Ima jedan vic.
Kriza došla i u Mujino poduzeće, pa šef sve radnike pozvao k sebi na obavjesni razgovor, jer je morao neke od njih otpustiti. Dođe prvi na red:
„Šefe, ja sam eto u kolicima… Nećete valjda od svih nas otpustiti baš mene, osobu s invaliditetom?“ – „Tebe neću, ti imaš pravo ostati…“
Sljedeći kaže: „Evo, imam doma bolesno dijete, liječimo se po bolnicama, nemojte ni mene otpustiti.“ Šef se i njemu smiluje…
Treća je bila trudnica, pa zamoli šefa da i nju poštedi.
Četvrti kaže da je Židov i zaprijeti šefu da će ga tužiti zbog antisemitizma, pa šef i njemu popusti.
Peti dođe Musliman i pozove se na Zakon protiv diskriminacije manjina… i on ostane.
Red dođe na Muju. Smišlja on kako da se izvuče, pa kaže:
„Znate, šefe… U zadnje vrijeme osjećam se kao gay!“
* * *
Dakle, evo jedan citat sa
Stop vjerskim slobodama!Citat:
London (kath.net / LifeSiteNews.com) Europska komisija počinje s primjenom novog Ugovora u EU. U pismu britanskoj vladi, Komisija primjećuje da je s "antidiskriminacijskim zakonima", posebno na polju seksualne orijentacije, više ne može biti iznimaka, čak ni iz vjerskih razloga savjesti.
Trenutno je dozvoljeno vjerskim skupinama da uskrate homoseksualcima posao u određenim područjima. Vlada je to dopustila kako bi se "izbjegao sukob s jakim vjerskim uvjerenjima značajnog broja pripadnika vjerskih zajednica". Trenutačno je dozvoljeno da katoličke agencije, na primjer, ne daju djecu homoseksualnim parovima na usvajanje. Tu praksu treba dokinuti prema pismu EU - komisije.
Ta „dozvola o uskraćivanju posla“ ustvari je bilo ništa drugo nego pravo poslodavca da zaposli osobu prema kvalifikacijama koje sam odredi. Jasno je da su dosad samo „ugrožene skupine“ imale prednost po Zakonu koji se trebao poštivati: osobe s tjelesnim invaliditetom i dr. skupine koje nisu bile „konkurentne“, ali sposobne za rad. To je prava socijalna politika zapošljavanja. Koliko je to u Hrvatskoj ili u EU poštivano – to je druga priča…
A sad, koliko sam skužila, i homoseksualci će imati pravo tužiti poslodavca ukoliko mu uskrati prednost ili ga otpusti, znači njegova spolna orijentacija postat će mu alibi s kojim neće biti samo „jednaki“ ostalima, nego će imati i veća prava…
Recite mi da nisam dobro shvatila i da sam u krivu…!
sneni je napisao/la:
Ja, naprotiv mislim, da ćemo ubrzo doći pod udar..upravo zbog medijske šutnje zbog ovog i mnogih drugih sličnih slučajeva... Ja sam seosko dijete i župnik na selu i dobro znam da kad nastane tišina pred oluju, oluja bude žestoka sa kobnim posljedicama (sjećam se nekih oluja kada su i ptice bile prestale cvrkutati čak i letjeti... a čini mi se da je ova medijska utiha predznak oluje..
Dragi Sneni, možda zaista imate pravo... Vi živite na selu, hvala Bogu, niste još primijetili one jumbo-plakate koji bi trebali „provocirati“ narod: „Oprez! U autu iza tebe je homoseksualac! – Stop predrasudama. Stop diskriminaciji.“ … Što se s tim želi postići?... Svejedno, mislim da će imati više kontra-efekta…