Citat:
Ne želim umanjiti karizmatske susrete, ali svjetlost tih susreta mora obasjati njihov život i djelovanje i u župama u kojima žive.
Naravno da se slažem s ovime. Ali tu sada ima svakakvih pojava. Jedna od njih je i da su ljudi pobegli iz župa na karizm.susrete upravo da se malo spase od (nekih) župa. Pazi u onom spomenutom intervjuu kako kaže Zvjezdan "Ja mislim da je to jasno, da Crkva neće moći tradicionalnim hodom, i da to nije dosta. (...) smatram da je to meni malo zastarjelo, insistirati na administraciji i jednom tradicionalnom pastoralu koji tobože pokriva sve. Ne pokriva. Pokriva ti one koje si zapisao, koji ti dođu, ali neće nikad biti izazov onima koji ti neće doći. " Ima svakakvih primjera župa. Evo moja bivša, župa Duha Svetoga na Jarunu, sada buja. Sve vrvi od aktivnosti. Na nedjeljnu večernju misu dođe par tisuća ljudi. Ali puno je češća 'močvara'. Hvala Bogu za tvoju dobru župsku vjersku podlogu, mnogi to nisu dobili. Ako su biskupi definirali župu kao zajednicu malih zajednica, a tih zajednica nema, ili su šture, ili pro forme, ili se bojimo oformiti neku koja nije česta kao evangelizacijsku, onda ima puno problema.
Ima još negdje u tom intervjuu a ne mogu naći, (il nekom drugom..?) kad Zvjezdan zanimljivo kaže "ako se može u Dan Gospodnji birati KADA ići na Sv. Misu, ne vidim razloga da se i ne bira GDJE ići".. Mnogi su se karizmatski susreti dogodili u Dan Gospodnji, redovito sa Sv. Misom.