Hvala ti, molim se da biskup Uzinić ne bude taj koji će prvi kod nas uvesti potvrde, kao što je to u Sloveniji i nekim drugim zemljama..
Nekako mislim da ovo kažeš samo reda radi i da se ne moliš za biskupa Uzinića
Ne dvojim da su njegove namjere dobre i iskrene, ali citirani iskaz temelji se na pandemijskoj propagandi, a ne na znanosti.
Npr. iskaz: "...negoli da ja, zbog toga što se nisam cijepio, bilo kome uzrokujem bolest i smrt." Taj iskaz temelji se na "propagandi" da samo necijepljeni šire bolest i uzrokuju smrt
Taj iskaz temelji se na činjenici da cjepljeni manje šire bolest.
Što se tiče prosvjeda, indikativno je da u njemu sudjeluju više desničari, a lijevi zazivaju sve oštrije i oštrije mjere..
Ne vidim baš neku visoku korelaciju između procjepljenosti i političkih afiniteta, tim više što je razlika između "desno" i "lijevo" bitno različita u Hrvatskoj - gdje to predstavlja isključivo (a)nacionalizam, i zemljama zapadne Europe i Amerike gdje je taj pojam više usmjeren na pitanje ekonomije i ljudskih prava.
Kod nas je na sceni i dalje "kognitivna disonanca" u medijima koja jako polarizira ljude i izaziva frustracije.
I zato je glupo kada se u raspravama kao jedini izvor informacija koriste mas-mediji.
Crkvu čine i cijepljeni i necijepljeni, a hoće li doći do zabrane sakramenata jednima - koji to čine iz svjesnih moralnih uvjerenja - zar će ih cijepljeni nazivati teoretičarima zavjera, huškačima, nacistima i džihadistima?
Do zabrane sakramenata neće doći. Za promjenu razmišljajmo malo pozitivno!
Moja starija susjeda se cijepila i sada, 6 mjeseci nakon toga, čeka operaciju da joj odstrane lipom na nozi, nakupinu masnog tkiva, dobroćudni tumor veličine jajeta.. Saznala je ovih dana da je troje ljudi koji su se s njom cijepili isti dan također dobilo taj lipom (na drugim dijelovima tijela)...
Moj kolega na poslu se cijepio i izjavio da od tada više nema problema sa alergijom na ambroziju. Znači li to da je cjepljenje dobro i da osim što smanjuje rizik od smrtnosti od Covida, liječi i druge bolesti?
P.S. Lijek ivermectin koriste neke zemlje (npr. Indija) i iznimno su smanjile broj smrtnih slučajeva (pogledaj njihovu krivulju! - skroz je ravna). Zbog zabrane osnovnih dvaju lijekova protiv covida (u samom početku pandemije) mnogi znanstvenici prozivaju vlade i one potkupljene farmaceute da "puštaju stotine ljudi da umiru na respiratorima, dok učinkovit lijek postoji". Prestrašno.
*
A što masmediji kažu o ovom "lijeku"?