sneni je napisao/la:
Josip2 je napisao/la:
Citat:
Iživljavanje nad slabijima, na žalost imamo i previše...a o crkvenim krugovimas da i ne govorim...alergična sam kad se ovako nešto kaže i to sa strane jednog svećenika.
Također sam i ja alergičan jer još sada liječim rane od povreda dok sam bio mali ministrant tako da od svećenika očekujem da bude svećenik a ne kauboj.Svećenik mora svojim vjernicima djeliti ljubav,mir i dobro a ne batine.
pričajte priče ... sve vaše frustracije nisu od kažnjavanja .. što sam ja doživio od svećenika ... i opet sam postao svećenik... pričate priče.. koje nemaju nikave osnove, moderna psihologija je uništila današnju omladinu... a vi trubite što hoćete...oni znaju svoja prava (crveni, plavi, zeleni telefon - već prema političkoj pozadini). a nitko ne uči te mlade o njihovim dužnostima.. I na kraju mene je moja mjaka kažnjaval šibama i ja sam joj za to zahvalan i uvjeren sam da uživa u nebu zbog toga, što me dobro odgajala! I koliko je licemjerno od vas - sablažnjavate se na d time što što sam dap pljusku nekim dečkima - jer su zaslužili! a odjevate se i oblačite obućom i odjecom koju proizvode djeca u poznatim svjetskim firmama za mizernu plaću.I vi kupnjom tih artikala podržavate takvvo ponašanje a osuđujete mene koji sam ispravno postupio. Kakva farizejština modernih krščana!
I na koncu bezobrazno je nešto komentirati a ne pročitati što sam napisao: 1. nisam ga udario pred publikom javno, nego u sakristiji u prvom slučaju kad je na moje pitanje : tko je učinio: (udario jedno sakato dijete!) rekao: ja sam ga udario.
Drugi slučaj psovanja Boga u sakristiji (opet samo njegovo društvo - gdje se htio pokazati da je on netko i nešto i da može psovati i u Crkvi - pa sam ga pred svima naučio da je manji od mene a kamo li od Boga) .. i OPET BIH U ISTIM SLUČAJEVIMA ISTO POSTUPIO
.. a vi lamentirajte nad mojim postupcima i propagirajte moderni odgoj pa će te plakati u gorke suze ..kao što već plaču roditelji (posebno majke) koje nisu htjele slušati moje opomene (a dijete sada sjedi u zatvoru zbog dilanja doge i ostalih stvari) ...Nisam ga ubio .. nisam mu niakakvo fizičko zlo nanio, a pokazao sam mu na njemu razumljiv način da postoji i za njega kazna..(što on danas prizna i zahvalan mi je za taj potez) A vi to ne vidite ili ne želite vidjeti jer se ne uklapa u vaš ludi koncept.
I na kraju vi moderni vjernici koji ne vjerujete u riječ Božju, koji je tumačite po svojoj volji, pročitajte što kaže Božja riječ (kojoj ne vjerujete! ili je tumačite po svoju!) u knjizi Sirahovoj poglavlje 30: Pročitajte pažljivo i ravnajte se po ovom jer samo na ovom putu raste dobrota, plemenitost i konačno uspjeh a na kraju vječno spasenje. Suprotan put vodi (kao što to vidimo - zabodite glavu u pijesak!) u propast i vremenitu i vječnu. Dakle evo rriječi Božje:
Tko ljubi sina svog, često ga bije šibom, da se na koncu u njemu obraduje. 2Tko valjano odgaja svog sina, imat će od njega koristi i ponosit će se njime među znancima svojim. 3Tko pouči sina svoga, čini zavidnim neprijatelja svoga i raduje se pred prijateljima svojim. 4Pa i umre li otac, kao da i nije umro, jer ostavlja sina sebi slična. 5Za svojeg se života radovao gledajući ga i na samrti se svojoj ne žalosti. 6Jer za neprijatelje ostavlja osvetnika, a prijateljima sina koji će im znati milost uzvraćati. 7Tko miluje sina svoga, zavijat će mu rane i na svaki će mu se njegov jauk potresati srce. 8Neukroćen konj postaje ćudljiv, a zapušten sin postaje tvrdoglav. 9Razmazi dijete svoje, pa će te zaprepastiti; igraj se s njim, pa će te u tugu zaviti. 10Ne smij se njim ako ne želiš plakati s njim i na koncu škrgutati zubima. 11Ne daj mu slobode u mladosti i ne praštaj mu pogrešaka njegovih. 12Savij mu šiju dok je mlad i nagnječi mu rebra dok je malen, da ti ne bude buntovan i neposlušan i ne ožalosti te duboko. 13Odgoji sina svojega i dotjeruj ga, da ti ne bi trpio zbog njegove drskosti. prvo da kažem da se sa sarom potpuno slažem
isto tako, s ovim zakonom o tobožnjem pravu djeteta na zaštitu od fizičkog kažnjavanja se ne slažem.
Kao da se nastoji uništiti potpuno i potcijeniti roditeljska uloga, a koja u sebi obavezno mora nositi i određenu dozu strogoće, da bi se djeci pokazala granica ...
međutim, osobito sam osjetljiva ako bi mi se djete diralo od strane nekoga, bilo to učitelj, svećenik, časna...Nikada nisam bila u takvim situacijama jer moja djeca nisu bila problematična, pa nije bilo potrebe za nekakvim fizičkim ili drugim kaznama.
ako bi dijete dobilo neku prediku ili slabiju ocjenu, nisam nikada zastupala dijete nego sam stajala uz autoritet koji se poslužio tim metodama, a ako mi nije bilo jasno imala bih razgovor s istim a da to djeca nisu znala.
dakle, sneni, svaka tebi čast...neka si ga šunuo za psovku...ali ovo drugo mi se ne sviđa..lupio si dijete jer je ono lupilo drugo dijete koje je bilo sakato..što si ti pokazao tom djetetu?
Da je šamaranje jedini način dokazivanja nečega..bez veze..pa kad je on lupio to dijete, mogao si popričati s njime...a kako nisi, tako si tek kasnije saznao da zapravo dijete kome si ti raspalio "dobru šamarčinui" zapravo nije bilo ništa krivo..
najlakše je lupiti.
a crkveni krugovi imaju već stoljećima image nasilništva nad djecom...trebam li to reći? primjerima? tu ne mislim na pedofiliju, koliko mislim na tjelesno maltretiranje, šibanje, mućenje, na izrabljivanje djece i tjeranje na teške fizičke poslove...
i kako je rekao angelus negdje, ako nemam što lijepoga reći, u ovome slučaju, bolje je da šutim.