Srž kršćanstva je podnositi i strpljivo nositi križeve koje nam šalje Nebeski Otac, jer onaj tko ne želi oprostiti neka ne moli drugi dio Očenaša "Oče, otpusti nam duge naše, kako i mi otpuštamo..."
Ne reče li Isus Petru koliko puta da oprosti:" Ne kažem ti do sedam puta, nego do sedamdeset puta sedam".
"Nego,...ljubite svoje neprijatelje, dobro činite svojim mrziteljima, blagoslivljajte one koji vas proklinju, molite za one koji vas zlostavljaju." (Lk 6,27)
A Isusov Manifest?
"Blago ožalošćenima: oni će se utješiti!...Blago gladnima i žednima pravednosti: oni će se nasititi! Blago mirotvorcima: oni će se sinovima Božjim zvati!..."
Majčika, Majčika, zar je rješenje NADA da će Bog koji jeste sama Pravda pravedno kazniti(mislila si osuditi?) ovakve...Za koje Isus ZAHTIJEVA da za njih molimo? Ne reče li
"Novu vam zapovijed dajem: ljubite se međusobno kao što sam ja ljuvio vas"?
Zapovijed! Ne savjet, prijedlog...
Znam, znam...Lako je to reći (natipkati)...Ali znam iz prakse da Isus to ne traži zbog hira, nego zbog nas i našega spasenja...Ako nam je do nj stalo.
Lako je pisati i davati savjete dok nisi u nečijoj koži.
Ljubi neprijatelja. Što, samo tako, misliš da je to stvar odluke, da sam robot?
Ne da je ne mogu ljubiti, već bih proslavila da se preseli tamo gdje ćemo svi kad tad doći. (Pokušavam pisati na način da ne bude sablažnjivo).
Toliko tjeskobe, stresa ne mogu opisati što sam doživjela i doživljavam zbog nje.
ŠTO GOD UČINISTE NAJMANJEM, MENI UČINISTE
I ja se ufam da će biti kažnjena, no ja sam sad kažnjena, osjećam se kao u Paklu. Nit mira nit spokoja, niti plaća što mi dužna a sprema se za nove tužbe. Može, ima love do krova.
Neznam kako Isus misli naredbom prisiliti nekog na ljubav.
Ali, sljedom toga, svi su moji bližnji, i najveći zločinci, pa bi ih trebala voljeti?