Ma koja korist od njihovog priopćenja. Da su htjeli, mogli su ranije reagirati. Nama je jasno rečeno, sutra se cijepiti. Inače, ako ne, neće mi biti plaćeno zestiranje, a da je stožer rekao da je u siječnju gotovo s testiranjem. Dakle, cjepi se ili traži posao. Nisam antivakser, no nisam se namjeravala cijepiti a moram.
Tek sam sad vidjela tvoju poruku i moram ti reći da je ovakva situacija za tužbu (to je nemoralan psihološki pritisak), jer nije donesena odluka stožera o "obaveznom cijepljenju" nego o "obaveznom testiranju".
Predlažem da dobro proučiš svoja prava:
https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocs ... iranje.pdfZnači, u ponedjeljak napravi test (brzi antigenski), isti dan na portalu "e-građani" podigni covid-potvrdu i imaj je sa sobom u utorak. Ako te poslodavac niti s njom ne pusti unutra (ako je baš takav lokalni šerif-nasilnik), nazovi policiju. Trebaš imati 2 svjedoka da si došla na posao, napravite na licu mjesta zapisnik i imaš osnove za tužbu ukoliko poslodavac bude ustrajao u svojoj odluci i da ti napismeno otkaz (na koji nema pravo! - prema aktualnim mjerama stožera). Tu si ti u pravu i nikako ti ne može dati otkaz, a ove prijetnje (cijepi se ili traži posao) ako imaš napismeno (digitalno ili na papiru) također su utužive.
Članak X. iste odluke - poslodavac je
obvezan (osobama koje podnesu zahtjev) refundirati troškove testiranja.
Isto tako, članak IV. (ako ima više zaposlenika) covid-potvrde pokazuju se samo osobama koje je poslodavac za to ovlastio (zato traži pismeno ovlaštenje na uvid!) i ne pokazuj potvrde svakome.
Nisi sama, imam saznanja da se u utorak sprema veliki kolektivni neposluh (u više sektora) onih koji su i protiv cijepljenja i protiv prisilnog testiranja... Što je više ljudi zajedno, manja je šansa da će netko dobiti otkaz. Samo hrabro, molit ću se za tebe...