Zdrave, nismo sigurni ni što je objektivna stvarnost, a kamoli da možemo procjenjivati broj civilizacija. Znam da se nabacuju razni izračuni i ne kažem da je nerazumno pretpostaviti da nismo jedini, ali nemamo ništa doli običnog nagađanja.
Prijatelju moj, navečer liježeš u postelju možda pun planova za sutrašnji dan, a NE ZNAŠ hoćeš li se ujutro uopće probuditi, ali VJERUJEŠ. Bez obzira što si čuo da se prošli tjedan srušio zrakoplov sa 80 putnika, ulaziš u zrakoplov s kartom za let do Australije jer VJERUJEŠ da će tvoj let do cilja proći sretno i da ćeš ti ostati živ i zdrav. Ovi astronauti koji su sada u orbiti, u „kapsulu“ su ušli VJERUJUĆI da će sve teći po planu. Ti započinješ neki opsežniji, veći posao jer VJERUJEŠ da ćeš ga uspjeti dovršiti kako si planirao mada to nikada nisi radio.
Čovjek je biće koje VJERUJE!
Ne znamo kako izgleda Kraljevstvo nebesko…čak ni je li ono postoji, ali VJERUJEMO Isusu. Ne znamo ni hoćemo li se njega „dokopati“, ali VJERUJEMO (i nadamo se).
Veća je vjerojatnost da u svemiru ima mnogo civilizacija i ona je veća nego da će tvoj zrakoplov doći na cilj ili da će se ovi astronauti sretno vratiti na zemlju.
Ako tražimo dokaze ZA SVE, pa ako ih nema – to ne postoji,ili to nije moguće, i u to NE VJERUJEMO.
Kao u „dokazivanju“ fenomena zvanog Međugorje: ``Obzirom da se ničime ne može dokazati da se radi o ičemu nadnaravnom, ukazanja nema`` - zaključak je komisije. Nešto nadnaravno se ne dokazuje EEG-o. Pomaže li UZV, mikroskop, tlakomjer? Ne! Ali UKAZANJA NEMA. Ipak toliki (i ja) VJERUJU da je tamo Kraljica Mira.
„A kad se Sin čovječji vrati, hoće li još naći vjere na Zemlji“?
Uz ovakav racionalistički pristup sigurno neće. Racionalizam i oslanjanje samo na famoznu znanost je današnje zlo. Još kad odbacujemo one TIHE duhovne unutarnje poticaje koje najčešće ne razumijemo odmah, pa ih još odbacujemo, zgazimo - tada je to sve i prokletstvo današnjice.
A što se tiče zakona vjerojatnosti, ja osobno više vjerujem AI(umjetnoj inteligenciji koja je izbacila onaj izračun broja civilizacija koji ti se ne sviđa) veća je vjerojatnost u toj matematici jer ukazuje da bi tu „Bog ipak imao upetljane svoje prste“, veća je tu nego za tvoj let zrakoplovom.
A kao vjernik kažem: Ne samo "da bi mogao imati“ nego da BOG čini što želi, koristeći sav ovaj svemir, svu energiju i materiju kojom ON UPRAVLJA posredstvom svojih zakona. Pa ćemo ih stalno otkrivati ali nikada sve...Nikada? Da! Čak ni onda!
Ps: nisi gledao ni jednu epizodi TV dokumentarac utorkom Bog i svemir