opravdati Mesićevu netrpeljivost prema križevima pisanjem u GK jer unatoč tvom skretanju pažnje na taj feljton, niti Mesić niti koji povjesničar nije reagirao na njega a niti osporio istinitost navedenog u feljtonu (naravno možemo govoriti da li je tema za GK ali to je stvar uređivačke politike). Već je prava istina kako je reakcija uslijedila nakon minorne rečenice koja govori veleizdajničkom postupku višeg političara. Ovo je navodno sporna rečenica: "Važno je upozoriti da je ta potpora iznesena neposredno nakon što je hrvatski visoki dužnosnik na veleizdajnički i krajnje sluganski način prema određenim političkim snagama zabio nož u leđa tim hrvatskim nastojanjima, pa je ta poruka iz Zagreba svojevrsni melem na tu ranu." http://www.glas-koncila.hr/rubrike_kome ... s_ID=16842

Svakom je jasno da je Mesićeva, reakcija pretjerana i kako je otišao predaleko za jednog političara koji obnaša predsjedničku funkciju. Možda ti Antune ne možeš vjerovati da je to povod, pa želiš drugdje naći opravdanje za ovakvo ponašanje ali ni objavljivanje onog feljtona nije opravdanje za "odmazdu koja je uslijedila".
Ja razumijem kako je Mesiću teško ići u katoličku crkvu ako to inače ne čini, pa mu to nitko ne treba ni zamjeriti, može to slobodno reći i ne treba ići. Manje je poznato da Mesić ima one vjerske zajednice kojima je više sklon, te su se i oni začudili kad im je izjavio "Braćo adventisti, kada dođem u vaše krajeve pozovite me u vašu crkvu i ja ću doći!" cjeli članak o tome možete pročitati ovdje: http://adventisti.info/index.php?itemid=1194&blogid=1

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 87 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata