modus vivendi je napisao/la:
Upravo je sramotna razina gušenja slobode i antiintelektualizma ove stranice, što reći da činjenicu da moderatori ove stranice ne dopuštaju stvaranje obične galerije umjetnina, neću ni ulaziti u njihove krajnje nazadne poglede i potpuno nerazumijevanje u vezi sa umjetnošću i znanošću.
Stranica nažalost nosi Katolička obilježja, što znači da sramoti i da prikazje sve Katolike antiintelektualnima, što je nedopustivo pa stoga odričem ovoj stranici pravo na korištenje naziva ''Katolička'' jer Katolici velikom većinom nisu nazadni, nisu protiv intelekta, nisu protiv znanja, nisu za zabrane i represiju, ne podržavaju gušenje slobodne misli i izražavanja i svakako daleko bolje razumiju i znanost i umjetnost nego što bi se mogao dobiti dojam iz ovih antiintelektualnih stranica.
Citat:
Ovo zapravo pokazuje s koliko predrasuda i drugih niskih motiva pristupaš pisanju na ovom forumu. Tvoje teme nisu nikakva galerija umjetnina već nabačena gomila prevelikih slika koje razvaljuju format. Budući je nemoguće za gledati takvo što (jer negdje se vidi samo pola slike) normalno je da se takva tema miče.
Mislio sam srediti format pa vratiti no budući si reagirao na takav način, što pokazuje tvoje prave namjere (optuživati i samo optuživati ...) nemam više volje.
Izgleda da se obistinjuje ona "Ako je mačku nužno odrezati rep onda je bolje to napraviti u jednom komadu."
Bio bih presretan kada bi ovdje bilo riječ o mojim predrasudama i niskim motivima, nažalost za sve što tvrdim dobio sam i više nego savršene dokaze kroz iznimno veliku razinu represije kakvu nisam vidio nigdje prije ove stranice a bio sam i na katoličkim i na svjetovnim forumima.
No, još više od represije, iznenadila me je sva žestina napada na intelekt, kulturu, znanost, ustvari na sve aspekte života koji nisu usko vezani uz apologiju Katoličanstva.
Što se tiče mojih galerija, ispričavam se što sam pokušao malo oplemeniti ovo mjesto bez ikakva duha, bez inventivnosti i bez imalo šarma, inače na tvom se mjestu nebih hvalio činjenicom da ovdje još uvijek ne postoji mogućnost objavljivanja normalnih galerija u kojima slike ne iskaču iz formata.
I dok stranica nema neke osnovne mogućnosti izražavanja, koji bi je svakako učinili zanimljivijim i duhovnijim mjestom, bitno je da moderatori imaju itekako mnogo vremena za gušenje doslovno svakog pojedinca koji se usudi reći nešto što nema imprimatur Pape, svakog pojedinca koji je uspio ipak primjetiti kako s nekim dobrim razlogom posjeduje mozak i kako mu je Bog dao takav mozak i slobodu volje, kako bi doprinjeo svojom mišlju i radom općoj ljudskoj zajednici.