Angelus,
Citat:
ali je čirilica bila jako naglašena
Ovo je stari post, al daj da ga malo 'podmladim'.Žao mi je Petra, nije se baš branio, daj da ga ja malo. - ovo o ćirilici nije točna tvrdnja. Ćirilica je bila 'normalno' naglašavana ako već srpski jezik je. Ništa posebno. Barem je tako bilo 70ih kad sam ja bio kid. Ali možda tkao nije bilo 50ih kad si ti bio kid. - ovo za kid i 50e samo pretpostavljam, ne tvrdim.
Citat:
Posebno ako netko živi i radi u nekoj zemlji onda će se iz pristojnosti pokušati služiti tim književnim jezikom.
Ma točno je ovo 'tehnički' ali je malo nepraktično za nas katolike i njih Pravoslavce. Daj da se vidi taj ekumenizam u praksi. Možda čovjek stvarno ni ne zna drugačije govoriti i pisati. Evo kod mene u zapadnoj Slavoniji, imam prijatelja Srbina, pravoslavnog svećenika. On stalno govori duplo. Kako duplo? Lijepo, kaže nešto prvo na srpskom kak doma priča sa ženom, a onda to ide "popravljati" iz obzira prema meni. Meni je takav obzir lijep ali suvišan. Onda ga ja molim da priča samo kako inače priča, a ako ga baš ne razumijem koju riječ što je prava rijetkost, onda ga priupitam kad završi. Hajmo tako i s Petrom, ha?